Copy
Nyhedsbrev fra Årgang 2012. Juni/2017
Er din virksomhed parat til en ny digital virkelighed? 

Digitaliseringens paradokser: 12 virksomheders erfaringer med hastig forandring. (Djøf Forlag)

Sådan hedder min nye bog, der udkommer 29. august, og som jeg har skrevet i samarbejde med journalist Jan Horsager.

Læs mere om bogen >  

Bogen er den første, der går tæt på, hvordan man arbejder med og reflekterer over den digitale transformation med afsæt i dagligdags erfaringer og eksempler fra tolv danske virksomheder.
 
Jeg går i dybden med nogle centrale spørgsmål: Hvordan gør du din organisation innovativ? Hvordan sikrer du dine medarbejderes kompetencer, så I står forandringsparate? Hvordan fastholder du en generation af unge attraktive medarbejdere, der skal motiveres på en anden måde?

I bogen introducerer jeg fem paradokser, der opstår i mødet mellem en gammel, industriel verden og en ny, digital virkelighed. Digitaliseringens paradokser hjælper os fx til at forstå, hvorfor MobilePay blev en succes netop fordi betalingsappen havde den laveste kvalitet. Hvordan Bang & Olufsen er ved at blive disruptet – af sig selv. Og hvorfor det var helt efter planen, at Sundhedsplatformen blev udrullet i en ufærdig udgave.

Til sidst i bogen skærer jeg pointerne skarpt op i det paradoksale manifest, der giver dig nogle konkrete principper, råd og redskaber til at håndtere de digitale udfordringer.
 
I mine næste nyhedsbreve får du en smagsprøve på nogle af bogens casehistorier. Indtil da kan du tage et kig på digitaliseringens paradokser, som jeg kort beskriver herunder.

Kontakt mig meget gerne med spørgsmål, eller hvis du overvejer et foredrag om emnet

Bedste hilsener

Søren Schultz Hansen, Årgang 2012

Digitaliseringens 5 paradokser

Læs mere om bogen >   

De paradokser, som opstår i mødet mellem en gammel og ny virkelighed kalder jeg i bogen digitaliseringens fem paradokser:
 
#1 Planlægningens paradoks:
– Det er vigtigt at have et mål … som du ikke skal styre efter
 
Når alt forandrer sig hastigt, er det problematisk, hvis du i din strategi sætter et klart og præcist mål, endnu værre hvis du styrer efter det, og allerværst hvis du faktisk ender med at nå dette mål.  

#2 Produktets paradoks
– Hvis dit produkt er færdigt, er det forkert

Jo bedre og mere man forbereder sig, og jo mere færdig produktet er, jo mere for sent og forældet bliver produktet, og jo dårligere bliver produktet.

Hvis du prioriterer kvaliteten højest og bruger lang tid på udvikling, risikerer du, at andre produkter allerede har vundet markedet. Ikke fordi det var det mest rigtige produkt, men fordi det var det hurtigste.

#3 Specialiseringens paradoks:
– Vi har mere brug for specialiserede kompetencer end nogensinde … vi ved bare ikke hvilke

I en kompleks, digitaliseret verden er udfordringerne så komplekse, at specialisering og fordybelse ikke løser dem.

Stort set alle lederne i bogen problematiserer specialiserede kompetencer og efterspørger i stedet relationelle, metodiske og generiske digitale kompetencer. 

#4. Loyalitetens paradoks
– Loyale medarbejdere får du ved ikke at prøve at fastholde dem

Den bedste måde, du kan motivere og udvikle dine unge, attraktive medarbejdere på, er at kvalificere dem til et andet job et andet sted. MUS’er, ambitiøse karriereplaner og andre, traditionelle strategier i motivationen og fastholdelsen er gevaldigt udfordrede.
 
#5 Fornuftens paradoks
– Det værste du kan gøre, er at bruge din sunde fornuft

Handl aldrig ud fra sund fornuft og forvent ikke, at der stadig er nogle velkendte spilleregler, som gælder.

For i en digitaliseret verden i hastig forandring er det logiske ikke længere fornuftigt og det fornuftige er farligt.

Om Søren Schultz Hansen
Jeg er selvstændig erhvervsforsker, ekstern lektor på CBS og forfatter med fokus på den digitale transformation og digitale indfødte. Et emne, jeg har beskæftiget mig med i mange år og formidlet via flere bøger og et stort antal artikler og foredrag.

Udover ”Digitaliseringens paradokser: 12 virksomheders erfaringer med hastig forandring” (Djøf Forlag) har jeg skrevet bøgerne ”Årgang 2012” (Informations Forlag) i 2011 om den første digitale generation og ”Digitale indfødte på job” (Gyldendal Business) i 2015 om ledelse af en ny generation af medarbejdere.
Copyright © 2017 Generation Digital, alle rettigheder forbeholdt.

Post adresse:
Generation Digital
Godthåbsvej 8B, Baghuset 2. sal
Frederiksberg 2000
Denmark

Føj os til din adressebog


Frameld nyhedsbrev

Email Marketing Powered by Mailchimp