Copy
Si no veu el mail, faça clic en el següent enllaç:     Veure en la web

Enlace a la versión en castellano

 

Dones i Tecnologia: L'aportació del PSPV per a trencar clixés i visibilitzar la presència de dones
 
El PSPV ha celebrat la jornada ‘Dones i Tecnologia: condemnades a entendre's’ en la qual s'ha reflexionat, analitzat i debatut sobre la presència i el paper de les dones en els sectors tecnològics al mateix temps que s'han plantejat accions per a impulsar la presència femenina en aquests sectors.
 
La diputada autonòmica Noelia Hernández, organitzadora de la trobada, ha assenyalat que cal trencar clixés i visibilitzar el paper destacat que algunes dones ja tenen en aquest sector i que servisca per a obrir portes.
 
L'economia digital no pot permetre's el luxe de desenvolupar-se sense dones i les dones tampoc poden permetre quedar fora d'un dels canvis empresarials, laborals i socials més importants que es va a produir en els pròxims anys.
 
La indústria 4.0 i la digitalització de la nostra economia són ja un fet i quedar-se fora significaria afegir un nou sostre de cristall. A dia d'avui tan sol el 30% dels estudiants de graus tècnics són dones i la presència femenina en les empreses tecnològiques és merament testimonial o es limita a tasques comercials o administratives però no al desenvolupament de productes o serveis, ni en llocs estratègics.
 
Aquesta jornada ha comptat amb el secretari general del PSPV-PSOE i president de la Generalitat, Ximo Puig, que ha reivindicat el paper de les NTIC com a agents clau per a reduir la desigualtat, ha apostat per fomentar des del sector públic l'educació tecnològica i donar visibilitat a aquelles dones que han sigut i són pioneres en l'àmbit tecnològic.
 
La bretxa digital és molt preocupant entre gèneres, tenint en compte que el llenguatge digital s'està convertint en el llenguatge del segle XXI, l'entorn digital és el nou espai públic de debat i en el sector productiu l'ocupabilitat, el salari i la productivitat depèn ja quasi exclusivament de la implementació de la indústria 4.0.
 
Les ponents han apostat per una educació tecnològica, que els usos tecnològics estiguen presents en l'aula des del primer moment de l'escolarització, així com canviar currículums i procediments. Així mateix han considerat fonamental que hi haja una assignatura de emprenedoria en les escoles, especialment en batxillerat, al mateix temps que han propugnat una major divulgació científica i tecnològica en els mitjans de comunicació.
 
En la jornada s'han desenvolupat dos espais de debat. El primer: ‘Experiències reals de dones en sectors tecnològics’, amb les ponents Gusi Bertomeu, llicenciada en Filosofia i lletres, fundadora d'Artefinal Studio i el portal especialitzat www.e-mujeres.net; Mariola Marcet, enginyera de disseny industrial i CEO de Upcyclick; Victoria Majadas, enginyera superior de Telecomunicacions i Business Angel dins de l'associació Big Ban Angels; i com moderadora la diputada i secretària d'Igualtat del PSPV, Rosa Peris. I el segon: ‘Com podem argumentar la presència i l'interès de les dones en la tecnologia?’, amb les ponents Nuria Oliver, doctora en Intel·ligència Artificial i chief data scientist en DataPop Alliance, i Victoria Gómez llicenciada en Informàtica, directora de Florida Universitària, i com moderada la diputada Noelia Hernández.
 
També han assistit a aquesta jornada la secretaria autonòmica d'Economia Sostenible, Sectors Productius i Comerç, Blanca Marín; la secretària autonòmica de Model Econòmic i Finançament, María José Mira; la directora general de l'Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere, Mará Such; la diputada autonòmica, Toñi Serna, i les diputades en el Congrés dels Diputats, Patricia Blanquer i Ana Botella, entre altres dirigents del PSPV i representants d'entitats vinculades al món de la tecnologia, l'agricultura i la indústria.

 


 

Mujeres y Tecnología: La aportación del PSPV para romper clichés y visibilizar la presencia de mujeres
 
El PSPV ha celebrado la jornada ‘Mujeres y Tecnología: condenadas a entenderse’ en la que se ha reflexionado, analizado y debatido sobre la presencia y el papel de las mujeres en los sectores tecnológicos al tiempo que se han planteado acciones para impulsar la presencia femenina en estos sectores.
 
La diputada autonómica Noelia Hernández, organizadora del encuentro, ha señalado que hay que romper clichés y visibilizar el papel destacado que algunas mujeres ya tienen en este sector y que sirva para abrir puertas.
 
La economía digital no puede permitirse el lujo de desarrollarse sin mujeres y las mujeres tampoco pueden permitir quedar fuera de uno de los cambios empresariales, laborales y sociales más importantes que se va a producir en los próximos años.
 
La industria 4.0 y la digitalización de nuestra economía son ya un hecho y quedarse fuera significaría añadir un nuevo techo de cristal. A día de hoy tan solo el 30% de los estudiantes de grados técnicos son mujeres y la presencia femenina en las empresas tecnológicas es meramente testimonial o se limita a tareas comerciales o administrativas pero no al desarrollo de productos o servicios, ni en puestos estratégicos.
 
Esta jornada ha contado con el secretario general del PSPV-PSOE y president de la Generalitat, Ximo Puig, que ha reivindicado el papel de las NTIC como agentes clave para reducir la desigualdad,  ha apostado por fomentar desde el sector público la educación tecnológica y dar visibilidad a aquellas mujeres que han sido y son pioneras en el ámbito tecnológico.
 
La brecha digital es muy preocupante entre géneros, teniendo en cuenta que el lenguaje digital se está convirtiendo en el lenguaje del siglo XXI, el entorno digital es el nuevo espacio público de debate y en el sector productivo la empleabilidad, el salario y la productividad depende ya casi exclusivamente de la implementación de la industria 4.0.
 
Las ponentes han apostado por una educación tecnológica, que los usos tecnológicos estén presentes en el aula desde el primer momento de la escolarización, así como cambiar currículos y procedimientos. Asimismo han considerado fundamental que haya una asignatura de emprendimiento en las escuelas, especialmente en bachillerato, al tiempo que han propugnado una mayor divulgación científica y tecnológica en los medios de comunicación.
 
En la jornada se han desarrollado dos espacios de debate. El primero: ‘Experiencias reales de mujeres en sectores tecnológicos’, con  las ponentes Gusi Bertomeu, licenciada en Filosofía y letras, fundadora de Artefinal Studio y el portal especializado www.e-mujeres.net; Mariola Marcet, ingeniera de diseño industrial y CEO de Upcyclick; Victoria Majadas, ingeniera superior de Telecomunicaciones y Business Angel dentro de la asociación Big Ban Angels; y como moderadora la diputada y secretaria de Igualdad del PSPV, Rosa Peris. Y el segundo: ‘¿Cómo podemos argumentar la presencia y el interés de las mujeres en la tecnología?’, con las ponentes Nuria Oliver, doctora en Inteligencia Artificial y chief data scientist en DataPop Alliance, y Victoria Gómez licenciada en Informática, directora de Florida Universitaria, y como moderada la diputada Noelia Hernández.
 
También han asistido a esta jornada la secretaría autonómica de Economía Sostenible, Sectores Productivos y Comercio, Blanca Marín; la secretaria autonómica de Modelo Económico y Financiación, María José Mira; la directora general del Instituto Valenciano de las Mujeres y por la Igualdad de Género, Mará Such; la diputada autonómica, Toñi Serna, y las diputadas en el Congreso de los Diputados, Patricia Blanquer y Ana Botella, entre otras dirigentes del PSPV y representantes de entidades vinculadas al mundo de la tecnología, la agricultura y la industria.
 

 

Copyright © Socialistes Valencians PSPV-PSOE 2017 PSPV-PSOE
La nostra adreça:
PSPV-PSOE
Avda. de l'Oest, 48-4a
València, Valencia 46001
Spain

Add us to your address book