Copy
Twitter
Facebook
Website
De Ouderenpraktijk Amsterdam
is de onafhankelijke praktijk van 
dr Annetje Bootsma, 
met diensten voor ouderen
op gebied van welzijn, dementie
en ouderengeneeskunde.

Volop groei in de lente !  

Bovenstaande grafiek is het overzicht van de groeicurves van de kittens die thuis in de linnenkast van mijn dochter liggen. Maar het zou net zo goed de grafiek kunnen zijn van alle ideeën en ontwikkelingen binnen en rond de Ouderenpraktijk. In deze nieuwsbrief enkele mooie ontwikkelingen.
Als je meer wil weten, bezoek dan mijn website of neem contact met me op.
En voor iedereen die mij een plezier wil doen, het verzoek om deze nieuwsbrief te delen met je netwerk.
Groeten van Annetje Bootsma. 


Samenwerking met Familysupporters!

Met Familysupporters heb ik de mogelijkheden om weer binnen de GGZ-kaders diagnostiek en behandeling te geven rond cognitieve stoornissen en gedragsproblematiek bij ouderen.

Familysupporters is een interessant nieuw bedrijf voor jong en oud om levensgericht te werken aan oplossingen voor psychische problemen. Wij bieden praktische hulp, advies en behandeling en werken in een netwerk met dienstverleners op gebied van ggz, zorg, spiritualiteit, financieel-juridisch en clientondersteuning. 
Zie onze website: www.familysupporters.nl.



 

De Anna Elizabeth Foundation

De Anna Elizabeth Foundation is een kleine maar enthousiaste stichting. Ik ben inmiddels voorzitter van deze stichting. Samen met daadkrachtige bestuursleden lobbyen we om alle betrokkenen rond dementie een e-learning te laten volgen.

Als verzorgers en mantelzorgers eenzelfde cursus doen over dementie, dan helpt dat in onderlinge samenwerking en goede zorg voor de mensen met dementie, maar nog belangrijker, het draagt bij aan meer vrijheid en behoud eigenwaarde van mensen met dementie. We ambiëren om heel Amsterdam en veel ook daarbuiten mensen te stimuleren een e-learning te volgen. Het liefst de STAR-training, want die is fijn, bewezen effectief, geschikt voor elk niveau en in meerdere talen beschikbaar. Binnen Cordaan is een eigen e-learning, die ook prima is, maar nog niet beschikbaar voor mantelzorgers.

Wat is er al bereikt?
Amsta biedt de cursus nu al aan voor alle personeel én alle mantelzorgers van bewoners.
Als de eerste groep de cursus heeft gedaan zal in juni een feestje plaatsvinden. Vanuit de Anna Elizabeth Foundation bieden wij dan een speldje voor vrijheid van iDe (link http://www.innovatiekringdementie.nl) en een goodie-bag en workshop aan.
Studenten van het Mediacollege gaan onze site en Facebook pagina oppimpen. En in mei volgt dan een actie om mantelzorgers te bereiken.

We zoeken nog sponsoren en donateurs om onze activiteiten verder uit te breiden!
Lesgeven
Enkele blogs en columns
Zie ook op "in de media" op mijn site.

Recept voor Welzijn.
(doen en later, dec 2015)
Een blog over succesvolle aanpassing.
Het recept voor goed oud worden, is geen korte snelle notitie aan het eind van het spreekuur. Het is een handleiding om iets goeds te bakken van je leven...

Waarvoor is de dokter, als je ouder wordt?
(ouderenjournaal, april 2016)
Over kwetsbaarheid en welzijn van ouderen en de rol van huisarts, en specialist ouderengeneeskunde. 
Een oudere heer van 79 jaar ontvangt mij in zijn grote jaren 30 woning...

Geef opa en oma een smartphone
(Ned7, februari 2016)
Het beste medicijn tegen eenzaamheid.
Dokter Annetje Bootsma spreekt in haar Ouderenpraktijk altijd over social media en Whatsapp in haar adviesgesprekken...

 
Hersenkunde alla
Anneke vd Plaats

Bij dementie en elk beschadigd brein werken de hersenen niet meer zoals bij jong volwassen mensen. Het nadenken en het bedenken gaat minder goed en de emotie is vaak de baas. De omgeving wordt steeds belangrijker.

Deze winter volgde ik de basiscursus van het Breincollectief over interactie tussen brein en omgeving. Sinds februari houd ik lezingen en klinische lessen over de hersenkunde alla Anneke vd Plaats. Opvallend is daarbij hoe zowel keukenmedewerkers, mantelzorgers als verpleegkundigen en artsen blij verrast zijn door de eenvoud en duidelijke inzichten vanuit deze hersenkunde.

En het werkt!
Binnen het verpleeghuis heb ik binnen een maand 3 personen met nachtelijke onrust (waarbij mij werd verzocht om slaapmedicatie) kunnen helpen met een snoezellamp. De hersenprikkels door de lamp voorkomen dat iemand gaat opstaan om in de gang prikkels te zoeken. 
               
In 'de dag door met dementie' beschrijven Dick Kits en Anneke vd Plaats duidelijk en heerlijk leesbaar deze hersenkunde en de daaruit voortvloeiende tips rond omgaan met mensen met dementie of andere geheugenstoornissen. En het helpt mij ook om ruzies met mijn pubers te voorkomen. 
Vriendelijke groet - Annetje Bootsma

Doe mij een plezier en deel deze nieuwsbrief met je netwerk!

Delen
Tweet
Delen
Doorsturen
Copyright © 2016 Ouderenpraktijk, Alle rechten voorbehouden.


Wil je jouw e-mail instellingen veranderen?
instellingen veranderen // uitschrijven

Email Marketing Powered by MailChimp