Copy
Is deze mail niet (goed) leesbaar? Bekijk hem in uw browser
Share
Tweet
Forward

Florakartering Overijssel beschikbaar in NDFF

Begin december is de vlakdekkende florakartering van de provincie Overijssel na conversie door FLORON experts opgenomen in de NDFF. Deze ruim 800.000 waarnemingen tellende dataset is vooral uniek vanwege de hoge nauwkeurigheid (punten) uit een periode waarin vooral gegevens per kilometerhok werden verzameld.

Lange reeks
De standaardsoortkartering in Overijssel begon in 1984. Tot en met 1989 werden op een looproute binnen een kilometerhok de precieze vindplaatsen van aandachtsoorten ingetekend. Vanaf 1989, met de start van het Provinciaal Botanisch Meetnet, is deze kartering sterk gestandaardiseerd.

Lees meer

Wilde Kievitsbloem, typische soort voor Overijssel - © Sten Porse


Dikkopschildpad -  © Strobilomyces

Herkenningskaart Zeeschildpadden

Zéér sporadisch spoelt er een zeeschildpad aan op het Nederlandse strand, meestal in de wintermaanden. Zeeschildpadden zijn dwaalgasten en overleven ons klimaat niet. Dus als een gestrande zeeschildpad nog leeft dan wordt deze, ongeacht de conditie, altijd naar een opvang gebracht en niet teruggezet in zee. RAVON heeft in samenwerking met Diergaarde Blijdorp een herkenningskaart voor Zeeschildpadden gemaakt. Met behulp van de foto's op deze kaart zijn de vier verschillende soorten eenvoudig op naam te brengen. Vervolgens zijn de waarnemingen via Waarneming.nl en Telmee door te geven en via de NDFF op te vragen.

Lees meer

Werkzaamheden website Het Natuurloket


Tijdens de kerstvakantie wordt er gewerkt aan een nieuwe website voor het bestellen van eenmalige leveringen uit de NDFF. De website wordt naar verwachting half januari online gezet.

Dat betekent voor u dat er in de loop van januari een of twee dagen geen leveringen besteld kunnen worden, in verband met deze werkzaamheden. Uiteraard zullen wij u hierover informeren zodra wij meer duidelijkheid hebben over de datum. 

Nieuwe goudwesp in Nederland


In de zomer van 2015 werd een bijzonder fraai gekleurde goudwesp in het Weerterbos gevonden. Het duurde even voordat het diertje een naam kreeg, maar na overleg met goudwespenkenners bleek het te gaan om Chrysis equestris. Dit is een nieuwe soort voor Nederland.

Lees meer

Cursus 'werken met de NDFF'


Op 18 februari 2016 wordt er weer een cursus ‘werken met de NDFF’ gegeven in Utrecht. Was u er de vorige keer niet bij? Geef u dan nu op!
 

In de vorige nieuwsbrief is per abuis 16 februari gecommuniceerd. Onze excuses hiervoor, de correcte datum is donderdag 18 februari. Tijdens de bijeenkomst komen het invoeren van waarnemingen, de validatie, het inladen van oude data, de mogelijkheden van het Uitvoerportaal en natuurlijk het gebruik in de praktijk aan bod. Leer alles over werken met de NDFF, nieuwe toepassingen en handigheidjes. 

Locatie en aanmelden

Tijd: 13.30 - 16.00 uur

Locatie: Utrecht

Direct aanmelden

Een soortenrijk 2016 gewenst!


Het serviceteam van de NDFF is niet bereikbaar van 25 december t/m 3 januari. We wensen iedereen fijne feestdagen en een gezond en soortenrijk 2016.

Agenda


Eerste kerstdag tot 3 januari
Eindejaars Plantenjacht 2015

16 en 17 januari
Nationale Tuinvogeltelling

23 januari
EIS-dag 'Gewelddadige insecten'

18 februari, 9 juni en 3 november
Cursus 'werken met de NDFF'

5 maart
Vlinderdag De Vlinderstichting

15 maart
Cursus lanenbeheer voor vleermuizen
 

Meer weten over gegevens uit de NDFF

 
                    
Facebook
Twitter
Website
Copyright © 2015 Het Natuurloket / NDFF
U ontvangt dit bericht omdat u zich heeft aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Contactgegevens
Het Natuurloket / NDFF
Natuurplaza - Mercator III
Toernooiveld 1, 6525 ED
Nijmegen

 

uitschrijven