Copy

Saps que…
Sobre els reconeixements a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local a la demarcació de Girona, l'Infoparticip@ 2016
Durant els últims mesos de l'any 2016 i fins a finals de gener del 2017 el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona ha portat a terme l'avaluació de la transparència dels portals i pàgines web dels ens locals catalans mitjançant els indicadors Infoparticip@. A la cerimònia d'entrega dels quarts Segells Infoparticip@, celebrada el passat 19 d'abril es van guardonar els ens locals catalans amb més bones puntuacions. 
Recull de fotografies dels alcaldes i representants dels ens gironins guardonats a l'Infoparticip@ 2016 en el moment de recollir els premis
Què és el Segell Infoparticipa?
El Segell Inforparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local és una certificació que atorga la UAB com a reconeixement a les bones pràctiques que es posen de manifest als webs de les administracions públiques locals, ajuntaments, consells comarcals i, per primer cop aquest 2016 a les diputacions. A partir dels 52 indicadors per ajuntaments -49 indicadors en el cas de les diputacions i consells comarcals- utilitzant com a base  Llei de Transparència, s'atorga el Segell Infoparticip@ als ens que obtenen més indicadors positius en funció de la seva població. 
Existeix també un segon nivell de reconeixement, la Menció Infoparticipa, i finalment un Reconeixement a la millora de la qualitat i la transparència per a les administracions que han passat d'un suspens a un aprovat amb almenys un 60% d'indicadors positius. Els resultats de l'anàlisi, a més, són introduïts al Mapa Infoparticipa mitjançant un gestor de continguts que publica automàticament els resultats georeferenciats en un GoogleMap.
En què beneficia el meu ens complir amb indicadors com els Infoparticip@?
Complir amb els indicadors de les organitzacions i entitats avaluadores és una bona manera per organitzar, detectar, millorar, ampliar i explicar millor la informació que cal fer pública a efectes de la llei de transparència. Sovint, quan treballem amb la pàgina web o portal de transparència del nostre ens correm el risc de pensar que la informació és clara, completa i fàcilment localitzable perquè som nosaltres mateixos els qui la col·loquem i la gestionem. En aquest sentit, les avaluacions externes permeten d'una banda, posar a prova la feina que fem perquè són terceres persones, alienes a la nostra institució, les que, amb ulls de ciutadà, busquen, valoren i avaluen aquestes informacions i de l'altra, actuar com a factor motivador de millora. 

Com han anat les avaluacions Infoparticip@ 2016 a Catalunya?
A l'entrega de premis d'aquest any s'han guardonat:

93 ajuntaments catalans
5 Consells Comarcals
3 Diputacions

Quins guardons s'han atorgat a la demarcació de Girona?
A l'entrega de premis de les avaluacions 2016 del passat dia 19 d'abril,  a la demarcació de Girona, s'han atorgat els següents guardons: 

 1 Segell Infoparticip@ per la Diputació de Girona

 
1 Segell Infoparticip@ pel Consell Comarcal del Gironès

 
10 Segells Infoparticip@ pels ajuntaments de: Llagostera, Cassà de la Selva, Girona, Palau-Savardera, Roses, Canet d'Adri, Sant Gregori, Puigcerdà, Riudellots de la Selva i Riudaura.

 
1 Menció Infoparticip@ a l'ajuntament de Lloret de Mar

 3 Reconeixements Infoparticip@ als ajuntaments d'Olot, Sant Feliu de Guíxols i l'Escala

 
Quan hi haurà més avaluacions?
Durant aquest 2017 hi haurà noves avaluacions als ajuntaments. D'una banda, Transparència Internacional Espanya avaluarà, mitjançant els indicadors ITA, un total de 110 ajuntaments de tot Espanya. Per altra banda, a finals d'aquest 2017 Infoparticip@ també efectuarà de nou l'avaluació a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local per l'atorgament de segells, mencions i reconeixements. 
Tot i així, no cal esperar a l'inici de períodes d'avaluacions per tractar de millorar, ampliar o explicar millor les informacions dels webs i portals de transparència dels vostres ens. La clau per la millora de la transparència del vostre ens està en l'organització interna, la planificació dels treballs, la coordinació i treball transversal i l'intercanvi de coneixement entre els treballadors. 
Necessites assistència i assessorament?
Consulta'ns a l'Oficina de bon govern, transparència i participació ciutadana via:
Alguns enllaços amb informació d'interès:
Oficina de Bon Govern, Transparència i Participació Ciutadana
Correu electrònic
Copyright © 2017 Diputació de Girona, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp