Copy
 
 
 

Nyhedsbrev fra Dansk Islandshesteforening oktober 2017



Tom Vesterager i et fint ridt under
Aktivitetsugen med håndheste og uden sadel

 

DM
Alle danske mesterskaber er afviklet, og der skal lyde en stor tak for afviklingen til de involverede klubber Kjarni (1. udtagelsesstævne), Hekla (2. udtagelsesstævne), Tvistur (DM) og senest Toppur med DM i Alrid.
 
DM stævnet i år endte med et overskud på ca. 20.000 kr, som gik til landsholdets deltagelse i VM i Oirschot i august måned.
 
I 2018 vil Nóri gennemføre 1. udtagelsesstævne i Herning 1.-3. juni (A-, B og GK-klasser), og Thor 2. udtagelsesstævne 22.-24. juni på Hedeland, og DM vil igen blive et samarbejde mellem Tvistur og DI på banerne i Herning 12.-15. juli. DM i Alrid bliver i september på Langtved Ishestes baneanlæg og omgivende skønne natur.
 
VM
Det danske hold til VM bestod af 16 sportsryttere og 6 avlsheste. Til at styre tropperne var der 3 holdledere med til Holland. De gjorde alle deres allerbedste for at sikre medaljerne til Danmark, og den samlede høst blev to sølv- og en bronzemedalje i sporten. For avlens vedkommende fik tre danskavlede heste æren af hhv. to flotte 2. pladser og en 3. plads. Tillykke med det til alle medaljetagerne. En fotograf og DI’s onlinemedarbejder var på plads i Holland, og sørgede for flotte fotos og daglige reportager.  
 
Vi takker de sponsorer, som hjalp landsholdet på vejen. VM deltagelsen er rigtig dyr for rytterne / ejerne, så selv små sponsorater var meget velkomne.
 
Generalforsamling 
Skal foregå søndag den 26. november i Advodans lokaler i Slagelse. Vi håber på stort fremmøde. Generalforsamlingen er en god anledning til at høre om DI’s mange aktiviteter, beretningen over året som er gået, økonomi, og planlagte aktiviteter for det kommende år.
 
Bestyrelsen bruger oktober måned til at færdiggøre regnskab, årsberetning og ligge budgettet for det kommende år, herunder at godkende de aktivitetsplaner, som de enkelte udvalg og komiteer planlægger for 2017/18.
 
Genvalg og nyvalg af personer til de enkelte komiteer er også et fokusområde, da bestyrelsen gerne vil sikre kontinuitet i arbejdet bedst muligt. Det frivillige arbejde er meget vigtigt, men også i perioder utaknemmeligt, uoverskueligt og arbejdsmæssigt belastende, og bestyrelsen planlægger derfor at drøfte emnet på årets generalforsamling. Hvordan sikrer vi, at der er flere personer, som ønsker at gøre et stykke frivilligt arbejde i det politiske system, og hvordan fastholder vi dem, som bliver valgt ind?
 
Stambogsreglement
Avlskomiteen har i årets løb arbejdet med en revision af stambogsreglementet, og arbejdet har resulteret i en mindre tilretning af stambogsreglementet, end det egentlig var tiltænkt. Forslaget vil blive udsendt ganske snart på hjemmesiden og på Facebook til inspiration og forberedelse inden generalforsamlingen. Reglementet er – bortset fra et par punkter – ført ajour med dels FEIF regler, dels med de administrative retningslinjer på opgaver som udføres af Stambogskontoret. På generalforsamlingen vil forslaget til nyt Stambogsreglement blive drøftet igennem, og generalforsamlingen skal stemme om det nye reglement.
 
Årets kåringer
Kåringssæsonen er overstået for i år, og avlskomiteen har allerede nu fokus på næste års kåringer. Som i 2017 planlægges kåringer i Herning i maj og juni måned, samt yderligere en i slutningen af august eller begyndelsen af september.

Dommeruddannelse
Inden for såvel avl som sport er uddannelse af dommere et stort fokusområde, og både Avls- og Sportskomiteen planlægger øget aktivitet. Det duer ikke, at Danmark ikke har højt anerkendte kåringsdommere, men det giver problemer for dommeruddannelsen, når der er så få heste som fremstilles, som tilfældet er i disse år. På Sportens område er det især uddannelse af dommere til Gædingakeppni som der fokuseres på, men det er også vigtigt, at der til stadighed sikres en tilgang af nye sportsdommere.  
 
DIF strategispor
Det er med stort stolthed, at DI er blevet betroet og fået opbakning til at varetage et projekt i regi af Danmarks Idrætsforbund, hvor DI over en 4 årig periode skal sikre en væsentlig vækst i ridning i naturen. Det vil ske i et samarbejde med Dansk Ride Forbund og deres knap 470 klubber. Projektet vil kræve ansættelse af en projektmedarbejder, sikre udviklingen af en ride-app, og uddanne nogle ”natur-mentorer”, som skal være ambassadører og vejledere for rytterne i naturen. Det samlede projekt får et tilskud på 1,7 mio. kr. over de 4 år, og finansieres for langt hovedpartens vedkommende af Danmarks Idrætsforbund. 
 
Projektet forankres i bestyrelsen men med stor involvering fra Natur- og Breddekomiteen og fra Klub-komiteen.
 
Aktivitetsugen
Klubkomiteen gennemførte en meget succesfuld aktivitetsuge i juli måned i Kompedal Plantage. Der ligger et stort forarbejde forud for Aktivitetsugen, men det er virkelig en aktivitet, som er populær langt ude i klubberne.
 
Junior Cup
Juniorudvalget gennemførte i juli måned en fin og flot Junior Cup på Vilhelmsborg for 45 deltagere, som alle fik stor inspiration og lærdom med fra lejren. Det er DI’s intention at ligge billet ind på FEIF Youth Cup i 2020, hvilket vil blive afgjort på FEIF konferencen i februar 2018. Til næste sommer er FEIF Youth Cup i Axevalla i Sverige. Bestyrelsen synes, at juniorudvalget kom rigtig godt fra start i 2017, og glæder sig til at udvikle junior-arbejdet i DI i de kommende år.
 
Jubilæumsforberedelserne
I foråret nedsatte bestyrelsen en gruppe til at planlægge næste års 50-års jubilæum, og der er kommet mange gode, kreative, sjove og konstruktive ideer frem. Til generalforsamlingen vil den færdige plan blive fremlagt, men jubilæet kickstartes til IceHorseFestival i april i Herning, og indeholder både en særlig hjemmeside, en jubilæumsfest, en jubilæumsbog, nogle sportsaktiviteter, samt en righoldig mængde historiske fakta og informationer, clinics og foredrag. Det bliver et spændende år for DI og klubberne.
 
Nordic Icelandic Horse Community
De nordiske lande er blevet enige om at stifte NIHC, som får til opgave at løfte forskellige opgaver på tværs af de nordiske lande. Der ønskes et udvidet samarbejde omkring uddannelse, bladvirksomhed og sport og avl, og på sigt kunne man tænke sig, at NIHC kunne stå for det næste VM i et nyt samarbejde mellem landene. Foreløbig har selskabet fået hjemsted i Norge.
 
Hedelands-projektet
Med hjælp fra forskellige sponsorer så er Hedelands passpor blevet udvidet i 2017, og planerne for en yderligere udbygning af banerne, fx med en Gædingakeppni bane drøftes stadig. I det store projekt har Hedelandsgruppen kontakt til de store fonde for at få finansiering til både nye stalde, et nyt klubhus og en ridehal. Projektet vil blive fremlagt på årets generalforsamling.
 
Konference om hesteturisme
I september deltog flere repræsentanter fra DI på en hesteturisme-konference i forbindelse med Hillerød Horse Show, hvor DI’s Natur- og Breddekomite holdt et indlæg. Der er ingen tvivl om, at hesteturisme vokser i disse år, og at der er stadig flere ride- og overnatningssteder, som ønsker øget udbredelse og anerkendelse. Det er et spændende område, som DI vil øge sine aktiviteter på – og sikre en god kobling til det kommende Strategi-spor med ”Ridning i Naturen”.
 
Det var en kortfattet opsamling på DI’s primære aktiviteter hen over sommeren.
Vi håber på at se rigtig mange af jer til generalforsamlingen.

Bestyrelsen i DI
27. oktober 2017
 
 
 
   
 






This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Dansk Islandshesteforening · Vilhelmsborg · Bedervej 101 · Maarslet 8330 · Denmark