Copy
Se nyhedsbrevet online

Forbundet præsenterer ny strategi

Danmarks Sportsfiskerforbund har gennem det sidst års tid arbejdet på en samlet strategi for 2015-2020. Arbejdet har haft afsæt i de idéer og forslag, som forbundets foreninger kom med på forbundets kongres i 2014.

– Strategien skal fungere som styringsredskab for Forbundsbestyrelsen, ansatte i Danmarks Sportsfiskerforbund og de mange ildsjæle ude i foreningerne, siger Verner W. Hansen, formand i Danmarks Sportsfiskerforbund.

Værn om bækken

Der er flere ørreder per kvadratmeter i små bække. Det fremgår af DTU Aquas undersøgelser i perioden 2008-2014. Det skyldes, at ynglen kræver lavt vand og derfor kan klare sig overalt i de små bække, hvor ørreden kan gyde, og der er rent, friskstrømmende vand med gode skjul for ynglen.

Hjælp med at opdage havet

Alle kan være med til at indsamle viden – man behøver hverken være havbiolog eller universitetsforsker.

Opdag Havet er nemlig et såkaldt citizen science projekt, hvor borgere bidrager med deres tid og viden og indsamler data.

Dertil har WWF Verdensnaturfonden udvalgt en række genkendelige og forholdsvis almindelige arter, som alle kan hjælpe med at registrere via app'en 'Opdag Havet'.
 
 

Husk fredningsbælterne ved små vandløb

Skal du på kystfiskeri efter 15. september, så skal du huske fredningsbælterne.

Vandløb med udmundinger, der er mindre end 2 m i bredden, er omfattet af et fredningsbælte på 500 m til begge sider i perioden 16. september til 15. marts.

Derfor bør man som kystfisker være særligt bevidst om reglerne ved de kyster, hvor man færdes.
 

Fortæl din historie

Sportsfiskeren og sportsfiskeren.dk fisker altid efter gode nyheder.

Derfor er du altid velkommen til at sende din historie eller fangstrapport til lokalredaktøren i dit område - så kan alle andre sportsfiskere også få en god oplevelse. 
 

Brug dine fordele

Som medlem af Danmarks Sportsfiskerforbund får du rabat på en række forskellige produkter.
  • Oplevelser
  • Ferieboliger
  • Transport
  • Fiskevand