Copy


Hallo <<Voornaam>>,

 
Stop jij na een verkeersongeval? Vorig jaar deden 72 297 bestuurders dat niet.

Meer nog, 4 490 bestuurders lieten een slachtoffer licht- of zwaargewond achter en zelfs 18 chauffeurs stopten niet om een dodelijk gewond slachtoffer te helpen. Daarom gaan we ook dit jaar voor een gewetensvoller Vlaanderen zonder vluchtmisdrijf. Volg ons tussen 25 september en 1 oktober op Facebook en laat ons nu weten hoe jij denkt over vluchtmisdrijf door 5 keer volledig anoniem voor ja of neen te kiezen op www.ikstopnaeenverkeersongeval.be. Op 27 september maken we de resultaten van deze bevraging bekend op een persconferentie bij het kabinet van staatssecretaris Debaets en in aanwezigheid van minister Geens.

Paul Duré wordt vanaf 1 oktober de nieuwe coördinator van Rondpunt!

Voor wie niet kan wachten om Paul beter te leren kennen, geven we nu al een korte bio mee!

Onze praktische gids ‘Als het verkeer je raakt’ werd voor de vijfde maal herdrukt!



Vanaf 1 oktober kan je deze nieuwe druk gratis aanvragen via ons online bestelformulier of hier downloaden. Nog steeds vind je in de gids antwoorden op al jouw vragen na een verkeersongeval. Verschillende veranderingen in het zorglandschap, bijvoorbeeld rond de persoonsvolgende financiering, maakten een herdruk noodzakelijk. Helemaal nieuw is dat je als getuige van een verkeersongeval vanaf nu ook informatie terugvindt in de praktische gids. Ook op onze website voegden we deze informatie toe. Uit verschillende hulpvragen merkten we namelijk dat je niet alleen als slachtoffer, veroorzaker, naaste of nabestaande gevolgen ondervindt van wat er gebeurde. Ook als getuige heb je recht op hulp om met je vragen en psychosociale verwerking om te gaan.

 
Lees meer


Is je handicap het gevolg van een verkeersongeval?

Dan is de kans groot dat je je herkent in onderstaande situatie van Tomas bij de regeling van zijn schadevergoeding.
 
“In 2001 was Tomas slachtoffer van een zwaar verkeersongeval met een dwarslaesie tot gevolg. Omdat dit om een verkeersongeval gaat, is er een verzekeringsmaatschappij bij betrokken. In 2009 werd de schaderegeling afgerond en een eenmalige schadevergoeding uitgekeerd. Echter, door de uitbetaling van dit bedrag, ondervindt Tomas dat hij voordelen misloopt. Er is namelijk een cumulverbod. Tomas vraagt zich af op welke uitkeringen/vergoedingen hij recht heeft die losstaan van het reeds uitgekeerde bedrag.” 
 
De afgelopen jaren ontving Rondpunt meer dan één soortgelijke hulpvraag in verband met het cumulverbod en de wettelijke subrogatieregeling. Zowel verkeersslachtoffers als professionals stellen zich hieromtrent vragen. Daarom ontwikkelde Rondpunt een stroomschema voor verkeersslachtoffers en professionals waarin de aanvraag van een schadevergoeding en de regelingen rond subrogatie en cumulverbod duidelijk worden. Je vindt er ook terug met welke vragen je waar terecht kan, alsook welke functies de verschillende instanties hebben. Het stroomschema en alle informatie rond het cumulverbod kan je hier terugvinden.

Heb je een hulpvraag maar niet meteen zin om te bellen of te mailen naar ons?


Neem dan eens een kijkje op deze pagina. We formuleren er namelijk een antwoord op de zeven meest gestelde hulpvragen van 2016 in videovorm. Een Rondpuntmedewerker met de meeste expertise in een bepaald domein legt jou bijvoorbeeld uit waar je slachtofferhulp kan vinden of wat je moet doen om een schadevergoeding te ontvangen. Zo hopen we jou beter te helpen in je zoektocht naar de juiste informatie. Aarzel zeker niet om ons te contacteren als je het antwoord op jouw specifieke vraag nog niet gevonden hebt!
  • 19 november: Internationale Herdenkingsdag te Damme. Sta samen met Rondpunt, Over-Hoop en OVK stil bij de verkeersslachtoffers die in 2016 vielen op Vlaamse wegen.
  • 2 december: Mediatraining te Mechelen. Rondpunt, Over-Hoop en OVK organiseren een mediatraining voor alle betrokkenen bij een verkeersongeval. Stuur bij interesse een e-mail of hou onze website in de gaten voor meer informatie!
  • 16 tot 22 oktober: de Week van NAH om de onzichtbare gevolgen van NAH zichtbaar te maken.
  • Ook dit jaar staat Rondpunt geregistreerd als goed doel bij Music For Life. Zet jij een warme actie op ten voordele van ons project Gelijk Spel? Je geeft zo jonge revalidanten de kans op een leuke sportactiviteit bij hen in de buurt na revalidatie!
  • Rondpunt zoekt buddy’s in Gent en Leuven om verkeersslachtoffers te ondersteunen bij het brengen van hun verhaal in secundaire scholen. Iets voor jou?
  • ‘Slachtoffers van ongevallen verdienen meer steun’. Ons opiniestuk in de Standaard gemist? Lees het hier nog eens na.
Copyright © 2017 Rondpunt vzw, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.