Copy

- Turneringer -

November 2017

Turneringer i november
11.11. Bussen Open 3.0 Se mere her Alt udsolgt!
18.-19.11. Individuelt DM og DM i speedbackgammon 


Kommende turneringer
16.12. Julefrokost + turnering i KBgK
27.12. Copenhagen Christmas Tournament
29.12. 15. Svendborg Juleturnering

2018
27.-28.1. DM i Double

Udskiftning i redaktionen

Af Taus Bøytler

Maria Bonke afløser Allan Christensen på nyhedsbrevets redaktion
Efter cirka et år som korrekturlæser på nyhedsbrevet har Allan Christensen valgt at stoppe og overlade pladsen til Maria Bonke.

Jeg vil gerne takke Allan for hans store indsats og samtidig byde Maria velkommen på redaktionen.

Finalefeltet til DM 2017 er fundet

Af Taus Bøytler

Drawboss-logo: René Andersen
Lørdag den 28. oktober 2017 var 79 spillere fordelt over tre kvalifikationsstævner klar til at bruge en dag på at kvalificere sig til DM-finalestævnet, der bliver afholdt i weekenden 18.-19. november 2017 på KBgK´s nye hjemmebane i Valby.

De 79 potentielle kvalifikationsspillere blev reduceret til et finalefelt på 32 deltagere, blandt hvilke Danmarksmesteren 2017 skal findes.

Horsens - 16 deltagere, følgende 6 gik videre: 
5808 Lars-Henrik Braun
16 Rikke Kragh
9 Christian Munk-Christensen
296 Peder Vangkilde Jensen
6201 Kenny Nissen
3938 Max Pohle

Ringsted - 20 deltagere, følgende 7 gik videre:
20773 Hans Kristian Mathiesen
5761 Tommy Lauridsen
12030 Jesper Jensen
1251 Lars Nielsen
13146 Jakob Stadelund
9149 Inga Vigh-Pedersen
13283 Poul Rasmussen

Valby - 43 deltagere, følgende 19 gik videre:
3940 Frederik Sevelius
4322 Axel Stemark
991 Henrik Biering
1162 Khosrow Jafehvand
6887 Ole Michael Nielsen
3772 Sanne Birch
5555 Thomas Kokholm
7849 Martin Pronk Jacobsen
7591 Michael Weile
1387 Pernille Rosendal
3987 Mogens Dreier
2877 Andreas Christian Olsen
3451 Ole Jochumsen
7 Steen Grønbech
5825 Jan Larsen
3686 Jørgen Bidsted
10853 Morten Droob
6710 Heidi Hofmann Boyhus
4175 Andreas Becher

Med BG-landsholdet til EM i Island

Af Michael Weile, landstræner

Collage: Karsten Bredahl
Fotos: Michael Weile
Vi havde besluttet at tage til Island allerede lørdag den 30.9. selvom vi først skulle spille de første kampe torsdag den 5.10. For det første havde ingen af os været i Island før, og for det andet, ville det give os mulighed for at kunne styrke sammenholdet i truppen og træne lidt op til vi skulle i ilden.

Fisker, Mulle og Mette
Den første landskamp vi skulle være med til, blev de danske håndboldpigers kamp mod Island. Vi fløj om lørdagen med Fisker, Mulle, Mette, og co. Og da de mængede sig med os i flyet, lovede vi at komme og støtte dem i deres svære EM kval. udebanekamp mod Island om søndagen.



Steen Grønbech sad ved siden af håndboldstjernen Maria Fisker i flyet

Det var ikke så svært at få billetter, kvindehåndbold er ikke så stort i Island, så det var ikke svært hverken at se eller høre os. En fyr fra det danske håndboldforbund kom over og spurgte til hvem vi var, og da vi sagde vi kom fra det danske backgammonlandshold, måtte han straks tage et billede og lægge op på deres Instagram profil. Om det var vores skyld at de danske piger fik en kæmpe sejr, må stå hen i det uvisse.


BG-landsholdet er klar til at støtte håndboldlandsholdet

Kurs mod nationalparken
Mandag tog vi vores 9 pers. bil og kørte ud for at lege turister, en tur vi sjældent vil glemme og som bestemt var med til at styrke sammenholdet i truppen. Først satte vi kurs mod nationalparken, Thingvellir som bl.a. indeholder en kæmpe sø, samt udkig til at se sprækken mellem de europæiske og amerikanske kontinentalplader.

