Copy
De Young Club of Rome nodigt jou van harte uit: 
Je bent een bevlogen young professional, afstuderende of ‘young at heart’. Iemand die niet stil zit.

Je bent ervan overtuigd - de wereld staat in brand en jij bent bezig de bron van het vuur te ontdekken en te verwijderen. Je hebt niet alleen ideeën, je komt ook in actie. Om je heen heb je mensen verzameld die je kunnen helpen. Je hebt vrienden die je steunen en middelen om het ideaal dat je voor ogen hebt te realiseren. Je hebt haast. Stilstaan is geen optie.
’s Avonds, als de nevels optrekken en het vuur zich kalmeert, heb jij tijd om te herstellen; om aan kracht te winnen. Het is dit moment dat je je afvraagt of je wel goed genoeg voor jezelf zorgt. Diep van binnen weet je niet of je het helemaal goed aanpakt. Ga je niet te snel? Zie je niet iets over het hoofd? Neem je jezelf te serieus of juist te weinig? Lach je wel genoeg, of relativeer je jezelf juist teveel? Waar haal je je energie vandaan?

 
Wij nodigen je uit om een weekend stil te staan bij wat je écht beweegt, om nog sterker in het leven te staan als 'change agent'. Het weekend is een unieke gelegenheid tot diepe dialoog en persoonlijk werk samen met andere bevlogen young professionals, te leren je energie te managen en jezelf op te laden, en een sterker zelfbewustzijn, compassie en verander-capaciteit te ontwikkelen. Dit zijn essentiële eigenschappen om nog effectiever te kunnen zijn in je werk en leven.

Deze uitnodiging ontvang je namens drie leden vanuit de Young Club of Rome, met steun van de Club of Rome Nederland

Christopher Baan, Mobius Executive Leadership
Frank Gorter, Sustainsville & Kantoorkaravaan
Martine Verweij, Green Bridges
WAAROM DIT WEEKEND? 
Je bent bezig je ambitie in te zetten voor een groter goed – het voedsel- of energiesysteem veranderen, onrecht in de wereld aanpakken, de marge van de samenleving betrekken, werken aan klimaatbewustzijn.

Misschien ben je heel effectief in je werk, maar voel je je op momenten ook moedeloos, machteloos of gefrustreerd. Je loopt aan tegen de grenzen van je invloed en energie als ‘change agent’, of je merkt dat je meer diepe vertrouwensbanden in je omgeving moet opbouwen om de diepe verandering waarvan je droomt te realiseren.
WAT BIEDEN WIJ?

Een primitief weekend in de Nederlandse natuur waarin je uitgedaagd wordt om jezelf te aanschouwen zoals je bent, inclusief je ambities, dromen, imperfecties, de aspecten van jezelf die je misschien nog niet ten volle hebt benut en de overtuigingen die je in de weg zitten. Op zoek naar wie je echt bent en wat je dus te doen staat! 
Registreer je voor de Leiderschaps Masterclass
PRAKTISCH

DATUM EN TIJD 
5 juni 15 uur tot 7 juni 21.00 uur 
LOCATIE 
Landgoed Roggebotstaete, nabij de Kantoorkaravaan die daar tijdelijk is neergestreken.
KOSTEN
€250 (ZZP’ers, studenten, non-profit organisatie), €450 (deelnemers vanuit een for profit organisatie) 
ONZE VISIE

“Out beyond ideas of wrongdoing and rightdoing
there is a field. I'll meet you there.
When the soul lies down in that grass
the world is too full to talk about.”
― Rumi

 
Bewegen versus stilzitten
Wat als stilzitten en bewegen twee kanten van dezelfde medaille zijn, net als vorm en energie dat zijn. Nieuwe inzichten uit de moderne wetenschappen maken het gemakkelijker om bekende levensparadoxen te begrijpen.
 
Moderne wetenschap en wijsheid-tradities uit ons verre menselijke verleden wijzen dezelfde kant op: jouw eigen groei en ontwikkeling zal floreren als je leert lopen op twee benen.
 
Het ene been: je fysieke zelf dat vooruit wil, dat wil bewegen en zich wil manifesteren. Het andere been: je hogere zelf dat de leiding heeft, om de beweging in jou, richting, structuur en begrenzing te geven. Net zoals de bedding en de oevers van een rivier de stroom van water omvatten en begrenzen tot het water de zee bereikt. De bedding en de oevers staan stil, het water beweegt. Toch heb je beiden nodig. (Uit: Marja de Vries, Samenlevingen in Balans, Naar een Toekomst in harmonie met de universele weten).


Over stilstaan
Stilstaan is een van de meest krachtige inspanningen die een beest kan verrichten. Een hert dat stokstijf stil blijft staan bij gevaar, bundelt al zijn energie. Als het gevaar geweken is zal een hert de spanning letterlijk van zich af schudden. Stilstaan is dus niet krachteloos en zit vol beweging. Het vereist een bundeling van energie, een grote alertheid en een keuze om kwetsbaar te zijn.

HET PROGRAMMA

Wij dagen ten minste 15 jonge wereldverbeteraars uit om met ons stil te staan. Met behulp van inzichten uit de moderne wetenschap, oude wijsheidtradities en allerlei manieren om verbindingen te leggen tussen verschillende lagen van ons eigen bewustzijn en een meer universeel bewustzijn, begeleiden wij jonge wereldverbeteraars bij een verkenning van wie zij zelf zijn en wat hen te doen staat.
 
Het programma is
ontspannen en creatief van aard, wetenschappelijk onderbouwd en maatschappelijk georiënteerd. Voor meer informatie neem je contact op met een van de betrokkenen.

Het wordt ook gewoon heel leuk en informeel. Een kans om diepe verbindingen aan te gaan met mensen die net als jij de wereld liefhebben en daar naar handelen. 




EEN SELECTIE UIT HET PROGRAMMA
  • Lezing door en dialoog met Marja de Vries (auteur van ‘De hele Olifant in beeld, en van ‘Samenlevingen in balans, naar een toekomst in harmonie met de universele wetten') 
  • Workshop ontdek je eigen ‘archetypen’, door Nancy Wiltink, Christopher Baan en Martine Verweij
  • Interactief gesprek met Frank Heckman 
  • Intensieve natuurbeleving met Frank Gorter 
  • Workshop improvisatie-toneel door Nancy Wiltink en Martine Verweij
  • Storytelling als brug naar persoonlijke verdieping, door Nancy Wiltink 
  • Een introductie in de kracht van systeemdenken - leer om je eigen ‘ijsberg’ in kaart te brengen en vertrouwensrelaties te bouwen met anderen, door Christopher Baan en Martine Verweij
Registreer je voor de Leiderschaps Masterclass
HOSTS & FACILITATORS
Nancy Wiltink is verhalenverteller bij Tuin aan Zee, neerlandicus en dramaturg van origine. Nancy geeft les in het vertellen en maken van verhalen, en zet verhalen-vertel projecten op. Met haar partner Hans Wiltink, van de Gemeynt, gaat het aan de keukentafel vaak over duurzaamheid. Haar ambitie voor de komende jaren: de kracht van verhalen vertellen inzetten om mensen in beweging te krijgen voor een betere wereld.

Dit weekend wil ze jou leren wat de kracht van verhalen is en je helpen duiden hoe je (jouw reactie op) verhalen kunt benutten om jezelf beter te begrijpen. 


 
Martine Verweij (YCoR-lid) startte recent haar bedrijf Green Bridges met de missie om het weer heel normaal te maken dat we wetenschappelijke kennis en diepe intuïtieve manieren van weten met elkaar verbinden, richting een duurzaam nu. Ze is gespecialiseerd in systeemdenken en participatieve systeemverandering, met een focus op duurzaamheid. 

Dit weekend wil ze jou helpen om jouw eigen systeem te doorgronden met behulp van systeemdenken en archetypes. Ook zal ze je laten kennismaken met werkvormen waardoor jouw ratio je gevoelssysteem veel beter kan gaan helpen. 
Christopher Baan (YCoR-lid) is sinds 2012 leiderschapsontwikkelaar bij Mobius Executive Leadership. Hij werkt daar nauw samen met Erica Ariel Fox, auteur van het boek Winning from Within en universitair docent Harvard Law School. Zijn expertise ligt op het snijvlak van leiderschapsontwikkeling, diepe verandering, systeemdenken en duurzaamheid.

In 2010 volgde Christopher de masteropleiding ‘Strategic Leadership towards Sustainability’, bij de Blekinge Tekniska Högskola in Karlskrona, Zweden, waarbij systeemdenken en The Natural Step benadering voor duurzaamheid centraal stonden. Velen kennen hem van zijn intensieve en positieve betrokkenheid bij de stichting Nederland Krijgt Nieuwe Energie. 

Dit weekend wil Christopher jou helpen de onbenutte kwaliteiten en potentieel in jezelf te ontdekken en toe te passen, voor jezelf en voor de wereld om je heen.
Marja de Vries studeerde biologie en ecologie. Op zoek naar inzicht in hoe wij als mensen in harmonie met de natuur kunnen leven, bezocht ze verschillende inheemse culturen. Ze zocht naar fundamentele principes die algemeen toepasbaar zijn en dus van universele aard, zonder dat ze gekleurd zijn door een specifieke geloofsovertuiging, cultuur of tijd.

Met dat doel bestudeerde ze de gemeenschappelijke inzichten van wijsheid tradities en recente wetenschappelijke ontdekkingen die overeenstemmen met deze inzichten. Ze schreef twee boeken over haar inzichten: De Hele Olifant in Beeld: inzicht in het bestaan en de werking van universele wetten en de gulden snede (2007) en het boek Samenlevingen in balans (2014). Ze is een veelgevraagd spreekster en begeleider van workshops. 

Dit weekend wil Marja haar inzichten met je delen over wat zij heeft ontdekt over hoe de wereld werkt en met je het gesprek aan gaan over wat dat betekent voor jouw eigen ambities als wereldverbeteraar.  

Frank Heckman is ‘sociaal architect’, waarbij hij mensen, organisaties en gemeenschappen richting vernieuwing en duurzame prestatie helpt. Als voormalig lid van de Raad van Bestuur van Van Ede & Partners, hielp hij als mentaal coach het Nederlands Olympisch team optimaal voor te bereiden voor hun prestaties in Athene in 2004. Als lector in ‘sustainable performance’ aan de Codarts Hogeschool in Rotterdam, heeft hij afgelopen jaren top artiesten gecoacht om op het wereldtoneel te spelen. Frank baseert zijn werk op ‘open systems theory’, ‘flow‘ and ‘the Hero’s Journey‘.

Dit weekend wil Frank jou uitdagen naar jezelf te kijken, naar wat je drijft en naar de condities die je nodig hebt om je hero's journey te vervullen.. 
Frank Gorter is rentmeester van Landgoed Welna en co-founder van Sustainsville en de Kantoorkaravaan. Frank streeft naar een workspace revolutie in de natuur. Hij raakt geïnspireerd als hij iets ziet dat hij nog nooit eerder heeft gezien. En dan bedoelt hij ‘echt zien!’ ‘Als we ontdekken, ontdekken we onszelf, dat is de menselijke conditie. Ik denk dat het belangrijk is dat we onze plek op aarde ontdekken, om te ontdekken wat we kunnen doen voordat we onze eigen habitat vernietigen.’ 

Dit weekend wil Frank jou uitdagen om Landgoed Roggebotstaete te ontdekken, en daarmee jezelf te ontdekken. 
INSCHRIJVEN EN VOORWAARDEN
INSCHRIJVEN  
Om je in te schrijven voor deze bijzondere ervaring vragen we je voor 5 mei a.s. jouw motivatie met ons te delen. Dit kan door een kort filmpje op te nemen en toe te sturen waarin je toelicht waarom je zou willen deelnemen, of door je motivatie schriftelijk te delen.
 
Ben je meer een schrijver of tekenaar: deel je motivatie dan op die manier. Je kunt je inschrijven door middel van onderstaande button.
 
Let op: Je hoeft ons niet uit te leggen dat je een wereldverbeteraar bent. We gaan er gewoon vanuit dat jij op je eigen unieke wijze bezig bent met de wereld om je heen. We willen wel graag weten waarom jij behoefte hebt om stil te staan, om vervolgens met meer focus je weg te vervolgen.
 
Uiterlijk 10 mei ontvang je van ons bericht of jij als een van de 15 wereldverbeteraars geselecteerd bent om te leren ‘stilstaan’. Om je inschrijving definitief te maken vragen we je uiterlijk 15 mei de factuur te voldoen die we je ter bevestiging zullen sturen. 


VOORWAARDEN 
Als je onverhoopt je deelname moet annuleren, kan je een andere deelnemer aandragen die in plaats van jou dit weekend wil bijwonen.
Registreer je voor de Leiderschaps Masterclass
OVER DE KOSTEN

Dit weekend wordt georganiseerd onder kostprijs, aangezien wij inschatten dat de voorbereidingstijd niet te verhalen is op betrokkenen. 
 
We doen er verder alles aan om de kosten zo laag te mogelijk te houden om het zo gemakkelijk mogelijk te maken om mee te doen. Jij kan ons hierbij helpen door gedurende het weekend mee te helpen waar mogelijk.

  • Neem wat te drinken en te eten mee voor de eerste avond
  • Carpool met elkaar naar de locatie en deel zo de transportkosten
  • Neem je eigen tent mee, een bord, beker, bestek en glas en help ons met kookgerei voor zoverre je dat hebt
  • Neem warme kleding en dekens mee zodat we het niet koud hebben
  • Neem muziekinstrumenten mee voor zover je die hebt en kan bespelen
  • Meld je aan als vrijwilliger voor de voorbereiding – help bijvoorbeeld mee boodschappen doen

Het weekend kost €250 p.p. voor zelfstandigen, studenten en non-profit organisaties en €450 voor deelnemers vanuit een for-profit organisatieverband. 

Als jij of jouw organisatie zich dit bedrag niet kan veroorloven verzoeken we je dit aan ons toe te lichten. We kunnen de deelname van vier wereldverbeteraars sponsoren. 

Registreer je voor de Leiderschaps Masterclass
OVER DE YOUNG CLUB OF ROME 
De Young Club of Rome is een netwerk van ervaren jonge leiders die op dagelijkse basis werken aan de duurzame transitie in de Nederlandse maatschappij. Het netwerk bestaat uit jonge leiders uit het hele maatschappelijke spectrum. Van strategie consultants tot ondernemers, ambtenaren, professionele bergbeklimmers, impact investeerders en professionele fotografen. Door interesses en expertise te combineren in een informele setting, worden initiatieven versneld en impact vergroot. 

OVER DE CLUB VAN ROME (NL EN INTERNATIONAAL)
De Club van Rome werd opgericht in 1968 in Rome, door een internationale groep professionals in de industrie, academische wereld en vanuit maatschappelijke organisaties. Op uitnodiging van Aurelio Peccei en Alexander King erkende deze groep de behoefte aan een meer lange-termijn, holistische kijk op wereldwijde onafhankelijkheid, gecombineerd met toegepast systeemdenken.

In 1972 bracht de Club van Rome een studie uit die wereldbekendheid kreeg: “Limits to growth, een systeemanalyse naar de grenzen van onze hulpbronnen en de illusie van onbeperkte groei in materiële consumptie. De publicatie bracht de discussie naar de top van de wereldwijde publieke agenda. Op dit moment telt de Club van Rome zo’n 100 leden wereldwijd en zijn er 33 landelijke verenigingen opgericht om het werk van de Club van Rome te ondersteunen.

Ook in Nederland is een Club van Rome actief. Enkele van de (bestuurs-) leden van de YCoR zitten ook in de Club van Rome Nederland. 
Share
Tweet
Forward
+1