Copy

Konsortiechefen har ordet


Inom Konsortiet är arbetet i full gång för att uppnå fas 1 i Ladok3-projektet, som innebär att vi ska produktionssätta Malmö högskola under kvartal 1 2017. På väg dit så har vi två viktiga delmål: Kungliga konsthögskolan och Kungliga musikhögskolan.

Den första milstolpen har nu uppnåtts, Kungliga konsthögskolan använder från den 1 september nu nya Ladok. Jag har verkligen sett fram emot att få se vårt nya system i skarp användning ute på några lärosäten, så därför är detta ett viktigt delmål.

Under hösten fortsätter arbetet med fas 1 och samtidigt planeras det för produktionssättning av de lärosäten som kommer efter Malmö högskola. 

NUAK närmar sig och jag hoppas vi ses där!

// Mauritz Danielsson, Konsortiechef

Aktuellt om produktionssättning


I och med att Kungliga Konsthögskolan nu är igång i nya Ladok har vi fått de första bitarna på plats kring ett lärosätes produktionssättning.

Nu börjar arbetet inför Kungliga Musikhögskolans och Malmö högskolas produktionssättningar att intensifieras, förberedelser och planering av tester pågår för fullt. Samtliga steg innan/under/efter produktionssättningen utreds, testas och dokumenteras. Under oktober och november kommer Kungliga Musikhögskolans produktionssättning att testas i ett sammanhängande flöde ett antal gånger. Det är riktigt spännande!

//Malin Zingmark, produktionssättningskoordinator

Nytt från projektledaren

I Ladok3-projektet har vi kommit igång bra med höstterminen. Tempot är högre än någonsin, våra milstolpar är tydliga och vår ambition och vilja att möta dessa väldigt höga. Den så kallade kritiska linjen i projektet utgörs av integrationerna mot framförallt antagningssystem och systemet för studiemedel, vilka är nödvändiga för att kunna gå igång med Kungliga Musikhögskolan i november.

Vi är alltså på upploppet av den första fasen i utvecklingen av nya Ladok och vi har planeringsmässigt också börjat titta på fas 2, den avslutande utvecklingsfasen för projektet.

// Johan Sjödin, huvudprojektledare Ladok3-projektet

Ett gott resultat!


Nu använder alla lärare på Högskolan i Halmstad (HH) nya Ladok för att rapportera in resultat. Totalt handlar det om 375 personer som fått tillgång till resultatleveransen sedan den togs i produktion på HH den 4 november 2015. Och i dagsläget har mer än 18 000 resultat rapporterats in med hjälp av nya Ladok.
 
- Lärarna har generellt sett varit otroligt positiva, säger Håkan Fasth som är projektledare för införandet av nya Ladok på Högskolan i Halmstad. Vår ambition var redan från start att föra ut resultatleveransen till hela högskolan. Vi har utbildat löpande och det har rullat på väldigt smidigt.
 
- Självklart har det funnits motstånd, säger Håkan vidare. Men det har mer handlat om arbetsprocesserna i sig, än om systemet.

Den 27 september arrangerar HH ett studiebesök för övriga lokala projekt.
- Ja, det är flera andra lärosäten som har frågat om de får komma och besöka oss för att få veta mer om hur vi tänkt och gjort, så vi tyckte det var mest effektivt att helt enkelt avsätta en dag för det, berättar Håkan. 
 

Nya Ladok nu på riktigt!

Från och med förra veckan är Ladok det enda system som Kungliga Konsthögskolan (KKH) använder. Det gamla systemet Konstdok stängs helt för inrapportering av uppgifter, men kommer att leva kvar parallellt under en period för att ”titta” i.

Sedan mitten av maj har KKH haft tillgång till en produktionssatt version av nya Ladok och hela sommaren har de arbetat med att manuellt flytta över historiska data och förbereda inför det kommande läsåret genom att sätta upp bland annat organisation, behörighetsstrukturer och utbildningsstrukturer. Till sin hjälp har de haft produktionssättningsteamet från Ladokkonsortiet, som dels svarat på frågor kring och visat hur systemet fungerar, dels varit behjälpliga med den faktiska inläggningen av uppgifter.

Läs en längre text om KKHs väg mot nya Ladok.

Inspelning av öppen frågestund


På ladok.se hittar du inspelningar och material från öppen frågestund. Där finns även datum och tider för höstens kommande träffar.
Ladokbrevet nr 6 2016
Om Ladokbrevet
Ladokbrevet är nyhetsbrevet för alla som är intresserade av Ladok, nuvarande såväl som nya. Ladokbrevet kommer ut 10 ggr/år.
Kalendarium
I kalendern på ladok.se hittar du alltid information om kommande utbildningar, informationsträffar och andra aktiviteter. 
Driftsinformation
På ladok.se hittar du alltid den senaste driftsinformationen
Nyheter
Få nyheter löpande via ladok.se
Dela på Linkedin
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Skicka via e-post
Du får detta nyhetsbrev eftersom du anmält dig som prenumerant på nyheter från Ladokkonsortiet. Har du frågor kan du kontakta Ladokkonsortiet på info@ladok.se 

Om du vill avsluta din prenumeration klicka på denna länk.






This email was sent to <<E-postadress>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Ladokkonsortiet · Wallingatan 2 · Stockholm 11160 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp