Copy

- Turneringer -

Maj 2017

Turneringer i maj
8.5 Sommercup Jylland / Fyn 2017 (tilmelding)
11.5 - 17.6: Pokalturneringen 2017


Kommende turneringer
10.6. 3kamp for 2mandshold 2017 Alt udsolgt! 
17.6 Pokalfinale + pokalpot
12. 8. Svendborg Open 
19.-20.8 DM Mixed Doubles 
25.-27.8. Malmø Open
31.8. Holdturneringsstart 
2.9. BG 1/2 Marathon Alt udsolgt! 
28.-29.10. Individuel DM kvalifikation i Øst og Vest 
11.11. Bussen Open 3.0 Se mere her
18.-19.11. Individuel DM og DM i speedbackgammon 

Peter Sung Hoon Jensen ny formand i DBgF

Af Taus Bøytler

Vores nye formand har været medlem af DBgF siden 1996
DBgF har fået ny formand. Han hedder Peter Sung Hoon Jensen og spiller for KBgK. Der er også kommet nye kræfter i bestyrelsen, der har konstitueret sig på følgende vis.

Nyhedsbrevet har mødt den nye formand til en snak om forbundets fremtid.

Hvad fik dig til at stille op som formand for DBgF?

Peter: "Det er lidt svært at svare entydigt på... Det var min overraskelse over, hvor mange, der rent faktisk var til stede kl. 10 om morgenen til landsrådsmødet, stemningen på dagen – en speciel feeling.

Jeg har tænkt over det for længe inden, så det var egentligt ikke så svært for mig at række hånden op! Men jeg vidste det først rigtigt, da 'chancen' opstod!
"

På landsrådet fortalte du, at du har erfaring fra andre bestyrelser. Kan du fortælle lidt mere om det?

Peter: "Jeg har prøvet mig selv af gennem hele mit liv, trods mine fysiske begrænsninger! Mange fortalte mig, at jeg måske havde taget munden lidt for fuld, men jeg var for mange år siden (i år 2000) formand for Espergærde Skakklub, hvor jeg forhandlede løn med klubbens førsteholdsspillere og tog imod nye juniormedlemmer, der ville prøve kræfter med den ædle brikspil og gentleman-sport, skak! Jeg var Formand for Gamle Elevers Forening på Espergærde Gymnasium, hvor min gode ven Carsten Ohm havde siddet som formand i fire år – jeg nåede at være formand i syv år, og det bliver aldrig slået!

Jeg afholdte en tale ved gymnasiets årlige translokation foran 3000 tilhørere og uddelte Årets Pegepind! Til slut sad jeg også som formand i De Sydpolske Teltarbejdere, som er en loge-agtig samling af omkring 40 mænd, som laver teaterteknik, såsom lyd, lys, opbygning af scenografi og afvikling!

Alle tre formandskaber påtog jeg mig på samme tid – fordi 'nogen' mente, at jeg ikke kunne, men jeg KU'! Derudover har jeg siddet i 13 andre bestyrelser og haft mange forskellige roller – lige nu sidder jeg 'kun' i tre forskellige bestyrelser; formand i DBgF, suppleant i min beboerforening og revisorsuppleant på grund af en invitation til årets julefrokost.

Jeg kender 'næsten' alle i DBgF eller rettere næsten alle ved, hvem jeg er!
Den der har evnen – har pligten!
"

Hvad håber du, at du og bestyrelsen opnår inden landsrådet 2018?

Peter: "Jeg håber, at DBgF vokser sig større og blandt andet bruger tid på at hverve nye medlemmer til ”vores midte”! Jeg ønsker, at DBgF bliver samlet i forening uden for meget personligt fnidder! Jeg håber, at vi sammen kan starte noget nyt eller genoplive noget fra historisk tid?

Hvis du kun har noget negativt at sige om DBgF, så kom personligt til mig eller en fra bestyrelsen, men lad være med at skrive det på eksempelvis Facebook eller DBgF-debatten! Sammen er vi de stærkeste! INGEN skal føle sig stærkere end det svageste led i kæden!
"

Tror du nogensinde, at forbundet får en ny hjemmeside? (Pas på, hvad du svarer…)

Peter: "Jeg tror på, at DBgF kan lægge al historikken bag sig omkring et nyt website og kan se en helt ny hjemmeside inden sæsonstarten 2017 / 2018 – det er mit håb, men ikke urealistisk! Jeg regner med, at bestyrelsen godkender et udkast meget snart med forskellige krav!"

Hvad er den største oplevelse, du har haft som backgammonspiller?

Peter: "Det er nok VM i 1998 i Monaco! Frankrig havde lige vundet VM i fodbold i Paris en time inden, jeg landede i Nice sammen med mine klubkammerater fra den daværende Humlebæk Backgammon Klub.

Jeg oplevede luksus i overflod, stegte min egen bøf på en restaurant, gik ned på promenaden hver morgen og spiste dejlig morgenmad, mens jeg gloede på rige folk, der ikke vidste hvordan deres penge kunne slå til.

Ellers må mine gevinster i Intermediate ved Nordic Open i 2011 mod Michael B. S. Jensen fra nu Vesterbro BgK og i 2013 imod ”Nord-damen” (Mariann Modalen fra Norge, red.), der både anvendte snus og øl under finalen!
"

Big Bang vinder Nordic Open

Af Taus Bøytler

Henrik Bang - Den stolte vinder af champ-rækken til Nordic Open 2017
Det kommer sikkert ikke som en overraskelse for nyhedsbrevets faste læsere, at Henrik Bang vandt champ-rækken til Nordic Open 2017. Nyhedsbrevet har mødt ham til en snak om den imponerende præstation.

Hvordan havde du det, da du havde vundet finalen til Nordic Open?

Henrik: "Jeg havde det dejligt, men også følelsen af lettelse. Det jo den titel, man helst vil have på cv’et, og at vinde i København, ens hjemmebane, var med til at gøre oplevelsen endnu bedre.

Jeg spillede mit første Nordic i 2002, hvor jeg spillede i Novicerækken de første 2 år, hvorefter jeg rykkede op i Championshiprækken, som jeg har spillet med i samtlige år siden. Så 14. gang blev lykkens gang, selvom jeg ikke havde regnet med, der skulle gå så lang tid, inden pokalen kom i hus:)
"
 
Var du nervøs i de afgørende kampe?

Henrik: "Ja, i semifinalen var jeg helt sikkert ikke tilpas, og jeg spillede også en rigtig dårlig kamp. I finalen var jeg takket være min gode ven Marc Olsens coaching tilbage i mit A-game, og spillede en hæderlig finale, hvor heldet var den afgørende faktor, mod en suverænt spillende Elias Kritikos fra Norge/Grækenland.

Efter at have spillet så ringe i semifinalen valgte jeg en anden tilgang til finalekampen. Fik en god nats søvn, stod tidligt op og tjekkede ud af hotellet for at køre hjem og slappe lidt af. Kom tilbage til hotellet en times tid inden finalen og tog en god snak med Marc, som forberedte mig på en lang og hård finalekamp.

Da jeg gik ind til kampen, var jeg totalt ovenpå, ingen nervøsitet overhovedet og kunne bare mærke, at jeg skulle have brugt noget mere tid på at skrive en sejrstale:)
"

Var du alvorligt i sækken i nogle af dine kampe?

Henrik: "Ja, når man vinder 8 kampe i træk, så sker der da nogle syge ting undervejs, men ikke noget jeg ikke har vænnet mig til sker efter 2 år i 2 div. Øst B. Her plejer det dog ikke at være mig, der tryller:) Men jeg har lært, at når man i samme turnering 4 gange laver den berømte linie 16 fra baren på 5 punkts bordet, med hit 2/4, så er noget stort på vej:)"

Har du planer om at deltage i nogle af de store internationale turneringer i år?

Henrik: "Regner med at tage til VM i Monte Carlo og gå efter The Double, som ingen endnu har præsteret, så det er planen:) Ellers regner jeg desværre ikke med jeg får tid til flere turneringer i år"

Hvornår ser vi Nemo i elitedivisionen igen?

Henrik: "For tiden ligger vi og hygger i 2. Div. Øst B og måske er det her vi hører til. Inden jeg kom til Nordic, havde jeg tabt de sidste 4 holdkampe (2. Div. Øst B!!!) 3 sejre og 5 nederlag er jo ikke prangende på en sæson, og så tabte jeg for øvrigt også en kamp for 2. Holdet i 3 div. Øst B mod den altid charmerende Homeyra.

Målet  for Nemo er en oprykning til 1. Div. inden for de næste 10  måneder, men i elitedivisionen ser vi nok ikke Nemo før 2019. Vi havde inden sidste sæson styrket holdet med to af Danmarks stærkeste spillere, Frederik Bentler og Thomas Holm, men alligevel klarede vi ikke oprykning. Til næste sæson har vi derfor været nødt til at kalde nogle af udenlandsdanskerne hjem, så regner med yderligere forstærkning til den kommende sæson.

Jeg vil gerne slutte af med at sige et stort tak til Nordic Open staff og TL’ere, som får det hele til at køre og gør et kæmpe stykke arbejde og i den grad fortjener ros for en vellykket turnering. Et stort tak til alle, der bakkede mig op undervejs, specielt min bror Michael, Tia, Sabrina, Barbara, Carter, Pierre og Marc for at tro på mig hele vejen. Over 100 sms’er (nok et tegn på man ikke har FB) med lykkeønskninger, deriblandt fra min backgammonmentor John Sjølin, varmede også ovenpå en helt igennem (u)fortjent sejr!
"

Drawboss giver dig overblikket over alle kampene
Champion - Cup
Champion - Finals

Johnny Pedersen slog Katrine Pawlik
i finalen i Advanced

Af Taus Bøytler

Johnny Pedersen bruger ikke de moderne hjælpemidler til backgammon
Han tabte i anden runde i main til engelske David Brown. Men via fighters fik han kæmpet sig hele vejen til finalen i Advanced, hvor landskvinden Katrine Pawlik blev besejret. Nyhedsbrevet har mødt Johnny Pedersen, der i år deltog i Nordic Open for 20. gang i træk.

Hvad er det fedeste ved at vinde Nordic Open?

Johnny: "Det fedeste ved at vinde? Ja, der er jo flere ting: Pengene, de fede gaver bl.a. P40-spillet, som nok er i en prisklasse, som jeg slet ikke ville overveje, og de flotte pokaler - jeg har jo efterhånden et par stykker lol. Og anerkendelsen fra de mange backgammonvenner, man efterhånden har i miljøet."

Hvordan oplevede du selve finalekampen, hvor du spillede mod Katrine Pawlik?

Johnny: "Jeg oplevede den som en hyggelig match, hvor jeg tror Katrine havde nogle flere nerver på ....Vi fik os af og til et sundt grin over, hvordan Katrine ville starte et nyt parti med en ny og måske ikke helt velovervejet startopstilling."

Det er noget med, at du har deltaget i Nordic Open før – Hvor mange gange har du spillet med?

Johnny: "Jeg har jo 20 års jubilæum i år - Alle 20 i en fin ubrudt række, så jeg har jo deltaget i krigen"

I holdturneringen spiller du for Horsens, der i sæsonen 2016/2017 rykkede ned fra 1. division og dermed skal spille i 2. division vest i den kommende sæson. Hvordan vurderer du jeres muligheder for at rykke op igen med det samme?

Johnny: "Jo, tør jo næsten ikke lave en opmelding som vores holdkaptajn. Citat Michael Nielsen "det var så den sidste sæson i 1. div ", og ja han fik ret, men måske ikke lige den vej han havde håbet på, men en hurtig oprykning burde være i støbeskeen. PS: Sorry, Michael, jeg kunne ikke lade være"

Du har siden 1999 mødt 354 forskellige modstandere. Hvilket DBgF-medlem er din skrækmodstander og hvorfor?

Johnny: "Jeg har ikke rigtig nogen skrækmodstander. Hygger jo bare med spillet uden alle de moderne hjælpemidler, der er i dag. Og der er jo en del rigtig skrappe spillere i dag.... Men skulle jeg vælge et par stykker må det jo være spillere som Marc Olsen, Michael Nielsen og Lars Trabolt.

Det var så de 5 lette spørgsmål. Hvornår kommer de svære?"


Drawboss giver dig overblikket over alle kampene
Advanced - Cup
Adwanced - Finals

Michael B.S. Jensen tabte intermediate-finalen

Af Taus Bøytler

Michael B. S. Jensen tabte også finalen i intermediate i 2011
I holdturneringen 2016/2017 blev han topscorer for Vesterbro Backgammonklub i 2. division Øst B. Til Nordic tabte han Intermediate-finalen for anden gang. Til gengæld vinder han (næsten) altid over Maj Falsig. Nyhedsbrevet har mødt Michael B. S. Jensen.

Hvordan var det at spille en finale til Nordic Open?  

Michael: "Nu havde jeg spillet en tidligere finale fra nordic i 2013, så jeg var ret rolig, hvorimod min modstander tydeligt trak vejret tungt. Det eneste jeg ser lidt tilbage på som skidt er, at jeg først ved stillingen 13-2 til modstanderen tager en pause fremfor tidligere, da jeg ender i en 11-15 stilling, hvor gammonforsøget (doblet) endte i nederlag."

Hvornår under Nordic Open gik det op for dig, at du var ved at levere en stor præstation?

Michael: "Jeg var heldig med bye i runde 1, men mener at huske, at jeg tænkte, at jeg måske var på vej mod noget stort efter at have slået Jeppe, som var den skrappeste modstander undervejs i turneringen. I kvartfinalen og semifinalen gled jeg egentlig hurtig igennem (jeg rullede virkelig lækkert), men i finalekampen følte jeg mig magtesløs."

Hvordan vil du beskrive dig selv som backgammonspiller?

Michael: "Jeg vil beskrive mig selv som lykkeridder; jeg er intuitiv og oftest ender jeg med at spille det, jeg først så. Jeg er lidt for selvkritisk og utålmodig, og jeg prøver at blande ting. Jeg er ret god til at få gode spillere til at spille middelmådigt, men det betyder ikke, at jeg vinder.

Jeg er nok lidt bevidst om, at jeg satser for meget og jeg synes ikke, at jeg er en god cube-spiller. Men jeg har følt mig heldig som oftest
".

Hvad er det fedeste ved at spille for Vesterbro Backgammonklub i holdturneringen?

Michael: "Det fedeste? Hmm...  Der er mange gode svarmuligheder, men jeg kan lide skolen og Mikael Stenstrup, og jeg elsker Birgit Jørgensens mad. Jette og Kim har jeg spillet sammen med i Cube Action, og jeg er rigtig glad for stadig at spille i klub med dem. Faktisk er der mange navne, jeg kunne nævne her - for klubben har mange ildsjæle. Og der er en god fordeling mellem kønnene.

Efter opløsningen af Cube Action fandt jeg den størrelsesmæssigt passende. Den er så vokset en del siden starten. Jeg vidste, at hvis jeg skulle mere med backgammon, så skulle jeg ind et sted med ugentlige turneringer. Og der var Vesterbro lige til højrebenet.
"

Din statistik mod din bedre halvdel, Maj Falsig, er på imponerende 15-4 (78,9 %). Betyder det, at du aldrig vasker op?

Michael: "Vi har opvaskemaskine, men nej - jeg slipper ikke for at fylde/tømme den... I wish...

Vi startede i Cube Action sammen (i 2007) og havde mange interne ratede kampe imod hinanden over årene. Jeg selv havde en afsindig heldig start i backgammon med en 2. plads i Hittingback Open. Jeg tror, at jeg psykologisk set havde en fordel i forhold til Maj; dvs. jeg blev anset for en lidt bedre spiller, end jeg egentlig var. Samt vi spillede i hyggeligt miljø med snak - og ingen af os var særligt seriøse i starten.

Dog var jeg meget engageret, og efter at Maj og jeg ikke længere spillede på hold sammen, og jeg havde holdt en backgammon-pause, føler jeg også at tingene er vendt. Spurgte du os begge, ville svaret nok være, at vi er modpoler; jeg er gerne snakkende og prøver at hygge mig med samtaler under spillet, mens Maj ikke taler så meget under vigtige kampe for at være fuldt koncentreret.

Vi har talt en del om det gennem årene; at jeg har psyket Maj til at tabe ved at snakke undervejs i spillet - og flere gange har hun faktisk taget musik i ørerne (de seneste par år), for at finde ro og fokus. Ser vi tilbage på fx de seneste år, så spiller vi mere lige op nu. Men ja - da vi begge startede med at spille, kunne jeg snakke mig til en sejr :)
"

Drawboss giver dig overblikket over alle kampene
Intermediate - Cup
Intermediate - Finals

Steen Grønbech blev årets backgammonspiller 2016

Af Taus Bøytler

Steen Grønbech kan nu måde kalde sig årets danske backgammonspiller 2016 og super stormester
Det kom nok som en overraskelse for de færreste, at Steen Grønbech fra Casino Copenhagen Backgammon løb med titlen som årets backgammonspiller 2016. Nyhedsbrevet har mødt ham til en snak om et backgammonår ud over det sædvanlige.

Hvordan føles det at være årets danske backgammonspiller 2016?

Steen: "Fantastisk! Og så minder det mig om et fantastisk backgammonefterår i 2016! Det var dog lidt underligt at overrække prisen til mig selv til Nordic Open, men der var ikke rigtig andre til at gøre det, da jeg fik resultatet at vide før præmieoverrækkelsen til Nordic Open.

Jeg vil også lige sige tusind tak til Karsten Bredahl og mit hold for at komme på scenen og overrække mig en T-shirt med alle årets resultater. Det viser, at de tænker på en. Backgammon er så meget mere end backgammon, og det minder mit hold mig konstant om. Det sociale betyder alt – selv om det også er sjovt at vinde. En bedrift vi på holdet ikke har haft så meget succes med de seneste år.
"

Hvordan vil du beskrive dit backgammonår 2016?

Steen: "2016 har været mit klart bedste backgammonår nogensinde. Jeg havde før 2016 opnået en del målt på diverse normer (BMAB, 3xTMP norm, over 1300 i ratingnorm og hele 3 botnormer), men jeg var aldrig nået helt til tops i de store individuelle turneringer. 2016 skulle så blive året, hvor det ændrede sig.

Det hele startede med en hyggeturnering 11. juni i Ringsted, hvor jeg sammen med Birgitte Nissen vandt deres 3 kamp for to mands hold med stegt pattegris på siden. Senere på året vandt jeg så den prestigefulde XG-masters-turnering, som jeg har deltaget i en del år, men aldrig nået helt til tops i.

I oktober vandt jeg EM for anden gang med landsholdet, og det er altid en meget speciel følelse at vinde i holdturneringer, hvor man deler sejren med andre og jubler sammen. Grundet mine ikke så gode resultater i holdturneringer, måtte jeg igennem kvalifikation til DM, som jeg heldigvis overlevede. Efterfølgende gik jeg i november hele vejen og vandt DM – Nogle vil nok sige, at jeg var heldig med en 33, som jeg er sikker på, at min finalemodstander Peter Friberg husker.

Endelig fik jeg også i december mit første store internationale resultat. Jeg besluttede faktisk ret spontant at tage til Dubrovnik med Michael ”MIK” Larsen og spille turneringen der. Det viste sig at være en god beslutning. Det var en fantastisk tur, og jeg endte med at vinde alle mine kampe og til sidst sidde i finalen mod en af verdens absolut stærkeste spillere, Mochy fra Japan. Jeg havde besejret Mochy en gang tidligere i turneringen i en ret vild kamp, som endte med at være overstået på 15 minutter (16 cube).

Turneringen blev spillet som ren double elimination, hvilket betød at Mochy skulle besejre mig 2 gange i finalen for at vinde. Et forsøg var dog nok for mig, og efter en lang og interessant 17 pointskamp stod jeg som vinder af turneringen. Jeg tror roligt man kan sige, at det var et fantastisk backgammonefterår for mig! Hvis man skulle ønske at se nogle finalekampene er her links til dem:
"

Dubrovnikfinale: https://www.youtube.com/watch?v=nPA9LGor56E&t=2s
DM-finale: https://www.youtube.com/watch?v=rPYHIamwP8g
XGM-finale: https://www.youtube.com/watch?v=gDANR5SNxOA

Hvilket af dine resultater fra 2016 betyder mest for dig?

Steen: "Følelsesmæssigt og det jeg vil huske i længst, er helt sikkert det individuelle DM. Det er en speciel turnering, som alle danskere kæmper for at vinde, og som er mega svær at nå til tops i, da man typisk skal igennem et meget stærkt felt af danske backgammonspillere. 

Lige i hælene kommer dog de tre andre store resultater – Dubrovnik, Hold EM og XG-masters.  Det er 4 resultater, som jeg opnåede indenfor 3 måneder (oktober-december) i en periode, hvor jeg backgammonmæssigt kunne gå på vandet og stort set vandt alt, hvad jeg deltog i. Det er måske det samlede resultat inden for så kort tid, som gør at man vil huske den periode for altid.
"

Hvad er din største styrke som backgammonspiller?

Steen: "At jeg elsker spillet og dermed kan bruge uendelig meget tid på det uden at kede mig. Det er nok også den analytiske tilgang, jeg har til spillet. Jeg har en meget matematisk baggrund, som gør at jeg kan analysere og regne ret hurtigt og selv lave formler og hjælpemidler, som kan bruges når jeg spiller.

Dette sammenholdt med, at jeg har brugt uendelig meget tid på spillet – rullet stillinger ud, spillet så mange timer, at jeg slet ikke tør at regne på det. At jeg har læst mange bøger om backgammon og brugt endnu mere tid med botterne Jellyfish/Snowie/XG og diverse databaseprogrammer, som giver mig en meget struktureret analyse af mine fejl og dermed gør mig bedre. Som med så meget andet koster det 10.000+ timer at blive rigtig god til det.
"

Din statistik mod din holdkammerat Jess Danielsen er på 10-1 (90,9 %). Dit eneste nederlag til Jess var i en 17-pointer den 29. oktober 2015 i holdturneringen (Jess spillede på det tidspunkt for Rulle Marie). Hvordan kan det være, at du tabte den kamp?

Steen: "Jess var bare heldig i den kamp! Jeg husker den tydeligt og optog den også. Der var ikke så meget at gøre ved det nederlag. Det hele blev afgjort i en enkelt parti ved scoren 8-8/17, hvor jeg taber 8 point.

 Det hele starter med, at Jess korrekt dobler i et holding game-agtig stilling, hvor han er foran med 23 pips:
"



"Selv om min struktur i hjemlandet ikke er helt perfekt, er den lige så god som hans. Han vil sikkert komme til at spille dybt i sit hjemland og dermed øge min chancer i ræset også (f.eks. spiller mange af hans 6’ere til 1-punktet). Dertil kommer, at jeg har god kontakt i stillingen og mulighed for at ramme et skud senere.

Derfor er taket helt klart, og det ville da også  være en kæmpe fejl at droppe her. Det ender da også med, at jeg rammer et skud og sætter ham på baren. Nu er det så mig, der dobler i denne stilling:
"



"Jeg er bagud med 21 pips, men hans ræs er ret overvurderet, da hans position er så stacket, og det gør at jeg kan angribe mere frit, hvis han kommer ind. Dertil kommer, at jeg har god outfield control, og selv på gode entry-numre skal han overleve et dobbelskud eller værre.

Jess tager her, og det viser sig at være en blunder, men aktuelt går det godt for ham. Selv om jeg formår at lukke ham ude, ruller han en veltimet 66 og efter lidt løbespil/bearoff ender vi i denne stilling, hvor Jess svinger 8-knolden:
"



"Denne tænker jeg ikke ret længe over. Jeg er klart bedre end en 3-ruls og i rigtig mange sekvenser (non-pas for sort og ingen 1 eller 2 til hvid – jaja også 22) vil jeg redoble. Hele 30*17/1296 = 510/1296 - som er ca. 5/13 eller omkring 38%. Jeg ved dog, at jeg skal bruge lidt mere end normalt for at tage da det er en 8 knold ved lige score – jeg kan give op til 8-12/17 eller vælge at spille om matchen (stort set). Ved 9væk-5væk har man ca. 27% ifølge Neil's numbers, som også er det man skal have for at tage. Her har man dog langt mere, og derfor kan det slet ikke overvejes at passe og slet ikke mod en så stærk spiller som Jess. Jess ruller naturligt 11 og vinder let partiet og kommer foran 16-8… Jeg spræller lidt og kæmper mig op på 12-16 inden Jess lukker kampen. Dette var så mit eneste nederlag mod Jess.

Jeg har altid nogle utroligt velspillede kampe mod Jess, og vi spiller da også begge under 3 (XG-analyse) i denne kamp. Faktisk er flere af mine botnormresultater opnået i kampe mod netop Jess. Min 10-1 statistik mod Jess er nok lidt misvisende og er bare udtryk for, at jeg mod ham har været lidt for heldig - men selvfølgelig kun lidt:)

Hvis man har lyst, kan man downloade den ene kamp jeg tabte til Jess her:" https://www.dropbox.com/s/pit2yjnvjokh16u/2015-10-29%20Steen%20Gr%C3%B8nbech%20-%20Jess%20Danielsen%20HT.xg?dl=0

Taus Bøytler vandt hædersprisen 2016

Af Lene Espersen

Den stolte vinder
Tillykke med hædersprisen Taus!

Du blev indstillet til hædersprisen bl.a. for det arbejde, du gør offline, for tiltag på Vesterbro og for nyhedsbrevet.

Hvad betyder det for dig, at medlemmerne synes, du fortjener at blive hædret?

Taus: "Det er jeg meget glad for. Jeg synes, det er en kæmpe anerkendelse. Og jeg er også glad for fadet, vinen og karamellerne - altså dem, der var tilbage efter Kenny Jørgensen havde været på rov:)"

Du står bag en del tiltag i Dansk Backgammon Forbund. Bl.a. er Hajfri Hygge Cup, Vesterbros nye cafékoncept, Bussen Open og nyhedsbrevet vel alle opstået på dit tegnebræt. Hvad er det du kan, som gør, at dine projekter lykkes med succes?

Taus: "Det må du næsten hellere spørge mine fans om:) Når det er sagt, så tilstræber jeg altid at lave turneringer for begyndere eller bredden. Og det smarte er jo, at hvis man bare arrangerer turneringer, der er hyggelige nok, deltager både bredden og eliten. Det er der jo masser eksempler på, og jeg kan næsten ikke være i mig selv af bare begejstring over snart at skulle deltage i 3Kamp for 2mandshold i Ringsted med min faste partner in crime Søren Nielsen.

Bussen Open er en helt unik turnering, da det vist nok er den eneste turnering i verden, der bliver afholdt hvert femte år. Jeg er meget stolt over at være en del af en gruppe, der har lavet en turnering, der er større end OL!

Nyhedsbrevet er magisk. Mere er der vel ikke at sige om det:)
"

Hvad har du i støbeskeen til DBgF i fremtiden?

Taus: "Jeg har lært af bitter erfaring, at det er bedst, hvis jeg holder mine kort tæt på kroppen. Jeg meldte engang ud, at jeg snart ville offentliggøre invitationen til en gratis turnering, hvor der var store pengepræmier. De fleste troede vist, at det bare havde været en joke, men jeg havde faktisk brugt en del timer med at forhandle med en partner, som desværre sprang fra i 11. time.

Så du får mig ikke til at røbe noget her. Men mon ikke jeg finder på et eller andet?
"

Dit hold i holdturneringen: Familien Nemesis er kravlet op hver sæson, de sidste 3 sæsoner, først 10.plads, så 8. plads og nu en 5.plads. Hvad skal der til for at vi får Familien Nemesis på sejrsskamlen i Elitedivisionen?

Taus: "Uha, det er et godt spørgsmål. Som jeg ser det, er der kun tre hold i elitedivisionen, der er markant stærkere end Familien Nemesis: KBgK, Lødigt og Casino Backgammon Copenhagen, eller hvad de nu hedder for tiden.

Det skægge er jo, at vi i den netop afsluttede sæson endte højere end to af de tre hold. Det viser bare, hvor toptilfældigt backgammon er. Bemærk: Jeg siger ikke, at der ikke er andre hold, der er stærkere end os. De er bare ikke markant stærkere:)

Forud for sæsonen 2017/2018 har vi lagt en totrinsplan, der skal sikre vores succes:

For det første skal vi undgå altid at tabe til Lødigt og Soirée Dansante. Det er altid op ad bakke mod de to hold, så i de fire opgør skal vi være ekstra fokuserede: vi skal tidligt i seng om onsdagen, og så skal vi selvfølgelig jagte de muligheder, der altid er.

For det andet skal vi drage nytte af, at vi har fået tilgang af den jyske superstjerne, Khosrow Jafehvand. Det er en fantastisk signing for en klub som vores, at vi har kunnet hente en så vellidt og skrap spiller som Khosrow på en fri transfer, og i vores lukkede facebook-gruppe er der allerede heftige udstik på, om Khosrow eller Margrethe Overgaard Jönsson er bedst til kinapoker!
"

Du meldte ud til landsrådet, at du ikke ved, hvor længe nyhedsbrevet er på dine hænder. - Hvor længe kan vi forvente, at du står ved måned efter måned som nyhedsbrevets far?

Taus: "Jeg meldte ud på landsrådet, at jeg som minimum lavede indeværende udgave af nyhedsbrevet. Det har jeg gjort, og dermed har jeg overholdt min del af aftalen. Så må vi se, hvad der sker herfra."

Bøytler mod verdenseliten
- Reportage fra Speed Ultimate

Af Taus Bøytler

Raj Jansari vandt Speed Ultimate
Optimistisk ud over al rimelig grund og med en ukuelig tro på egne evner tilmeldte jeg mig anden påskedag den dyre speedbackgammonturnering til Nordic Open. Jeg var godt klar over, at jeg måske ikke var storfavorit til at gå hele vejen, men jeg synes, det er ganske underholdende at spille denne særlige disciplin, hvor alt kan ske.

Turneringen havde 23 deltagere, heraf seks danskere, og jeg fik en benhård lodtrækning. Jeg var en af de 14 spillere, der ikke fik bye. I første runde skulle jeg møde landsholdsspilleren Thomas Myhr, og vinderen af vores opgør skulle møde Michihito Kageyama fra Japan, der er kendt som en af verdens skrappeste spillere.

Jeg havde ikke styr på ræset mod Myhr
I statistik mod Thomas Myhr lød inden dette opgør på 2-6, og min seneste sejr var helt tilbage i juli 2003 i en 7-pointer. I holdturneringssæsonen 2015/2016 mødte jeg Myhr hele to gange, og begge gange havde han ni sekunder tilbage på uret, da han havde tæsket mig. Begge gange havde han i øvrigt spillet klart bedst.

Min taktik til dagens opgør var derfor klar: Jeg ville gå til opgaven med enorm respekt for min modstander. Samtidig ville jeg ikke lade mig påvirke af, at han eventuelt ville komme i tidsnød. Det jeg husker bedst fra kampen, er en kommentar fra Myhr efter jeg havde vundet to point på en dobling, der blev taget. "Jeg havde ikke helt styr på ræset, da jeg doblede", fortalte jeg ærligt, hvortil svaret kom prompte: "Nej, det er jeg godt klar over. Du førte med syv pips, så jeg tror, at doblingen var fin nok". Knastør type og knivskarp. Hvis ellers det der med de syv pips passer - Alle kan jo sidde og slynge tilfældige tal ud:)

Hak i den japanske plade
Nå, jeg vandt kampen og skulle så møde Michi i næste runde. Han startede med at fortælle mig, at han lige ville gøre det klart, at det kun var tilladt at bruge én hånd til at flytte brikkerne og cuben med. Jeg fortalte ham, hvad rigtigt er, at det ikke er noget problem, fordi jeg ikke kan bruge min venstre hånd.

Han grinte sødt og sagde, at det ikke var for sjov, og at reglen skam fandtes. Jeg smilede overbærende og fortalte, at det vitterligt ikke var et problem, fordi jeg ikke kan bruge venstre lap. Her gik det så lidt hak i den japanske plade. Han smilede igen sødt og gentog reglen for tredje gang. Da jeg igen tålmodigt gav ham et indblik i min fysiske formåen smilede han først igen, men da han så til sidst fandt ud af, at jeg ikke tog pis på ham, kunne han tydeligvis have krøllet sig selv sammen.

Jeg forestiller mig, at det af os til kan være svært for en høflig japaner at navigere i det danske spændingsfelt mellem friske opmeldinger, ironi og uhøjtidlighed, og her fejlbedømte han altså situationen fuldstændigt. Det er ingen tvivl om, at jeg morede mig mere over ordvekslingen, end han gjorde. Jeg har efterfølgende modtaget en skriftlig undskyldning, og så er den ged vist også barberet til ukendelighed.

Hvad kan gå galt?
Kampen blev optaget, og det var desværre ikke her jeg fik styrket min egen tro på, at jeg er en af verdens bedste speedbackgammonspillere:) Min PR lød på 5.58, mens Michi spillede 5.32. I første parti doblede Michi som hvid i denne stilling:



Min hurtige analyse lød sådan her: "Hvad kan gå galt"?, og jeg nappede hurtigt knolden. Michi lukkede som det naturligste i verden sit bord i eksprestempo, og lidt senere var jeg bagud 0-4 til 9 point. Ifølge XG er det en no double, og det havde kostet 0,427 at passe.

Men ret skal selvfølgelig være ret - Det var ikke kun Michi, der lavede fejl:) I sjette parti kom vi ud i følgende stilling, hvor jeg, stadig som sort, var bagud 3-7 (9):



Jeg får ikke doblet, hvilket ifølge XG koster 0,166. Det gør jeg heller ikke i mine to efterfølgende ture, hvor det koster henholdsvis 0,188 og 0,208. Av, av, av. I fjerde træk efter positionen finder jeg endelig doblingen, og Michi passer korrekt.

4-7 bliver til 7-7, hvor jeg dobler med det samme og saver ham midt over. Det var en super fed oplevelse at spille mod og besejre Michi, og da sejren var en realitet, følte jeg var uovervindelig og ustoppelig.

Det startede naturligt...
I kvartfinalen skulle jeg møde endnu en skrap spiller: Dagfinn Snarheim fra Norge, der tidligere har vundet mesterrækken til Nordic Open. Jeg følte mig klar, godt spillende og godt rullende, og før vi havde fået set os om, førte jeg 8-1 (9). Og så gik det ellers bare i stå. 8-1 blev let og naturligt vekslet til 8-8 og i den afgørende dmp, så det hurtigt sort ud. Jeg fik dog ramt et vitalt etterskud fra baren, da Dagfinn havde taget ti brikker af (de sidste fire stod på topunktet), men det var desværre ikke nok til at avancere til semifinalen.

I semifinalen tabte Dagfinn i øvrigt til georgiske Nodar Gagua, der efterfølgende tabte finalen til den sympatiske brite, Raj Jansari. 

Det var en skæg oplevelse at prøve kræfter med de tunge drenge, og hvis alt går op i en højere enhed, byder jeg dem op til dans igen til 2018-udgaven af speedbackgammonturneringen. 

Drawboss giver dig overblikket over alle kampene
Speed Ultimate - Cup

Nordic set med staff-øjne

Af Taus Bøytler

Her er de så: Nordic-staff
Igen i år sørgede staff for at skabe nogle fantastiske rammer for afviklingen af Nordic Open. Nyhedsbrevet har mødt Birgitte Nissen, en af de utrættelige arbejdsheste.

Hvad er det fedeste ved at være staff til Nordic Open?

Birgitte: "Sig mig, hvad laver I egentlig i de 5 dage I er her? Seriøst- tænker man. ”Jamen forsøger at give jer verdens bedste backgammon oplevelse”.

”Hej- jeg vil rigtig gerne spille en ”jackspot”, hvad koster det”?- ”jamen jeg har til  10 euro, 20 euro og 50 euro, så hvad kan friste”? – ”så vil jeg gerne melde mig ind i en der koster 30”. Ja selvfølgelig.

”Nej Max Pohle,- du må kun være i to jackpot ad gangen” 17 jackpot nåede Max  at spille og vandt de 4 af dem.  Max har sin Nordic-pung med, og alt hvad han vinder kommer i sparegrisen til hans to niecer - jeg er rørt og fan. Gu' ve',  hvor rige de to unger er?

Ovenstående eksempler er med til at gøre Nordic til noget sjovt. Man får vendt en masse sjove situationer og ikke mindst svaret på rigtig mange sjove spørgsmål. Det er bare fedt at være staff. Det er fedt at se produktet af noget, man har arbejdet på så længe. Det er dejligt at se, at folk er glade, og det bedste er, når de værdsætter det store arbejde vi lægger i det.

Det er også supervigtigt, at det er et staff, der arbejder rigtig godt sammen. I pressede situationer kender vi vores roller, og vi kører bare på. Bunkeren (staffrummet, red.) er vores ”helle”, når vi trænger til 10 minutters ro i ørerne.  Her bliver der også delt mange sjove historier og udvekslet meget pinlige historier. Alt hvad der foregår i Bunkeren, bliver i Bunkeren, og derfor kan jeg ikke komme nærmere ind på detaljerne.
"

Er der overhovedet tid til selv at spille?

Birgitte: "Til trods for det store pres og den stramme tidsplan har vi i staff også selv mulighed for at spille, dog ikke i hovedturneringen. Nogle af os gør, og andre er ligeglade. Jeg var selv i finalen i en 10 euro jackpot, og underligt nok ville Kedde (Hans Kristian Mathiesen, red.) ikke streame den.

Apropos jackpot - Jeg elsker den plads. Her møder jeg virkelig mange spillere, og man får talt med dem. Det er skønt at høre på brok og megadårlige terninger. Men lige så skønt er det, at de gider komme forbi også bare for en snak. Vores nye rookie i staff, Martin "Guerre" Jensen er også helt overrasket over, hvor hyggeligt det egentlig er at være en del af staff. Jeg håber, han er med os næste år. Hvis vi selvfølgelig selv skal være med næste år.

Det fedeste er fredag i det sekund alle tre hovedturneringer starter. Der er helt stille i det store rum, og det eneste man kan høre, er raslen fra 300 spilleres terninger. Der er noget helt magisk over de minutter det varer.
"

Bliver du ikke skør af at sidde og høre på, at andre kaster med terninger en hel påske?

Birgitte: "Ellers vil jeg sige, at efter 5 dage med langt over 300 spillere, er man klar til at tage hovedtelefoner på i seng. Her trænger man til ro i hovedet og lige til at trække vejret. Så den bedste fridag på året er for mit vedkommende tirsdag efter påske."

Hvad var den største oplevelse ved dette års Nordic Open?

Birgitte: "Jeg kan ikke rigtig pege en oplevelse ud fra de andre, da jeg i det store hele synes, at Nordic er en stor oplevelse. Men når det er sagt, vil jeg alligevel fremhæve det fantastiske staff der er. Det er en oplevelse i sig selv. At være sammen med dem er noget helt specielt.

Den franske Julie Thabault, som har et skønt temperament, Louisa Dahlin Friberg som er afholdt og elsket af alle, vores dampbarn Casper Brandenborg, som ikke sidder ret meget stille og skifter sokker 11 gange om dagen, Morten Johansen det rolige væsen med en fantastisk evne til at have overblik, Martin "Guerre" Jensen som er den nye skønne dreng, der kender alle reglerne, og endelig Steen Grønbech som er chefen over os alle. Jeg er beæret over at være sammen med ét af verdens bedste staff. Jeg synes, vi sammen gør en forskel og giver alle en fed oplevelse
."

Hvorfor skal vi allerede nu begynde at glæde os til Nordic Open 2018?

Birgitte: "DK vs. Verden er nu afsluttet, og der skal findes på noget nyt og spændende. Hvor åndssvagt det end lyder, har man da allerede gjort sig nogle tanker om, hvad man kunne gøre næste år. Med det in mente, er vi ikke engang klar over, hvem der er turneringsdirektør, og om man selv er en del af det. Men hvis jeg skulle komme næste år som spillende gæst, ville jeg have nogle store forventninger, da det er det 30. af slagsen. Der skal ske noget stort eller tænkes noget nyt. Jeg har mange ideer og håber nogle af dem kan implementeres."

Kommenteret live-streaming indtager backgammonmiljøet

Af Daniel Scheisner-Meyer og Hans Kristian Mathiesen

Stream Dream Team: Daniel Scheisner-Meyer (tv) og Hans Kristian Mathiesen (th)
Til EM i oktober 2016 i Helsingør og for nyligt til Nordic Open i påsken 2017 i København så vi et nyt fænomen, som nok er kommet for at blive, hvis turneringsarrangørerne har lyst til at sætte tid og penge af til det i deres turneringsbudgetter rundt omkring til de større turneringer i verden. Efter at vi første gang så live-steaming af backgammon herhjemme til Nordic Open 2012 er teknikken blevet nemmere og udstyret mere tilgængeligt, så nu kan vi for et lavt budget udsende live-streaming med eksperter, som kommenterer kampene.

Daniel og jeg fik en opgave til EM i efteråret om at kommentere på live-streaming af EM-kampene på dansk. Vi startede simpelt ud med et par kameraer, 20 meter USB-ledninger, en mikrofon, et freewareprogram, en ny YouTube-kanal og ingen mål eller forventninger. Undervejs fandt vi ud af, at det var godt at invitere en EM-spiller eller to i studiet. Det virkede vildt godt, så vi gik fra 0 til 125 abonnementer på fire dage, og 15 videoer som havde op til 11.000 visninger.

Nordic Open-arrangør Steen Grønbech var selv med i studiet som den første under EM. Han fik arrangeret først Daniel til Gibraltar Open i februar og herefter os begge to til Nordic. Fælles for alle forberedelser er, at vi ikke har nogen forventninger i forvejen, da vi skal være klar med setup, før vi kan komme i gang med udsendelserne. Vi skal være sikre på, at internet og aflukkede lokaler fungerer efter formålet, så det ikke generer nogle af de involverede spillere. Det var vi torsdag morgen, da Nordic Open-kvalifikationsdagen skulle starte, så vi kunne komme i gang med en XG masterkamp mellem Michihito Kageyama vs Mislav Kovacic med Carter Mattig som eksperten.

Erfaringer
Vi lærte denne gang, at det virkede rigtig godt med engelsksprogede eksperter, for de har gloserne liggende naturligt i deres sprog. I fremtiden bliver vi også endnu mere selektive ved udvalget af eksperter, for det ligger mere til nogen end til andre at gå ind i rollen som ekspert. Især kan vi kigge på, om det skal være en streaming med sjov og ballade, en snak om emner eller om det skal være detaljeorienteret gennemgang af kampene i et tørt format. Sjovt nok er der lige så mange holdninger til dette, som der er seere.

Under alle omstændigheder er vi superglade for alle og enhver, som har været inde i kommentatorboksen som ekspert, og alle andre der har bidraget på alle måder med kommentarer og holdninger til både spillet og evalueringer af opsætningen. Eneste lille ting, som vi kan øffe over, er, at der var en 10-15 mennesker som også mente, at vi var et opbevaringsrum for deres ting og sager, så uden respekt for opsatte skilte på dørene jokkede man ind midt i en udsendelse, hvor vi kunne sige noget, som spillerne kunne komme til at høre. Så huskekage til os selv – Lås dørene næste gang.

Vi ved godt, at når kampene er færdige, skal vinderen lige knuse og kramme med alle. Samtidig har taberen heller ikke nødvendigvis lyst til andet end at skride fra spillestedet, men det giver supergodt at få et par kommentarer fra spillerne. Næsten alle ville dog gerne give en kommentar til slut, så tak for dette til alle spillerne fra de udvalgte kampe.

Resultatet
Successen udeblev dog heller ikke. Med tre gange streaming om dagen frem til finaledagen og en masse promotion rundt omkring, fik vi nærmest folk til at blive hjemme for at se kampe på live-streamen i stedet for at spille kampe. Det resulterede i over 330 live-seere på finaledagen med kampen mellem Henrik Bang og Elias Kritikos, hvor der også var en heftig debat i live-chatten, så folk rundt omkring i verden kunne stille interaktive spørgsmål til eksperterne.

Det gik næsten gnidningsfrit på nær et par udfald i de sidste par kampe. Især et udfald af et WIFI-net og et illegalt træk i finalen satte live-streamen på standby, men seerne var gode til at komme tilbage og få slutningen med. Så ud fra disse tanker er det superflot, at der nu er over 32.000 visninger af alle de streams, der ligger på YouTube kanalen samt de 345 abonnementer, der har fundet vej ”Dansk Backgammon Forbund Livestreaming”. Du finder kanalen med alle kampene her:

https://www.youtube.com/channel/UCmHwa16H8IutExiH8P30FWQ

Hvad kan forbedres?
Undervejs kommer der også tanker og ideer op, som kan forbedre oplevelsen for seerne hjemme ved deres PC eller i stuerne, hvor vi har modtaget eksempler på, at streamen bliver smidt op på storskærmen. Nogle af disse ideer skal helt sikkert prøves af i fremtiden. For eksempel fik Mate Feher fra Ungarn givet os en ide til at skærmdele notarens indtastning og samtidig analyse, så vi måske i fremtiden kan få en analyse lagt ind i live-streamen, men det skal der arbejdes på, før end det lykkes 100 %.

Mate Feher fik også streamet nogle kampe til sin egen kanal, så hvis du for eksempel gerne vil se den anden championchip divisionsemifinale mellem Elias Kritikos og Rune Færevåg, kan den findes her:

https://www.youtube.com/channel/UCPrLQlPeDagM1y5x55Sb1Rw

En HUB, der kunne samle flere USB-kabler, skulle der til for at forbedre setupet fra EM. Det havde vi også klar i efteråret, men en defekt HUB dengang betød manglende billeder af spillerne og eksperterne, hvor det nu ser endnu bedre ud på grund af de mange flere effekter, der kommer med i live-streamen.  Næste gang kan det være, at vi kan bringe en analyse ind, forbedre teknikken eller nogle quizzer i live-streamen. Det kunne også være, at vi skulle bringe flere resultater fra de andre kampe ind i udsendelserne. Forslagene kan være mange varianter, og de er kærkomne. Daniel har forsøgt at samle op på nogle kommentarer i facebook gruppen for Nordic Open:

https://www.facebook.com/groups/195569970134/

Skriv gerne et indlæg, hvis du har en ide til en forbedring eller giv os besked.

Statistikken siger følgende:
Samlet set er vi glade for alle de seere, der har fulgt med og takker for interessen. Vi kan se på statistikken, at det generelt er mænd, der følger med, da 90 % af seerne er mænd mod 10 % kvinder, mens det er fordelt således rundt omkring i verden.



Danmark har fyldt med flest seer, men i fremtiden får vi fyldt med mere promotion og flere abonnementer, så der kommer flere seere fra udlandet. Allerede nu er der mange fra de engelsksprogede lande. Der er ingen tvivl om, at der ligger et potentiale derude. Om vi i fremtiden også skal prøve at lave en kanal på Twitch.tv må vi kigge på, men det kan være at det i sidste ende giver flere seere og spillere til backgammonmiljøet.

Fremover
Vi vender tilbage med nye videoer og live-streaming næste gang, der byder sig en lejlighed. På nuværende tidspunkt ved vi ikke, hvornår det bliver. Indtil da står du selv for at gense udsendelserne. De er frit tilgængelige på YouTube. Vi vil ønske dig en god fornøjelse med genudsendelserne. 

Playoffs endte i status quo

Af Allan Christensen

De tre playoffs blev afviklet i Ringsted, Odense og Hvidovre
Lørdag d. 29. april blev der spillet playoffs. Her kommer en lille rapport fra dagen.

Faktisk indledte playoff 3 (mellem 2. og 3. division) allerede torsdag d. 27. med at spille to kampe:Darwin’s Descendants mødte Vesterbro BgK IV og Tyrefægterne mødte KBgK VI. Begge kampe endte 2-2, så spændingen blev holdt ved lige til om lørdagen.

Lørdag var det dog slut med 2-2-resultaterne og Vesterbro slog KBgK med 4-0. I og med at Darwin’s og Tyrefægterne spillede uafgjort, var Vesterbro næsten sikre på kvalifikation til 2. division. Men kun næsten … Vesterbro kunne nemlig ikke overleve at tabe 0-4 til Tyrefægterne i sidste kamp samtidig med, at Darwin’s slog KBgK og det var nøjagtig, hvad der skete, så slutstillingen endte således:

1. Tyrefægterne 8-4
2. Darwin’s Descendants 7-5
3. Vesterbro BgK IV 6-6
4. KBgK VI 3-9

Vesterbros helte havde dog stadig en chance, der bestod i at fordelingen mellem øst- og vesthold kunne ændres, hvis et østhold vandt playoff 2. Playoff 2 spilledes mellem 1. og 2. division, og kombattanterne var Svendborg BgK, Lad Terningerne Tale, Lødigt II og Ringsted III. Resultaterne magede sig således, at Lødigt og Svendborg kunne spille en finale til sidst, hvor Lødigt skulle vinde og Svendborg kunne nøjes med uafgjort.

Kampen endte uafgjort, hvorefter fynboerne kunne lade sig hylde som vindere af playoff 2. Dermed bevarede Svendborg sin plads i 1. division og afgjorde samtidig, at Vesterbro IV forblev i 3. division.

1. Svendborg 8-4
2. Lødigt II 7-5
3. Ringsted III 5-7
4. Lad Terningerne Tale 4-8

Playoff 1 skulle udkæmpes mellem kun to hold: Hatten og Ringsteds førstehold. Ringsted var uhyre tæt på at rykke op i Elitedivisionen i en lignende playoffmatch for to år siden. Også denne gang blev det meget tæt og de interesserede kunne følge den drabelige kamp hele eftermiddagen på facebook i Backgammon Denmark (tak for updates, Tommy Kean).

Den ordinære kamp endte 2-2, hvorefter de to hold spillede tre omkampe. Til sidst kunne Hatten erklære sig som vinderne med 2-1 efter en Double Match Point-afgørelse i sidste kamp. Det kunne ikke være mere spændende!

Herefter kan man kun konkludere, at alle playoffs endte i status quo, så der til den kommende sker den mindst mulige udskiftning blandt holdene i de forskellige lag.

Lagerchefen har ordet

Af Birgitte Nissen

Det ser nydeligt ud - Lageret i Greve
Hvad er nu det for noget. Har vi et lager, hvor ligger det, og hvad kan jeg som medlem bruge det til?

Ja, DBgF har et lager. Det rummer mange dejlige ting. Det ligger centralt i Greve, 500 meter fra afkørsel Greve C. Et lækkert sted, hvor der er varme året rundt, rent og virkelig pænt. Lageret fremstår ryddeligt og alle ting er organiseret i kasser. Jeg har kort og nøgle til lageret, og Heidi Munk fra bestyrelsen har også. Heidi er sous lagerchef og kan det samme som jeg.

Her kan man, hvis man afholder en turnering, låne udstyr til denne. Her kan lånes alt fra kuglepenne til nøglesnore til spil. Jeg har næsten alt på lageret, hvad der har med backgammon at gøre. Indholdet af det lager er ikke kun beregnet til Nordic Open, det er indkøbt, så alle turneringer kan låne af det.

Inga og Louisa har f.eks. lånt udstyr til deres turnering i Munkebjerg. Her kom Inga på besøg og pegede på hylderne, hvad der skulle lånes.

Tøv ikke som turneringsleder med at skrive om udlån.Jeg bringer ikke ud desværre. Men hvis jeg selv skal til samme turnering og der ønskes, at der bliver spillet finale på et af de store spil, kan jeg nok godt overtales til at have et med i bilen.

Og hvor kan jeg så se hvad jeg kan låne, tænker du måske?

Du kan låne følgende:
Spil, brikker, bægre (de røde slangeskind er virkelig flotte), ure, ikke-præcisionsterninger, dobleterninger, scoretavler (har kun 4 stk), stativ til optage med kamera og ledning til, kuglepenne, etui til staff-skilte, en sparegris (pas godt på den), jeg kunne blive ved. Er man ”old school” er der også de store sheets, man kan få med, har enkelte 32 mands i A3 (tænk hvis et rart menneske kunne printe 20 til mig som kunne komme på lageret), ”Jeg” har virkelig mange ting.

I er velkommen til, at skrive til mig på dbgflager@gmail.com så aftaler vi tid til besøg og udlån.

Optakt til pokalturneringen 2017

Af Taus Bøytler

Til højre: nemesis-stjernen Andreas Becher er altid klar til en spændende pokalkamp
Så er den her igen: pokalturneringen i backgammon. 46 hold er tilmeldt (seks hold færre end sidste år), og lad mig bare starte med en frisk opmelding: Jeg tror, at Il Tempo Gigante, der er seedet 30, overrasker og går hele vejen. Hvis holdet stiller med A-kæden, burde det være en formsag at tæske Næstved (37) i første runde.

Herefter venter Søernes Ølbar Backgammon, der har et på papiret skrapt hold, men er det nok? Jeg tror det ikke.

Elefanten i lokalet
Hvad er der ellers at lægge mærke til i dette års pokalturnering? Jo, lad os bare starte med elefanten i lokalet: de bundrutinerede 90eren er seedet 46 og sidst, fordi ingen på holdet har været aktive i 2016, og de skal møde Roskilde (22), der nok havde håbet på en lettere lodtrækning, deres seedning taget i betragtning.

Det kommer dog ikke til at betyde så meget, for vinderen af det opgør skal møde Rulle Marie (13) i næste runde, og de er som bekendt næsten uovervindelige i pokalturneringen.

Internt Nemesis-opgør
I Familien Nemesis-lejren har chefstrateg Jesper Johansen Meisner bevidst blandet de to Nemesis-hold, Familien Capulet (17) og Familien Montaque (16) således, at der er minimal forskel på de to holds seedningsgrundlag. Belønningen for denne snedige plan er, at de to Nemesis-mandskaber skal dyste mod hinanden allerede i første runde. Kampen bliver i øvrigt allerede spillet torsdag den 11. maj 2017.

Nemo 1 (6) har tilmeldt hele 21 spillere, og erfarne rotter bliver nok lidt nostalgiske, når de hører navne som Chris Ternel og Jeppe Juhl. Eller hvad med Bob Wachel og Katja Spillum? Jeg holder altid med Nemo, men hvem gør ikke det?

Kan Absalon levere overraskelsen?
Team Casino Munkebjerg er seedet 1, og det vil selvfølgelig være en stor skuffelse, hvis de ikke kvalificerer sig til finalestævnet, der afholdes den 17. juni.

Endelig bliver det spændende, om den nye københavnerklub Absalon (43) kan overraske i første runde mod Old Droblers (24).

Her kan du se lodtrækningen til pokalturneringen 2017. Held og lykke til alle hold.

Stortalentet Clement Breum vandt det åbne KBgK klubmesterskab 2017

Af Christian Skjæran

Clement Breum vandt finalen sikkert over Mathiesen.
Fotos: Hans Kristian Mathiesen og Margrethe L. Pedersen
Københavns Backgammon Klub (KBgK) havde tidligere en tradition, hvor klubmesterskabet blev afholdt i en spejderhytte over en weekend, men i år ville vi åbne op for flere deltagere. Det blev til 27 deltagere, så der var godt med humør i lokalerne vi testede af - B1903’s klubhus.

Vi spillede først 4 runders Monrad for at skille fårene fra bukkene, og efterfølgende gik de 8 bedste spillere i en "final 8" cup og de resterende spillede en consolation cup. Spillet blev kun afbrudt af en lækker gang mexicansk kylling tortillas ved aftensmadstid.

Masser af præmier
De 8 der gik i ”final 8” slutspillet var:
 1) Sanne Birch (4 sejre)
 2) Khosrow Jafehvand (4 sejre)
 3) Hans Kristian "Kedde" Mathiesen (3 sejre)
 4) Mogens Dreier (3 sejre)
 5) Clement Breum (3 sejre)
 6) Morten Droob (3 sejre
 7) Oskar Jensen (3 sejre)
 8) Bjørn Holmsted Kruse (3 sejre)

Inden de afgørende kampe var der lodtrækningspræmier til ca. halvdelen af deltagerne: vin, champagne, chokolade og gavekort til B1903’s restaurant. For at skabe ekstra spænding kørte vi også en auktion over de sidste 8 spillere – det førte til en masse sjove og kvikke bemærkninger.

Sikker sejr i finalen
Finalen endte med at Clement slog Kedde 7-0 og blev en overbevisende klubmester. Det er blot endnu et flot resultat til samlingen - Clement blev suveræn topscorer i holdturneringens 1. division med 15-4 i sejre og her til Nordic Open blev det til en semifinaleplads i Advancedrækken.

DBgFs platforme

Følg os på W E B S I T E T
Skriv til os på E M A I L
Følg os på F A C E B O O K
BLIV MEDLEM AF DBGF
Nyhedsbrevets redaktion
Taus Bøytler (redaktør)
Lene Espersen (design og layout)
Copyright © *|2015|* *|LIST:DBgFs  Nyhedsliste|*, All rights reserved.

Frameld dig dette nyhedsbrev    Opdatér dine oplysniger






This email was sent to <<Emailadresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Dansk Backgammon Forbund · Backgammonvej 66 · København V 1600 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp