Copy
Nyt om DBI Certification A/S som certificeringsorgan for brandrådgivere, brandtest af facader mm.

August 2017

Kære læser,   

Så er sommerferien forbi, og DBI er tilbage med friske nyheder om aktuelle begivenheder. Bl.a. kan du læse om DBI Certifications akkrediteringsplaner som certificeringsorgan i forbindelse med den nye certificeringsordning for teknisk byggesagsbehandling. Se også lærerige film med brandtest af facadesystemer.    
 
Læs i dette e-news om:

DBI Certification A/S vil certificere brandrådgivere
Se lærerige film med brandtest af facadesystemer
Opgradering af Branddata – digitalt søgeværktøj inden for brand
Terror på programmet på Danske Beredskabers årsmøde
Bliv Eksamineret Sikringsleder (få pladser tilbage)
Rekord i blinde alarmer
Workshop om robuste kritiske infrastrukturer
Undgå brand ved varmt arbejde



DBI Certification A/S vil certificere brandrådgivere

Den nye certificeringsordning forventes at træde i kraft pr. 1. januar 2018, hvilket betyder, at den tekniske byggesagsbehandling flyttes fra de kommunale myndigheder til certificerede rådgivere. Dermed skal også mange brandrådgivere personcertificeres. 

Med mange års akkrediteringserfaring er DBI’s datterselskab, DBI Certification A/S, godt rustet til ansvaret som akkrediteret og uvildigt certificeringsorgan. DBI Certification A/S søger således nu om akkreditering hos DANAK, så virksomheden kan være klar til at certificere brandrådgivere fra årsskiftet.   

Læs mere.

Læs om certificeringsordningen i Brand & Sikring.

Hvis du har spørgsmål, så kontakt direktør for DBI Certification A/S, Anders Frost-Jensen på tlf.
20 25 65 52.



Se lærerige film med brandtest af facadesystemer

Som led i InnoBYG-spireprojektet ’Brandpåvirkning af biobaserede facadesystemer’ har DBI afholdt en række åbne brandtests af biobaserede facadesystemer for alle interessenter i byggebranchen. Formålet var at inspirere byggebranchen til at tænke nyt i forbindelse med brugen af bæredygtige materialer. 

Se projektrapport, film fra brandtests samt artikel om projektet.

Hvis du vil vide mere, så kontakt brandteknisk rådgiver og projektleder, Anders Dragsted på tlf.
51 80 01 39.



Opgradering af Branddata – digitalt søgeværktøj inden for brand

Branddata er et digitalt værktøj, som samler alle relevante love, retningslinjer og vejledninger inden for brandsikring i byggeriet. Da alt materiale opdateres automatisk uden ekstra betaling, har man desuden altid adgang til alle nyeste versioner. 

Med en opgradering af Branddata er det blevet endnu lettere at bruge værktøjet. F.eks. kan det også tilgås via tablet eller smartphone, hastigheden er sat i vejret, og resultatlisten af søgeord er blevet mere overskuelig. 

Det er byggeriets videnscenter, Molio, der administrerer Branddata, mens DBI er med til at udvælge og strukturere materiale, så det giver maksimal værdi for brugerne. 

Læs mere og tilmeld digSe også film om Branddata.

Har du spørgsmål, så skriv til forlaget



Terror på programmet på Danske Beredskabers årsmøde

Danske Beredskabers årsmøde den 23.-24. august stod bl.a. i terrorens tegn. Det store spørgsmål var, om beredskabet er klar til at løfte opgaven ved en evt. terrorhændelse i Danmark. Har man et ledelsesapparat, der sikrer, at alle operationelle områder fungerer, og kan man f.eks. håndtere mange tilskadekomne og koordinering af fremmede assistancestyrker? 

Et af de andre store emner på årsmødet var ressourcenedgangen i beredskabet og spørgsmålet om, hvorvidt ressourcerne rækker.     

Læs i næste Brand & Sikring om terrorsikring i Danmark (udkommer 13. september). Læs også i dette Brand & Sikring om læring på tværs af grænser ved terrorhændelser.  

