Copy
Catalan Water Partnership Newsletter 

N° 2 - Trimestre 3 - Agost 2013
No veieu bé aquest e-mail? 

Veieu-lo al vostre navegador

 

Índex


1.- Notícies del sector i del CWP
2.- Notícies empreses del clúster
3.- Projectes
4.- Calendari/Agenda
5.- L'entrevista
6-. Fes-te membre
1.- Notícies del sector i del CWP

El CWP celebra la seva assemblea de socis anual
El divendres 24 de maig es va celebrar a l’edifici Giroempren del parc científic i tecnològic de la Universitat de Girona l’assemblea de socis anual amb la participació de més de 50 persones entre associats, convidats i administracions. A l’assemblea es va aprovar l’informe de gestió del 2012 i la nova junta directiva del CWP per unanimitat, es van presentar els nous socis del CWP (Aquabona, Laboratori Oliver Rodès i Hidrotec Sanejament) i els projectes duts a terme. Així mateix, també es va debatre la proposta de projectes a desenvolupar durant el 2013-2014 en els àmbits d’R+D+i i de desenvolupament de negoci.

La nova junta directiva aprovada en l'assemblea és la següent:

Nom Càrrec CWP Empresa
Jaume Carol President Fluidra, S.A.
Robert Mas Vicepresident ABM, S.L
Antoni Prats Tresorer Poltank, S.A.U
Miquel Rovira Secretari CTM Fundació Privada
Enric Casanoves Vocal AREMA
Manuel Farré Vocal Adasa Sistemas, S.A.
Albert Vilardaga Vocal Sanejament Intel·ligent, S.L.
Jorge Molinero Vocal Amphos XXI Consulting, S.L
Jaume de Palol Vocal ESPA 2025, S.L.

Assamblea General 2013

Aquabona, Laboratori Oliver Rodès i Hidrotec Sanejament nous socis del CWP
En el primer trimestre del 2013 s'han incorporat tres nous socis al Catalan Water Partnership; Aquabona, Oliver Rodés i Hidrotec Sanejament. A l’apartat d’entrevista els podreu conèixer millor.

Informe anual sobre la indústria a Catalunya
El passat 4 de juliol, es va presentar  l’informe anual sobre la indústria a Catalunya. Aquest informe s'elabora anualment amb l'objectiu de difondre, de forma àgil i entenedora, els principals esdeveniments de la indústria catalana al llarg de l'any. Incorpora una anàlisi detallada dels vint-i-quatre sectors més importants. Informe anual sobre la indústria a Catalunya.

El 4 de setembre: Missió Empresarial del Port de Barcelona a Colòmbia
Aquest any Colòmbia és el país escollit per a realitzar la Missió Empresarial del Port de Barcelona. Amb l’objectiu d’apropar el país a les empreses de la Comunitat Logística de Barcelona i importadors/exportadors de Catalunya, donar a conèixer les oportunitats de negoci que ofereix Colòmbia, així com també les seves particularitats empresarials, s' organitza el seminari “Colombia, destí empresarial 2013”, que tindrà lloc el proper dimecres 4 de setembre al WTC de Barcelona. Poden obtenir més informació al següent link, i realitzar les incripcions al següent formulari d'incripció.
 
La II Expo Conference Minera es celebrarà els dies 16,17 i 18 d'octubre a la Ciutat de Panamà
Aquesta II Expo Conferencia Minera de Panamà es celebrarà en el Centro de Convencions Vasco Nuñez de Balboa, del Hotel El Panamà. Aquesta tindrà una àrea per a la l’exhibició de productes, serveis i projectes on es reunirà a operadores de mines, proveïdors de productes i serveis e inversionistes d’empreses nacionals i internacionals de l'activitat minera a Panamà. A la pàgina web i podreu trobar més informació.
 
L'estat irlandès invertirà 328 milions d'euros en infraestructura hídrica
El ministre de Medi ambient d'Irlanda, Phil Hogan, va anunciar que l'Estat invertirà 328 milions d'euros en infraestructura d'aigües a través de Irish Water, la companyia semiestatal encarregada dels recursos hídrics al país. No obstant això, Irish Water ha identificat la necessitat d'una inversió anual de 600 milions durant aquesta dècada.

L'entitat adjudicarà a meitat de juliol tres contractes regionals per a la instal·lacions de comptadors d'aigua amb l'objectiu de tenir-los implantats en 1.050.000 llars per a finals de l'exercici de 2016.
 
Convocatòria d’ajuts per presentar projectes d’R+D+i: Ajuts INNOEMPRESA
L'Innoempresa finança projectes innovadors de pimes des del 2007 i comparteix fons del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme i de la Generalitat de Catalunya. L'objectiu del programa Innoempresa és donar suport a les petites i mitjanes empreses, tant per al desenvolupament de nous productes diferencials com per a lasistematització del procés de la innovació.  L’actual convocatòria romandrà oberta fins al proper 6 de setembre. Per tal de tramitar les sol·licituds es pot fer en la següent página.

 
Durant els propers mesos es duran a terme fires o esdeveniments que poden ser del seu interès
El dies 10-12 de setembre es durà a terme la fira Resource and Efficeny and Waste Management Solutions a Birminham, Regne Unit i entre el 22-24 de novembre es celebrarà el WATEC ISRAEL 2013, una gran oportunitat per a empreses dels sectors de l’aigua, l’energia i el medi ambient que busquin socis, inversors i serveis professionals. Alhora s’organitza un event de match-Making focalitzat a la gestió de l’aigua I l’unió europea, que es celebrarà els dies 23-25 d’octubre a l’India.
2.- Notícies empreses del clúster

Hidrotec Sanejament rehabilita la xarxa de sanejament d’un col·legi de la província de Tarragona
Durant el passat mes de maig l’empresa va realitzar la rehabilitació de xarxa de sanejament de diàmetre nominal 200 mm de 30.00 , de longitud en un col·legi de la província de Tarragona. En aquest cas la canonada creuava l’edifici i amb el sistema de rehabilitació sense rasa amb màniga continua no va ser necessària la demolició i posterior col·locació de paviments. 

Amphos 21 va participar en el projecte Water Reserach to Market
Amphos 21 ha participat en el projecte Water Research to Market finançat pel programa LIFE +. Gràcies als resultats obtinguts s'ha elaborat la Guia Water Rtom, que ofereix un llistat de les millors pràctiques identificades per tal d’accelerar la transferència i implementació dels resultats de la recerca al sector de l'aigua. Aquesta guia ofereix una perspectiva basada en l’experiència i la realitat dels mercats nacionals dels quatre partners que han integrat el projecte.
 Els objectius específics d'aquest document són els següents:
 Â· Oferir una introducció a les eines que des de Water RtoM s'han utilitzat per desenvolupar la divulgació i promoció dels resultats de la recerca.
· Proporcionar les 10 millors pràctiques per a la transferència del coneixement en aigua, associat a les lliçons apreses durant els tres anys del projecte Water RtoM.
· Recomanar accions per tal d’aconseguir cadascuna de les millors pràctiques proposades.
+ informació               

Fluidra proveïdor oficial de la Federació Espanyola per al Mundial de Natació 
Desprès de firmar un acord amb la RFEN Fluidra adquireix la condició de proveïdor oficial de la Federació Espanyola de Natació, pels XV Campionats del Món de Natació.+informació.

ADASA participarà com speach a The Sensors4Water conference els propers dies 9 i 10 de setembre.
La empresa ADASA, participarà realitzant un specah a The Sensors4Water conference a Assen, Holanda. En les diferents conferències oradors d'Israel Austraulia, Singapur, Canàda, ..., compartiran a seva visió sobre com la tecnologia del sensor pot oferir un paper actiu en els assumptes globals de l'aigua; com ara la seva seguretat, l'escassetat de l'aigua, la gestió de dades i la gestió d'actius. Al següent enllaç es pot obtenir més informació i el programa de l'esdeveniment.
El CWP participa en l'organització d'una missió inversa d'empreses d'Israel amb la Cambra de Comerç Catalunya - Israel i l'ambaixada d'Israel
El passat 29 de maig el CWP va participar en l’organització d’una missió inversa d’empreses d’Israel de tecnologies de l’aigua, conjuntament amb la Cambra de Comerç Catalunya-Israel i l’ambaixada d’Israel. Un total de 10 empreses tecnològiques van visitar l’ACA, van conèixer les polítiques d’innovació impulsades per ACC10 i van tenir l’oportunitat de fer reunions individuals amb empreses catalanes, entre les quals la majoria eren del Catalan Water Partnership. Entre les empreses participants d’Israel hi havia Advanced Mem-Tech, Aqwise, Atlantium, Bermad, Curapipe, Hakohav Valves, Leviathan, Netafim, Odis, Realiteq, TaKaDu, ToxSorb i  Whitewater.
3.- Projectes

 

Projecte d’R+D+i: DRACC
Durant aquest 2013 s’ha finalitzat el projecte d’R+D+i: DRACC. El projecte tenia l’objectiu de desenvolupar un nou sistema de regeneració innovador d’aigües residuals depurades per a obtenir un efluent de baixa salinitat, permetent ampliar el mercat potencial de les empreses participants. Durant el projecte es va desenvolupar un equip compacte, modular i altament automatitzat i a més energèticament eficient. El DRACC és un Nucli tecnològic cooperatiu que ha rebut el suport d’ACC10 de la Generalitat de Catalunya, el projecte va ser aprovat al 2011 i ha estat finalitzat aquest 2013; hi han participat les empreses del CWP: Poltank, Centre Tecnològic de Manresa AREMA i SISLtech. Els resultats del projecte han estat molt positius ja que s’ha obtingut una unitat d’EDR formada per una pila amb 296 parells de membranes i una capacitat màxima de tractament de 12 m3/h. El disseny hidràulic del conjunt permet reaprofitar l’aigua del circuit d'elèctrodes i la de fora d’especificacions (habitualment rebutjos) així com treballar en circuit tancat. Així mateix s’ha aconseguit l’objectiu d’optimitzar el funcionament hidràulic de la pila mitjançant un dispositiu desenvolupat durant el projecte i dissenyar un software propi de projecció del tractament d’EDR.
Projecte d'R+D+i: Water.cat 
A finals del 2012 es va finalitzar el projecte Water.cat, iniciat al 2010, i en el qual el CWP era un dels coordinadors, i sota el lideratge de l’ICRA. El water.cat és una xarxa d’entitats, institucions, empreses i centres de recerca catalans que vol impulsar la innovació en matèria d’aigua i assolir un millor posicionament d’empreses i centres de recerca catalans vers els programes europeus. Aquest projecte va rebre suport d’ACC10 de la Generalitat de Catalunya.
El projecte tenia com objectiu desenvolupar una agenda d’investigació per part de diferents agents del sector del aigua amb la finalitat d’influenciar en l’agenda d’investigació a nivell europeu i fer difusió dels instruments de finançament dels programes europeus entre tots els agents del sector del aigua.
La realització d’aquest projecte ha aportat visibilitat als participants de la xarxa a nivell internacional, permetent generar oportunitats de recerca en col·laboració i potenciar la competitivat global del sector. A la vegada s’ha desenvolupat una agenda estratègica d’R+D en aigua adaptada a les necessitats dels agents catalans i s’han realitzat nombroses activitats de difusió, com més de 10 jornades i difusió constant via web (http://aigua.connecteu.cat)  i un butlletí. Així mateix s’ha participat en reunions per actuar com a lobby de les activitats d’R+D catalanes.


*Per conèixer amb més detall informació de qualsevol d’aquests projectes o d’altres, no dubteu en posar-vos en contacte amb info@cwp.cat
4.- Calendari/Agenda

 

· 17 de setembre – Reunió del projecte de Turisme 
· 27 de setembre – Reunió del projecte d’Aqüicultura
· 14-15 de Novembre - Jornada d’immersió estratègica del clúster.
Sr. Jordi Oliver Rodés
5.- L'entrevista

 



EMPRESA: OLIVER RODÉS

Sr. Jordi Oliver Rodés


 
Quines són les activitats que desenvolupa la seva empresa?
Laboratori Oliver Rodes es coneguda per la seva activitat en  l’àmbit de l’analítica de tot tipus d’aigües, l’empresa serveix des de fa més de 110 anys a empreses de sectors molt diversos com la indústria alimentària, Química-farmacèutica, medi ambient o turisme, actuant com a soci tecnològic en els seus productes i processos. Les nostres àrees d’activitat se  centren en l’Anàlisi: Com a eina fonamental per conèixer l’aigua i adequar-la per al seu ús, garantir la qualitat i la seguretat dels processos industrials, el seu ús col·lectiu o particular; la Certificació: validant de forma sistemàtica productes, serveis o processos industrials en allò relacionat amb l’aigua i els seus usos;  la Formació: oferint cursos en els àmbits tècnics i professionals que tenen relació amb la seguretat i higiene al treball, i tot allò relacionat amb l’aigua; i finalment la Consultoria i assessorament, així com la Recerca i Innovació per tal de donar resposta a les inquietuds de la indústria  a l’hora d’utilitzar nous materials en contacte amb els  aliments, ja sigui envasos o sistemes de canalització d’aigua.
 
Quins objectius pretén assolir amb l’adhesió al CWP?
Des dels seus inicis, Oliver Rodés ha apostat activament per la presència en associacions nacionals i internacionals.
Amb la nostra participació  en el CWP,  desitgem contribuir i trobar un entorn de cooperació en els àmbits tècnic i comercials que reforcin la nostra acció comercial.
Estem convençuts que serem capaços d’aportar la possibilitat de desenvolupar noves propostes de productes i serveis combinant el coneixement i la pràctica amb la resta d’associats, generant noves oportunitats de treball.
Sr. Lluís Yagüe

 



EMPRESA: HIDROTEC SANEJAMENT S.L

Sr. Xavier Yagüe


 
Quines són les activitats que desenvolupa la seva empresa? 
A Hidrotec Sanejament S.L. estem especialitzats en el manteniment i rehabilitació de tot tipus de canonades. Ja siguin xarxes d’aigua potable, residual o industrial.
Per a tal fi, disposem dels mitjans mes avançats i des de 1994 som líders en la introducció de noves tecnologies en el sanejament de col·lectors a Catalunya.
Actualment disposem de 11 vehicles de neteja hidrodinàmica, 7 dels quals son de reciclatge d’aigua, 15 càmeres d’inspecció de canonades i el nostre equip de rehabilitació per mitjans no destructius.

Quins objectius pretén assolir amb l’adhesió al CWP?
L’objectiu de la participació en el projecte CWP es donar a conèixer les noves tecnologies en matèria de manteniment i rehabilitació de canonades i poder establir relacions de col·laboració amb les diferents empreses que participen en el projecte.
Sr. Alex Vila

 



EMPRESA: AQUABONA

Sr. Alex Vila
Quines són les activitats que desenvolupa la seva empresa? 
Ens dediquem a la representació i comercialització de diverses tecnologies de desinfecció de les aigües, principalment per aplicacions d’àmbit industrial i municipal. Treball que desenvolupem mitjançant l’estudi  de la necessitat requerida i la presentació de la solució tècnic-econòmica adequada, basada en la nostra experiència de quasi 40 anys en el mercat espanyol. Els serveis que oferim als clients inclouen la instal·lació, posta en marxa, formació, manteniment preventiu i servei postvenda.

Quins objectius pretén assolir amb l’adhesió al CWP?
Formar part d’un nucli d’empreses i centres de coneixement capdavanters en les seves respectives especialitats dins del sector de l’aigua per, a través de l’aportació dels nostres coneixements en l’especialitat de la desinfecció, oferir solucions tecnològiques conjuntes en aplicacions on l’aigua és un element crític per el desenvolupament d’una activitat productiva o per la millora de les condicions de la societat.
6.- Fes-te membre

Aquests són els principals beneficis que obtindràs com a soci pel fet de pertànyer al CWP:

Sinergies i Networking global
  • Conèixer i cooperar amb els actors de la cadena de valor del negoci de l’aigua a Catalunya
  • Visibilitat  i posicionament davant els principals agents.

Desenvolupament de negoci
  • Identificació d’oportunitats de mercats i impuls a la internacionalització.
  • Impuls a projectes de desenvolupament de negoci cooperatiu.
  • Acompanyament per a l’aprofitament de les oportunitats detectades.

R+D+i
  • Impuls de projectes de R+D+i de caràcter cooperatiu.
  • Informació i suport en les principals línies de finançament a l'R+D.
  • Accés a l'oferta científica i tecnològica més rellevant i especialitzada en el tractament d'aigua a Catalunya.
 
Copyright © 2013 catalan water partnership, All rights reserved.
Heu rebut aquest butlletí perquè en algún moment heu demanat de subscriure-us-hi.

CATALAN WATER PARTNERSHIP
Parc científic i Tecnològic de la UdG - Edifici Jaume Casademont, Porta A-B, Despatx 2.2
C/Pic de Peguera, 15 (17005, Girona)

 Donar-se de baixa al Butlletí    Canviar les preferències de subscripció   Contacte


Amb el suport de:
Amb el suport de: