Copy
Hoe nuttig is LinkedIn?
Tekstbureau Formule M banner
Waar ik de laatste tijd mee bezig ben? Websites maken in Wordpress. Tekstbureau Formule M was toe aan een nieuwe site, die beter is toegerust om mijn producten te laten zien. Bovendien heb ik nu een aantal klanten, die een website willen laten maken of willen laten onderhouden.

Met de dag leer ik weer iets nieuws en verbetert mijn kennis en kunde. Mede dankzij de hulp van automatiseringsadviseur Linus Wiggers - die mij een uurtje bij de hand heeft genomen - ben ik nu beter ingevoerd in de wereld van het bouwen van websites. Mijn website is nog niet af, maar ik ben er al behoorlijk trots op. Kijk via het linkje en vertel me wat je ervan vindt.

Voor eenvoudige websites kun je bij mij terecht, voor het echte werk ga je naar Linus!

Instructie
Naast het maken van websites ben ik mij gaan specialiseren in het instrueren van klanten in het gebruik van Twitter, Facebook, LinkedIn of Mailchimp. Grappig is, dat je tijdens die instructie elke keer weer iets nieuws erbij leert. Vooral ook, omdat de ander vragen stelt waar je zelf nog nooit bij stil hebt gestaan. Zo werkt de les twee kanten op.

Blogs
Op mijn blogsites geef ik tips en aanwijzingen voor degenen die meer willen weten over het gebruik van Twitter, Facebook of LinkedIn en over sociale media in het algemeen. Over het laatste professionele netwerk, LinkedIn, heb ik twee blogs geschreven. En voor wie wil weten wat de stand van zaken is binnen de sociale media, kijk hieronder:
Beurs
De afgelopen weken zijn de netwerkbijeenkomsten weer gestart na de zomerstop. Formule M heeft zelfs voor het eerst op een beurs gestaan. Volgende maand is het tekstbureau opnieuw te vinden op een beurs, maar dan in het Brabantse Zeeland. Wie zin heeft om me op te zoeken: wees welkom!

Nooit geweten, dat het zo inspirerend kan zijn om met andere ondernemers bij elkaar te staan met je producten. Eigenlijk is een dergelijke beurs een grootschalige netwerkbijeenkomst.

Tips
Zoals altijd geef ik een aantal handige tips weg. Dit keer voor het gebruik van LinkedIn. Voor degenen voor wie de informatie in de blogs nog niet voldoende is.

1.  LinkedIn Tags
Niet iedereen in jouw LinkedIn-netwerk is even belangrijk. Het is daarom handig om je netwerk in te delen in groepen. Dat is mogelijk met LinkedIn Tags. Deze Tags zijn niets meer of minder dan labels die je mensen mee kunt geven. Op die manier kun je je netwerk onderverdelen naar specifieke groepen, zoals (oud) collega’s, partners, (oud) klanten, prospects, vrienden, familie, deelnemers, concurrenten, leveranciers et cetera.

Met LinkedIn-tags kun je dus groepen maken en een gerichte groep benaderen met een specifiek bericht.

2. LinkedIn als CRM systeem
Vroeger zette je bij elke afspraak de datum en het onderwerp van gesprek op de visitekaartjes bij wijze van geheugensteun; je eigen persoonlijke relatiemanagementsysteem. Het nadeel is dat visitekaartjes snel verouderen. Dankzij LinkedIn hoeft dat niet meer: relaties houden zelf hun profiel bij én je kunt bij ‘Edit details’ zelf persoonlijke notities toevoegen (die een ander niet ziet). Zo kun je altijd opzoeken wie je waar van kent.

3. Bedrijven volgen
LinkedIn geeft je de mogelijkheid om 1.000 bedrijven te volgen. Als verkoper of accountmanager kun je hier je voordeel mee doen. Pak daarvoor je lijst met bestaande en gewenste klanten, zoek ze op LinkedIn en ga deze bedrijven volgen. Hiermee blijf je op de hoogte door de updates die deze bedrijven plaatsen. Denk aan vacatures, artikelen, nieuwe producten, events en ander nieuws. Dit is een makkelijke manier op om de hoogte te blijven, te reageren, contact te zoeken en in beeld te blijven.

4. Hoe ben je verbonden
Als je een LinkedIn bedrijfsprofiel bekijkt, kijk dan eens via welke mensen je met deze organisatie bent verbonden. Door de klikken op zogenoemde tweedegraads connecties (‘second degree connections’) kun je zien met wie je (nog) niet rechtstreeks in contact staat. Dat geldt ook voor ‘Employees on LinkedIn’. Door met meer mensen contact te maken, kun je jezelf extra binden met de organisatie.

Belangrijk!
Bedenk wel dat een persoonlijke uitnodiging beter werkt dan het versturen van een standaard uitnodiging.

5. Leer van topverkopers op LinkedIn
Wist je dat vertegenwoordigers en marketeers heel actief zijn op LinkedIn? Wat doen ze op LinkedIn?
  • ze gebruiken LinkedIn voor het zoeken en identificeren van potentiële klanten
  • ze bekijken het LinkedIn profiel van mensen met wie zij een afspraak hebben
  • ze doen onderzoek naar specifieke bedrijven en sectoren
  • ze zoeken naar meer ingangen bij potentiële en bestaande klanten
  • ze gebruiken wederzijdse interesses om vertrouwen te krijgen
  • ze hebben meer zicht op betrokkenen in het beslissingsproces
6. Verbeter je LinkedIn profiel met trefwoorden
Misschien ken je deze tip al: het is slim om je LinkedIn profiel te voorzien van trefwoorden waarmee je gevonden wilt worden. Maar ja, hoe weet je nou met welke woorden jij je kunt profileren? Wordle kan je daarbij helpen. Want met deze tool genereer je snel een ‘tag cloud': een visueel overzicht met de meest voorkomende woorden in je profiel. Enorm handig ook, als je je profiel wilt optimaliseren met woorden die anderen gebruiken!


7. Gebruik de LinkedIn App
Je bent veel onderweg en dus heb je altijd een smartphone of tablet bij de hand. Gebruik dan de LinkedIn App. Ik moet eerlijk zeggen dat ik hem niet gebruik. Maar ik hoor van anderen, dat hij de laatste tijd goed bevalt. Installeren dus!

8. LinkedIn Updates inplannen
Je kunt niet altijd persoonlijk updates op het juiste tijdstip delen met je netwerk, vanwege werk of andere bezigheden. Gebruik dan Hootsuite. Deze tool is niet alleen handig voor Twitter en Facebook: ook je LinkedIn updates voor de komende dag, week of maand kun je gewoon inplannen. Makkelijker kan het niet! (maar let wel op dat je geen spammer wordt)

9. Je eigen LinkedIn badge
Heb je een eigen website of weblog? Of heeft je werkgever een ‘Over ons’ pagina? Gebruik dan de LinkedIn Badge. Je hebt ze in verschillende soort en maten, de keuze is aan jou. Ze zijn ook mooi voor bij je handtekening in je e-mails.



10. Netwerk uitbreiden
Voor de netwerkers onder ons is er TopLinked.com. Met een gratis account krijg je een lijst met LinkedIn-gebruikers die bekend staan als ‘Open Networkers’. Zij accepteren uitnodigingen van vreemden. En tegen betaling komt jouw account ook op de lijst. Er zijn mensen die daardoor honderden nieuwe contacten per maand toevoegen aan hun netwerk. Het is niet mijn ding, maar als dit wel bij jou past… probeer het uit! Voor mij is het vooral belangrijk, dat ik de mensen in mijn netwerk ook ken of ooit ontmoet heb. Dat maakt TopLinked.com dus niet interessant voor mij.

11.Vermeld mensen en bedrijven met mentions
LinkedIn geeft je de mogelijkheid anderen uit jouw netwerk te vermelden in je updates. Deze functie lijkt sterk op die van Twitter en Facebook, waarbij je ook een accountnaam toe kunt voegen om iemand aan te spreken. Zodra je de naam van de bedoelde persoon intikt, verschijnt er een schermpje. Als je daarop klikt, wordt de naam vanzelf ingevuld met daaronder een link naar het profiel van de desbetreffende persoon.

12. Gebruik een eigen, professionele URL
Tot slot, zorg voor een eigen URL op LinkedIn. Ook handig om te vermelden op websites, visitekaartjes of in e-mail handtekeningen. Zorg dus, dat je de rij cijfers, die standaard in je nieuwe LinkedIn URL verschijnt,vervangt door je eigen naam of bedrijfsnaam.

Aanvraag Social Media Strategie
Contact?
Tekstbureau Formule M kan helpen bij het opzetten van een Social Media Strategie op maat of biedt hulp bij het gebruik van bijvoorbeeld LinkedIn. Speciaal gericht op jou en jouw bedrijf.

Voor meer informatie mail of bel: 06-12632535.

Lees meer van Tekstbureau Formule M op: 
Bezoek ook eens mijn fanpage op Facebook. Laat even weten of je hem leuk vindt. Ook voor tips sta ik open.

Voor degenen die deze nieuwsbrief toevallig doorgestuurd hebben gekregen: jullie kunnen je ook aanmelden voor de nieuwsbrief!

Copyright © 2014 Tekstbureau Formule M, All rights reserved.


Email Marketing Powered by Mailchimp