Copy
Bekijk de nieuwsbrief online indien deze niet goed wordt weergegeven.
 
Gymnasium Beekvliet
Nieuwsbrief 9, mei 2016
 
 
 
 
 
De meivakantie zit erop. De laatste etappe tot de zomervakantie is dit jaar een lange: over negen weken begint de proefwerkweek en twee weken later, op 25 juli, start de zomervakantie. Laten we hopen dat de laatste loodjes niet het zwaarst wegen.

De zesdeklassers starten deze week al met hun laatste loodjes: zij zwoegen in de gymzalen op hun examens. Het examenrooster vindt u in deze nieuwsmail. Daarnaast besteden we in deze nieuwsbrief aandacht aan het onderzoeksverslag van de inspectie, aan de prachtige toneelstukken die het brugklastoneel en het Beekvliettoneel binnenkort op de planken zullen brengen en staan we stil bij de klassieke reizen naar Rome en Griekenland. Er zijn weer mooie finaleplaatsen bij diverse Olympiades en bij Olympic Moves in de wacht gesleept, leerlingen in de onderbouw deden enthousiast vrijwilligerswerk en de ouderraad is op zoek naar ouders die vanaf komend schooljaar de ouderraad willen komen versterken. Dit en meer leest u in de editie van mei.


Naar boven
 
 
 

Na de meivakantie beginnen de centrale schriftelijke examens voor klas 6. De examens duren voor onze leerlingen tot en met 26 mei. De traditionele examenfoto is gemaakt, en de leerlingen zijn inmiddels voor de laatste maal ondergedompeld in de stof en hebben hun exameninstructies gehad. We adviseren u deze instructies ook zelf goed door te nemen.

Op 16 juni 2016 is de uitslag van de examens bekend. De slaag/zak-regeling kunt u downloaden van de website. De leerlingen krijgen van hun mentor telefonisch hun uitslag te horen en dienen 16 juni persoonlijk telefonisch bereikbaar te zijn. Leerlingen die in het eerste tijdvak nog niet geslaagd zijn, worden met hun ouders op school uitgenodigd voor een gesprek om met de afdelingsleider en de decaan te bespreken wat de verdere mogelijkheden zijn. Gezakte leerlingen kunnen in het tweede tijdvak (21-22 juni) in één vak herexamen doen om een poging te doen alsnog te slagen. Leerlingen die geslaagd zijn kunnen in het tweede tijdvak een vak herprofileren. De uitslag van dit herexamen wordt op  juli bekend gemaakt. Op 7 juli om 16.00 uur vindt de diploma-uitreiking plaats.

Het examenprogramma: 
 
 do 12 mei  13.30-16.30 uur    Nederlands 
 vr 13 mei  09.00-12.00 uur  kunst
   13.30-16.30 uur  scheikunde
 ma 16 mei   Geen examens:  Tweede Pinksterdag
 di 17 mei  09.00-12.00 uur  geschiedenis
   13.30-16.30 uur  Engels
 wo 18 mei  13.30-16.30 uur  wiskunde A, B, C 
 do 19 mei  09.00-12.00 uur  Latijn
   13.30-16.00 uur  economie
 vr 20 mei  13.30-16.30 uur  natuurkunde
 ma 23 mei  09.00-11.30 uur  Duits
 di 24 mei  09.00-12.00 uur  Grieks
   13.30-16.00 uur  biologie
 wo 25 mei  09.00-12.00 uur  filosofie
   13.30-16.00 uur  Frans
 do 26 mei  13.30-16.30 uur  aardrijkskunde
 

De examinandi dienen uiterlijk een kwartier voor aanvang van het examen aanwezig te zijn. De examensecretaris is dhr. Leijten

We wensen alle kandidaten (en hun ouders) heel veel succes bij de examens!

De Inspectie van het Onderwijs heeft op 7 en 8 januari 2016 een onderzoek uitgevoerd op Gymnasium Beekvliet om een oordeel te kunnen uitspreken over de kwaliteit van het onderwijs op onze school en over de naleving van wet- en regelgeving. Dit onderzoek geldt tevens als het bezoek dat de inspectie op alle scholen voor voortgezet onderwijs eens in de vier jaar aflegt.

Op de website en in de nieuwsbrief van januari konden we met trots melden dat de inspectie mondeling aangaf dat ze positief was in haar voorlopige oordeel. We berichtten toen dat de inspectie lovend was over zowel de kwaliteit van het onderwijs als de betrokkenheid van onze medewerkers en onze leerlingen bij de school, en zeer tevreden was over de vakkennis van de docenten en de actieve houding van de leerlingen in de lessen. De inspecteur zei: "Ik heb het geheim van de smid nog niet ontdekt. Veel scholen zeggen dat de leerling centraal staat maar hier op Beekvliet staat de leerling écht centraal. Het komt niet omdat het een wat kleinere school is, want kleinere scholen heb ik veel bezocht. Beekvliet is een bijzondere school. Het contact tussen leraar en leerling is bijzonder."

Inmiddels hebben we van de inspectie het verslag van het onderzoek ontvangen. In paragraaf 3.1. van het rapport  beschrijven de inspecteurs het algemeen beeld van Beekvliet:
Wij beoordelen de kwaliteit van het onderwijs op het R.K Gymnasium Beekvliet als voldoende tot goed. Dit oordeel is gebaseerd op de volgende overwegingen.
• Beekvliet is een kleinschalig gymnasium waar leerlingen met plezier naar school gaan en graag goede resultaten behalen. Docenten tonen zich zeer betrokken en getuigen van goede didactische kwaliteiten om met hun vakkennis tot leren te inspireren.
• De opbrengsten zijn al jaren van voldoende tot goede kwaliteit, in het bijzonder het onderbouwrendement valt op door de hoge score. Er zijn nauwelijks leerlingen die afstromen.
• Een sterk punt van Beekvliet is de leerlingenzorg. Ouders en leerlingen zijn zeer tevreden over de begeleiding zowel van leerlingen die
meer uitdaging aankunnen als van hen die meer ondersteuning nodig hebben.
• Beekvliet heeft een ruim aanbod aan extra-curriculaire activiteiten die aansluiten bij de leerbehoefte van leerlingen.
• Kwaliteitszorg is voldoende tot goed waarbij een aandachtspunt is om bij de PDCA-cyclus meer stil te staan of de afgesproken doelstellingen wel of niet behaald zijn en daarbij meer gebruik te maken van systematische en geaggregeerde vormen van lesevaluaties.

 
Hieronder delen wij graag nog een paar citaten uit het rapport waarop wij trots zijn:

Logo inspectiePagina 9: Het onderbouwrendement is al jaren hoog en op de opbrengstenkaart 2015 zelfs gestegen naar 102 procent. Beekvliet slaagt erin om leerlingen met een gemengd havo/vwo advies (11 procent van de instroom) met succes het hoogste niveau te laten behalen. Het verschil tussen het schoolexamen en centraal examen ligt ruim binnen de norm (0,12). 
 
• Pagina 10: Docenten beschikken over zodanige didactische kwaliteiten dat zij met hun gedegen vakkennis als respectabel en inspirerend worden gezien door hun leerlingen. Positief is ook dat de lessen in een prettige en vriendelijke manier verlopen en er geen tijd verloren gaat (...). Mede daarom hebben wij het efficiënt gebruik maken van de onderwijstijd als goed beoordeeld. Daarnaast worden de veelal interactieve lessen gekenmerkt door een hoog academisch niveau van docenten en leerlingen.
 


Het rapport helpt ons om samen met de leerlingen en ouders het onderwijs op Beekvliet nog beter te maken. Het complete onderzoeksverslag met daarin alle bevindingen kunt u inzien op de site.


Naar boven


 
 
Bij de brandweerDe leerlingen van klas 5 verzorgen ook dit jaar voor enkele brugklassen een excursie in de regio in verband met de praktische opdracht die zij uitvoeren voor hun schoolexamendossier. Aan deze excursies nemen slechts drie eerste klassen deel, omdat er te weinig leerlingen in klas 5 aardrijkskunde in hun pakket hebben om voor alle brugklassen excursies te organiseren.
Op maandagmiddag 9 mei vanaf 13.30 uur gaat een deel van klas 1B op excursie naar Den Bosch voor een stadswandeling en de anderen naar Kasteel Maurick in Vught. Op dinsdagmiddag 10 mei vanaf 13.30 uur gaat klas 1A, ook gesplitst in twee groepen, naar de scouting in Sint-Michielsgestel of de Gestelse brandweer. De helft van klas 1C vertrekt diezelfde dinsdag om 13.30 uur naar de Groene Poort in Boxtel. De andere helft van deze klas vertrekt echter al om 13.00 uur naar de rechtbank in Den Bosch.
De reguliere lessen op deze middagen vervallen voor desbetreffende klassen. 
 

Naar boven


 

De toneelvoorstelling 'Ten Liefde' van vorig jaar was indrukwekkend. De voorstelling 'Het is altijd wel ergens nacht' van twee jaar geleden was prachtig. Maar over 'Sprookje maar dan anders' van drie jaar geleden wordt nog steeds gesproken. De reden: het was een hilarische komedie, die bij menigeen de lachspieren overbelastte. Deze maand speelt het Beekvliettoneel een stuk in hetzelfde genre, dat zich ongetwijfeld weer stevig zal verankeren in ons collectieve geheugen: 

Snorro


'Snorro tussen de Cacti' is een bewerking door regisseuse Sofie van der Vleuten van het stuk 'Snorro de gemaskerde held' geschreven door Don Duyns, die ook Sprookje schreef. De regisseusse vertelt over het stuk: ' "Snorro, de gemaskerde held is een tintelfrisse parodie met de zwier van een lasso en de scherpte van een cactusnaaldje." Deze tekst las ik in de zomer in een scriptboek van het Rotheater. En ik had meteen zin in deze tintelfrisse komedie van Don Duyns. 'Snorro tussen de Cacti' is een voorstelling voor een publiek van alle leeftijden, dat ik heb bewerkt speciaal voor de super cast bestaande uit Beekvlieters uit klas 2 tot en met 5. Want zij kunnen los gaan met krakende klapdeurtjes, grappige zinnetjes, fijne grapjes en kekke dansjes en mooie meerstemmige liedjes. Het is een avonturenverhaal boordevol gringo's, poncho's en sombrero’s en een gier. Een pluizige gier." 
 
Voorstellingsdata:  woensdag 25 mei
donderdag 26 mei
vrijdag 27 mei 
Aanvangstijd: 20.00 uur 
Theater:  Den Durpsherd
Berlicum 
Entree: € 5 
Reserveren:   Klik hier!


Naar boven


 


Het brugklastoneel brengt dit jaar het verhaal van Antigone in een moderner jasje.

Don Creone, de grote onderwereldbaas, heeft de oorlog om de stad gewonnen. Hij regeert meteen met harde hand. Pablo en Ricardo zijn twee grote broers van Antigone en in de oorlog omgekomen. Ricardo mag begraven worden, maar Pablo wordt als verrader buiten de muren van de stad gegooid. Hoezo de ene broer wel en de andere niet? De stoere Antigone vindt dit niet eerlijk en eist dat hij ook een echt graf verdient, maar ze wordt geconfronteerd met de ijzeren wetten van de macht. 
Antigone is het verhaal over een dapper meisje dat koste wat kost haar doel wil bereiken.

Regie: Willem Schouten
Spel: Janneke Attevelt, Manuela Borst, Lieke Cromsigt, Jonathan van Deutekom, Meria Groenendijk, Dieke op ’t Hoog, Frederieke van Ierland, Laura Innemee, Puck Majoor, Famke Muselaers, Laura Smits, Danique Willems 
Waar: Den Durpsherd, Berlicum
Wanneer: Donderdag 12 mei, 13.45 uur (besloten voorstelling), 20.00 uur
Entree: € 2,50

Kaartjes zijn te koop vanaf 11 april tijdens pauzes op school en op de avond van de voorstelling aan de deur van het theater.
Indien u geen kind(eren) op Beekvliet heeft, kunt u een mailtje met als titel ‘Reservering kaarten brugklastoneel’ sturen naar: beekvliet@gymnasiumbeekvliet.nl. Vermeldt u in het mailtje uw naam en het aantal kaarten dat u wenst.
Gereserveerde kaarten dienen een half uur voor aanvang van de voorstelling opgehaald te worden bij de kassa. Daarna gaan gereserveerde kaarten de vrije verkoop in.


Naar boven
 
 
//

Anouk Maurix (6D) heeft zich voor het tweede jaar op rij geplaatst voor de finale van de sterrenkundeolympiade. De voorronde bestaat uit opdrachten die ze zelfstandig moest maken en insturen; de finale is van 1 tot 3 juni aan de Universiteit Leiden. Dat komt mooi uit, want daar gaat Anouk komend jaar ook sterrenkunde en wiskunde studeren; kan ze haar nieuwe omgeving alvast mooi verkennen!

Geert Schulpen (6C) heeft zich – net als vorig jaar – geplaatst voor de nationale finale van de scheikundeolympiade. Na ronde twee staat hij gedeeld eerste van Nederland. Hij krijgt in de finaleronde gezelschap van Björn Johannesson (5C), die zich als beste vijfdeklasser van Nederland ook geplaatst heeft bij de beste twintig leerlingen van Nederland. De finaleweek vindt half juni plaats aan de RU Nijmegen.

Daarnaast is Geert doorgedrongen tot de nationale finale van de aardrijkskundeolympiade. Deze zal worden gehouden op 1, 2 en 3 juni in Tilburg. Logo OlympiadeSchoolMocht Geert daar ook hoge ogen gooien, dan volgt een internationale wedstrijd wat verder weg, namelijk in Beijing.

Ten slotte hebben Jeroen van Riel (5B), Björn en Geert woensdag deelgenomen aan de tweede ronde (beste 80 van Nederland) van de natuurkundeolympiade, in Utrecht. Geert heeft zich als 10e van Nederland geplaatst voor de finale, maar zal daar niet aan deelnemen, omdat hij ervoor kiest de scheikundeolympiadefinale te doen, die tegelijkertijd plaatsvindt.


Naar boven
 

 
Vrijdag 22 april zijn de laatste klassen (2D, 2E en 2F) naar de expositie van Jeroen Bosch in het Noord Brabants Museum geweest. In totaal hebben ongeveer 540 leerlingen van Beekvliet de afgelopen weken de expositie bezocht. Ondanks de enorme drukte in het museum zijn de rondleidingen zonder problemen verlopen en hebben de leerlingen aan de hand van ervaren gidsen in korte tijd veel van Bosch' werk kunnen zien.  Als bezoekers van Bosch bewaren we de herinneringen aan die donkere zalen met die mooi uitgelichte juweeltjes kleur, vol details en verhalen van de 500 jaar geleden overleden schilder. Helaas is de expositie inmiddels voorbij, en zult u naar Madrid moeten om de werken van Bosch te kunnen zien. 



Graag willen wij  hierbij alle ouders en begeleiders die tijdens de excursies hebben meegefietst en in het museum met de groepen hebben meegelopen bedanken! We hopen dat u net als wij enorm heeft genoten!


Namens de sectie beeldende vorming,
Dhr. Udo


Naar boven


 
Olympic Moves
Onze leerlingen hebben de afgelopen maanden gestreden in verschillende disciplines van Olympic Moves, de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Hierbij hebben zij goede resultaten geboekt: met twee badmintonteams en twee hockeyteams in de landelijke finales kunnen wij heel trots zijn op de sportieve talenten die onze school rijk is!

Op vrijdag 10 juni gaan deze teams naar de Olympic Moves School Final in Amsterdam. In een dag vol plezier, sport en show strijden zij om het kampioenschap in hun sport en categorie. Deze dag kent een Olympische uitstraling: tussen 09.00 uur en 10.20 uur vindt er in het Olympisch Stadion een opening plaats met muziek, show en entertainment en geven bekende topsporters hun medewerking aan de officiële opening van Olympic Moves The School Final. Het toernooi vindt plaats tussen 11.30 uur en 16.30 uur. Van 17.00 uur tot 17.45 uur is er in het Olympisch Stadion een muzikale afsluiting. 


Naar boven
 
 

 

In de week voorafgaand aan de meivakantie trokken de leerlingen uit klas 4 richting het Middellandse Zeegebied, de latinisten naar Rome en de graeci naar Griekenland. Hieronder leest u hun belevenissen.

Uit het dagboek van de Griekenlandgangers
Op zaterdag 17 april om 6.45 vertrokken we naar Schiphol voor onze vlucht naar Athene. Daar namen de bus naar het hotel Arethusa. Na het inchecken wandelden we met de groep door de stad waar sommigen van ons een presentatie moesten houden over de Romeinse Agora en de Bibliotheek van Hadrianus. In een restaurant bij de ruïnes aten we 's avonds. De volgende dag gingen we alweer vroeg op pad: op naar de Akropolis, gewapend met camera's, flesjes water en korte broeken! Onderweg hadden Joep, Maurits en Pieter van Mierlo (niet te verwarren met Pieter Verhagen) de opdracht een presentatie te geven over de bouw en plaatsing van de Akropolis. We werden begroet door de tempel van Nikè en voelden ons onoverwinnelijk! Na nog drie presentaties van zowel het eerder genoemde groepje als Frauke en Sarah Kaufmann (niet te verwarren met Sara van Tooren), keerden wij terug naar de schaduw onder aan de Akropolis voor het theater van Dionysos. Ganderd, Kevin, en Thomas Klokgieters (niet te verwarren met Thomas Korsten, we weten het... we hebben veel naamgenoten) hadden de eer ons hierover te informeren. Na het Akropolismuseum was het tijd voor een goede lunch. Een lange wandeltocht later kwamen we aan bij het archeologisch museum: vazen, zwaarden, beelden, archaïsch, Dorisch, Ionisch, klassiek, heftige discussies over of je haarspelden wel zou dragen of niet en een vreemde fascinatie voor achterwerken later, waren we het museum weer uit en was het tijd voor het avondeten.
Dag 3 in Griekenland startte met het pakken van de koffers en een bezoekje aan het Syntagmaplein met de presentatie van Vincent en Berend over het huidige Griekenland (economie, bestuur etc.) en het wisselen van de wacht. Toen we uitgekeken waren, gingen we via een zeer oud Byzantijns kapelletje midden in het centrum door naar de Griekse agora en de Toren der Winden met een presentatie van Madieke, Sara en Maxime. Na de lunch hadden we twee uur vrije tijd. Keurig op tijd stond iedereen om 13.15 uur weer in de lobby van het hotel om de koffers op te halen. De busrit naar Delfi duurde maar liefst 3-4 uur. Onderweg stopten we voor een bezoekje aan het Osios Loukas klooster, een van de mooiste Byzantijnse bouwwerken in heel Griekenland. Ditmaal was het de beurt aan Joost en Dieuwke voor hun presentatie, maar voor ze konden beginnen, moesten alle meisjes een lange rok aan. Tegen de avond kwamen we in Delfi aan. We gingen eerst eten, en daarna was er tijd om Delfi by night te verkennen. De volgende dag gingen we met de bus naar de opgravingen van Delphi. Hier vertelden Janny, Sterre en Annabel hun verhaal over Oidipous, het orakel en over Kleobis en Biton. Toen begon onze beklimming van de berg in de gloeiende zon, langs het schathuis van Athene, de tempel van Apollo en het theater.


Na de hele berg ook weer af te zijn gedaald, gingen we nog met zijn allen naar het museum met als hoogtepunt de beelden van Kleobis en Biton. We konden beginnen aan de lange reis, van 5 uur, naar Nafplio. We waren uitgehongerd! Tijd voor het avondeten!  De volgende dag trokken we met de bus naar Mycene. Wij Nederlanders met onze korte mouwen en broeken hadden het weer helemaal verkeerd ingeschat. We hadden er niet bij stilgestaan dat het op deze plek ook zo koud kon zijn. Allemaal van de kou kleumend luisterden we naar de goed voorbereide presentatie van Thomas Korsten, Willem en Pieter Verhagen. De dappere helden onder ons kregen nu de kans zich te bewijzen door een donkere grot binnen te gaan. Na ook deze bezienswaardigheid van ons lijstje af te hebben kunnen strepen, gingen we terug naar de bus en op naar het oude Epidauros. Bij de ruïnes van Epidauros vertelden Lisa en Emma over de geschiedenis van de geneeskunde en de overgebleven resten van gebouwen. Joost liet nog even wat van zijn zangkunsten horen om te kijken of de akoestiek van het grote theater zo goed was als werd beweerd. En ja hoor, zelfs bij de bovenste traptreden was zijn versie van "Don't" van Ed Sheeran goed hoorbaar. Na de lunch ging iedereen naar het strand - een zandstrand met blauwe zee, zon en een supermooi uitzicht!  Hoeveel treden we precies hebben gelopen op weg naar de Palamidiburcht blijft onduidelijk, maar we weten wel dat het er veel waren. Daarna zijn we naar het hotel gegaan om ons om te kleden voor het avondeten. We hadden besloten om als groep te gaan eten, omdat dit de laatste avond was. Op vrijdag gingen we eerst naar de vele malen verwoeste stad Corinthe. Thijs en Klaas vertelden hoe het er vroeger uit had gezien. Na het museum hadden we weer een busreis voor de boeg, via het kanaal van Corinthe naar Sounio, waar Tika en Maaike hun presentatie hadden over de geschiedenis van dit gebied en de tempel van Poseidon. En toen was het tijd voor de busrit naar het vliegveld voor de vlucht terug naar huis. Gelukkig hebben we de foto's nog...

~ Hella van Stokkom, Joep van Keulen, Pieter van Mierlo, Berend Holwerda, Sterre van der Velden, Madieke van Oosterhout, Paulette Buiting, Maaike Jansen Venneboer, Emma Essink, Tika Raaijmakers, Lisa Vrensen, Thomas Klokgieters, Thijs van Hooren


 
 
"All-over Rome"
Wat een week! We zijn inmiddels alweer twee weken thuis maar met ons hoofd zijn we nog in het Pantheon en lopen we in het zonnetje door het Colosseum om vervolgens ergens een terrasje te pakken voor ’n lekkere pizza. Maar helaas ... het is voorbij!

Na een korte vliegreis hebben we in een kleine week alle highlights van Rome bezocht. De stad zelf heeft na elke 50 meter weer iets nieuws te bieden, iets moois waar je eigenlijk niet zomaar omheen kunt lopen. Wat de ervaring nog meer bijzonder maakte, waren de leraren die ‘
all-over’ Rome waren, en niet konden ophouden te vertellen over alle gebouwen, kunstenaars, weetjes, Romeinse verhalen en lekkere restaurantjes. Zij hebben de groepjes met zoveel enthousiasme begeleid dat iedereen aan het eind van elke dag zelf ook steeds enthousiaster werd over de stad!


Italiaanse ijsjes eten op Piazza Navona, terug zwaaien naar de paus die hangend uit zijn raampje een vol Sint-Pietersplein zegent, chillen bij de Trevifontein, lopen over het Forum Romanum met hier en daar een presentatie die elke leerling had voorbereid, voetballen op het strand in Ostia, het bezoeken van heel veel mooie gebouwen en kerken met als (letterlijk) hoogtepunt de koepelklim van de Sint-Pieter: al met al was 'Romereis 2016' een week vol onvergetelijke momenten met een geweldige groep mensen. Wij hebben genoten! Dank jullie wel! 

~ Maarten Bolscher, 4A


Naar boven


 

Hurray! Achtenzestig leerlingen uit klas 3 zijn geslaagd voor hun First Certificate Exam voor Cambridge Engels; dat is een slagingspercentage van 95%! Congratulations to you all!! 

Meer informatie over het versterkt talenonderwijs op Beekvliet vindt u op onze website.


Naar boven

 
 

De Wittering.nlVrijdag 22 april hield de Rosmalense basisschool De Wittering.nl de jaarlijkse sportdag. Ook dit jaar hielpen leerlingen uit onze onderbouw bij deze feestelijke dag. Hoewel de maatschappelijke stage van overheidswege niet meer een verplicht karakter heeft, vinden we het belangrijk dat de leerlingen kennis maken met vrijwilligerswerk.

Maar liefst zesendertig leerlingen uit klas 1, 2 en 3 hadden zich enthousiast aangemeld om te helpen bij de verschillende onderdelen van de sportdag. Ze hielpen met allerlei hand- en spandiensten de trainers bij de sportclinics, verzorgden het eten en drinken en moedigden de sportende kinderen aan. Het werd voor alle deelnemers aan de sportdag een fijne dag! 


Naar boven
 

 

Beekvliet kent een actieve ouderraad. De ouderraad stelt zich op als klankbord voor de schoolleiding en voor de oudergeleding in de medezeggenschapsraad (MR), en is bovendien aanspreekpunt voor alle ouders. Tevens organiseert de ouderraad bij ouderavonden lezingen over thema's die aansluiten bij een specifieke jaarlaag. De ouderraad komt bijna elke maand bijeen. We vinden het heel belangrijk om te weten wat er leeft bij ouders en leerlingen: wat gaat er goed, wat zijn knelpunten en welke onderwerpen hebben extra aandacht nodig? Ouders zijn dan ook van harte uitgenodigd om contact met de ouderraad op te nemen om aandachtspunten naar voren te brengen. Ook bestaat er de mogelijkheid om een vergadering van de ouderraad bij te wonen; neemt u daarvoor wel eerst contact op met de ouderraad. 

Aan het eind van dit schooljaar gaan drie leden de ouderraad verlaten. We zijn daarom op zoek naar ouders die de ouderraad willen komen versterken. We zijn met name op zoek naar ouders met kinderen in de bovenbouw (klas 4-5), zodat we een goede afspiegeling blijven van alle jaarlagen.

Heeft u interesse om de ouderraad te versterken, wilt u iets onder onze aandacht brengen of wilt u een vergadering bijwonen? Dan kunt u één van de leden contacteren of een e-mail sturen aan het centrale e-mailadres van de ouderraad: ouderraad@gymnasiumbeekvliet.nl.
Op de ouderpagina's op de website vindt u meer info over de ouderraad.

Graag zien we uw reactie tegemoet.

Marion Mulders
secretaris ouderraad


 Naar boven

 


 


 

 
9 mei Excursie AK klas 5 voor klas 1B
10 mei Excursie AK klas 5 met klas 1A en 1C
12 mei Brugklastoneel
12 mei CE Nederlands
13 mei CE kunst
CE scheikunde
16 mei Tweede Pinksterdag (vrij)
17 mei CE geschiedenis
CE Engels
18 mei               CE wiskunde A, B en C
19 mei CE Latijn
CE economie
20 mei CE natuurkunde
23 mei CE Duits
24 mei CE Grieks
CE biologie
25 mei CE filosofie
CE Frans
Toneel
26 mei CE aardrijkskunde
Toneel
27 mei Toneel
30 mei Dommelproject klas 2
31 mei Dommelproject klas 2 
31 mei - 3 jun Luxemburgkamp klas 3
1 jun Klas 1 naar Xanten
Klas 2 naar Aachen
Toetsdag klas 4-5
Delfexamens
4 jun Delfexamens
8 jun Cambridge-examens klas 4
9 jun Cambridge-examens klas 5
15 jun Kennismaking nieuwe brugklassers
16 jun Uitslag examens 1e tijdvak
21 jun Herexamens
22 jun Herexamens
Kennismaking nieuwe
brugklassers (herkansing)
30 jun Sportdag klas 1-4
Toetsdag klas 5
5 jul Uitslag examens 2e tijdvak
6 jul Klas 5 les tot 13.00 uur
Magister gesloten
7 jul Klas 1-4 les tot 13.00 uur
Start proefwerkweek klas 5
Diplomauitreiking
8 jul Start proefwerkweek klas 1-4


Naar boven

 

 
 
 
U krijgt deze nieuwsmail, omdat u ouder/verzorger bent van één of meer leerlingen van Gymnasium Beekvliet, of omdat u zich eerder als belangstellende voor onze nieuwsmail heeft aangemeld. Wilt u zich uitschrijven, stuurt u dan een e-mail naar nieuwsmail@gymnasiumbeekvliet.nl. NB: Ouders/verzorgers kunnen zich niet afmelden voor de nieuwsmail. |
© 2016 Gymnasium Beekvliet