Copy
Bekijk deze e-mail in je browser
Beste <<Voornaam>>,
het is bijna tijd voor de kerstvakantie.

Twee weken opladen, genieten en uitrusten. Op 4 januari gaan we er met z'n allen weer tegenaan om ook 2016 weer tot een succes te maken. Bijvoorbeeld door lessen te verrijken met geweldige interactieve kaarten, veldwerk(en) via SmartPhones of voordelig gedrukte Topografieboekjes.

In deze e-mail:
- Digitale kaarten? en Veldwerk 2.0
- Topografie moet

Digitale kaarten?
Afgelopen jaar kregen steeds meer middelbare scholen de beschikking over hun eigen professionele ArcGIS Online organisatie waarmee docenten en leerlingen geweldige kaarten kunnen maken, analyseren en delen. Ook het boekje met route en vragen van een veldwerk vervangen door een SmartPhone app behoort tot de mogelijkheden.
Wat u kunt met zo'n professionele software-platform? Dit soort kaarten maken!
- De topotijdreis van het Kadaster of 200 jaar Topografie in één verhaal
- Leerlingen het verband tussen bodemgebruik, hoogteligging en grondsoorten laten ontdekken en potentiële risico's in kaart laten brengen
- Waterproductie (eindexamen vmbo) op een interactieve manier met leerlingen ontdekken
- Leerlingen met behulp van een kaart laten ontdekken dat de locaties van kerncentrales niet toevallig zijn


Zelf dit soort kaarten maken? Dat kan met een gratis ArcGIS Online Organisatie account voor middelbare scholen. Na het volgende van de eendaagse training Veldwerk 2.0 kunt u samen met uw collega's en leerlingen direct aan de slag!

Veldwerk 2.0 - eenvoudig uw veldwerk digitaliseren
Van de makers van Topografie in de Klas: Veldwerk 2.0.
Om aardrijkskunde echt te ervaren nemen we onze leerlingen graag mee naar buiten. Tijdens veldwerkdagen laten we leerlingen ontdekken hoe interessant de wereld om hen heen echt is. Vaak aan de hand van een papieren boekje met route en vragen mee. Eind van de dag leveren leerlingen de verregende en verfrommelde boekjes weer in. Dat moet anders kunnen.

Met behulp van het GIS platform van Esri, ArcGIS Online, zijn veldwerkopdrachten eenvoudig te digitaliseren. Hiermee wordt het opzetten en uitvoeren van een veldwerk een stuk efficiënter, leuker en praktischer. Het ArcGIS Online platform biedt u overigens nog veel meer mogelijkheden. Van het tonen van een kaart met CBS data tot het door leerlingen laten maken en analyseren van een kaart over urban sprawl in de Verenigde Staten.

Via de eendaagse Esri training Veldwerk 2.0 leert u eenvoudig uw weg te vinden binnen ArcGIS Online, krijgen uw leerlingen en collega's toegang tot alle professionele functies van de software én bent u verzekerd van professionele ondersteuning, nu en in de toekomst. 

Direct inschrijven 06-01 of  Mail mij over nieuwe datum's



Topografie moet, maar hoeft niet moeilijk te zijn
In de kerndoelen van het VO en PO is de basistopografie verplicht gesteld voor elke leerling. Ook in eindtermen die gelden voor eindexamens komt dit terug. In die zin is er geen ontkomen aan. Maar we kunnen het onze leerlingen wel makkelijk(er) maken, bijvoorbeeld met gedrukte Topografieboekjes. 
Topografie in de Klas is gebouwd op basis van een duidelijk didactisch model met als belangrijkste doel het creëren van een duurzame 'mental map'. Niet leren voor een toets maar voor de lange termijn. Het, met behulp van een atlas, invullen van een Topografieboekje is daar een essentieel onderdeel van. Die boekjes kunnen leerlingen eenvoudig downloaded via topografieindeklas.nl/jouw-boekje. Maar wist u dat een gedrukt exemplaar zeer voordelig te bestellen is? Dankzij samenwerking met drukkerij van der Perk kunnen leerlingen voor 95 cent aan de slag met hun eigen stevige en in hoge kwaliteit gedrukte boekje.
Benieuwd hoe dat er precies uitziet? Een beoordelingsexemplaar is zo besteld!

Ik hoop dat u en uw leerlingen de komende tijd met veel plezier gebruik maken van Topografie in de Klas en dat ik u mag treffen tijdens de Esri training Veldwerk 2.0.
Uiteraard staat ik, samen met het team van Topografie in de Klas, altijd voor u klaar wanneer u vragen heeft en hoor ik heel graag hoe u de lesmethode ervaart!

Met vriendelijke groet,
Dennis Hunink
topografieindeklas.nl

Volg op Twitter
Volg op Facebook
Email ons
Ga naar de website
Copyright © 2015 Topografie in de Klas

Email Marketing Powered by Mailchimp