Copy

Sæson for lopper. Myter og forebyggelse

Endelig er foråret over os. Det nyder de fleste af os, men desværre er foråret også tiden, hvor risikoen for at vores hunde og katte angribes af generende eller i værste fald farlige parasitter.
Dette nyhedsbrev handler om lopper – og hvad du kan gøre for, at de er til mindst muligt gene for dit kæledyr.

5 myter om lopper – Kender du de rigtige svar?

Hvis der er lopper hjemme hos os, er det helt sikkert, at jeg selv bliver bidt:
Det er muligt, at du har ret – men uanset, hvor tiltrækkende du er, vil lopper altid foretrække hunde og katte frem for mennesker. Lopper kan nemlig ikke formere sig på menneskeblod. Vi hører jævnligt ejere fortælle om denne teori i konsultationen – og de bliver som regel meget overrasket, når vi viser dem en levende loppe på deres kæledyr.

Selvom jeg har behandlet, er der stadig lopper på min hund – så behandlingen virker ikke.
Det kan desværre være, at du har ret. Det er i hvert fald vores erfaring, at nogle loppemidler er mere effektive end andre (selvom industrien ikke altid er enige med os i dette). Men inden du konkluderer, at behandlingen ikke virker, skal du vide, at der kan gå op til 6 måneder fra en behandling sættes i gang, til lopperne er helt væk. Forskellige loppemidler virker forskelligt – og der vil derfor være stor forskel på, hvor længe du vil finde levende lopper. Som udgangspunkt er det ok, at finde nogle få sorte lopper (da disse er nyudklækkede). Rødbrune voksne lopper skal derimod helst være væk i løbet af et par dage.

Der er ingen grund til at loppebehandle om vinteren
Hvis man vil være sikker på, at der ikke er lopper i hjemmet, er det desværre nødvendigt at behandle sit kæledyr hele året. Dog er risikoen for loppeangreb størst forår og efterår.

Når min katte ikke klør sig, har den heller ikke lopper.
Tja, hvis du kan se lopper eller loppeekskrementer i pelsen, har den nok alligevel. Katte slikker sig typisk, hvorimod hunde klør sig, når de har lopper. Dertil er der den forskel, at katte ofte slikker sig i smug, hvorimod hunde sjældent føler sig særlig generte over at klø sig, mens andre kigger på.

Lopper er irriterende, men heldigvis ikke farlige.
Det er heldigvis sjældent, at hunde og katte bliver alvorligt syge af loppebid. Lopper kan imidlertid være smittebærere af en lang række bakterielle og virale sygdomme, og det er ikke usædvanligt for dem at overføre bændelorm. Nogle dyr er allergiske overfor loppebid – og kan få meget kraftige hudreaktioner. Svækkede individer, der er angrebet af et stort antal lopper, kan risikere at få blodmangel.


Hvad er symptomerne på at min hund eller kat har lopper?
•    At dyret klør/slikker sig mere end normalt – Hunde bider sig typisk i lysken.
•    Fund af voksne lopper eller loppeafføring i pelsen (Loppeafføring giver små sorte prikker der afgiver rød-brun farve, hvis de placeres på et stykke fugtigt køkkenrulle)
•    At du selv har loppebid på kroppen.
•    Små sår – der ofte er røde eller blødende.
•    Hårtab og rød og irriteret hud.
•    Har bændelorm
(Det er dog vigtigt at understrege, at det er sjældent, at et dyr har alle symptomer – og at det kan være svært at finde lopperne, der kun er på dyret en lille del af tiden). 

Hvilket loppemiddel, skal jeg vælge?
Det er meget individuelt, hvilket loppemiddel, der passer til det enkelte dyr – og måske i endnu højere grad til den enkelte ejer. Der findes loppeshampooer (som dog ikke kan stå alene), de såkaldte spot-on præparater, halsbånd der virker i mange måneder og tabletter. Fordelen ved at give tabletter er, at man er sikker på at hunden optager det og at behandlingen holder i op til 12 uger. De virker alle på forskellige måder. Nogle virker hurtigere end andre, nogle skal gives hyppigt, andre sjældent, og der er også stor forskel på prisen (her er det dog vigtigt at se på behandlingsprisen pr. måned og ikke pr. behandling).
Mange loppemidler er receptpligtige, og kræver forudgående besøg hos dyrlægen (har man været hos dyrlægen for nylig, er nyt besøg dog sjældent nødvendigt).
Nogle midler virker kun på lopper, andre har også effekt på andre parasitter f.eks. flåter. Skal man have sit dyr med til udlandet, er der også hensyn at tage, da der f.eks. i sydeuropa findes parasitter vi ikke har i Danmark og som kan være livesfarlige for dit dyr.
Husk at det langt fra er alle loppemidler, der kan kombineres med hinanden – og at nogle loppemidler til hunde kan være livsfarlige for katte.
Du er altid velkommen til at ringe til os på 32 2100 21, så vi kan hjælpe dig med at vælge det rette loppemiddel.

Hvordan slipper vi af med lopper, hvis de først er kommet ind i hjemmet?
Det kan næsten virke uoverskueligt, hvis ens dyr er angrebet af lopper – og man ved, at der med korrekt behandling kan gå op til et halvt år, inden de er væk fra hjemmet igen. Heldigvis går der som regel ikke så lang tid, inden hovedparten af lopperne er forsvundet. Du skal blot købe det loppemiddel, der passer bedst til dig og din hund. Behandle som beskrevet i brugsanvisningen – og endelig huske at behandle i mindst 6 måneder, selvom du ikke længere ser lopper. Støvsuge dit hjem ofte og grundigt (Husk at smide støvsugerposen ud bagefter). Vaske din hund eller kats tæpper ved mindst 60 grader. Frysning har også en effekt, men er ikke lige så effektivt.

Læs mere om lopper og andre parasitter på vores hjemmeside
www.osterbrodyreklinik.dk

Tilbud på FleaTrap:
Flea-trap Loppefælde, der er udviklet til nemt, effektivt og giftfrit at indfange lopper i hjemmet

MyFleaTrap er en trådløs og handy loppefælde, der nemt kan flyttes rundt, hvor du vil bruge den indendørs.

Ingen giftstoffer
Dokumenteret biologisk virkningsmekanisme
Supplement til igangværende loppebehandling af hund og kat

Se film fra YouTube
Normalpris 399 kr. – Nu kun 299 kr.
(Kun så længe lager haves).
 
Copyright © 2017 Østerbro Dyreklinik, All rights reserved.


Send nyhedsbrevet til en ven

Ønsker du at ændre på hvordan du modtager nyhedsbrevet?
Du kan opdatere dine email eller info eller afmelde dig fra listen

Email Marketing Powered by Mailchimp