Copy
توحیدنامه را در مرورگر خود ببینید                     
سال اول، شماره‌ی 4، 27 سپتامبر 2013                  
سال اول، شمارهی 4، 27 سپتامبر 2013
  • کلاس قرآن باغ آسمانی
  • سیب چینی
  • گزارش برنامه‌ی جت اسکی
  • امکان عضویت رسمی
  • مونترالی‏ها! آیا می‏دانید؟
  • سیزدهمین همایش سالانه‌ی علمای شیعه‌ی آمریکای شمالی
  • افتتاح دفتر خدماتی امور کنسولی

در این شماره خواهید خواند:

  • پروژه‌ی مطالعاتی: منشور ارزش‌های کبک، سکولاریزم و نمادهای مذهبی
  • گزارش راهپیمایی در مونترال
  • کانون توحید در ائتلاف مسلمانان کبک برای حقوق و آزادی
  • نشست دانشجویی مهدویت و مدرنیته
  • سفر جمعی جام جهانی فوتبال

سرمقاله

خدایا! مگر نه توحید، اولین و برترین نعمت و موهبت به خلایق است!؟ مگر نه اینکه تو خود به رسم بنده‌نوازی، خلایقت را در کوره‌های بلا می‌گدازی تا با الفبای توحید، آشنایشان سازی؟ اگر ره‌آورد امواج بی‌امان بلا، توحیدِ توست، هزار خیر مقدم به هرچه درد و داغ و بلاست.
خدایا! در هجوم بی‌امان حوادث آخر الزمان، عده‌ای امان را در آستان بندگان می‌جویند و خانه‌ی سامانشان را بر سست‌ترین گمان، بنیان می‌نهند. عده‌ای ویران و ویلان می‌شوند و برخی پریشان و سرگردان می‌گردند. این همه در جستجوی امان به دامان این و آن می‌آویزند. در این فتنه‌های گران اما تنها مؤمنان‌اند که نشانیِ دار الامان را می‌دانند و در حریم امن و آغوش گرم تو جاودان می‌مانند. ما را همواره از مؤمنان خودت قرار ده.
خدایا! به دوستان نادان جبهه‌ی حق، عقل و به دشمنان دانا، مروت عنایت کن.
خدایا! آنان که حقیقت را به مسلخ مصلحت می‌برند، آنان که دین می‌فروشند و دنیا می‌خرند، آنان که در مرتع حقوق مردم می‌چرند، به کفر از ایمان نزدیک‌ترند. نقاب ایمان را از چهره‌شان بستان.
خدایا! تو ما را کفایتی! ألَیس الله بکافٍ عبده؟
برگرفته از "مناجات نامه"، تألیف سید مهدی شجاعی

پروژه‌ی مطالعاتی:
منشور ارزش‌های کبک، سکولاریزم و نمادهای مذهبی

طرح قانون منع حمل آشکار علایم مذهبی در ایالت کبک در قالب منشور پیشنهادی ارزش‌های دولت کبک، انگیزه‌ای شد تا کانون توحید مونترال، اقدام به طراحی و معرفی پروژه‌ای تحت عنوان "منشور ارزش‌های کبک، سکولاریزم و نمادهای مذهبی" نمود. این پروژه با همکاری صاحب‌نظران کبکی و کانادایی در حقوق اقلیت‌ها و در چهارچوب كارگروه‌های مطالعاتی در حوزه‌های مطالعات فلسفی، مطالعات حقوقی با تأکید بر حقوق اساسی کانادا، حقوق بشر و مطالعات زنان صورت خواهد پذیرفت. این پروژه در نظر دارد تا در گام نخست به برقراری گفتگویی سازنده با جامعه‌ی کبک و تولید محتوایی قابل ارایه در حوزه‌های مختلف مطالعاتی برای جامعه‌ی مخاطب بپردازد.
برای آگاهی از جزییات بیشتر این پروژه و نیز اطلاع از نحوه‌ی همکاری، بیشتر بخوانید!
در اولین گام عملیاتی نمودن این پروژه، مصاحبه‌ای با پروفسور وینستاک، استاد کرسی فلسفه‌ی حقوق دانشگاه مک‌گیل صورت گرفت.ضمناً مقاله‌ی "اینجا فرانسه نیست!" نیز توسط گروه پروژه‌ی مطالعاتی مذکور به رشته‌ی تحریر درآمده است. جزییات کامل در
اینجا قابل دسترسی است.

گزارش راه‌پیمایی در مخالفت با منشور ارزش‌های کبک

روز شنبه، 14 سپتامبر، راه‌پیمایی بزرگی همه‌ی نگاه‌ها را متوجه شهر مونترال و به تبع آن، پیش نویس تغییرات جدید منشور ارزش‌های استان کبک کرد. در این راه‌پیمایی چند ده هزار نفری که گروه‌های مختلفی از مسلمانان، مسیحیان و سیک‌ها به همراه مدافعان غیر مذهبی آزادی‌های مدنی در آن حضور داشتند، راه‌پیمایان اعتراض خود را نسبت به این پیش‌نویس اعلام کردند. کانون توحید مونترال نیز به عنوان نماینده‌ای از جامعه‌ی دانشجویان مذهبی ایران در این راه‌پیمایی حضور داشته و از این حرکت اعتراض‌‌آمیز حمایت کرد. گزارش کامل را بخوانید!

اقدام برای عضویت رسمی

با توجه به گذشت بیش از 6 ماه از تاریخ برگزاری اولین مجمع عمومی (10 مارس 2013) و با توجه به بندهای مندرج در اساس‌نامه‌ی کانون، همراهانی که بیش از 6 ماه از عضویت عمومی آنها و اشتراک در لیست ایمیل کانون گذشته، می‌توانند با پرکردن فرم مندرج در این لینک برای عضویت رسمی کانون و دارا شدن حق رأی اقدام نمایند. 
إنَّ لِسانَ المُؤمِنَ وَراءَ قَلبِهِ، فَإِذا أَرادَ أَن يَتَكَلَّمَ بِشَيءٍ يُدَبِّرُهُ قَلبُهُ، ثُمَّ أمضاهُ بِلِسانِهِ وَ إنَّ لِسانَ المُنافِقِ، أمامَ قَلبِهِ، فَإِذا هَمَّ بِشَيءٍ، أمضاهُ بِلِسانِهِ وَلَم يَتَدَبَّرهُ بِقَلبِهِ.
 
پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند: زبان مؤمن در پس دل اوست، هرگاه بخواهد سخن بگويد، درباره‌ی آن مى‌انديشد و سپس آن را مى‌گويد. اما زبان منافق، جلوى دل اوست، هرگاه قصد سخن كند، آن را به زبان مى‌آورد و درباره‌ی آن نمى‌انديشد.
مجموعه‌ی ورام، ج 1، ص 106

نشست‌های دانشجویی: مهدویت و مدرنیته

تقابل آموزه‌های مذهبی به خصوص اعتقاد محوری "انتظار برای امام غایب" (سنت) با بسیاری از هنجارهای دنیای غرب (مدرنیته)، از مباحث به‌روز در میان دانشگاهیان است. مستقل از این که در عرصه‌ی اندیشه کدام جانب را بگیریم، در عرصه‌ی عمل، سبک زندگی امروز ما ساکنین دنیای متجدد با توجه به عوامل متنوع محیطی راه خویش را می‌پیماید! چندی پیش گروهی از دانشگاهیان شهر با همین دغدغه، سنگ بنای جلسه‌ی مباحثه و تبادل نظری را با عنوان «مهدویت و مدرنیته» بنا نهادند و از آقای دکتر سید محمد بنی‌هاشمی (استاد دانشگاه و مؤلف کتب متعدد در زمینه‌ی مهدویت) دعوت نمودند تا از طریق ویدئوکنفرانس حضور یافته و پاسخ‌گوی سؤالات باشند. سؤالاتی از قبیل چگونگی بروز اعتقاد به امام زنده در زندگی روزمره‌ی ما، یا مراد از مفهوم مؤکد و توصیه شده‌ی "انتظار امام غایب" و نسبت آن با گذران لحظات روزمره در خانه، دانشگاه، خرید، فضای مجازی، تفریح و غیره. شما نیز در صورت تمایل می‌توانید با ایمیل کانون تماس بگیرید تا جزییات زمان و مکان جلسات متعاقباً به اطلاع شما برسد. ضمناً فایل صوتی اولین نشست نیز در اختیار علاقه‌مندان قرار خواهد گرفت.

سفر جمعی جام جهانی فوتبال برزیل

همان طور که دوست‌داران فوتبال و حتی معدود ایرانیان بی‌تفاوت نسبت به این رشته‌ی ورزشی مطلع هستند، به لطف خدا و کلی اتفاقات پیش بینی نشده، تیم ملی فوتبال ایران برای چهارمین بار در تاریخ جهان!، در مسابقات جام جهانی فوتبال برزیل در ماه جون آتی حاضر خواهد شد (آخ جون!). از آنجایی که معلوم نیست این اتفاق برای چند بار در زندگی هر ایرانی تکرار بشه و البته محل اون هم به اندازه‌ی برزیل نزدیک و خوش آب و هوا باشه، دوستان بسیار زیادی از اطراف و اکناف ابراز تمایل نموده‌اند برای انجام این سفر زیارتی – سیاحتی. ولی آه از کمی توشه‌ی دانشجویان شرق کانادا که نهایتا به آبشار نیاگارا می‌رسه و اون هم لیگ دسته سه‌ی قایقرانی بی پارو!
با توجه به این که تأسیس کانون توحید مونترال از ابتدا کلا بر اساس امید و آرزو بوده، امید است با استفاده از تجربه‌ی دانشجویان چتربازِ همیشه در صحنه و استفاده از فاکتورهای جمعیت و کاهش توقع، بخش اعظم هزینه‌ی این سفر معنوی شامل پرواز به کشور برزیل، تهیه‌ی بلیط مسابقات و اسکان آبرومند، تا بیش از حد ممکن! کاهش داده بشه. به خاطر همین لازمه که رفقای پایه جهت امیدواری بیشتر و ثبت نام در ایمیل لیست ویژه ی سفر به این صفحه مراجعه کنند و البته به پایه های احتمالی دیگه هم خبر بدن.
مونترالی‏ها! آیا می‏دانید؟
سرویس اینترنت “cable” شرکت “VIF” با سرعت دانلود 5 مگابیت در ثانیه و محدودیت 100 گیگابایت در ماه را می‏توانید با پرداخت هزینه یک سال از قرار ماهی 25 دلار به علاوه ی مالیات دریافت نمایید. این هزینه، سیم‏کشی داخل منزل و مودم را نیز در بر می‏گیرد.
جزییات این مطلب و سایر سرویس های دیگر را در نسخه ی به روز رسانی شده ی سلام مونترال بخوانید!

برنامه‌ی تفریحی 2: سیب چینی

کانون توحید مونترال در نظر دارد در روز یک‌شنبه 6 اکتبر، دومین برنامه‌ی تفریحی خود را برگزار نماید. این برنامه شامل سیب‌چینی، پیاده‌روی و تفریح در منطقه‌ی محافظت شده‌ی دانشگاه مک‌گیل خواهد بود. برای اطلاع از جزییات این برنامه و ثبت نام (مهلت: 1 اکتبر)، بیشتر بخوانید!

کارگاه‌های آموزشی

به دلیل مشکل بیماری جدی برای یکی از اعضای خانواده‌ی آقای دکتر فیاض بخش، علی‌رغم تلاش‌های ایشان و هماهنگی‌های صورت گرفته، امکان سفر مهیا نشد و برنامه‌ی کارگاه‌های آموزشی لغو گردید. با عرض پوزش از شما همراهان گرامی، زمان مجدد انجام این برنامه، متعاقباً به اطلاع خواهد رسید.

کلاس قرآن "باغ آسمانی"

گروه آموزشی «باغ آسمانی» با دغدغه‌ی عمل به فرمایشات قرآن و ائمه‌ی اطهار علیهم السلام در لزوم تعلیم و تربیت دینی، دوره‌های آموزشی را برای دو گروه سنی 4 تا 7 سال و 7 تا 12 سال در فضایی شاد، صمیمی و پویا تشکیل داده‌اند. در این «باغ آسمانی»، اصول اعتقادی و اخلاقی و آیه‌های مهربانی تدریس خواهد شد. جهت آشنایی ببشتر با این گروه و شرکت در کلاس ها، بیشتر بخوانید!

گزارش برنامه‌ی جت اسکی

اولین برنامه‌ی تفریحی و اجتماعی کانون (جت اسکی و پیک نیک) در تاریخ 14 آگوست برگزار شد. تغییراتی در فعالیت‌های تفریحی به وجود آمده بود. توحیدی‌های حاضر، لحظات خوشی را همراه خانواده‌ی خود و دیگر دوستان گذراندند. بیشتر بخوانید!
 

اخـبــــار شـهــــر مونـتــرال

  • 50 نهاد اسلامی شهر مونترال با تشکیل "ائتلاف مسلمانان کبک برای حقوق و آزادی"، فعالیت منسجم خود برای اعتراض مدنی به منشور ارزش‌های پیشنهادی دولت کبک را آغار نمودند. این فعالیت با تشکیل جلسه‌ای در بعدازظهر روز 14 سپتامبر و با حضور چهل مرکز اسلامی آغاز گردید و از کانون نیز برای شرکت در اولین کنفرانس خبری این ائتلاف در تاریخ 25 سپتامبر دعوت به عمل آمد. در این جلسه، متن بیانیه‌ی ائتلاف قرائت شد. ساعاتی بعد از این کنفرانس، خبر ملاقات وزیر مسؤول منشور ارزش‌ها در دولت کبک با نمایندگان مسلمانان متنشر گردید. جهت کسب اطلاعات بیشتر، مشاهده ی نهادهای عضو و مطالعه ی متن بیانیه، بیشتر بخوانید!
  • سیزدهمین همایش سالانه‌ی علمای شیعه‌ی آمریکای شمالی در روزهای اول و دوم ماه سپتامبر در ایالت واشنگتن دی سیِ آمریکا برگزار شد. حضار شرکت کننده در این همایش که توسط "مجلس علمای شیعه‌ی آمریکای شمالی" برگزار می‌گردد، قطع‌نامه‌ی اختتامیه را با موضوع خشونت‌های قبیله‌ای صادر کردند. ضمناً بیانیه‌ی واشنگتن نیز در حاشیه‌ی این اجلاس، با موضوع هم‌بستگی علیه افراطی‌گری و خشونت به امضای دو نهاد "مجلس علمای شیعه‌ی آمریکای شمالی" و "مجمع اسلامی آمریکای شمالی" رسید. در این همایش، دکتر خلیل طباطبایی، شیخ صالح سیبویه و شیخ نبیل عباس از مونترال حضور داشتند. لازم به ذکر است که دکتر خلیل طباطبایی و شیخ صالح سیبویه به مدت 3 سال به عنوان اعضای هیأت مدیره‌ی این "مجلس" برگزیده شده‌اند. شیخ نبیل عباس (رییس مرکز اسلامی لبنانی‌ها در مونترال) نیز عضو دایم هیأت امنای این نهاد است. 
  • به همت جمعی از دوستان، دعای ندبه‌ی هفتگی، روزهای جمعه رأس ساعت 7 صبح به صورت دوره‌ای در منزل دوستان و محبین اهل بیت علیهم السلام به مدت دو سال است که در حال برگزاری است. برنامه با دعای ندبه شروع شده و با پذیرایی صبحانه به اتمام می‌رسد. عزیزانی که علاقه‌مند به شرکت در این مجلس دعا هستند و یا تمایل دارند به عنوان بانی مجلس در این امر مشارکت نمایند، می‌توانند عضو گروه montreal-nodbeh در Google Groups شوند.
  • مؤسسه‌ی امام حسین علیه السلام، برنامه‌ی دوره‌های آموزشی مباحث اعتقادی و مذهبی را برای سال تحصیلی 2013-2014 ادامه می‌دهد. این کلاس‌ها به زبان انگلیسی بوده و برای نوجوانان 10 تا 20 ساله در عصر روزهای شنبه‌ی هر هفته برگزار خواهد شد. جهت کسب اطلاعات بیشتر، به صفحه‌ی فیس‌بوک مؤسسه مراجعه فرمایید.
  • دانشگاه مک گیل، روز جمعه 20 سپتامبر، شاهد برگزاری مجمع اولین مجمع شیعیان این دانشگاه با نام «توحید جعفری» بود. در این جلسه، دانشجویان و دانشگاهیان مسلمان از کشورهای گوناگونی مانند عراق، افغانستان، ایران، لبنان، پاکستان، و ... در محیطی صمیمی گرد هم آمده و پس از شنیدن گزارش آقای حسین امینی در مورد این گروه دانشجویی، به معرفی خود و تبادل نظر در مورد آینده‌ی این گروه نوپا پرداختند. در نهایت و پس از استماع سخنان کوتاه یکی از دانشگاهیان فعال شهر (آقای جهاد محمد حجازی)، اعضای اصلی در انتخابات شرکت نموده و  6 نفر از دانشجویان (علی امامی، مهدی روح‌نیکان، شبیر محمدرضا، مجید سلیمانی، مینا امیری و حسین بذرافشان) را به مدت یک سال به عنوان اعضای هیأت مدیره انتخاب کردند. لازم به ذکر است بیش از 45 نفر در این جلسه شرکت داشته و بر اساس اساسنامه، 34 نفر از دانشجویان مک گیل با داشتن حق رای در انتخابات شرکت نمودند. کانون توحید مونترال، برگزاری این جلسه‌ی مهم و انتخاب هیأت مدیره را به دوستان توحید مک گیل تبریک گفته و از خداوند منان، برای این عزیزان توفیق روزافزون را آرزومند است.
  • کانون فرهنگی نور، در طول ماه گذشته میزبان سخنرانی‌های آقای دکتر مهدی نجفی افرا، استاد دانشگاه، در موضوع معادشناسی فلسفی بود. مباحث مطرح شده چکیده‌ای از دیدگاه‌های فلاسفه‌ی اسلامی (با محوریت نظرات صدر المتألهین) در حوزه‌ی معاد بود. تعريف معاد و دلايل اثبات وجود آن مشتمل بر مباحث مقدماتی مانند حقيقت انسان، تناسخ، اعدام و اعاده‌ی معدوم، لذت و الم، بهشت و جهنم، مراتب و وسایط خلقت، معاد جسمانی و روحانی از جمله مطالبی بود که به صورت بسیار فشرده در این جلسات ارایه گردید. آخرین جلسه‌ی مباحث نیز به  تشریح شبهات عمده‌ی وارده در زمینه‌ی موضوع معاد و پاسخ‌های هر یک از آنان اختصاص یافت. هر جلسه شامل بخش مربوط به تشریح موضوع مورد نظر به مدت یک و نیم ساعت و بخش پرسش و پاسخ مربوطه به مدت سی دقیقه بود. به گفته‌ی مسؤولین این کانون، برگزاری کلاس‌های آموزشی، به ویژه در حوزه‌ی فقه، کلام، عقاید، فلسفه و عرفان اسلامی از جمله برنامه‌های موردنظر کانون می‌باشد. برگزاری این سخنرانی‌ها به دلیل احساس نیاز برآمده از مباحثی بود که با عنوان معاد از دیدگاه قرآن توسط آقای دکتر میرباقری در ماه رمضان در مؤسسه‌ی خویی ارایه گردید و با فاصله‌ی زمانی اندکی نسبت به آن صورت گرفت. این جلسات به طور صوتی و تصویری ضبط شده و برای استفاده‌ی علاقه‌مندان بر روی وب‌سایت کانون فرهنگی نور قرار داده شده است.
  • مرکز اسلامی ایرانیان، سلسله نشست‌هایی با موضوع "زمینه‌های نزول قرآن" را برگزار می‌کند. نخستین جلسه، روز شنبه 5 اکتبر از ساعت 6 عصر و با سخنرانی دکتر شهرام ناهیدی برگزار خواهد گردید. اطلاعات بیشتر، متعاقباً در سایت مرکز اسلامی منتشر خواهد شد.
  • دفتری جهت انجام امور کنسولی از اول اکتبر سال جاری، موقتا در محل مرکز اسلامی ايرانيان، آغاز به کار خواهد کرد. این دفتر، کلیه‌ی امور کنسولی مربوط به گذرنامه، شناسنامه، امور مشمولین، ویزا، تأیید اسناد، ازدواج و ... را انجام خواهد داد. جهت اطلاع از خدمات این مرکز می‌توانید به  وب‌سایت دفتر مراجعه و یا با  شماره‌ی تلفن 18883080136 تماس حاصل نمایید.

بَشِّرِ الصَّابِرِينَ الَّذِينَ إِذَا أَصَابَتْهُم مُّصِيبَةٌ قَالُوا إِنَّا لِلَّـهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ (بقره، 155 و 156)

پدر، تکیه‌گاهی‌ست با صلابت‌تر از کوه و ژرف‌تر از اقیانوس. وَه که چه غوغایی‌ست در ضمیر فرزند به بهانه‌ی وجود پدر. اما این خانه‌ی فنا را مروت آن مقدار نیست که رسم کهنه، کناری نهد و داس بر عمرِ خوبان نزند. در کمال اندوه، غم فقدان پدری مهربان را به دوست عزیزمان، آقای محسن نعمتی تسلیت گفته و ضمن ابراز همدردی با این برادر بزرگوار، صبری جزیل برای ایشان از درگاه پروردگار آرزو می‌نماییم. باشد که وعده‌ی بشارت الهی برای صابرین را به زودی دریابد.
از طرف دوستان شما در کانون توحید مونترال

امکان درج پیام برای اعضای رسمی

اعضای رسمی کانون توحید مونترال می‌توانند نسبت به درج پیام (شامل آگهی تبریک، تسلیت، یادبود و ...) به صورت رایگان در توحیدنامه اقدام نمایند. برای آگاهی از سیاست کانون در مورد متن پیام‌ها و سفارش آگهی، با ایمیل کانون و یا یکی از اعضای هیأت مدیره تماس حاصل نمایید.
Share
Tweet
Forward to Friend
Copyright © 2013 Montreal Toheed Society, All rights reserved.