Waar houden de startups zich mee bezig? Hieronder een overzicht.
&Thijs
&Thijs heeft een platform ontwikkeld waar jeugdzorg inzichtelijk is gemaakt voor ouders en waar ouders zelf in staat worden gesteld opzoek te gaan naar jeugdhulp. Het platform moet voor families het centrale punt worden om zaken rondom hulpverlening te kunnen regelen en inzien. &Thijs is momenteel in overleg met Hetty Vlug, Directeur Onderwijs, Jeugd en Zorg - en zal hopelijk op korte termijn een pilot draaien.
City Makers
City Makers helpt bij het in kaart brengen, registreren en afvoeren van fietswrakken.
Op het moment bekijken verschillende afdelingen binnen de gemeente samenwerkingsmogelijkheden met City Makers.
Wander
Amsterdam wil toeristen en Amsterdammers verwijzen en verspreiden over de stad. Wander ontwikkelt een 'device' waarmee mensen van de gebaande paden afgaan en nieuwe locaties ontdekken. Je gaat op ontdekkingstocht zonder het blauwe lijntje van Google Maps te volgen op je scherm. De gemeente is een samenwerkingscontract met de startup Wander aangegaan.
De groep van Startup in Residence
RecyQ
RecyQ wil het percentage gescheiden afval vergroten. Zij doen dit door te experimenteren en onderzoeken waar inwoners en bedrijven zich door laten motiveren. De gemeente is bezig met het opstellen van een samenwerkingscontract met RecyQ.
RecyQ heeft een Pop-up Store in Amsterdam Zuid Oost, adres Wisseloord 182. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te nemen.
Gamatec
Gamatec heeft een machine ontwikkeld die organisch afval omzet in energie en/of de bouwstof biochar. Deze houtskoolachtige stof kan CO2 opslaan. Gamatec is een clean tech startup. Momenteel zijn ze in gesprek met het AEB (Afval Energie Bedrijf).
Gamatec's producten zullen te zien zijn op de FabCity Campus op Kop van Java van 11 april - 25 juni.
Buur
Buur is een app die directe buren met elkaar verbindt. Bij Buur gaat het om veiligheid, zelfredzaamheid en participatie in een hyperlocale omgeving. Je kan een beroep op elkaar doen in nood, voor hulp en voor het oplossen van kwesties in de directe leefomgeving. Uniek aan Buur is de koppeling met de gemeente en de politie als inwoners er zelf niet uit komen.
Crowd Effect
Crowd Effect richt zich op een circulaire en afvalloze economie en ontwikkelt een platform waarbij de producten in je huis (denk aan wasmachines, planten, kunst en vloerkleden) niet meer van jezelf hoeven te zijn.
|