Copy
AddThoughts | Nyhedsbrevet fra AddRelation
FORUNDRING  *  FORANDRING  *  FORANKRING
Før en ny adfærd er en ny måde at tænke på. Må AddThoughts give dig stof til inspiration, til eftertanke og til handling.

 

Dine præferencer afgør dit teams succes. Er du en Handler, Tænker eller Social?
(En del af serien "Sådan bliver du en stjernespiller på jobbet")

Forestil dig følgende: Du er en del af et team. I skal løse en opgave sammen, og holder opstartsmøde. Bliver enige og lægger en plan. Men efter kort tid virker det som om nogle ikke følger planen.
Tiden nærmer sig for at I skal være færdige med opgaven, I er i tidspres nu, men det er som om at hver gang I mødes for at få hold på opgaven, så den kan blive færdig, jo mere uenige bliver I om, hvordan den skal gribes an, og hvad der vigtigt. Til sidst kigger I opgivende på hinanden, en forlader mødet i frustration og vrede, og to af jer bliver enige om, at så må I jo sætte jer sammen og lave opgaven færdig uden de andre.

Lyder det som et bekendt scenarie? Så har du også oplevet Teamrollestyrkerne i aktion – men uden bevidsthed om det, og derfor fik I ikke brugt dem rigtigt og spillet hinanden stærke. Og løst opgaven. I stedet sad I alle frustrerede og ærgerlige og tænkte: ”Hvad gik der galt?”

Alt for ofte tror vi, at vi har styr på, hvordan vi virker på andre. Og vi er heller ikke altid lige gode til at være helt skarpe på, hvad det *egentlig* er, vi bidrager med i et teamsamarbejde – vi tror ofte noget andet end det, som vores kolleger ser. Men at kende sine styrker i samarbejde kan give dig STORE fordele i din måde at skabe resultater sammen med andre.

I dette nyhedsbrev vil jeg fortælle dig, hvad de 9 Styrker i teamsamarbejde er, og hvorfor det er så vigtigt for jeres teams succes at kende dem. Og jeg giver dig mulighed for at pejle dig ind på, hvilke af Styrkerne DU besidder.  Selv hvis du ikke sidder i et fast team, så har du nogle typiske Styrkeroller, du bruger mere end andre, når du samarbejder med andre. Bevidsthed om dem kan give dig langt større viden om dine evner til at skabe succes end en personlighedstest! 

De 9 Styrkeroller

Her ser du de 9 Styrkeroller:


Hver Styrkerolle har et navn, som beskriver hvad de er særligt gode i et samarbejde med andre.
De 9 Styrkeroller er delt op i tre overordnede typer: Handleroller, Tænkeroller og Sociale roller.


Nedenfor beskriver jeg de overordnede typer, meget kort. Kan du genkende dig selv?

I næste nyhedsbrev går jeg i dybden med at beskrive de 9 individuelle Styrkeroller. Her vil du helst sikkert kunne nikke genkendende til typisk adfærd hos dig selv og andre i samarbejdet.

HANDLEROLLER er dem, der godt kan lide, at vi *laver* noget! Det er dem, der har det svært med møder, hvor vi taler og taler, om detaljer og planer og deadlines og bekymringer og forhindringer. Handlerollerne vil have ting til at ske! Helst nu.
”Skal vi ikke snart gå i gang med at lave noget?” er et typisk spørgsmål. Hvis de da ikke allerede går i gang *på* mødet, i det skjulte, mens de andre sidder og diskuterer alle de ting, der ikke rigtigt flytter noget her og nu. Det er ikke usædvanligt at høre en sige ”Jeg har lige lavet denne her, mens I andre snakkede”.

Handlerollerne kan genkendes på deres fokus på den praktiske opgaveløsning, og deres utålmodighed efter at komme i gang. De vil hellere have en kort instruktion om opgaven og så gå ud og gå i gang, end de vil sidde i en gruppe sammen med andre og bruge lang tid på at definere opgaven og alle dens gerninger, og de kan blive dybt frustrerede over det ”spild af tid”, som de føler møder kan være.

Disse 3 Styrkeroller er Handleroller: Opstarteren, Organisatoren og Afslutteren.


TÆNKEROLLER 
er dem, der godt kan lide at bruge kræfter på at søge og give viden og tanker til andre. Det er vigtigt at bruge sin mentale kapacitet til at bidrage til opgaven – der skal væsentlig tankekraft til for at løse en opgave optimalt.

Tænkeroller kan godt lide at blive anerkendt for at bidrage til teamet med ideer eller analyser eller en dybtgående viden om emnet. De synes det er interessant at diskutere informationer og forholde sig til tingene på et mere teoretisk end praktisk plan. Faktisk er det der med at få ting til at ske i en fart ikke lige deres styrke, og de kan blive lidt forvirrede og pikerede over, at andre har sådan en rastløshed omkring at komme i gang.

Disse 3 Styrkeroller er Tænkeroller: Idémanden, Analysatoren og Specialisten.


SOCIALE ROLLER 
har fokus på mennesker og relationer. Processen skal være rar og god, og vi skal trives sammen for at kunne løse opgaver sammen. De kan lide at være sammen med andre, at snakke med andre, og at løse opgaver sammen med andre. Kort sagt, så er teamwork en herlig ting!

Sociale roller er gode til smalltalk, og de kan hurtigt skabe en god stemning med snak og hygge og fokus på *mennesket*. Altså alt det, der måske umiddelbart ikke lige nødvendigvis er opgaverelateret. De vil gerne snakke sig frem til løsninger, og helst konsensusløsninger – ellers er det ikke helt godt.

Sociale roller er gode til at bringe de andre Styrkeroller i spil, men de kan til gengæld også frustrere dem, hvis de bliver alt for sociale.

Disse 3 Styrkeroller er sociale roller: Koordinatoren, Formidleren (også kaldet Teamworkeren) og Kontaktskaberen.
 

Hvilken type er du?

Hvor genkender du dig selv mest? Er du en (lettere) utålmodig Handler, en Tænker, der godt kan lide plads til at få snakket om alle aspekter af udfordringen, eller er du Social og sætter pris på samspillet og at være sammen med andre, når du skal løse opgaver?

Måske føler du, at du er lidt af hvert? Det er også muligt – men så prøv alligevel at mærke efter, hvad der er allervigtigst for dig.

Vi er ikke altid selv de bedste observatører
Det interessante er, at vi ofte tror vi er stærke i roller, som vores kolleger ikke vil give os ret i.

Eller vi kan være så markant stærke i nogle styrkeroller, at vi ikke er særligt gode til visse andre. Og det bliver et problem, for et team har ofte brug for alle 9 Styrkeroller for at løse et projekt eller en opgave.

Mangler nogle af styrkerollerne, vil der være aspekter af opgaven, som de kommer til at fejle i, eller løser mangelfuldt – og så støder vi på det problem, som jeg beskrev indledningsvist: Vi får ikke løst opgaven som et team. Nogle gik i frustration, andre blev udelukket fra at bidrage med deres styrker, fordi andre (typisk handlerollerne) endte med at lave opgaven alene.

Hvad er dine særlige talenter i samarbejde?
I de kommende nyhedsbrev vil jeg skrive mere uddybende om de 9 Styrkeroller, som findes under hhv. Handlere, Tænkere og Sociale roller. Så bliver det muligt for dig at finde dine helt særlige talenter i teamsamarbejdet og vide, hvilken stjernespiller i teamet, du er.
 


Den hurtige vej til at blive stjernespiller i dit team

Er du allerede klar til at lære mere om forskelligheder og særlige samarbejdsstyrker, og vil du lære dine egne styrkeroller at kende (og dine kollegers) tilbundsgående, så deltag på kurset ”TEAMPOWER – sæt dine styrker i spil på jobbet!”

Lige nu kan du sikre dig en plads med Early Bird-rabat på hele 1.000,00 kr.

Læs mere om kurset her                       TILMELD DIG HER


Udtalelse fra deltager på det sidste kursus:

”Kurset var virkeligt en øjenåbner!
Det gav forståelse for, hvad det betyder for resul­ta­terne og arbejds­glæden at få lov at arbejde i sine styrkeroller. Og hvad der sker, når et team ramler sammen, kommer under pres og får konflikter.”

.
Vi har det supersjovt, mens vi bliver klogere!
Samarbejde vil for altid være taget et niveau op, når du har lært om de 9 Styrkeroller - det er den samstemmende melding fra dem, der har deltaget gennem de sidste år.

Skal du være med på det næste kursus? Så tilmeld dig nu og få rabatten på 1.000 kr.

 TILMELD DIG HER
Vi ses :-)
Tanja Dinsen

Gav det mening?

Og kan du bruge det i dit arbejde?

Måske er det også brugbart for andre.
Del gerne :-)


Like Dine præferencer afgør dit teams succes. Er du en Handler, Tænker eller Social?| Add•Thoughts on Facebook      
Vil du modtage nyhedsbrevet?   Tilmeld dig her
Få tre gode ideer til et stærkere samarbejde

KONTAKT MIG UFORPLIGTENDE
Du er altid velkommen til at tage en uforpligtende snak med mig.
Kontakt mig på tanja@addrelation.dk eller 4691 8998.



AddRelations fokus:

Relationer & Resultater


Formålet er at give dig en udpræget forståelse af dig selv, dine styrker og dine handlinger i samarbejdet med andre. Hvad enten du er leder eller du er medlem af et team (sommetider er du begge dele). 

Fokus i AddRelation er "hands on"-læring.
Du får viden og værktøjer - og så skal du gøre tingene. Øve dig. Fejle. Lære. Ændring af tanker og handlinger kræver bevidst træning. Det er derfor, vi kalder arbejder sammen i en udviklingsproces.


Vi bruger et minimum af teori og et maximum af input til at arbejde i praksis.
For det er jo dér, det rykker noget!
"AHA!" er det gennemgående ord

AddRelation hjælper ledere og medarbejdere med at spille hinanden stærke i hverdagen.

Vi stiller op som facilitator, træner og djævlens advokat, og sikrer at der bliver gået et spadestik dybere end de sædvanlige seminarer.

Vi skrotter samtale-tabuerne og sikrer, at I får talt om det vigtigste omdrejningspunkt: Den enkelte og teamets styrker, svagheder, forventninger og krav - i forhold til forretningen og de konkrete opgaver.

 
ARBEJDE ER EN HOLDSPORT.
SPIL HINANDEN STÆRKE!


Noget for jer? Ring eller skriv til mig.


Hvad hjælper vi dig med?

LEDER OG MEDARBEJDER 
Vi skaber forståelse for, hvorfor du virker, som du gør. På og sammen med andre. Og hvorfor de andre virker, som de gør. Også på dig.

FORSTÅ SPILLET 
& SPIL STRATEGISK
Hvad er din spillebane? Hvad er målet – dit eget og de andres? Hvem er dine medspillere og modspillere på din vej mod målet? Hvad har DU brug for at gøre for at agere optimalt i det?


FORSTÅ OG BRUG FORSKELLIGHEDERNE
Hvordan skaber du et meningsfuldt mål for fællesskabet, som skaber værdi, egenmotivation og fremdrift hos den enkelte

DU FÅR METODERNE 
Hvordan sætter
du  styrkerne i spil hos dig selv og andre. Og skaber et stærkt samspillet team, der altid spiller deres bedste.
Venner på Facebook?
Venner på Facebook?
Skriv til mig
Skriv til mig
Besøg min website
Besøg min website
Skal vi linke op?
Skal vi linke op?
Copyright © 2016 AddRelation, All rights reserved.


Vil du ændre, hvordan du modtager disse nyhedsbreve?
Du kan opdatere dine præferencer eller afmelde dig fra listen

Email Marketing Powered by Mailchimp