Copy
Beste, Lieve, Geachte <<First Name>>,

Muziek bestaat niet zonder dat je naar elkaar luistert. In muziek bouw je samen een één klank, één verhaal ook al bespeelt elk een totaal ander instrument. In het contact tussen Syrië en Nederland is deze gelijkwaardigheid goud waard. Veel te vaak worden vluchtelingen gezien als slachtoffers en worden hun talenten, ideeën en vaardigheden niet gezien.

Lees in deze nieuwsbrief wat we doen om te bouwen aan gelijkwaardig contact en creatieve uitwisseling.

Hartelijke groet!

Merlijn

Musical Postcards

Dit schooljaar hebben we meer dan 250 leerlingen op middelbare scholen in Nederland in aanraking kunnen brengen met muziek met ons educatief compositieproject Musical Postcards. Via Musical Postcards krijgen zij de kans om zelfbedachte muziek uit te wisselen en op elkaar te reageren om elkaar hun verhaal te vertellen. Hierdoor ontstaan ontwapenende muzikale dialogen tussen jongeren die elkaar nog nooit hebben gezien, maar zich wel met elkaar verbonden voelen.

Bezoek de site van Musical Postcards om de composities te horen!

Geef je les op een middelbare school en wil je meer weten over het educatief project Musical Postcards? Schrijf ons: anke@twaalfhoven.net.

 
The New York Philharmonic gaf op 20 mei een benefietconcert voor vluchtelingenorganisaties in New York. Tijdens dat concert klonk de Musical Postcard van Ram Shanati (14 jaar, afkomstig uit Syrië). Zijn muziekstuk verklankt de liefde die in de harten van alle mensen zit. Een aantal Amerikaanse jonge componisten hebben in een compositie antwoord gegeven op Rams muziekstuk. The New York Philharmonic over onze bijzondere samenwerking:

‘We are pleased to acknowledge the collaboration of composer Merlijn Twaalfhoven of The Netherlands and his staff, who have obtained the original compositions of Middle Eastern children in refugee camps abroad. The spirit of these children inspire us. Our New York kids have expressed solidarity by answering their counterparts with their own music.’

Ode To Dignity: groot project in Maastricht rondom kinderarbeid

Op 29 oktober klinkt “Ode to Dignity”, een muziekproject in Maastricht waaraan een paar honderd musici, zangers en scholieren meedoen. We vragen hiermee aandacht voor de verhalen van kinderen die in de slechtste omstandigheden werken - nu bijvoorbeeld in Turkse grenssteden bij Syrië en vroeger in de porseleinfabrieken van Maastricht.

Reserveer de datum voor een dagje Maastricht en volg ons op Facebook!

Huiskamerversie A Postcard from Aleppo in Wageningen en Tropenmuseum

Deze maand is de huiskamerversie van ‘A Postcard from Aleppo’ uitgenodigd om op twee bijzondere plekken te spelen. We zijn uitgenodigd door Masood Eslami om ons muzikale verhaal te vertellen tijdens een feestelijke avond in Wageningen op vrijdagavond 30 juni. Tijdens deze avond voelen we ons verbonden met de wereld om ons heen. De avond opent met een diner van Food of Cultures, waarna wij de huiskamerversie van ‘A Postcard from Aleppo’ zullen spelen. Mail naar info@foodofcultures.nl voor meer informatie en kaarten.

Daarnaast spelen we op zondag 18 juni van 13.30 tot 14.30 uur in het Tropenmuseum in Amsterdam. Het museum heeft een tentoonstelling gewijd aan die prachtige, indrukwekkende en mystieke stad Aleppo.
Laat je rondleiden door een oud inwoner van Aleppo! Klik hier voor meer informatie over de tentoonstelling.

Ken jij een plek (buurthuis, school, kerk of bedrijf) waar wij nieuwe postkaarten uit Aleppo kunnen delen? Schrijf ons: anke@twaalfhoven.net

Afgeladen Paradiso en geweldige start van Sounds of Change

Merlijn reisde in 2013 naar Syrische vluchtelingen in Jordanië om daar muziekprojecten op te zetten voor kinderen. Eén van de musici die toen meeging was Lucas Dols, de bassist van a Postcard from Aleppo. In de tussentijd is er bijzonder veel gebeurd. Lucas heeft projecten met vluchtelingen op tal van andere plekken opgezet en er is een aparte stichting opgericht voor dit werk: Sounds of Change. 

Luister hier naar een reportage van Radio 1 (vanaf min 19:15) of bekijk een stukje uit de uitzending van Pauw.

Volg Sounds of Change op Facebook en steun het werk!

Festival vol Syrisch-Nederlandse ontmoetingen

In 2007 ontmoette Merlijn de organisator van het Damascus Jazz Festival in Syrië. Samen maakte ze plannen voor muzikale projecten in Syrië. Alles liep anders. Intussen is Hannibal gevlucht en zet zich in voor hedendaagse Syrische muziek in heel Europa.

Binnenkort is er een te gek festival waarop de nieuwste muziek te horen is die voortkomt uit de Syrische diaspora. Lees meer hier en bestel je kaartjes!

@Merlijn12H
Merlijn Twaalfhoven
www.merlijntwaalfhoven.com
Deel
Tweet
Stuur door
Deze mails liever niet meer ontvangen? Je kunt je hier afmelden

Ons adres is:
Castrum Peregrini
Beulingstraat 10
1017 BA, Amsterdam