Copy

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Μονόλογοι από το Αιγαίο» και
η Διεθνής Ημέρα Δράσης 21 Μαρτίου 2017


ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΘΕΑΤΡΟΥ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
επιμέλεια: Μαίρη Καλδή
View this email in your browser

 
«Μονόλογοι από το Αιγαίο» και
η Διεθνής Ημέρα Δράσης 21 Μαρτίου 2017


Θυμίζουμε ότι φέτος στις 21/3/2017, που είναι η παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA) και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες διοργανώνουν Διεθνή Ημέρα Δράσης «Μονόλογοι από το Αιγαίο» που στηρίζεται στο ομότιτλο βιβλίο με αφηγήσεις ασυνόδευτων έφηβων που διέσχισαν το Αιγαίο τα  προηγούμενα δύο χρόνια.
 
Το βιβλίο διατίθεται στα ελληνικά και αγγλικά δωρεάν μέσω της ιστοσελίδας www.TheatroEdu.gr
 
Προσκαλούμε τα σχολεία ή άλλες ομάδες να αξιοποιήσουν τις αφηγήσεις των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων, για την ευαισθητοποίηση και την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης των μαθητών και της ευρύτερης εκπαδευτικής κοινότητας με οποιοδήποτε τρόπο θεωρούν κατάλληλο, είτε στο πλαίσιο των διαφόρων μαθημάτων είτε μέσα από τα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων, την ευέλικτη ζώνη, τις ερευνητικές εργασίες, τις θεατρικές ή λογοτεχνικές ομάδες, τα εργαστήρια σε Δήμους, τους παιδικούς θιάσους, τους συλλόγους των εκπαιδευτικών ή γονέων κ.ά.
(Το Υπουργείο Παιδείας έχει εγκρίνει το υλικό και προτρέπει σχολεία να το αξιοποιήσουν τη συγκεκριμένη ημέρα -σχετικό έγγραφο  15-2-2017 Αρ. Πρωτ Φ15/436/25038/Δ1 στα σχολεία και στην ιστοσελίδα
www.TheatroEdu.gr)
 
Εμπνεόμενοι από τις ιστορίες των παιδιών, ας επιστρατεύσουμε τη φαντασία, την ευρηματικότητα και το μεράκι, με στόχο τη δημιουργία δρώμενων, θεατρικών παραστάσεων, βίντεο, ραδιοφωνικών αφηγήσεων κ.ά.

 
Καλλιτεχνικά δρώμενα, παραστάσεις, δημόσιες αναγνώσεις κειμένων, φεστιβάλ με τη συμμετοχή σχολείων, καλλιτεχνικών και νεανικών ομάδων, θα λάβουν χώρα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο, καθώς το κάλεσμα απευθύνει και ο Διεθνής Οργανισμός για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA).
 
Ας πάρουμε όλοι μέρος  σε αυτή τη γιορτή, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για δράσεις στις 21 Μαρτίου 2017 και ας μοιραστούμε το αποτέλεσμα της δουλειάς μας.
 
Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να ακουστεί δυνατά η φωνή των παιδιών που έχασαν την παιδική τους ηλικία, λόγω πολέμου ή φτώχειας, μέσα από τις φωνές άλλων παιδιών, συνομηλίκων τους!
 
Όλες οι δράσεις θα αναρτηθούν στην ειδική για την περίσταση ηλεκτρονική πλατφόρμα. 
Περισσότερα στο συνημμένο και στην ιστοσελίδα www.TheatroEdu.gr
Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση


 
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 2: «Το κείμενο μέσα από το σώμα»-
Τεχνικές Σωματικού Θεάτρου


Αθήνα 4 Μαρτίου 2017, 11πμ-5μμ

Εμψυχωτές: Φάνης Κατέχος, ηθοποιός- σκηνοθέτης, Tζοβάννα Μιχαηλιάδη Σάρτι, performer- yoga instructor ( FABRICA ATHENS THEATER GROUP)
Για εκπαιδευτικούς, θεατροπαιδαγωγούς, θεατρολόγους, φοιτητές, εμψυχωτές θεάτρου.
Χώρος: Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41 Γκάζι ( ΜΕΤΡΟ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ, έξοδος «Κωνσταντινουπόλεως»)
Σύντομη περιγραφή: Σκοπός αυτού του εργαστηρίου είναι η διερεύνηση διαφορετικών θεατρικών τεχνικών και μεθόδων προκειμένου να γεννηθεί ένας νέος κώδικας θεατρικής συμπεριφοράς και δράσης. Με αναφορές στους Stanislavski, Grotowski, Eugenio Barba, Peter Brook, Suzuki, όπως επίσης και σε τεχνικές ακροβατικών, yoga και θέατρου δρόμου θα έρθουμε σε επαφή με ένα νέο τρόπο δημιουργίας. Η ομάδα θα εκπαιδευτεί στην πλαστικότητα του σώματος, σε δυναμικά ακροβατικά, στον σωματοποιημένο λόγο, στη διερεύνηση του ορίζοντα της φαντασίας.

Ο Φάνης Κατέχος είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Συνεχίζει τις σπουδές του στην Αγγλία με τον Giles Foreman στο Center for Acting(2009) και στο Ινστιτούτο Γκροτόφσκι στη Πολωνία(2010). Παράλληλα εκπαιδεύεται με την ομάδα Astragali Teatro (2012) και παρακολουθεί ένα κύκλο σεμιναρίων στο Territorium της Μόσχας στη Ρωσία(2013). Διδάσκεται από τον Raul Iaiza(2012, 2015) στο Regula Contra Regulam Theater και από την Roberta Carreri(2015) από το Odin Teatre. Ως δάσκαλος συνεργάζεται με την ακαδημία θεάτρου Nazim Hitmek Academy στην Κωνσταντινούπολη(2013), με το τμήμα αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου της Alicante (2013), την Ανωτερη σχολή Δραματικής Τέχνης “Ιακωβος Καμπανέλλης”, τον οργανισμό “Mostar” με έδρα το Βερολίνο, τον Ισπανικό οργανισμό Asociacion Juvenil Inter και το θεατρικό Εργαστήριο του Τεχνοχώρου Φάμπρικα (2014,2015). Έχει πρωταγωνιστήσει και σκηνοθετήσει αρκετές παραστάσεις. Είναι ιδρυτικός μέλος της ομάδας Fabrica Athens και εμπνευστής του Handmade and Recycled Theater Festival. Ασχολείται με την τέχνη των ξυλοπόδαρων και το θέατρο δρόμου. Από το 2013 διδάσκει θεατρικές μεθόδους και συνεχίζει να διδάσκεται.

Η Ιωάννα Μιχαλιάδη Σάρτι ασχολείται με τις παραστατικές τέχνες από το 2011. Ξεκινώντας με το Ηoopdance ανακάλυψε την τέχνη του τσίρκου το 2013 όπου εξειδικεύτηκε στο Circus Hooping στη σχολή Circus Days με την Irina Gurova. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια hula hoop στην Ιταλία, στην Αυστρία και έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως Hula Hoop Performer, Fire Performer αλλά και με τη performance Mr and Mrs Bubble στην οποία συμμετέχει. Επιπλέον, συνεργάζεται με την ελληνική αποστολή των Clowns Without Borders Sweden. Έχει εκπαιδευτεί σε τεχνικές τσίρκου όπως ξυλοπόδαρα, μονόροδο, juggling, walking globe και fire juggling. Το 2015 παρακολούθησε το Flower Kids Yoga School και διδάσκει Παιδική Yoga και Hoop Yoga σε Studio Yoga και σε εκπαιδευτικά προγράμματα για νέους. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων μεταξύ των οποίων το Liquid Way To Action- Studio Matejka στην Πολωνία, το International Workshop 'Blooming Island' με τη Kitt Johnson και το Inner Movers- Multimedia εκπαιδευτική πλατφόρμα για Video Dance πρακτικές και Site Specific Performance. Ως performer έχει συμμετάσχει σε site specific performances, σε ταινίες μικρού μήκους του Studio Matejka και στην παράσταση 7 Θανάσιμα Αμαρτήμα

Διάρκεια εργαστηρίου: 6 ώρες (με διάλειμμα 30 λεπτών)
Κόστος συμμετοχής: 8ε για τα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
15ε για τα μη μέλη (για εγγραφές μελών, συνδρομές κ.α εδώ)

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του εργαστηρίου οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κρατήσεις γίνονται με την κατάθεση του ποσού στο λογαριασμό. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει:
α) να καταθέσουν το ποσό στην ALPHA 202-00-2002-000277 δηλώνοντας στην κατάθεση οπωσδήποτε το επώνυμο.
β) να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα αίτησης εδώ
Tα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση έχουν προτεραιότητα.
(ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟ INFO!)
Τέλος οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν μέηλ με επιβεβαίωση της κατάθεσης, της λήψης της Αίτησης και ότι άλλο χρειαστεί.
ΕΠΙΚΟΝΩΝΙΑ: Λουίζα Νικολάου / louiza_nikolaou@hotmail.com / 30 6996403091
ΟΡΓΑΝΩΣΗ: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση - Γραφείο Αθήνας
 
              ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ
Κυριακή, 12/3/2017 "Πάμε Θέατρο!" Θέατρο Του Νέου Κόσμου,
"Λαμπεντούζα"
Του βραβευμένου Βρετανού συγγραφέα Άντερς Λουστγκάρτεν σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Ερμηνεύουν ο Αργύρης Ξάφης και η Χαρά-Μάτα Γιαννάτου.
ΏΡΑ : 7:00μ.μ
Τιμή 12€. Κρατήσεις στο ταμείο του θεάτρου, 2109212900, λέγοντας " Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση ".
Θέατρο του Νέου Κόσμου :Αντισθένους 7 & Θαρύπου, 117 43 Αθήνα.
http://nkt.gr/play/189/lampentoyza/
 
Τετάρτη, 22/3/2017 "Πάμε Θέατρο!" Θέατρο Του Νέου Κόσμου,
"Πέτρες στις τσέπες του"

15 ρόλοι, 2 ηθοποιοί! Σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Γιώργου Χρυσοστόμου, Μάκη Παπαδημημητρίου.
ΏΡΑ : 6:30μ.μ
Τιμή 10€. Κρατήσεις στο ταμείο του θεάτρου, 2109212900, λέγοντας " Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση ".
Θέατρο του Νέου Κόσμου :Αντισθένους 7 & Θαρύπου, 117 43 Αθήνα.
http://nkt.gr/play/195/petres-stis-tsepes-toy/
"Πάμε Θέατρο!" Θέατρο Πόρτα -

 “Μαύρο Χιόνι- το ημερολόγιο ενός μακαρίτη”
σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου.
Παίζουν οι: Εύα Αγγελοπούλου, Γιάννης Γιαννούλης, Τάσος Δημητρόπουλος, Δημήτρης Δρόσος, Εύα Οικονόμου Βαμβακά, Γιάννης Στεφόπουλος και Κώστας Φιλίππογλου

ειδική τιμή 10Ε για τα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
για οποιαδήποτε ημερομηνία!
Κάθε Τετάρτη 8μ.μ και Κυριακή 6.30μ.μ
Κρατήσεις στο ταμείο του θεάτρου, 2107711333, λέγοντας ‘’Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση’’.
Θέατρο Πόρτα: Λεωφ.Μεσογείων 59, Αμπελόκηποι, Αθήνα
Περισσότερα για το έργο...εδώ!
Το Θεατρικό Εικαστικό Καλλιτεχνικό Κέντρο - ομάδα Πούπουλο και το  Fargani Art 
 Εγκαινιάζουν την Σκηνή Κουκλοθέατρου και σας παρουσιάζουν μια τρυφερή ιστορία.
"Ο Πυγολαμπίδας"
βασισμένο στο ομότιτλο παραμύθι του Jan Karafiat
Mια παράσταση βασισμένη 
σε ένα κλασικό τσέχικο παραμύθι, 
για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.
Ηθοποιοί, μαριονέτες και κούκλες ζωντανεύουν επί σκηνής σ’ ένα ταξίδι αναζήτησης και συναισθημάτων.
Το Θεατρικό Εικαστικό Καλλιτεχνικό Κέντρο - ομάδα Πούπουλο και το  Φαργκάνη Art συνεργάζονται για την δημιουργία μόνιμης σκηνής κουκλοθέατρου στην πόλη της Θεσσαλονίκης .
Το κουκλοθέατρο για τα παιδιά , ειδικά της προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, είναι  μία μορφή θεάτρου που επικοινωνεί άμεσα μαζί τους προσφέροντας ερεθίσματα και παρακινεί  τη συμμετοχή τους  για να εμπλουτίσουν και να εξωτερικεύουν τα συναισθήματα τους. Με σεβασμό στην παιδαγωγική αξία του κουκλοθέατρου και με σκοπό την ποιοτική ψυχαγωγία των μικρών θεατών , ξεκινάμε !

trailer: https://www.youtube.com/watch?v=QFfH5Cgl9g8&feature=youtu.be

 Πληροφορίες – Κρατήσεις 6981 625 114
Φαργκάνη Art
Αγ.Παντελεήμονος 10, τηλ. 2310 208007, Καμάρα , Θεσσαλονίκη
theaterfargani@gmail.com

Θεατρικό Εικαστικό Καλλιτεχνικό Κέντρο - ομάδα Πούπουλο

site: http://dramacenter-greece.wixsite.com/dramacenter 
Copyright © 2017 Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp