Copy
DBI-nyt om ny ordning for byggesagsbehandling, sikring mod både brand og tyveri mm.

30. marts 2017

Kære læser,   

En ny certificeringsordning for teknisk byggesagsbehandling får meget snart stor betydning for mange af byggeriets aktører. På årets Branddag i maj giver DBI derfor en dugfrisk opdatering på den kommende ordning og gennemgår de forandringer, byggebranchen kan forvente, når ordningen indføres.  

Læs i dette e-news også om:

Kom til årets Branddag – og hør seneste nyt om certificering af teknisk byggesagsbehandling
DBI åbner undersøgelsesfaciliteter i Norge
Opdateret håndbog om brandsikring af byggeri nu inkl. høje bygninger
Sådan sikrer du mod både brand og tyveri
Få styr på ABA-anlæg
Nyt projekt skal forbedre sikkerheden på letvægtsskibe
Bliv klædt på til indbrudssikring i praksis
Nyt byggepanel skal begrænse byggeskader



Kom til årets Branddag – og hør seneste nyt om certificering af teknisk byggesagsbehandling

DBI og Molio følger op på sidste års flotte debut og afholder endnu en fælles ’Branddag’ for byggeriets aktører. Det sker den 2. maj i HUSET i Middelfart og den 4. maj hos DBI i Hvidovre.

I år sættes der bl.a. fokus på de to højaktuelle emner ’certificering/privatisering af teknisk byggesagsbehandling’ og ’nyt Bygningsreglement 2018’, som meget snart får stor betydning for mange af byggeriets aktører. Desuden gør en gennemgang af svenske erfaringer med privatiseret byggesagsbehandling os klogere på, hvad vi kan forvente med den kommende certificeringsordning. 

Vi har fingeren på pulsen og præsenterer allerseneste nyt på såvel de nævnte områder som på en række andre aktuelle brandområder. Se programmet og tilmeld dig.

Tilmeld dig også webinar den 6. april, og forstå baggrunden for den nye certificeringsordning. Webinaret er gratis, hvis du er tilmeldt Branddagen.  

Har du spørgsmål, så kontakt kursuskoordinator Lonni Nejlund på tlf. 23 37 62 69.



DBI åbner undersøgelsesfaciliteter i Norge

I Norge er der efterspørgsel på tekniske brandundersøgere med el-kompetencer som dem, DBI Brandundersøgelse har. Bl.a. derfor etablerede DBI sidste år forretningsenheden DBI Norge og åbnede kontor tæt ved Oslos lufthavn. 

Med åbningen af nye undersøgelsesfaciliteter er DBI Norge nu gået skridtet videre og tilbyder kunderne/forsikringsselskaberne effekt- og komponentundersøgelser, dvs. teknisk undersøgelse af f.eks. brændte komfurer, tørretumblere, batteriopladere, som er mistænkt for at have været årsag til brande. Undersøgelserne anvendes med henblik på enten regres og placering af erstatningsansvar hos importør/producent eller for at trække fejlbehæftede og brandstartende produkter ud af markedet.  

DBI Norges næste skridt bliver at udvide kapaciteten i Norge og samtidig se på mulighederne inden for andre forretningsområder såsom brandsagkyndig bistand til domstole, rådgivning, brandrisikoinspektion mm. 

Læs mere om DBI’s aktiviteter i Norge.

Hvis du har spørgsmål, så kontakt daglig leder af DBI Norge, Claus Haagen Henriksen på tlf. 26 89 30 23. 



Opdateret håndbog om brandsikring af byggeri
– nu inkl. høje bygninger

DBI har opdateret håndbogen ’Brandsikring af byggeri’ i henhold til både Bygningsreglement 2015 (BEK nr. 1028 af 30/06/2016) og senere ændringer (BEK nr. 1514 af 30/11/2016). Da høje bygninger (22-45 m) indgår i Bygningsreglement 2015 og ’Eksempelsamling om brandsikring af byggeri’, omhandler den opdaterede håndbog nu også høje bygninger. Håndbogen behandler dog ikke længere industri- og lagerbygninger.

’Brandsikring af byggeri’ er et opslagsværk for alle, der arbejder med brandteknisk projektering, og dermed en hjælp for både projekterende, udførende og myndigheder til at sikre, at bygningsreglementets brandsikkerhedsniveau opfyldes. Håndbogen omfatter byggeri som f.eks. kontorer, skoler, butikker, indkøbscentre, etageboligbyggeri, hoteller, børnehaver, hospitaler mm. 

Forudbestil ’Brandsikring af byggeri’ allerede nu. Håndbogen sendes automatisk til alle DBI-medlemmer i et eksemplar. 

Hvis du har spørgsmål, så kontakt forlagskoordinator Annett von Holstein



Sådan sikrer du mod både brand og tyveri

Hvis det brænder, skal folk kunne komme ud hurtigst muligt uden at tænke på låse, nøgler og koder. Samtidig skal hjemmet sikres, så uvedkommende ikke kan komme ind. Derfor kan det være en udfordring at sikre mod både brand og tyveri.

I Bygningsreglementet er brandsikkerhed som udgangspunkt hævet over tyverisikkerhed. Desuden går anbefalingen på at skelne mellem, om der er mennesker i bygningen eller ej. Står huset tomt, er der således ingen grund til at lade en nøgle sidde i døren. Er der mennesker hjemme, bør der derimod sidde en nøgle i cylinderen og samtidig suppleres med en tyverialarm med bevægelsescensor eller videoovervågning med alarm. 

Læs mere i Brand & Sikring. Læs også om sikringsløsninger.

Hvis du har spørgsmål, så kontakt sikringskonsulent Maiken Skriver Poulsen på tlf. 29 79 70 86.



Få styr på ABA-anlæg

Har du en el-teknisk baggrund, og har du brug for at udvide dine kompetencer inden for ABA-anlæg? Så tag på DBI’s ’Brand 2’-kursus.  

På kurset lærer du at installere, fejlfinde, reparere, servicere og vedligeholde ABA-anlæg i overensstemmelse med myndighedskravene. Desuden opnås kendskab til rumsluknings- og sprinkleranlæg. 

Kurset udbydes som et 4-dages AMU-kursus og koster blot 108 kr. pr. dag. Næste kursus starter den 24. april 2017 i Frederikshavn eller den 15. maj 2017 i Hvidovre

Har du spørgsmål, så kontakt kursuskoordinator Jeanette Kjerulff på tlf. 20 54 63 49.  



Nyt projekt skal forbedre sikkerheden på letvægtsskibe

Den 23. december 2015 udbrød der brand på letvægtsskibet Umoe Ventus, som kort efter sank ud for Langeland.  

Men hvad havde det betydet, hvis de faktorer, der medvirkede til branden, var blevet opdaget i designfasen? Og havde det ændret noget, hvis besætningen havde været trænet i at håndtere brand på et letvægtsskib? Det skal et nyt DBI-projekt ved navn ‘Nye brandstrategier efter Umoe Ventus’ nu forsøge at svare på.

Projektet løber fra foråret 2017 til udgangen af året. Ud over DBI deltager Søfartsstyrelsen, Den Maritime Havarikommission og OSK ShipTech. Projektet er sponsoreret af Den Maritime Fond. 

Læs artikel i Brand & Sikring.

Hvis du vil vide mere, så kontakt projektleder Anders Dragsted på tlf. 51 80 01 39.



Bliv klædt på til indbrudssikring i praksis

Har du brug for mere viden om indbrudssikring, kan DBI’s godkendte uddannelse ’Indbrudssikring i praksis - Sikringsfunktionær – CFPA’ give dig det nødvendige overblik og klæde dig på, så sikringen i din virksomhed lever op til standarderne. 

På kurset beskæftiger du dig med case-opgaver såvel som med regler, krav og lovgivning generelt. Desuden får du kendskab til perimetersikring, mekanisk sikring, adgangskontrolsystemer (ADK), indbrudsalarmer (AIA), tågesikring, videoovervågning (ITV), taktisk sikring mm. 

Kurset varer 5 dage, og næste hold starter den 29. maj 2017 i Hvidovre. Tilmeld dig.

Har du spørgsmål, så kontakt kursuskoordinator Lonni Nejlund på tlf. 23 37 62 69.   



Nyt byggepanel skal begrænse byggeskader

En bred vifte af byggeriets parter har etableret ’Stående Byggepanel’, som består af repræsentanter for bygherrer, rådgivere, udførende, leverandører, forskning og uddannelse. Panelet er ment som et erfarings- og videndelingsforum, hvor man informerer hinanden om mulige fejl og svigt i byggeriet. 
    
Deltagere i Stående Byggepanel
Deltagerne i panelet er pt. Byggeskadefonden, Byggeskadefonden vedr. Bygningsfornyelse, BYG-ERFA, Bygherreforeningen, Dansk Byggeri, Danske Arkitektvirksomheder, Danske Byggecentre, DTU Byg, ETA Danmark, Foreningen af Rådgivende Ingeniører, Grundejernes Investeringsfond, MOLIO, SBi, Aalborg Universitet København og Teknologisk Institut. Desuden forventer DBI optagelse i panelet.

Optagelse i Stående Byggepanel
Organisationer, der ikke deltager i Stående Byggepanel, er velkomne til at melde deres interesse hos direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri (tlf.: 20 28 52 64, e-mail: mhn@danskbyggeri.dk) eller seniorforsker Niels Haldor Bertelsen, SBi (tlf.: 99 40 23 53, e-mail: nhb@sbi.aau.dk).