Har du spørgsmål, så kontakt direktør for Kunder & Relationer, Ib Bertelsen på tlf. 20 10 90 44.   



Bliv Eksamineret Sikringsleder (få pladser tilbage)

Den 11. september 2017 starter DBI’s uddannelse til Eksamineret Sikringsleder igen. Uddannelsen består af fem moduler og er perfekt til medarbejdere med ansvar for sikring og overvågning i større organisationer. Men skynd dig, for der er kun få pladser tilbage. 

Med uddannelsen får du indsigt og værktøjer, der gør dig i stand til at lede et effektivt sikrings- og sikkerhedsarbejde i din virksomhed. Du får kendskab til lovgivningskrav, udvikling af sikkerhedspolitik, beredskabsplanlægning og sikkerhed i praksis, herunder også brandbekæmpelse. 

Læs mere og tilmeld dig.

Fond giver støtte til uddannelsen
Er du elektriker og med i overenskomsten mellem TEKNIQ og Dansk El-Forbund, kan du få støtte til Eksamineret Sikringsleder-uddannelsen af Elbranchens Kompetenceudviklingsfond.  

Hør om støttemulighederne her eller læs mere her og her

Hvis du har spørgsmål, så kontakt kursuskoordinator Lonni Nejlund på tlf. 23 37 62 69.      



Rekord i blinde alarmer

Nye tal fra Beredskabsstyrelsen viser, at brandvæsenet rykker ud til mere end 15.000 blinde alarmer om året fra ABA-anlæg (automatiske brandalarmanlæg). Det er det højeste antal nogensinde.

Brande i bygninger med ABA-anlæg udvikler sig ikke lige så voldsomt som brande i bygninger uden ABA-anlæg. Bagsiden af medaljen er blot, at et stigende antal ABA-anlæg fører til flere blinde alarmer. Den hyppigste årsag til blinde alarmer er menneskelig adfærd – ved f.eks. madlavning eller pga. håndværkere, der ikke er opmærksomme på alarmerne.    

Læs mere herLæs også mere om effekt af ABA-anlæg.

Har du spørgsmål, så kontakt direktør for Kunder & Relationer, Ib Bertelsen på tlf. 20 10 90 44.  



Workshop om robuste kritiske infrastrukturer

IMRPOVER-projektet, som DBI deltager i, udvikler retningslinjer og metoder til, hvordan man kan gøre kritiske infrastrukturer mindre sårbare ved katastrofer.
 
Den 21. september afholdes en workshop i London, hvor der gives et indblik i de udviklede retningslinjer og metoder. Deltagere i workshoppen får mulighed for at præge den videre udvikling af retningslinjer og metoder.

Læs mere om workshoppen og tilmeld dig

Læs mere om IMPROVER-projektet.

Har du spørgsmål, så kontakt projektleder Fanny Guay på tlf. 20 52 73 98.



Undgå brand ved varmt arbejde 

Hvert år opstår der brande ved tagdækning, svejsning, skæring, vinkelslibning, lodning, opvarmning og andet gnistproducerende arbejde. Med kurset Varmt arbejde – brandforanstaltninger ved gnistproducerende værktøj lærer du at arbejde sikkert med maskiner og værktøj, der afgiver gnister eller kraftig varme.

Efter endt kursus er du bl.a. i stand til at vurdere, hvilke sikkerhedsforanstaltninger der skal til ved varmt arbejde, udføre varmt arbejde med gnistproducerende værktøj og følge de gældende brandtekniske regler.

Kurset udbydes som et 1-dags AMU-kursus og koster blot 108, - kr. Næste ledige kurser afholdes den 4., 6. og 11. september i Hvidovre. Tilmeld dig nu eller tjek øvrige kursusdatoer.

Se film om DBI’s ’varmt arbejde’-kurser.

Har du spørgsmål, så kontakt kursuskoordinator Jeanette Kjerulff på tlf. 20 54 63 49.