Jeg måtte nogle dage senere en tur i det 2 gr. varme vand, og snorkle i sprækken mellem pladerne, for at se det på tætteste hold sammen med min familie. En kold fornøjelse:)



Weile snorkler i sprækken

Efter en god gåtur i Nationalparken, kørte vi videre på vores dagstur mod Geysir. Et område med en masse termisk aktivitet i undergrunden, og hvor man kan se de vildeste sprøjt stige til vejrs fra dybt dybt nede i undergrunden. Der lugter fælt af svovl, når man lige står i vindretningen, så det gør man ikke ret længe.


Et sprøjt fanget på vej mod de 30 meter

Guldfoss
Efter et spændende møde med Gejsere, kørte vi videre til et mindst lige så flot møde med et kæmpe og ret så smukt vandfald – ”Gullfoss”. Jeg har aldrig set et så stort vandfald før, så det var et imponerende skue der mødte mig, da dette syn udfoldede sig for mine øjne.



Gullfoss – et imponerende vandfald. Her måtte vi lige have et spil backgammon

Efter de 3 smukke steder, lod vi os overtale af værten på vores AIR-BNB motel, som anbefalede os at køre stik sydpå, til ”black beach”. En ret så spændende strand må man sige. Her møder bølgerne for første gang i lang tid den barske lavakyst, og bryder i 5 meters højde og skyller ind over stranden, hvor der hvert år bliver suget et par turister ud i havet, og dør på den bekostning. Vi holdt os på benene det meste af tiden.


Steen Grønbech overlever på ”Death Beach”

Den blå lagune, hvaler og delfiner
Når man er i Island, er det næsten et ”must” at besøge den blå Lagune, så der måtte vi bruge noget af tirsdagen. Der er en del billeder der er censureret væk, men stedet kan VARMT anbefales. Her dasede vi rundt med en kølig fadøl i det varme vand, og fik naturligvis også hevet et backgammonspil frem.



Landstræner Michael Weile holder sig tæt på baren

Onsdag var vores flyttedag, her skulle vi indlogeres på spillehotellet, og mødes med resten af truppen. Freddie Noer og jeg mødte fam. Myhr til den helt store hvaltur. Og vi blev ikke snydt for hverken hvaler eller delfiner. På vej ud mod de gode hvalspot steder, fulgte vi en delfinflok lidt på vej, mødte en Minke-hval (vågehval, som i øvrigt smager ret så godt som peberbøffer), før vi kunne spotte vores første pukkelhval der sprang op ad vandet i det fjerne.

Vi satte kurs mod den, og lidt efter kom vi på ret tæt hold af en pukkelhval masser af gange. Om det var den samme, eller nogle forskellige, melder historien ikke noget om, men interessant og vældig spændende var det helt bestemt. Kan varmt anbefales.



Pukkelhval med 1 % af kroppen over vandet

Blandet start på turneringen
Onsdag aften gik vi tidligt i seng så vi kunne være klar til torsdagens 3 første kampe i de indledende runder. Vi glædede os helt vildt til endelig at komme i gang. Vi trak Norge i 1. runde, som har et par rigtig skrappe spillere. TK (Thomas Kristensen, red.) og MP (Mads Peter Andersen, red.) fik hevet en 2-2 i hus, og så var vi ligesom i gang uden at have tabt.

Men det kunne man ikke sige om 2. runde mod Grækenland. Her fik vi en ordentlig snitter og et bevis på, at holdene er blevet en del bedre siden EM startede for 3-4 år siden i Kroatien. Det er selvfølgelig hvad der sker i ny og næ, men vi var bare ikke vant til det.

Det fik os til at give hinanden håndslag på, at nu talte kun en sejr, hvis vores første dag, ikke skulle blive en katastrofe. Gudskelov fik vi vendt skuden mod Tyrkiet og vandt 3-1, så dagen endte kun i minus 1. Erfaringerne viste, at vi nok skulle ende i plus 2 om fredagen, for at være sikker på en semifinaleplads.

Kristensen mod tjekkisk talent
Fredagen skulle derfor gerne give os plus 3 point, men da vi startede dagen med 2-2 mod UK, så det pludselig ret svært ud at få indfriet forventningerne til en semifinaleplads. Tjekkiet var vores næste modstandere, og TK skulle møde det unge tjekkiske stortalent Zizka. Her trak Zizka det længste strå, og da Friberg også tabte, hang vi noget med hovederne.

Gudskelov fik både Bredahl og Freddie overtaget i deres kampe, og vandt begge til slutresultat 2-2. Det var unægtelig ikke den start vi havde sat os op til, da vi gik i seng torsdag aften. I den 6. og sidste runde trak vi Gibraltar, som nok er det svageste af de hold der stillede op til EM i år. Hvis vi fejlede her, var vi selv ude om ikke at kunne indfri vores egne og sikkert også hele Danmarks forventninger til medaljer, så det var 4 meget fokuserede herre der satte sig til spillebordet, og var klar til at slås for vores minimale chance for at spille os i semifinalen, 4-0 var kravet, plus et par andre resultater som skulle flaske sig.



Danmark vs Gibraltar i sidste runde

Heroisk kamp sikrede semifinalepladsen
De danske drenge gjorde det næsten umulige med en 4-0 sejr over Gibraltar, Sverige spillede kun 2-2 mod Tyskland og ligeledes fik Tjekkiet kun 3-1 i deres kamp. Dermed stod Danmark, Sverige og Tjekkiet helt lige på 4. pladsen. Tyskland, Frankrig og Norge havde point nok til at nuppe de 3 første pladser.

Så blev der kaldt spisepause og start på det individuelle EM, og først efter et par runder der, kunne de 3 hold, spille omkampe om den sidste semifinaleplads. Lodtrækningen vil det således at DK skulle møde vores svenske venner fra hinsidans. Bagud 0-3 til 5 point, måtte vi have en ny ruller ved brættet, og TK melder sig ret hurtigt på banen.

Og gudskelov, han så sig slet ikke tilbage, og sammen med holdet sikrede han en 5-3 sejr over svensken:) Nu skulle Tjekkiet på banen, og med Zizka vs TK igen, var der lagt op til revanche til danskerne. Zizka havde ikke rigtig nogen at spare med, og var lidt alene mod det danske hold, som vandt med knusende 5-0 og dermed sikrede sig en semifinaleplads for 4. gang i træk.

Semifinale mod Norge
Kl. var 02:00 og vi havde gjort det næsten umulige, vendt den forfærdelige start på EM, til endnu en dansk medalje chance. Gudskelov skulle vi ikke spille om lørdagen, så vi kunne sove længe, og tage en tiltrængt afslappende dag, inden søndagens semifinale mod Norge (Tyskland havde valgt Frankrig).

I søndagens semifinale skulle vi igen op mod Norge, som vi spillede 2-2 mod i 1. runde. De rutinerede kræfter TK og Steen måtte desværre lide den tort at tabe til de 2 garvede norske spillere Dagfinn og Flood. Heldigvis viste de 2 ”nye” spillere Friberg og Myhr, at de er berettiget til det danske hold, ved at vinde deres kampe mod Rune og Elias.

Endnu en 2-2 var en realitet og vi skulle igennem endnu en omkamp for at stå i finalen for 3. gang. Det var desværre ikke lykkens gang for de danske drenge, som tabte let til en storrullende Dagfinn. Norge vandt som bekendt finalen over Tyskland, og Danmark stod dermed mod det rutinerede franske hold, i kampen om bronzemedaljerne.

Nu var vi kommet så langt, og ja tak – lad os så få den 4. medalje hjem til Danmark. Det blev en gyser uden lige. Freddie taber 8 point i stillingen 5-6/13 og så var vi bagud, nærmest inden vi var kommet i gang. Gudskelov spiller TK en super flot koncentreret kamp med en PR på flotte 1.84 og en gevinst på 13-2. Bum 1-1 var en realitet samtidig med at Myhr var bagud 0-11 og Friberg 2-7.

Den fede dame havde ikke sunget
Her tænker jeg ikke vi var favorit til at tage vores 4. medalje, men som så mange gange før ”it ain’t over till the fad lady sings” – viste de 2 nyeste skud på landsholdsstammen, Thomas Myhr og Peter Friberg, at de er kommet på holdet fordi de kan vinde de svære kampe.

Og på vejen til medaljen, må vi heller ikke glemme Bredahls imponerende 4 sejre ud af 5 mulige, som helt sikkert, sammen med alle andre sejre, var med til at holde os inden i medaljevarmen. Også stor tak til Mogens for den kæmpe hjælp og store indsats han ligger for dagen, det er utroligt værdsat. Og sikke en streaming Daniel leverede hjem, det er et helt unikt stykke arbejde, så lækkert du gider Daniel, af hjertet tak i to.



Bronzemedaljerne overrækkes af Bjarni fra Island

Modstanderne ryster i bukserne
Jeg er hamrende stolt over, at de drenge kunne hive sig op, og tage endnu en medalje med hjem til lille Danmark, som i backgammonsammenhænge, ikke er så små endda. Man kan sige hvad man vil, men det er bredden i truppen og bredden i Danmark, der gør, at de udenlandske spillere ryster i bukserne, hver gang et dansk navn bliver råbt op som modstander til store turneringer ude rundt om i verden.

I kan alle være stolte som danskere derude, der bliver talt med respekt om os. Opfør jer ordentlig, vis gentlemanship, vind turneringer i den danske ånd, så bevarer vi respekten i lang tid fremover.


Jørgen Mohr Poulsen vinder EM i speed-backgammon

Af Taus Bøytler

Den skrappe Europamester
Foto: Mads Peter Andersen
Danmark har fået en Europamester i speed-backgammon. Turneringen, der blev afholdt som en sideturnering til EM i Island, blev vundet i suveræn stil af Jørgen Mohr Poulsen, der på de hjemmelige breddegrader tørner ud for Horsens i holdturneringen.

Nyhedsbrevet har mødt den nykårede Europamester til en snak om den imponerende sejr.

Hvordan føles det at være Europamester i speed-backgammon?

Jørgen: "Det er altid fantastisk at vinde turneringer, men når der står ”European Champion” på trofæet, er det selvfølgelig noget særligt. Så følelsen må være noget i retning af fedt, vidunderligt og i den dur."

Har du en særlig taktik, når du spiller speed-backgammon, i forhold til når du spiller almindelig backgammon?

Jørgen:"Egentlig ikke, det var jo som bekendt ikke speedturneringen jeg tog til Island for at vinde. Planen var jo ”bare” at vinde det almindelige EM, følge landsholdets kampe og nyde landet mv. I speed er håndteringen af tiden i sagens natur vigtig, at bruge tiden på de svære træk/cubeactions og frem for alt ikke stivne og gå i panik.

Jeg genopfriskede også lige Woolseys tabel fra mangler 5/ mangler 5 og ned, så den ikke skulle graves frem og bruges kostbare sekunder på det. I speed er jeg ikke for fin til at hoppe i et kompliceret bagspil, hvis modstanderen har få sekunder tilbage, det blev dog ikke aktuelt i Reykjavik.
"

Du vandt seks kampe i løbet af turneringen. Hvad gør du for at kunne holde koncentrationen i så mange kampe, hvor der er fart på?

Jørgen: "Backgammon er for mig en alvorlig sag, så det er vigtigt at være klar når jeg spiller. God søvn, ingen alkohol og kun fokus på brættet. Jeg har en holdkammerat (Johnny), der tænker præcis modsat og han vandt advanced til Nordic, så hvad der er rigtigt, skal jeg ikke kunne sige.

Jeg kommer fra skak, hvor man ikke snakker med modstandere og tilskuere eller taler i telefon. Det har jeg taget til mig, og opfattes vist lidt kedelig at spille imod.
"

I alle dine kampe havde du over et minut tilbage i tidsbanken, efter du havde vundet. Hvad gør du for at undgå at blive stresset, når du spiller speed-backgammon?

Jørgen: "Det er vel bare at bevare roen og flytte hurtigt, uden det bliver hektisk og præget af panik. Det er rart at have lidt i banken til at tænke over fx en afgørende cube."

Hvilke råd vil du give med på vejen til backgammonspillere der ønsker at blive skrappe til disciplinen speed-backgammon?

Jørgen: "Jeg føler mig bestemt ikke som speed ekspert. Faktisk er mine resultater, til min egen overraskelse, piv ringe. Men jeg tror det er vigtigt at have mange kampe under vesten, så man har en god fornemmelse af hvilken spilleplan man skal følge. Hvornår man skal være frisk og hvornår man skal være lidt konservativ. Og frem for alt ikke gå i panik!"

Daniel Schleisner-Meyer:
"Der er masser af nye tiltag på vej"

Af Taus Bøytler

Daniel Schleisner-Meyer er en del af inderkredsen omkring landsholdet
Mange danske backgammonspillere nød godt af de mange spændende kampe, som Daniel Schleisner-Meyer streamede fra Europamesterskabet i Island. Nyhedsbrevet har mødt den garvede backgammonstreamer til en snak om, hvad det egentlig kræver at streame, fremtiden indenfor streaming, sammenholdet på det danske backgammonlandshold med videre.

Daniel startede med at kigge på de streams som Theis Rasmussen og Marc Olsen havde lavet til Nordic Open i 2014 og var ret imponeret over deres setup og tænkte dengang, at den idé var noget, han kunne bygge videre på.
 
Til Nordic Open for et par år siden viste Daniel tilfældigt lidt interesse for at hjælpe til med at notere og streame en håndfuld kampe fra DK vs. The World-eventet, og året efter blev han spurgt af ledelsen, om han havde lyst til at hjælpe til igen, hvilket han sagde jeg ja til med det samme. Siden er han så blevet en mere eller mindre fast del af staff-gruppen til Nordic Open.

Hvad var det fedeste ved at kunne opleve det danske landshold på aller nærmeste hold under EM i Island?

Daniel: "Det er det gode sammenhold og stemningen på holdet og så selvfølgelig naturen i Island! Men især da vi var inde og se håndbold-kvinderne spille landskamp mod Island, havde vi virkelig en fest og det er tydeligt at spillerne også prioriterer at få slappet af og hygget sig! Jeg kan også både se og mærke, at der er kommet en del mere fokus på at få sovet, spist rigtigt og på at holde sig fysisk aktiv i landsholdslejren i forhold til tidligere.

Og så er det jo både en meget homogen gruppe, og på samme tid er de meget forskellige hver især.
"

Kræver det meget forberedelse at skulle streame så mange kampe?

Daniel: "Efterhånden er en stor del af mit rejseri rundt i Verden for at streame kampe jo automatiseret, men i starten har jeg da brugt rigtig mange timer på at at søge informationer om, hvordan man overhovedet kommer i gang med at streame noget online.

Der har jo – hvad jeg ved af - ikke været nogen i forbundet, der har lavet dette på samme niveau før, altså både med kameraer fra flere vinkler, medkommentatorer, grafik mm., så jeg er jo fuldstændig auto-didakt, hvad det angår og det har virkelig været en lærerig proces.

I den forbindelse skal der lyde en stor tak til Theis Rasmussen og Marc Brockmann Olsen, der har været super hjælpsomme til at hjælpe mig i gang i starten og altid har svaret pænt og effektivt på alle mine spørgsmål, uanset på hvilken tid af døgnet jeg har skrevet til dem.  

Hver gang jeg rejser til en turnering er det helt store spørgsmål og overraskelses-moment altid; Er der en brugbar internet-forbindelse på hotellet/casinoet? For alt står og falder med om forbindelsen er hurtig og stabil nok til at streame og ikke kommer til at hakke i det, for så er alt forarbejdet op til turneringen jo stort set ligegyldigt, og folk gider ikke se det!

Folk har efterhånden vænnet sig til et højt niveau og det skal vi selvfølgelig leve op til, for folk skal sgu forkæles og det er kun fedt at folk forventer en høj standard og at tingene bare ”spiller”!"


Har du nogen idéer til, hvordan man kan gøre det at streame backgammonkampe til en endnu større oplevelse for seerne?

Daniel: "En anden som jeg naturligvis vil fremhæve, er min læremester, Hans Kristian ”Kedde” Mathiesen, som jeg nu har streamet et par turneringer sammen med, og vi har virkelig sparret meget med hinanden og fået en masse skøre idéer sammen, og han har været en lige så stor del af den opblomstring og udvikling der er sket indenfor streaming af backgammon-kampe som jeg selv er.

Vi snakker fortsat en del om, på hvilke områder vi kan forbedre oplevelsen for seerne hjemme i stuerne, og der er masser af nye tiltag på vej.


Faktisk vil jeg gå så langt som til at sige at hele setuppet snart får en ordentlig overhaling, så der bliver nærmest tale om en version 2.0 af live streamingen – Så det kan seerne glæde sig til!"

Hvilken af de kampe, du streamede fra EM fik din puls til at stige mest – og hvorfor?

Daniel: "Det var klart bronzekampen mod Frankrig, som vi jo endte med at vinde! Der var mange spændende kampe i kampen, men Thomas Myhr gik jo fra at være bagud 0-11 (til 13 point) til at vinde sin kamp og dermed det sidste bræt vi skulle bruge for at vinde! Det var især fedt at se Myhr komme tilbage, efter at han lavede en kæmpe overseelses-blunder i en af de tidligere kampe, som rystede ham lidt efterfølgende."

Bliver du selv en bedre backgammonspiller af at høre landsholdsspillerne kommentere hinandens kampe?  

Daniel: "Ja helt afgjort – det giver en masse god indsigt i alle spillets facetter at få deres vinkler på forskellige positioner og cube actions. Det er også sjovt at udfordre spillerne lidt ved at tvinge dem til at uddybe deres svar, for så skal de jo pludselig til at tænke over, hvorfor en bestemt beslutning rent faktisk er logisk for dem, og så bliver de jo rent faktisk også lidt klogere på sig selv.

Og så synes jeg at nogle af kommentatorerne virkelig vokser med opgaven under sådan en turnering. Det er virkelig er fornøjelse at opleve, hvordan de løbende bliver mere komfortable med at være ”på skærmen” og åbner mere og mere op, og pludselig deler deres personlige anekdoter og sjove historier, som for eksempel Mads Peter Andersen gjorde det i kommentator-boksen under denne slutrunde.

Det giver en super god dynamik i studiet, når man kan mærke at medkommentatorerne selv brænder for at kommentere og dele ud af deres viden til backgammonfans i hele Danmark, i stedet for at man skal hive det hele ud af dem. Det har også givet super god respons hos seerne derhjemme.
"

Claus Elken vinder EBIF International i Wien

Af Taus Bøytler

Claus Elken leverede endnu en dansk toppræstation i Østrig
Claus Elken, der i 2009 vandt Nordic Open, har leveret endnu et topresultat. I midten af oktober vandt han en stor turnering i Wien, som 80 spillere havde kvalificeret sig til via en række online kvalifikationsturneringer.

Nyhedsbrevet har mødt Claus Elken til en snak om den flotte præstation.

Den 15. oktober vandt du turneringen EBIF International i Østrig, der blev afholdt af European Backgammon Internet Federation (EBIF). Hvad var det for en turnering?

Claus: "EBIF er et online backgammon forbund, som finder sted på bla. www.ebif.at. Her kan man løbende tilmelde sig mange forskellige turneringer som kører over en længere periode.  De fleste af deres turneringer fungerer som triple elimination som er et format jeg godt kan lide at spille. Kampene bliver spillet til 13 point og afviklet på gridgammon serveren.   

Iblandt mange at de turneringer EBIF afvikler, valgte de at lave tre sideløbende ”satellit” turneringer, hvor man ved flest samlede sejre over alle tre turneringer kunne kvalificere sig til selve Live Tour eventet som blev afviklet i Østrigs smukke Wien.

Fra de tre online turneringer, var der 23 spillere som var heldige at skulle battle om at blive vinder af EBIF Tour 2017. Formatet var det samme som onlineturneringerne, nemlige triple elimination. Live kampene var til 11 point, med ur og ”kun” 16 minutter i banken + 12 sek. delay.
"

I finalen slog du Zdenek Zizka fra Tjekkiet. I septemberudgaven af nyhedsbrevet fortalte din holdkammerat Thomas Kristensen, at Zizka har potentialet til at blive verdens bedste backgammonspiller. Hvordan husker du tilbage på din sejr i finalen over ham?

Claus: "Jeg fik fornøjelsen af at møde ham over to gange. Første kamp var et par runder inden finalen. Her kom vi ud i en spændende og nervepirrende kamp med en 4knold ved 7-7 til 11. Jeg var heldigst, og da jeg kun havde 1 liv tilbage kunne jeg bevare håbet om et længere avancement i turneringen.

Et par runder efter havde Zdenek og jeg som de to eneste, ét liv tilbage i turneringen og skulle derfor spille finale. Finalen blev afviklet i god stemning, med tilskuere og streaming fra arrangøren Bernhard Mayr. 


Jeg var godt rullende og kom hurtigt foran 4-0 og 9-2 efter 7 partier. Man kunne godt mærke på unge Zdenek, at tingene ikke gik hans vej. Han virkede lidt frustreret (og jeg kunne godt forstå ham, for jeg rullede godt:), men selvom den unge knægt var bagud i kampen, under heftigt tidspres (under 1min) og lettere frustreret, så lykkes det ham alligevel at komme tilbage i kampen.

Ved scoren 6-9 til 11, doubler Zdenek tidligt (og korrekt ifølge XG) og her begynder det at se rigtig godt ud for ham. Han har bygget et solidt 5 punkts bord, sat mig på baren og står til at vinde mere end 30% gammons, som gør ham favorit til at vinde kampen. Men terningerne ville det anderledes og jeg var igen heldig, da jeg ruller en superjoker fra baren og herfra vinder partiet og kampen 11-6."
 
Er du enig i, at Zirka er et stort talent? Og hvad er det, han er så god til?

Claus: "Han er ikke kun et stort talent. Han er allerede super skrap!
Knægten er lige fyldt 19 år og formår allerede nu at spille på et super høt niveau. Han har en god spilforståelse, er dybt koncentreret og bevarer roen når han spiller. Han bruger sin tid fornuftigt på de svære beslutninger og opvejer hver enkelt beslutning til sin bedste fordel. Han er lynhurtig til at tælle pips (måske hurtigere end Finn Bahn?)


Han er ligesom sine forældre dybt sympatisk og en rigtig gentleman. Behøver jeg skrive mere?  Han ER allerede en stjerne!"

Er der i din optik forskel på niveauet i en live-turnering, hvor folk har kvalificeret sig via online-stævner og en almindelig live-turnering, hvor folk bare melder sig til?

Claus: "Ja der kan godt forekomme stor styrkeforskel. Specielt i denne EBIF tour turnering var der spillere som ikke spiller regelmæssige live turneringer som visse andre og som oftest kun spiller backgammon online på det sociale niveau og som ikke vægter PR, errorrate osv. som så mange andre gør."

Du har i skrivende stund spillet en enkelt kamp i holdturneringen. Regner du med at komme mere i ringen i den aktuelle sæson?

Claus: "Jeg håber at kunne spille flere kampe for holdet i denne sæson ja. Det kan være jeg kigger forbi kolde Danmark engang i december, eller i starten af det nye år og så ellers håbe at der er plads til mig på holdkortet:)"

DBgF´s tidligere formand Tommy Andersen er tilbage i backgammonmiljøet

Af Taus Bøytler

Tommy Andersen anno 2000 - til turnering i Tyskland
Fra 1. oktober 2004 til 15. oktober 2005 var han formand for DBgF. Den 9. april 2005 spillede han sin sidste backgammonkamp inden en lang pause der varede til og med DM i Mix 2017, hvor han stillede op med Sally Larsen

Tommy Andersen er tilbage. Nyhedsbrevet har mødt ham til en snak om comebacket, forskellen på  miljøet i 2005 og 2017 med videre.

Efter mere end 12 års pause i backgammonmiljøet fik du comeback til DM i Mix, hvor du stillede op sammen med Sally Larsen. Hvordan oplevede du selv dit comeback?

Tommy: "Jeg havde fulgt kampene til Nordic Open på Youtube med kommentatorer som Kedde, Daniel, Mik, Jess, Carter mfl. Det var det som gav mig lysten tilbage, og igen at komme ud og spille noget livebg. Da jeg så på Backgammon Denmark, at Sally var interesseret i turneringen, var min makker fundet. Sally kender jeg fra Microsoft Gaming Zone, hvor vi begge startede med at spille backgammon online.

Jeg inviterede Sally til Hundested og havde en hyggelig træningsdag med brunch og backgammon. Ellers havde jeg kun hyggespillet lidt på GamesGrid, eller Gridgammon, som det hedder nu.

DM i Mix var som jeg forventede. Fedt-fedt-fedt. Der er intet som slår fornemmelse ved at sidde ved et backgammon bræt og slå gode rul. Det oplever man ikke online. Det blev også til et gensyn med spillere som Kedde, Bredahl,Weile, Sabrina og dig selv Taus, som også spillede dengang hvor jeg stoppede. Jeg kendte nok ca. 25% af dem som deltog i turneringen.


Vi endte som nr 17 ud af 26. Jeg burde nok havde vundet et par kampe mere, men terningerne ville ikke min vej. Som jeg fandt ud af, dengang som nu, backgammon, the cruelest game in the world, gælder stadigvæk."

Du og Sally Larsen er allerede tilmeldt DM i Doubles, der afvikles i januar 2018. Hvilke forventninger har du til jeres indsats i den turnering?

Tommy: "At rulle bedre og beholde samme spilleniveau begge dage samt møde gamle venner. Sally og jeg har begge haft en pause fra spillet, og det bliver man lidt rusten af. Sally er startet i holdturneringen på First Ladies og skal arbejde lidt mere med cuben.

Jeg er gået i træningslejr, og har siden 1. september spillet mindst tre 9 points kampe om dagen mod Snowie4. Jeg er vist lidt oldschool og er ikke nået til XG, som de fleste vist bruger i dag.


Kampene er også træning til Gibraltar Open (7.-11. Februar), hvor jeg deltager i Intermediate. Det bliver backgammon kombineret med lidt ferie ved siden af. Jeg har desuden købt 2 bøger af Marc Brockmann Olsen. Backgammon: From basics to badass og Pure Strategy, som jeg gerne skulle få læst lidt i på de mørke aftener som er på vej."

Er der i din optik forskel på det backgammonmiljø du forlod i 2005, og det du kom tilbage til i 2017?

Tommy: "Ja og nej. Hvis vi snakker turneringsmiljøet, går snakken stadigvæk som dengang, hyggen er der og man går ud og spiser sammen. Nu har jeg kun deltaget i en turnering, og hvad der ellers rører sig i backgammonmiljøet, har jeg ikke lige helt fornemmelse af.Jeg har dog fuldt lidt med på internettet i dette år og hvis man snakker DBgF har meget ændret sig.

Medlemstallet er gået fra 1085 til 618 medlemmer i dag. Forbundet har ikke et fysisk kontor mere og ingen butik. Man har planer om en ny hjemmeside, hvad man har snakket om i mange år. Jeg syntes måske, man kunne bruge de penge et andet sted og på en bedre måde.

Meget af debatten foregår i dag på Facebook sammen med opdateringer i gruppen Backgammon Denmark. Det er så også en ting, som har ændret sig markant. Backgammonmiljøet er blevet mere digitalt. Man bruger Facebook og ikke mindst YouTube til at streame kampe med, så man kan følge med hjemme fra dagligstuen.

Det var før i tiden kun noget som blev brugt i finalerne til store turneringer. Man noterede kampene samt positioner. I dag bliver der brugt kamera og XG. En god ting og det gør sporten meget mere synlig og tilskuervenlig.


Før i tiden havde man "Expert" mod alle i DbgFs forum, nu har man så Det Danske Backgammon landshold, som bliver støttet af forbundet og sponsorer. Bare en ting mere som viser, at Danmark er og altid har været et hestehovede foran andre lande i backgammon. Spillere som arbejder målrettet med deres spil og hvor der også er en landstræner på til at coache spillerne.

I rating systemmet har man indført normer, hvor spillere har mulighed for at blive IM, GM, SGM, det er også nyt.


Sidst vil jeg gerne nævne den nye klub Absalon, som har formået at tiltrække en stor gruppe spillere, hvor mange er helt nye i backgammon verdenen. Hvad de har gjort, kræver ildsjæle og ikke mindst det ”rigtige” sted at spille backgammon. I disse curlingtider har man vist ikke lyst til at sende unge mennesker ud og spille backgammon på et værtshus. Det er et problem, som altid har været der i DBgF."

Sidst du spillede holdturnering var i sæsonen 2004/2005, hvor du spillede på Frederik 7-tal, der blev nummer syv i 2. divsion øst A. Holdet stillede ikke op i sæsonen 2005/2006. Hvad fik jer til at stoppe?

Tommy: "Frederik 7-tals hold bestod af spillere, som kom mange forskellige steder fra og længere væk fra Jægerspris. For mit eget vedkommende mistede jeg lysten til at spille backgammon, men spillere som Janus Jørgensen og Per Svensson flyttede længere væk sammen med et par andre.

Desuden skiftede vores spillested Frederik 7tal ejere og klubben flyttede til Cafe Freja i Frederikssund for at prøve at samle nogle nye spillere op. Det var et skodsted at spille og var medvirkende til at klubben gik i opløsning."

Kommer vi til at se dig i holdturneringen igen?

Tommy: "Måske. Hvis muligheden byder sig, men der er lige det med at finde en klub at spille for og eftersom jeg bor i Hundested er der pænt langt til de nærmeste klubber, men der ligger en i Birkerød, hvis jeg husker rigtigt. Mit arbejde sætter også nogle begrænsninger, da jeg arbejder på aftenvagt nogle dage.

Min plan fremover er at komme ud og spille nogle flere turneringer som passer bedre ind arbejdsmæssigt. Overvejer også kraftigt at komme ind og spille Nordic Open til næste år. Men ellers drejer det sig om at arbejde med spillet fremover.
"

DBgFs platforme

Følg os på W E B S I T E T
Skriv til os på E M A I L
Følg os på F A C E B O O K
BLIV MEDLEM AF DBGF
Nyhedsbrevets redaktion
Taus Bøytler (redaktør)
Lene Espersen (design og layout)
Maria Bonke (korrektur)
Copyright © *|2015|* *|LIST:DBgFs  Nyhedsliste|*, All rights reserved.

Frameld dig dette nyhedsbrev    Opdatér dine oplysniger






This email was sent to <<Emailadresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Dansk Backgammon Forbund · Backgammonvej 66 · København V 1600 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp