Copy
AOPA Hellas e-NEWS, 10 January 2014 - Issue 1/2014
 
 
 
Δελτίο Ηλεκτρονικών Νέων (ΔΗΝ)
 
Αριθμός τεύχους 01 /2014
  *   Για την ενημέρωση των μελών
 
Πληροφορίες info@aopa.gr   *   10  Ιανουαρίου  2014.
 
Εάν δεν θέλετε να λαμβάνετε το Δελτίο Ηλεκτρονικών Νέων της ΑΟΡΑ Ελλάς,
 
ενημερώστε στο info@aopa.gr


 
1.    ΝΕΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ 

Με την καινούργια χρονιά η ΑΟΡΑ Ελλάς ξεκινά μια νέα προσπάθεια για την υποστήριξη της Γεν Αεροπορίας. Θα κτυπήσουμε πόρτες. Θα πάμε στην Πολεμική Αεροπορία για τα μικρά αεροδρόμια που δεν χρησιμοποιούνται. Στο Υπουργείο Μεταφορών για ένα ποταμό προβλημάτων. Θα ζητήσουμε από το Υπουργείο Τουρισμού να διευκολύνει τους ξένους που έρχονται με τα αεροπλάνα τους στη χώρα μας. Ίσως βλέποντας αυτούς να πάρουν παράδειγμα μερικοί από μας. Δεν μιλάμε για την ΥΠΑ. Εκεί θα είναι το επίκεντρο των προσπαθειών..

Για να έχουμε κάποιο αποτέλεσμα όμως δεν αρκούν οι διαμαρτυρίες. Χρειάζεται σε όλες τις περιπτώσεις έντονη πολιτική υποστήριξη. Για τον λόγο αυτό ζητούμε από εσένα, που σε ενδιαφέρει η Γεν Αεροπορία, να σκεφτείς. Να σκεφτείς με ποιο τρόπο μπορείς ΕΣΥ να βοηθήσεις την προσπάθεια ;  
Έχεις κάποια γνωριμία με στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας ;  Με στελέχη του Υπουργείου Μεταφορών ; Στο Υπουργείο Τουρισμού ;  Στην ΥΠΑ θα προσπαθήσουμε εμείς.

Πως θα οργανωθεί η συλλογική αυτή προσπάθεια. Με ποιο τρόπο θα προχωρήσουμε ;
Θα προχωρήσουμε λοιπόν ως εξής :  Σε κάθε περίπτωση, την ενημέρωση των πολιτικών προσώπων θα την αναλάβουν τα μέλη της ΑΟΡΑ που τους γνωρίζουν προσωπικά. Αυτοί θα τους ενημερώσουν, αυτοί θα κάνουν όλες τις επαφές μαζί τους.  Η ΑΟΡΑ θα αναλάβει την νομική παρουσίαση του θέματος. Θα κάνει την εισήγηση και θα προσφέρει ότι έγγραφα και νομικές εισηγήσεις απαιτηθούν. Επίσης η ΑΟΡΑ θα αναλάβει τον συντονισμό των ενεργειών. Αλλά βεβαίως θα υπάρξει και προσωπική παρουσία τόσο των μελών του ΔΣ όσο και των δικηγόρων που συνεργάζονται εθελοντικά, μαζί μας,  κάθε φορά που αυτό θα χρειαστεί. Πρόκειται για συλλογική προσπάθεια. Όλοι μαζί μπορούμε.


2.    ΝΕΟ  ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ  ΑΟΡΑ 

Όπως μας ενημέρωσε ο Δικηγόρος μας κ Τρανσβαλίδης, το Ειρηνοδικείο Πολυγύρου ενέκρινε το νέο Καταστατικό της ΑΟΡΑ Ελλάς. Αυτό που ψηφίστηκε στην Γεν Συνέλευση τον Μάρτιο του 2013. Η απόφαση του Ειρηνοδικείου ήταν το ουσιαστικό μέρος της έγκρισης
Τώρα πρέπει να καθαρογραφεί η απόφαση, να πέσουν οι υπογραφές και να δημοσιευτεί. Ακολούθως πρέπει να δημοσιευτεί σε περίληψη σε δύο (2) εφημερίδες
Αυτή η τυπική διαδικασία πιθανόν να τελειώσει σε ένα μήνα περίπου.
Ο κ Τρανσβαλίδης είναι ο δικηγόρος που ενέκρινε το πρώτο Καταστατικό της ΑΟΡΑ το καλοκαίρι του έτους 2.000 Δηλαδή η σημερινή ΑΟΡΑ είναι σήμερα σχεδόν 14 χρονών.
Γιατί όμως χρησιμοποιούμε την έκφραση «η σημερινή ΑΟΡΑ»  Γιατί το Ειρηνοδικείο Πολυγύρου Χαλκιδικής ;
Σε άλλη θέση σ αυτό το τεύχος θα βρείτε τις απαντήσεις στην σύντομη ιστορία της ΑΟΡΑ Ελλάς.


3.    ΔΙΑΦΟΡΑ

Πρόσφατα η ΥΠΑ όρισε Επιτροπή, για να μελετήσει την ριζική αλλαγή των ρυθμίσεων που διαμορφώνουν τον Ελληνικό εναέριο χώρο. Η κίνηση αυτή γίνεται έπειτα από Ευρωπαική απόφαση και αφορά όλες τις χώρες της Ευρώπης. Φαίνεται όμως ότι  η χώρα μας είναι η τελευταία και η μόνη που δεν έχει υλοποιήσει ακόμη την απόφαση αυτή.. 
Η ΑΟΡΑ προσπάθησε να έρθει σε επαφή με την Επιτροπή καθώς και με την Διοίκηση της ΥΠΑ για να ενημερωθεί τι ακριβώς ετοιμάζεται.  Δεν μπορέσαμε μέχρι σήμερα, να έχουμε ξεκάθαρη απάντηση. Και αυτό είναι σε αντίθεση με την Ευρωπαική νομοθεσία που ορίζει ότι οι χώρες οφείλουν να ενημερώνουν και να συζητούν με τους airspace users πριν από οποιαδήποτε απόφαση.  Συγκεκριμένα η Ευρωπαική Νομοθεσία αναφέρει  ότι  states are required to establish consultation mechanisms for appropriate involvement of stakeholders in airspace changes  Δυστυχώς την απαίτηση αυτή της Ευρωπαικής νομοθεσίας δεν την ακολούθησε η επιτροπή που έχει συστήσει η ΥΠΑ. Η ΑΟΡΑ Ελλάς έχει ήδη διαμαρτυρηθεί διεθνώς για την παράλειψη αυτή. 
Θέλουμε η κατηγοριοποίηση του Ελληνικού Εναέριου χώρου να γίνει με Ευρωπαικό τρόπο και να μην διαφέρει σε τίποτα από τα αντίστοιχα των άλλων Ευρωπαικών χωρών.
Θα περιμένουμε λοιπόν το αποτέλεσμα.

Σας έχουμε ενημερώσει για την προσπάθεια που κάνει η ΑΟΡΑ Γερμανίας, να συντάξει το χάρτη της Γεν Αεροπορίας στην Ευρώπη. Για να μάθουμε εμείς τι γίνεται στις άλλες χώρες. Αλλά και για να μάθουν αυτοί ποιοι είμαστε και τι κάνουμε εδώ στην Ελλάδα.
Επανερχόμαστε στο θέμα και καλούμε όλους όσους ασχολούνται με την Γενική Αεροπορία να πάρουν μέρος στην «απογραφή» που ξεκίνησε η Γερμανική ΑΟΡΑ. Ειδικά οι σχολές νομίζουμε ότι θα έχουν όφελος αν φροντίσουν να έχουν παρουσία σ αυτήν την απογραφή
Έρευνα για χειριστές αεροσκαφών:
www.surveymonkey.com/s/V85WXM5
Έρευνα για φορέα εκμετάλλευσης αεροσκαφών:
www.surveymonkey.com/s/5FM3SL9  
Η ΑΟΡΑ Ελλάς θα κάνει επίσης σύντομα την δική της παρόμοια απογραφή με αντικειμενικό σκοπό να προβάλλει τις Ελληνικές σχολές χειριστών στις ιστοσελίδες των Ευρωπαικών ΑΟΡΑ.

Υπενθυμίζουμε στα μέλη ότι μαζί με το τέλος του παλαιού χρόνου, τελείωσε επίσης και η ετήσια συνδρομή  στην ΑΟΡΑ. Να σας θυμίσουμε ότι το κόστος της ετήσιας συνδρομής παραμένει σταθερό από καταβολής ΑΟΡΑ. Για την τακτοποίηση της συνδρομής σας, μπορείτε να ανοίξετε την ιστοσελίδα μας.

Διαβάζουμε στο Δελτίο Air Transport News που εκδίδει στο διαδίκτυο η Ελληνική Αεροπορική Ένωση ότι η Saudia Airlines προσλαμβάνει Κυβερνήτες και Συγκυβερνήτες για τον στόλο της. Οι συνεντεύξεις θα γίνουν στην Αθήνα αρχίζοντας από 19 Ιανουαρίου. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει άμεσα να έρθουν σε επαφή με την DIDAVIA Aviation Services και πρέπει να στείλουν CV στην διεύθυνση saudia@didavia.com 

Σε μια προσπάθεια να γνωρίσουμε όλοι την Ελληνική αεροπορική οικογένεια, η ΑΟΡΑ καλεί όλες τις εταιρείες, τις σχολές, όλες τις αερολέσχες και γενικά όλους τους αεροπορικούς οργανισμούς να «παρουσιάσουν» οι ίδιοι τον εαυτό τους. Να μας πουν ποιοι είναι, με τι ασχολούνται και τι προσφέρουν.
Μιλάμε για σύντομα κείμενα, όχι περισσότερο από  250 λέξεις, τα οποία θα τα συντάσσουν οι ίδιοι και θα τα στέλνουν στο info@aopa.gr  Η ΑΟΡΑ θα τα δημοσιεύει στο Δελτίο Ηλεκτρονικών Νέων.  Το Δελτίο φτάνει κάθε φορά σε 1.200 παραλήπτες, που όλοι είναι ενεργά μέλη της Ελληνικής αεροπορικής οικογένειας.
Η προσφορά αυτή της ΑΟΡΑ Ελλάς παρέχεται ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ. Δεν υπάρχει καμία απολύτως άμεση ή έμμεση χρέωση. Αναφέρεται κατά προτεραιότητα στις «εταιρείες μέλη» ή corporate members της ΑΟΡΑ αλλά είναι ανοικτή σε όλους.
Η αρχή γίνεται σήμερα, με παρουσίαση της εταιρείας APELLA. Την παρουσίαση υπογράφει ο κ Μιχάλης Βαλασκατζής από το τμήμα πωλήσεων της εταιρείας

APELLA

Η Απέλλα Α.Ε. ιδρύθηκε το 1998 και  λειτουργεί  ως πιστοποιημένο από την Υ.Π.Α. / EASA Επισκευαστικό Κέντρο Αεροπορικού Υλικού.
Οι εγκαταστάσεις τις καλύπτουν στεγασμένους χώρους 2.500 τ.μ. και βρίσκονται στα Σπάτα, πολύ κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».
Η Απέλλα προσφέρει τις παρακάτω υπηρεσίες:
Επί αεροσκαφών:
-           Δομικές Εργασίες, Συγκολλήσεις, Βαφές και Μη Καταστροφικούς Ελέγχους
Στις εγκαταστάσεις της: 
-          Επισκευή και Συντήρηση αεροπορικών απαρτίων τροχών, φρένων, ελαστικών, μπαταριών, DC Γεννητριών και Εκκινητήρων, Δομικών Μερών, Galleys Inserts  και πεπιεσμένων φιαλών. 
-          Κατασκευή ειδικών εργαλείων και γενικού εξοπλισμού.
Επίσης, η Απέλλα είναι Διανομέας  των αεροπορικών ελαστικών επισώτρων της Goodyear Aviation και αντιπροσωπεύει τις εταιρίες Honeywell, Goodrich, Messier Bugatti Dowty και Meggitt  σε ότι αφορά στα προϊόντα τους τροχών και φρένων αεροσκαφών.
Τέλος, σε ετήσια βάση, η Απέλλα υποστηρίζει πάνω από 25 αεροπορικούς οργανισμούς με συνολικό στόλο που ξεπερνάει τα 220 αεροσκάφη τα οποία προέρχονται, εκτός από την Ελλάδα, από τα υπόλοιπα Βαλκάνια, την Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.


4.    ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΟΡΑ ΕΛΛΑΣ

Η ΑΟΡΑ Ελλάς ιδρύθηκε για πρώτη φορά στις 16 Μαρτίου του 1993. (περίπου πριν από 20 χρόνια). Όπως θυμούνται ίσως οι παλαιότεροι, την εποχή εκείνη δεν υπήρχαν ιδιωτικές αεροπορικές εταιρείες Γενικής Αεροπορίας, ούτε υπήρχαν ιδιωτικές σχολές χειριστών.
Την εποχή εκείνη υπήρχαν μόνον Αερολέσχες και σχολές αερολεσχών που δίνανε μόνον Ελληνικά ιδιωτικά πτυχία αεροπλάνων. Δεν υπήρχαν τα JAR. Όσο για τα επαγγελματικά πτυχία έπρεπε να πάει κανείς είτε στην Αγγλία είτε στις ΗΠΑ.
Τις Αερολέσχες υποστήριζε και επέβλεπε η ΕΑΛΕ (Εθνική ΑεροΛέσχη της Ελλάδος) και φυσικά η ΥΠΑ.
Μόλις πριν από λίγα χρόνια (1988) η ΕΑΛΕ είχε αλλάξει μορφή, και την Διοίκηση της είχαν αναλάβει αεραθλητές. Οι αεραθλητές φέρανε καινούργια πνοή στον Ελληνικό Αεραθλητισμό. Οι Αεραθλητικές διοργανώσεις, οι αγώνες αεροράλι, οι συμμετοχές στους Βαλκανικούς αεραθλητικούς αγώνες έγιναν περισσότερες και πλουσιότερες και χαρακτηρίζουν την εποχή. Και ξεκίνησε η προσπάθεια να γίνει στην Ελλάδα το όνειρο της Ικαριάδας. Που δυστυχώς παρέμεινε όνειρο.

Πρόεδρος της ΕΑΛΕ την εποχή εκείνη ήταν ο κυβερνήτης της Ολυμπιακής Αεροπορίας κ Μιχάλης Άνθιμος. Μεγαλωμένος στο Τατόι στους χώρους της Αερολέσχης και της Ανεμολέσχης Αθηνών, ο κ Άνθιμος είναι στέλεχος του χώρου  του αεραθλητισμού. 
Την ίδια εποχή, Μέλος του ΔΣ της ΕΑΛΕ ήταν ο τότε Πρόεδρος της Αερολέσχης Θεσσαλονίκης κ Αντώνης Κουτσουδάκης. Να σημειώσουμε ότι την εποχή αυτή η Αερολέσχη Θεσσαλονίκης ήταν ένας μεγάλος (για τα μέτρα της Ελλάδας της εποχής εκείνης) αεροπορικός οργανισμός. Αριθμούσε 800 μέλη, που πλήρωναν κάθε 1η Ιανουαρίου την ετήσια συνδρομή τους με πιστωτική κάρτα, είχε 10 πλόιμα ελαφρά αεροπλάνα, όλα Cessna, και πετούσε 2.700 ώρες πτήσης το χρόνο.

Οι δύο, με την σύμφωνη γνώμη του ΔΣ της ΕΑΛΕ αλλά και άλλων, αντιλήφτηκαν ότι τα επόμενα χρόνια, η ιδιωτική αεροπορία, με την υποστήριξη της Ευρώπης θα είχε κατακόρυφη ανάπτυξη. Έβλεπαν ότι η Ελλάδα είχε ιδανικές καιρικές συνθήκες για τα αεροπλάνα της Γενικής Αεροπορίας. Και σκέφτηκαν να φέρουν κάτω από την ΕΑΛΕ τους δύο μεγάλους Διεθνείς Οργανισμούς. Από την μια μεριά τον Διεθνή Οργανισμό των Αερολεσχών FAI (Federation Aeronautique International) που επικεντρώνεται στο αθλητικό σκέλος της Αεροπορίας. Η ΕΑΛΕ ήταν από χρόνια μέλος της FAI (από το 1928). Από την άλλη μεριά να φέρουν κάτω από την ΕΑΛΕ  την Διεθνή ΑΟΡΑ (ΙΑΟΡΑ International Aircraft Owners Pilots Association)  που επικεντρώνεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ιδιώτης πιλότος και οι ιδιωτικοί οργανισμοί Γεν Αεροπορίας.
Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, οι Εθνικές Αερολέσχες και οι Εθνικές ΑΟΡΑ λειτουργούν χωριστά και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις εχθρικά η μία προς την άλλη. Με την έννοια αυτή, η πρόταση που παρουσίασε κάποια στιγμή η Ελλάδα για συστέγαση των δύο οργανισμών κάτω από την ίδια στέγη, προκάλεσε απορίες και ερωτηματικά. Τελικά όμως η Ελληνική πρόταση έγινε αποδεκτή. Άλλωστε για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα, τα μεγέθη της χώρας μας ήταν ασήμαντα  (και είναι ακόμη ασήμαντα…!)

Η πρώτη αυτή μορφή της ΑΟΡΑ Ελλάς λειτούργησε κάτω από την ΕΑΛΕ για επτά (7) περίπου χρόνια. Πέρασε από όλες τις διακυμάνσεις από τις οποίες πέρασε ΕΑΛΕ τα χρόνια εκείνα.
Όταν ο κ Ευάγγελος Σαβράμης αντικατέστησε στην Προεδρία της ΕΑΛΕ τον κ Άνθιμο, δρομολογήθηκαν μία σειρά από αλλαγές. Στόχος του κ Σαβράμη ήταν να λύσει με μόνιμο τρόπο το οικονομικό πρόβλημα της ΕΑΛΕ με την ένταξη της στη Γεν Γραμματεία Αθλητισμού. Θα έπρεπε η ΕΑΛΕ να γίνει ένας καθαρός αθλητικός οργανισμός όπως είναι η Ομοσπονδία του Βόλλευ, η Ομοσπονδία της πάλης κλπ.  Αυτό απαιτούσε να αλλάξει το Καταστατικό και η ονομασία έγινε πλέον ΕΛΑΟ (ΕΛληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία).
Παρενέργεια ήταν ότι κάτω από τις νέες συνθήκες δεν χωρούσε η ΑΟΡΑ Ελλάς, γιατί το Καταστατικό της προέβλεπε συνεργασία με επαγγελματίες χειριστές, με εταιρείες Γεν Αεροπορίας κλπ. Έτσι πολύ απλά η πρώτη ΑΟΡΑ Ελλάς έπαψε να υπάρχει με απόφαση του ΔΣ της ΕΛΑΟ.

Την εποχή αυτή μέλη στο ΔΣ της ΕΛΑΟ ήταν, μεταξύ των άλλων, δύο εκπρόσωποι της Αερολέσχης Θεσσαλονίκης. Ο κ Α. Κουτσουδάκης και η κα Γ. Καλαφάτη. Όταν η ΕΛΑΟ ακύρωσε την νομική μορφή που στέγαζε έως τότε την ΑΟΡΑ Ελλάς, οι δύο αυτοί επανίδρυσαν την ΑΟΡΑ Ελλάς με εντελώς νέα νομική μορφή. Ακολουθήθηκε η πιστή αντιγραφή του Καταστατικού των άλλων χωρών. Έγιναν εγγραφές νέων μελών,, υπέγραψαν και πλήρωσαν την αρχική συνδρομή 40 περίπου χειριστές της  Αερολέσχης Θεσσαλονίκης και το εντελώς νέο Καταστατικό κατατέθηκε προς έγκριση στο Πρωτοδικείο Πολυγύρου. Ένα από τα μέλη της Αερολέσχης Θεσσαλονίκης προέρχονταν από τον Πολύγυρο Χαλκιδικής και είχε γνωριμίες που επέτρεψαν να συμπληρωθούν οι νόμιμες διαδικασίες  χωρίς καθυστερήσεις.

Αυτονόητο είναι ότι η νέα ΑΟΡΑ παρουσίασε την αποτυχία της αρχικής προσπάθειας στο Διεθνές συμβούλιο της ΑΟΡΑ.  Οι Ευρωπαίοι αντιμετώπισαν την αποτυχία με κατανόηση  (…εμείς σας τα λέγαμε…).  Τελικά η Νέα ΑΟΡΑ ή ΑΟΡΑ 2 όπως την είπαν μερικοί επέτυχε την αποδοχή της από την Διεθνή κοινότητα. Φυσικά η Αερολέσχη Θεσσαλονίκης ανέλαβε την Οικονομική και την Διοικητική υποστήριξη του νέου σωματείου τα πρώτα χρόνια της ύπαρξης του.  Πρώτος πρόεδρος της νέας ΑΟΡΑ Ελλάς ο κ Κουτσουδάκης, ο οποίος στην αρχή ήταν ταυτόχρονα Πρόεδρος και  της ΑΟΡΑ Ελλάς και της Αερολέσχης Θεσσαλονίκης.

Το έτος 2003 ο κ Κουτσουδάκης ανέλαβε Διευθυντής Πτητικών Προτύπων της ΥΠΑ. Παρ όλον ότι δεν υπάρχει κάποιος νομικός περιορισμός, εν τούτοις για λόγους ευθιξίας παραιτήθηκε από την Προεδρία τόσον της Αερολέσχης Θεσσαλονίκης όσο και της ΑΟΡΑ Ελλάς. Νέος πρόεδρος της ΑΟΡΑ Ελλάς η κα Καλαφάτη που παρέμεινε στην Προεδρία για 9 περίπου χρόνια, μέχρι το 2012. Παραιτήθηκε επίσης για λόγους ευθιξίας, όταν πήρε προαγωγή και έγινε Διευθυντής της ΥΠΑ. Την κα Καλαφάτη διαδέχτηκε για δεύτερη φορά στη Προεδρία ο συνταξιούχος πλέον κ Κουτσουδάκης.

Η πρώτη προεδρία του κ Κουτσουδάκη είχε σαν στόχο την εσωτερική οργάνωση της ΑΟΡΑ. Που να στηρίζεται στην καταλυτική χρήση του internet και στην εξ ολοκλήρου εθελοντική εργασία. Με τον τρόπο αυτό το νέο σωματείο μπορεί και ανταποκρίνεται στην συνεχή αύξηση των Διοικητικών εξόδων και των συνδρομών προς την Διεθνή ΑΟΡΑ χωρίς να αυξήσει την συνδρομή των μελών, που παραμένει στα ίδια επίπεδα για 14 δύσκολα χρόνια.
 Η προεδρία της κας Καλαφάτη άλλαξε το πρόσωπο της ΑΟΡΑ Ελλάς. Από οργανισμός στενά συνδεδεμένος με την Αερολέσχη Θεσσαλονίκης άλλαξε και έγινε ένας Πανελλήνιος Οργανισμός. Επίσης εξασφάλισε την Διεθνή συνεργασία και υποστήριξη με την πραγματοποίηση στην Αθήνα δύο (2) Ευρωπαϊκών συναντήσεων (το 2004 και το 2008) και του Παγκόσμιου Συνεδρίου της Διεθνούς ΑΟΡΑ ( δηλ της ΙΑΟΡΑ) το 2008  Το Ιcarus Air Show απέδειξε για πρώτη φορά την δυνατότητα πραγματοποίησης Διεθνών Air Show στην Ελλάδα. Κάτι που το είδαμε αργότερα στη Καβάλα, με το Kavala Air Show και στην Αθήνα με το AFW. Ακόμη εξασφάλισε για τα μέλη προνομιακή μεταχείριση από συγκεκριμένες εταιρείες handling.
Σήμερα, η δεύτερη Προεδρία του κ Κουτσουδάκη ελπίζει να οργανώσει μία σοβαρή νομική μονάδα που θα στηρίζει με νόμιμα μέσα τον κάθε χειριστή, που ενδεχομένως τον αδικούν κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι. Θα πρέπει κάποια στιγμή, ο απλός ιδιώτης χειριστής να αισθάνεται ότι έχει διαρκώς στο πλευρό του έναν φίλο, όταν αντιμετωπίζει την Δημόσια Διοίκηση. Έχει ήδη δημιουργηθεί και λειτουργεί Βιβλιοθήκη Αεροπορικής Νομολογίας (ΒΑΝ) που περιλαμβάνει πρακτικά όλα τα πλήρη κείμενα νόμων και αποφάσεων που διέπουν τον αεροπορικό χώρο και έχουν ξεκινήσει συνεργασίες με αξιόλογους δικηγόρους που έχουν επίσης και αεροπορική παιδεία.

Πάνω απ όλα, υπάρχει η πεποίθηση ότι με την βοήθεια των μελών, μπορούμε να κάνουμε την ΑΟΡΑ Ελλάς 
να γίνει ένας ουσιαστικός συνεργάτης των ίδιων των μελών..

Αντώνης Κουτσουδάκης

ΥΓ   Αρκετοί αναγνώστες έχουν ζήσει περισσότερες ή λιγότερες στιγμές, από την τροχιά της ΑΟΡΑ όλα αυτά τα χρόνια. Ίσως κάποιοι να έχουν διαφορετικές απόψεις. Ή έχουν διαφορετικές πληροφορίες. Μπορούν να επικοινωνήσουν με την σημερινή ΑΟΡΑ στο info@aopa.gr  και να παρουσιάσουν με εξαιρετικά σύντομο τρόπο τη θέση τους.






SUMMARY IN ENGLISH
AOPA news bulletin, number 01      Date   January  10,   2014



1.    A NEW EFFORT

New year should be the beginning of new efforts. Only members can provide those efforts that will bring results. AOPA board is only a coordinating office. It is the individual members that will provide the imagination and the efforts that will bring results.
AOPA board is inviting members to mobilize. They may send a simple aviation photo. They may write a small text. Or they may contact an MP
All are right moves. No matter what it is. But DO SOMETHING for General Aviation.


2.    NEW CHART FOR AOPA

The new chart of AOPA Greece has been approved by local Authorities. It will be published soon and will be made available by the AOPA site in the net. This new chart was approved in the last General assembly of AOPA memebers


3.    SMALL NEWS

AOPA moves to support members are presented.
At the same time, we remind you all that AOPA is welcoming any input in the form of photo’s, text, jokes etc


4.    AOPA GREECE

AOPA Greece was initially created in 1993 that is 20 years ago. Following major reorganization, AOPA was re-established in 2000 and is now 14 years old in its present status. A small account of its story is presented
 
 
AOPA HELLAS - Anaxagora 22 street, 166 75, Athens, Greece
TEL + FAX +30 210 9600732 www.aopa.gr Email:info@aopa.gr