Copy

- Turneringer -

Oktober 2017

Turneringer i oktober
7.10. Hajfri Hygge-Cup 8.0 Alt udsolgt
8.10. Vintercup Jylland / Fyn 2017/2018 (tilmelding)
28.10. Individuel DM kvalifikation i Øst og Vest 


Kommende turneringer
11.11. Bussen Open 3.0 Se mere her Alt udsolgt!
18.-19.11. Individuel DM og DM i speedbackgammon
16.12 Julefrokost + turnering i KBgK


2018
27.-28.1. DM i Doubles

Katrine Pawlik vil gøre DM i Doubles mere attraktivt

Af Taus Bøytler

Katrine Pawlik har allerede vundet DM i Mix to gange,
selv om hun kun har været medlem af DBgF i under fem år
Fotos: Margrethe Louise Pedersen, Søren Larsen,
Mie Lena Nielsen, Michael Weile og Malene Bigler
Katrine Pawlik har gang i mange projekter i forbundet. Hun er ikke kun god til at arrangere turneringer, men også til at vinde dem. Senest vandt hun DM i Mix for anden gang. Nyhedsbrevet har fanget hende til en snak om den flotte sejr, arbejdet med at genoplive Carlsberg Cup plus det løse.

I weekenden 19./20. august vandt du Mix Doubles sammen med Christian Munk Christensen. Hvordan ser du tilbage på den præstation?

Katrine: "Jeg elsker DM i Mix doubles, og synes det er en hyggelig og sjov turnering, selvom det er mange kampe der skal afvikles over en weekend, og man er helt baldret i hovedet.  I 2015 vandt jeg samme turnering med min kæreste Carlsberg (Søren Larsen, red.). Og i 2016 fik jeg en andenplads med Freddie Noer.

Så i år blev Noer skiftet ud med Christian Munk. Og med sådan en skrapsak som Munken jo er, krævede han også, at jeg præsterede – det gjorde jeg heldigvis, og vi var møgheldige at vinde 7 kampe hver ud af 9! Det må siges at være en god præstation. – og så må vi være lige gode ik?:)
"

Lørdag den 2. september var du sammen med Inga Vigh-Pedersen turneringsleder på den semiklassiske og ekstremt populære turnering BG ½ Marathon. Hvad er det den turnering kan, som gør den til noget helt særligt?

Katrine: "Helt klart formatet. Det var jo oprindelig et format som Ulla Hansen og Steen Haff havde opbygget. De valgte at træde tilbage som turneringsledere forrige år, og det kunne jeg næsten ikke bære, så jeg spurgte den rare Inga, om hun var frisk på at overtage turneringen sammen med mig. Hun sagde heldigvis JA!  Vi gik fra en 2-dagsturnering til en 1-dagsturnering, og sammen har vi skabt en fed turnering med masser af lir, præmier, sponsorater og ikke mindst god planlægning.-  Inga har sikkert allerede fundet kagedåsen frem til næste års lodtrækninger.
 
Psssst vi satser på det bliver den 29. september 2018.
"

Sammen med Heidi Munk Andersen er du ved at genoplive den legendariske turnering Carlsberg Cup. Hvad er status på det projekt?

Katrine: "Av, den var straks værre! DBgF´s bestyrelse har vist stor opbakning til projektet omkring en ny landsdækkende turnering. På trods af et fint økonomisk indspark fra forbundet på lige knap 100.000 kr. er dette ikke fundet tilstrækkeligt for Carlsberg. Carlsberg vil have vi skal spytte det dobbelte i, før de mener det bliver interessant for dem.

- Ja, DBgF har mange penge at gøre godt med, men er 200.000 kr. fair at smide efter et nyt Carlsberg Cup? Den overvejelse har vi gjort os, og vi mener ikke, at vi kan stå indenfor at smide så mange penge efter et projekt, som vi ingen anelse har om det bliver en succes, og om det overhovedet giver en masse nye medlemmer, som skulle være essensen i at få turneringen op og stå, eller det blot fanger de nuværende backgammonspillere.

Hvis vi ser på Absalon har de formået at få en masse nye medlemmer blot ved synlighed, frivilligt aktivitet via Henrik Biering, undervisning og minimalt med sponsorater fra DBgF.

Så ved at smide 200.000 kr. efter et projekt som vi ikke får tilbage, men udelukkende ville være en investering i nye medlemmer, Finder vi det hverken realistisk eller ansvarligt som turneringsansvarlige.

