Copy
Forward
Share

Buletin informativ

                                      27 iulie - 2 august

Avem o siglă nouă!

    Mulțumim tuturor creatorilor pentru ideile propuse. Am primit 87 de propuneri de la mai bine de 40 de autori.
      Soluția aleasă aparține lui Andrei Nicolescu. Ceea ce ne-a convins este referința la un cod QR, prin care traduce în imagine rolul AFCN de portal care facilitează accesul către informații și proiecte culturale.
      Oricare dintre cele trei variante ale siglei va putea fi folosită de beneficiarii finanțării în funcție de grafica generală. Manualul de identitate vizuală este disponibil pe pagina noastră web - www.afcn.ro/finantari/identitate-vizual-.html
  
   Până în 31 iulie se află în derulare etapa de înscriere a proiectelor culturale pentru ariile patrimoniu cultural material, patrimoniu cultural imaterial și/sau intervenție culturală.
    Patrimoniul cultural material – mobil și imobil - este constituit din totalitatea valorilor culturale constând în vestigii ale istoriei şi civilizaţiilor, în creaţii literare, artistice, ştiinţifice şi tehnice cu valoare consacrată. 
   Cel mobil este alcătuit din bunuri cu valoare istorică, arheologică, documentară, etnografică, artistică, ştiinţifică şi tehnică, literară, cinematografică, numismatică, filatelică, heraldică, bibliofilă, cartografică şi epigrafică, ș.a. reprezentând mărturii materiale ale potenţialului creator uman și ale transformării relaţiilor omului cu mediul și societatea.
   Cel imobil include structuri arhitectonice, construcţii, grupuri de clădiri, situri de dezvoltare și monumente împreună cu contextul acestora. 
  Patrimoniul cultural imaterial este format din practici, reprezentări, expresii, cunoştinţe, aptitudini – dar şi instrumente, obiecte, artefacte şi spaţii asociate cu acestea.
   Intervenția culturală reprezintă un tip de practică artistică ce activează grupuri comunitare prin procese participative creative. Practica socială, intervenţie comunitară, artă pentru schimbare socială, regenerare urbană, animație stradală, arta relațională, artă comunitară, artă participativă sunt câteva dintre abordările actuale ce se înscriu în acest demers.
    Depunerea proiectelor se face online, pe www.afcn.ro
Foto credit: Proșura, Construcții vechi pentru timpuri noi
Scurt ghid de înregistrare online a proiectelor culturale
Mai este o săptămână în care puteți să înscrieți proiectele culturale. Înregistrarea corectă pe site a tuturor informațiilor despre proiectul pe care doriți să-l implementați și a documentelor necesare poate fi decisivă în obținerea finanțării. De aceea, am făcut un rezumat al Ghidului solicitantului care să vă fie de ajutor:
  • Pentru accesul în aplicaţie, folosiţi butonul „Logare / Înregistrare” din partea de dreapta sus a site-ului. Solicitanţii noi vor înregistra un cont nou, cei care au deja un cont îl pot folosi, dar atenție! nu se va interveni asupra proiectelor înscrise deja. Pentru a fi luat în considerare, proiectul trebuie sa fie înregistrat în sistem începând cu data de 02 iulie 2015;
  • Pentru adăugare proiect selectaţi din meniul aplicaţiei „Adăugare proiecte - Adăugare proiect cultural”, apoi urmaţi paşii indicaţi mai jos. Atenţie: completaţi toate câmpurile şi furnizaţi informaţii complete. Câmpurile cu asterisc sunt obligatorii;
  • Nu lăsați pe ultima zi finalizarea formularului și încărcarea documentelor solicitate în aplicația on-line! Este posibil ca din cauza numărului mare de accesări aplicația să funcționeze lent;
  • Salvați din când în când astfel ca informațiile completate în formular să nu se piardă. Asta pentru că inactivitatea pe pagină duce la delogarea automată din aplicație și implicit, la pierderea informațiilor nesalvate;
  • Tehnica școlărească prin care redactați planul proiectului într-un fișier Word și apoi îl încărcați prin copy/paste în formularul online se poate dovedi salvatoare de timp prețios;
  • Formularul online nu suporta redactarea textelor cu diacritice;
  • Respectați instrucțiunile cu privire la formatul și rezoluția documentelor pe care trebuie să le încărcați în aplicație. Asta poate fi cauza pentru care nu puteți încărca un document în formularul online;
  • NU încărcați în aplicație situații financiare anuale sau balanțe de verificare lunare în locul raportului de activitate aferent anului 2014. Riscați eliminarea administrativă. Raportul anual trebuie să reflecte strategia de programe și experiența instituțională în gestionarea de proiecte culturale;
  • Pentru declarația pe proprie răspundere este obligatorie folosirea modelului agreat, existent pe site-ul www.afcn.ro, la secțiunea Finanțări Proiecte Culturale/Documente utile.
  • Mai faceți o ultimă verificare la final, eventual după ce vă odihniți ochii și faceți ceva exerciții de dezmorțire :). Verificați dacă toate documentele solicitate în aplicație sunt încărcate. Se iau în considerare doar documentele existente în aplicația on-line.
Mult succes!
EVENIMENTE CULTURALE

Expozițiile itinerante din proiectul Niciodată Singur / Never Alone, realizat de Asociaţia Medium Contemporan MAGMA din Sfântu Gheorghe și finanțat de AFCN:
  • Muzeul Naţional de Artă Contemporană, MNAC Central:
4 iunie – 1 octombrie

Festivalul de teatru Ideo Ideis

Ideo Ideis este un eveniment care îşi propune să creeze punți între educație și cultură, oferind participanților o formă de instruire bazată pe dezvoltare personală prin mijloace alternative: actorie, dans, scriere creativă, muzică, scenografie, artă contemporană.

1 - 9 august, Alexandria

 
Facebook
Facebook
Website
Website
Email
Email
Copyright © *|2015|* *|Administrația Fondului Cultural Național|*, All rights reserved.

Adresa:
Str. Barbu Delavrancea nr. 57, Sector 1, 011354
contact@afcn.ro
Secretariat General:
Telefon: (+40) 21 893 31 50

 
unsubscribe from this list    update subscription preferences