Indtil da nyder vi stadig at se vores ” amatør”video og håber vi en dag finder en sponsorer, der vil lege med os, og få dansk backgammon endnu mere udbredt på cafeerne landet over. Der må være nogen som kan se, at backgammon simpelthen er den bedste tankesport at spytte penge i!
"

Sammen med Martin Foldager er du ved at lægge sidste hånd på DM Doubles, der bliver afholdt i weekenden 27./28. januar 2018. Hvad kan vi forvente os af den turnering?

Katrine:  "Det nye format er et forsøg på at gøre DM i Doubles mere attraktivt. Sidste år var vi kun 16 hold med, hvilket er ærgerligt for en turnering som denne med så mange år på bagen. Nu prøver vi noget nyt, og håber backgammon folket taget godt imod det.

Tanken er, at dag 1 er for alle, hvor der spilles en 5 runders monrad, og man så kan kvalificere sig til dag 2, hvor de otte bedste hold ryger i en finalerunde, der afvikles som cup-system. Resten af backgammonfolket ryger i en consolation.
Formatet er ansøgt og vi afventer godkendelse fra TU.


Jeg tror det bliver rigtig godt, og Foldager har blæret sig med sine mange års erfaring tilbage i tiden, da han var TL'er til DM for damer!  – Så glæd jer til Foldager byder jer allesammen velkommen!
Jeg kommer nok desværre ikke selv til at forsvare min titel sammen med Tommy Kean den dag eller afprøve det nye format, men feltet ser allerede nu skrapt ud, og jeg glæder mig til at kigge på.
"

Du har været medlem af forbundet siden marts 2013. Hvad er din hidtil bedste oplevelse som backgammonspiller?

Katrine:  "Der er mange… Måske var det, da jeg kom over min kæreste i rating! Seriøst, hvor mange har lige oplevet at slå sin elitekæreste som kvinde? :) Ej, den bedste oplevelse var, da jeg sad i finalen til Advanced til NO Open 2017, hamrende nervøs, og helt overvældet over, at nå så langt, og have slået så mange dygtige spillere ud ved hjælp af masser af dåseøl, koncentration og søde terninger.

Pludselig sidder man der, i finalerummet, med den mindste fadøl man overhovedet kan finde, svedige hænder, og et hjerte som bare galopperer derud af! – Det var fedt, og det var dejligt, at der var så mange ved min side. Især Marianne Petersen, som sad trofast ved min side allerede ved kvartfinalen, og når hun kunne spotte, jeg var ved at blive træt løb hun efter sukker, og så var jeg i gang igen. – Hun er virkelig fantastisk! – TAK!

Og selvom jeg måtte” nøjes” med sølv, var det den helt rigtige, der vandt guld. Tak for kampen endnu engang Johnny (Pedersen, red.), det var en fornøjelse at spille mod dig selvom din øl var meget større end min!

Hmmm er lige blevet mindet om at jeg glemte den allerbedste oplevelse som selvfølgelig er, da jeg for knap 5 år siden deltog til begynderturneringen til NO Open, og mødte Søren T Larsen, som jeg nu har hus med og venter vores fælles barn sammen med.
"

Inja Myhr blev nummer to i Sommercup Øst Novice

Af Taus Bøytler

Inja Myhr danner privat doubles med landsholdsspilleren Thomas Myhr
21 spillere deltog i dette års udgave af Sommer Cup Øst Novice, der igen i år blev arrangeret af Michael Schou og Karsten Bredahl. Turneringen blev vundet af den tidligere Danmarksmester, Bjørn Holmsted Kruse, der i finalen besejrede Inja Myhr. Nyhedsbrevet har mødt den tabende finalist til en snak om den flotte andenplads, ambitioner i holdturneringen samt Nordic Open 2008.

I Sommercup Novice 2017 fik du en flot andenplads efter at have tabt finalen til Bjørn Kruse. Hvordan ser du tilbage på den præstation?

Inja: "Jeg var meget glad for at være i finalen og ville selvfølgelig gerne gå hele vejen, men vidste, at det ikke ville blive en nem opgave mod en så erfaren backgammonspiller som Bjørn Kruse. Det var i øvrigt første gang, at vi mødte hinanden i en backgammonturnering.

Finalen blev spillet d. 2/9 på en café i Valby. I begyndelsen af kampen var jeg foran. Bjørn fik dog hurtigt indhentet mig. Jeg spillede mit bedste på dagen og prøvede at huske på alt det, Thomas har lært mig omkring backgammon. Jeg ved, at jeg lavede en del fejl i kampen, som jeg i øjeblikket ikke kunne se.

Men det er vel af sine fejl, at man skal lære. Det er et spil, der kræver en konstant koncentration, hvis man ikke vil overse noget. Jeg er stadig relativ ny i backgammonmiljøet og har derfor meget at lære endnu.
"

I holdturneringen spiller du for First Ladies i 2. division øst A. Hvad er jeres ambitioner i den aktuelle sæson?

Inja: "Det er holdets målsætning, at komme i 1. division. Desværre har vi ikke haft den bedste start på sæsonen, men jeg tror på, at vi kommer stærkt igen. Heldigvis er der stadig mange kampe endnu."

Du er gift med Thomas Myhr, der den 28. september blev Danmarks tredje Super Grand Master i backgammon. Bliver der spillet meget backgammon i det lille hjem, og hvem vinder typisk de indbyrdes kampe?

Inja: "I perioder får Thomas og jeg spillet en del. Personligt kunne jeg godt ønske mig, at vi havde mere tid til at spille, men som så mange andre nok kender til, kan det være svært at nå alt i en travl hverdag. Når vi endelig har tid til det, så er det som oftest Thomas, der vinder."

Tilbage i 2008 blev du sammen med Thomas Myhr nummer to til Consultation Mixed Doubles til Nordic Open. Hvordan husker du tilbage på den præstation?

Inja: "Jeg må indrømme, at jeg faktisk havde glemt, at Thomas og jeg var med i den turnering. Derfor er det også svært for mig at komme med udtalelser omkring min/vores præstation. Jeg kan dog sige en ting med sikkerhed, at det uden tvivl har været Thomas, der har været årsagen til, at vi kom i finalen. På det tidspunkt var jeg meget ny i backgammonmiljøet og har ikke kunnet bidrage med det store."

Hvad er det sjoveste ved at være medlem af Dansk Backgammon Forbund?

Inja: "Hvert år bliver der arrangeret turneringer, hvor alle, uanset hvilket spilleniveau man er på, har mulighed for at deltage.
Hajfri hyggecup synes jeg er en god turnering, der giver mulighed for at nye spillere kan deltage uden at føle noget pres. Ligeledes er det en god måde at introducere nye spillere på.
"

I Sommercup Øst Novice slog Inja Myhr følgende spillere, inden det blev til et nederlag i finalen til Bjørn Holmsted Kruse: Jimmy Sørensen, Allan Tell og Thomas Larsen.

Jonas Moehrdel: "Vi betragter os som det klart bedste hold i 1. division"

Af Taus Bøytler

Til venstre ses Jonas Moehrdel i et opgør mod Klaus Switon.
Switon fører 11-8 i indbyrdes opgør.
Til højre ses Jonas løfte en pokal i forbindelse med
MPT Backgammon Tour 2016, hvor han kom i semifinalen. 
Billedet er venligst udlånt af Peter NM, 1stpoker.dk
Med over 18.000 tmp er Jonas Moehrdel en erfaren backgammonspiller. Han har blandt andet vundet holdturneringen i sæsonen 2003/2004 med Farum BG Klub og DM i Mixed doubles i 2013 med Heidi Hofman Boyhus. Nyhedsbrevet har mødt ham til en snak om den aktuelle holdturnering, hans skrækmodstander plus det løse.

Dit hold, Supertyrene, vandt i holdturneringssæsonen 2016/2017 2. division Øst A og rykkede derfor op i 1. division. Hvad er jeres målsætning for sæsonen 2017/2018?

Jonas: "Vi har en klokkeklar forventning om at rykke op til eliten i år, alt andet ville være en fiasko,vi betragter os som det klart bedste hold i 1. division."

Supertyrene er i denne sæson blevet forstærket af Claus Sorel, der før sit comeback senest spillede i 2002, samt Navidi Afshar, der også er en gammel kending i miljøet. Har I planer om at præsentere flere nye/gamle spillere i holdturneringen i denne sæson?

Jonas: "Det er rigtigt, at vi har forstærket os med Navidi og Claus, dog skal Navidi hjem et par måneder, men kommer tilbage og spiller for os, og vi har ikke behov for flere tyre på vores hold nu."

Du har i alt 13 resultater. Hvilket resultat betyder mest for dig og hvorfor?

Jonas: "Det resultat, der betyder mest for mig, er da jeg vandt Munkebjerg Open, hvor jeg bl.a. mod Jes Bondo var rigtig langt bagud noget i stil med 15-4 til 17 og fik vendt skuden og i finalen vandt 19-1 mod Peter Pallesen. Jeg har jo osse vundet Superjackpot derovre og har præsteret en semiplads. Derudover synes jeg, det er den hyggeligste turnering med de bedste forhold i Danmark:)"

Du har mødt 579 forskellige modstandere? Hvem er din skrækmodstander og hvorfor?

Jonas: "Min "skrækmodstander" er nok Mik Larsen. Ikke for at sætte noget ud på Mik, for han er da en flink fyr, men lidt for stille og teoretisk til mig, så det er ikke altid, det er så hyggelige kampe, hvis man kan sige det sådan, og jeg taber næsten altid".

Hvordan vil du beskrive dig selv som backgammonspiller?

Jonas: "Jeg vil beskrive mig selv som en backgammonspiller, der har bygget en del teori ovenpå mit spil, som tidligere kun byggede på erfaring. Nu er det en blanding, og jeg kan sagtens også abstrahere fra forholdene omkring mig uden fx at skulle bruge "hovedtelefon" el lign., men jeg betegner mit spil til at høre til i eliten og regner med for første gang at stille op i Champ til NO og regner osse med at vinde:)"

René Thor vinder Vesterbros interne klubmesterskab

Af Jette Rosenqvist og Sanne Birch

Der blev spillet mange spændende kampe
til sæsonfinalen i Vesterbros klubmesterskab
Fotos: Mikael Stenstrup og Jette Rosenqvist
Så har vi i klubben afholdt det årlige klubmesterskab.
 
Vi var oprindeligt 21 deltagere (desværre faldt en hurtigt fra), som var delt op i 3 puljer med 7 i hver, da vi startede tilbage i april.  Formatet var alle mod alle i puljen, top to gik direkte til final 8 og blandt 3erne skulle der findes yderligere to til final 8, som skulle afholdes efter sommerferien.

Jette var kæmpeunderdog
Der blev spillet rundt omkring i hele København, både privat, på caféer og nogle kampe blev afviklet på skolen.  Det har fløjet frem og tilbage med resultater og gisninger om, hvem der kom videre til finale runden. Alle har hele tiden ventet spændt på resultater.

Følgende klarede sig godt i puljerne og kom direkte videre til final 8.

Fra pulje A: Jette og Sanne
Pulje B: Kenneth og Mikael
Pulje C: Rene og Kenny

Jette som var kæmpeunderdog overraskede nok mest og spillede sig til en flot 1. plads i sin pulje, som bestod af de højt ratede spillere Sanne, Bjørn og Kim S samt Birgit, Ulrik og Irene – kun med nederlag til Kim. Bjørn, Kim og Sanne måtte i omspil om 2. pladsen, og her måtte måtte spillerne ud i to runder, før Sanne satte drengene på plads.

Kenneth og Mikael drønede begge derudaf og kunne selv afgøre gruppen, da de mødtes sidst. Her trak Kenneth det længste strå.

Kenny var bedst på dagen
Rene klarede sig videre med et enkelt nederlag, mens der måtte omspil til for at finde nummer 2.  Hele 5 spillere endte med 4 sejre. Her var Kenny bedst på dagen og snuppede den direkte plads videre.

Kim P, Kim S og Peter skulle i omspil for at finde de sidste to finalister blandt puljernes 3ere.
Det blev Kim S og Peter, der gik videre. Peter måtte desværre melde fra, så pladsen gik til Kim P.

Måneders ventetid var ovre
Lørdag den  30/9  kom dagen så, hvor det hele skulle afgøres. Måneders ventetid ville snart være ovre.
Vi mødtes på skolen,  hvor vi startede med morgenmad og så generalforsamling.
Ved 11:30 tiden startede finalenrunden så med de 8 finalister – som der naturligvis havde været auktion på inden lodtrækning til kampene. Man kunne i kvartfinalen ikke møde en fra egen pulje og 1erne var sikret at møde en 2er eller 3er. Cuppen kan ses på drawboss.com

René besejrede Sanne i finalen
Finalen blev spillet som cup med stigende kamplængde – 11 i kvartfinalen, 13 i semifinalen og 15 i finalen. Det hele endte med et opgør mellem Rene og Sanne, hvor Rene løb med sejren til sidst på trods af, at Sanne førte det meste af kampen.
Sideløbende med final 8 blev der afholdt en hyggeturnering for slagne spillere samt nye i klubben. Her viste Martin Kaltoft, at han har holdt formen ved lige trods pause. Han vandt 4 ud af de 5 kampe i monradturneringen.

Mellem semifinale og finale var der naturligvis lidt mere mad, made by Birgit, og det var som altid en succes.

En lang turnering fandt sin vinder og mon ikke 20 andre står klar til at fravriste Rene titlen til næste år, når Vesterbro igen afholder sit interne mesterskab.

Chris Ternel: "Hvem elsker ikke speed-backgammon"?

Af Taus Bøytler

Chris Ternel er en af stifterne i DBgF
Med 50 resultater er Chris Ternel en af de mest vindende spillere i Dansk Backgammon Forbunds historie - et forbund han selv var med til at stifte i 1987. I dag bor han i hjemlandet England. Nyhedsbrevet har fanget Chris Ternel til en snak om, hvordan det hele startede samt om, hvordan han synes, at spillet har udviklet sig over de seneste 30 år.

Du er en af grundlæggerne af Dansk Backgammon Forbund, der blev stiftet den 26. oktober 1987. Kan du kort fortælle, hvad der skete, dengang forbundet blev dannet?

Chris: "At that time there were perhaps 30-40 players regularly attending a weekly club evening in Norgesgade Medborgerhus. Most of the players were new to the game, but several of us had attended tournaments abroad, and we were very aware of how popular backgammon was in Sweden and how well organised it was there. We (the few) felt that the same could be done in DK - for the many. The rest is history."

Til det første individuelle Danmarksmesterskab, der blev afholdt i 1988 under titlen Danish Open, vandt du finalen over Michael Löfblad fra Sverige. Hvordan husker du tilbage på den præstation?

Chris: "I think that it was the warm-up I won. As I remember it was held at Dan Hotel in Kastrup. This being the first international tournament held in Denmark, and with directing it, I don't remember much about my matches, I was much more focused on everything running smoothly."

Til samme Danish Open (1988) var seks af de ti præmietagere fra Sverige, mens en enkelt kom fra Vesttyskland. Skyldtes det, at det ikke var så mange skrappe, danske backgammonspillere på det tidspunkt?

Chris: "At that time DBGF had just over 100 members (Sweden -SBGF had around 500). About half the field was made up of Danish players, and only a handful of them had any real tournament experience abroad. The majority of Danish players at that time would have been intermediates.

The contingent from Sweden (the same number as Danes) comprised of very experienced players. The Swedes had been playing for years, including having a regular team tournament with several divisions. The Swedes and Germans were at that time consider the best players in Europe. USA led the world at that time - how things have changed!
"

I dag bor du i England. Fylder backgammon stadig meget i din hverdag?

Chris: "Well I still run Backgammon Shop (bgshop.com) that's daily. But partly due to where I live in England, there is very little backgammon locally. The UKBGF formed about 3 years ago, has managed to organise and promote many local backgammon clubs and they in turn organise regional tournaments. I do occasionally go to these, but not on a regular basis.

There are 3 major tournaments in the UK which attract international players and these I try to attend. I think the thing I miss most is the weekly team tournament. Initially when I moved back to the UK, there was plenty of online backgammon servers where you could play for money - that is a thing of the past, so no backgammon on a daily basis."

Hvordan synes du, at det at spille backgammon har ændret sig, siden du var med til at oprette DBgF tilbage i 1987?

Chris: "For me personally, I think that the introduction of the clock has been a great step forward. Needless to say that using software for evaluation has meant a greater understanding of the game. The greater array of different tournament formats has also made the game more enjoyable - don't you just love speed-backgammon? There has also been a great improvement to the rules."

DBgFs platforme

Følg os på W E B S I T E T
Skriv til os på E M A I L
Følg os på F A C E B O O K
BLIV MEDLEM AF DBGF
Nyhedsbrevets redaktion
Taus Bøytler (redaktør)
Lene Espersen (design og layout)
Allan Christensen (korrektur)
Copyright © *|2015|* *|LIST:DBgFs  Nyhedsliste|*, All rights reserved.

Frameld dig dette nyhedsbrev    Opdatér dine oplysniger






This email was sent to <<Emailadresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Dansk Backgammon Forbund · Backgammonvej 66 · København V 1600 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp