Copy
DBI-nyt om ny brandrådgiveruddannelse, effekt af ABA-anlæg, brandårsager mm.    

Juni 2017

Kære læser,   

Den kommende certificeringsordning af teknisk byggesagsbehandling kræver certificerede brandrådgivere – og allerede nu kan du blive klar til certificering med DBI’s nye brandrådgiver-uddannelse. Desuden kan du møde DBI på årets Folkemøde og på Danske Beredskabers årsmøde.
 
Vi ønsker vores læsere en rigtig god sommer og vender tilbage med mere nyt på den anden side af sommerferien. 

Læs i dette e-news om:

Bliv klar til certificering med ny brandrådgiveruddannelse
Mød DBI på årets Folkemøde
Projekt Brandårsager: Vanens magt er brandfarlig
Ny statistik viser stor effekt af ABA-anlæg
Mød DBI på Danske Beredskabers årsmøde
Fører du tilsyn med brandbekæmpelsesudstyr?
Undgå brand ved varmt tagdækkerarbejde 
Sådan får du en brandsikker Sankt Hans-aften



Bliv klar til certificering med ny brandrådgiveruddannelse

Den 1. januar 2018 træder den nye certificeringsordning for teknisk byggesagsbehandling i kraft, hvilket betyder, at brandrådgivere skal certificeres. Allerede til november kører DBI’s første hold derfor med en ny uddannelse, der giver de kompetencer, der kræves for at blive certificeret brandrådgiver til brandklasse 2.

Brandrådgiveruddannelse kontra CFPA-uddannelse
Med få ændringer indeholder den nye brandrådgiveruddannelse de samme læringsmål som DBI’s CFPA Brandteknisk Diplomuddannelse og bliver derfor basisindholdet i fremtidens CFPA-uddannelse.

Tilmeld dig holdet, der starter den 14. november i Hvidovre. Læs mere i Brand & Sikring.

Hvis du har spørgsmål, så kontakt kursuskoordinator Lonni Nejlund på tlf. 23 37 62 69.



Mød DBI på årets Folkemøde 

Find ud af, hvor god du og din virksomhed er til digitalt selvforsvar – og spørg en ekspert om alt! Det har du mulighed for, når DBI, Alexandra Instituttet og FORCE Technology holder oplæg om cybersikkerhed på Folkemødet den 16. juni på Plads A35 på Danchells Anlæg i ’Grib mulighederne’-teltet. 

Du kan bl.a. få svar på, hvilke risici der er forbundet med virksomheders manglende fokus på cybersikkerhed, hvad virksomhedsledere bør sætte i værk for at ruste deres virksomhed mod cyberangreb, og hvordan virksomheder kan øge deres ansattes bevidsthed, så de spotter de faldgruber, der kan true virksomhedens sikkerhed.

DBI deltager desuden i en debat om den kommende certificeringsordning for teknisk byggesagsbehandling. Debatten finder sted den 16. juni på Plads J25 i FTFa-teltet på Kæmpestanden.

Hvis du har spørgsmål, så kontakt direktør for Kunder & Relationer, Ib Bertelsen på tlf. 22 10 90 44.



Projekt Brandårsager: Vanens magt er brandfarlig

Ca. halvdelen af alle brande i private hjem opstår i køkkenet, stuen eller soveværelset – bl.a. ved madlavning, rygning og brug af stearinlys. Men hvilken konkret adfærd ligger bag brandene? Det har DBI netop undersøgt i samarbejde med Beredskabsstyrelsen og Rigspolitiet (og støttet af TrygFonden).

’Projekt Brandårsager’ bygger bl.a. på en række interviews med skadelidte, pårørende og indsatsledere fra brandvæsenet og afslører, at det er indgroede vaner og manglende forståelse af risici, som ligger til grund for mange brande.  

Læs mere om projektet i Brand & Sikring og på Beredskabsstyrelsens hjemmeside.

Har du spørgsmål, så kontakt direktør for Kunder & Relationer, Ib Bertelsen på tlf. 22 10 90 44.



Ny statistik viser stor effekt af ABA-anlæg

Automatiske brandalarmanlæg (ABA) har stor effekt mod brande og dermed stor værdi for virksomheder, der er udsat for brand. Det viser en ny statistik udarbejdet af Beredskabsstyrelsen, der har trukket tal fra redningsberedskabets Online Dataregistrerings- og Indberetningssystem for perioden 2010-2015.

Statistikken viser, at der skal bruges flere slukningsmidler til brande i bygninger uden ABA-anlæg, og at brande oftere udvikler sig voldsomt i bygninger uden ABA-anlæg end med ABA-anlæg. F.eks. udviklede 23% af erhvervsbrande uden ABA-anlæg sig i 2015 til større brande, mens tallet kun lå på 1% for brande i bygninger med ABA-anlæg.

Læs mere i Brand & Sikring.

Hvis du har spørgsmål, så kontakt direktør for Infrastruktur og Kvalitet, Anders Frost-Jensen på tlf. 20 25 65 52.



Mød DBI på Danske Beredskabers årsmøde

Den 23.-24. august 2017 slår Odense Congress Center dørene op for Danske Beredskabers årsmøde, hvor du kan møde DBI på stand nummer 1339 og 1342 under overskriften ’Det Digitale DBI’. Du kan bl.a. høre om: 

  • DBI’s gratis webportal ’Mit DBI’, som giver anlægsejere og brandmyndigheder fuldt overblik over alle brandsikringsanlæg under DBI-inspektion. 
  • Digital Egenkontrol, som du kan klare eftersyn, rapportering og arkivering med i forbindelse med kontrol af dine brandsikringsanlæg.  
  • Digital Beredskabsplan, som er nem at opdatere og indeholder let tilgængelige procedurer for, hvilke medarbejdere der skal gøre hvad i tilfælde af en række uheld. 
Hvis du har spørgsmål, så kontakt marketingkoordinator Karen W. Nielsen på tlf. 29 64 43 85.



Fører du tilsyn med brandbekæmpelsesudstyr? 

Har du brug for at kunne udføre tilsyn med håndildslukkere, slangevinder, flade slangesystemer, håndsprøjtebatterier, brandtæpper mv.? Så er dette kursus det helt rigtige for dig.

Kurset ’Tilsyn med brandbekæmpelsesudstyr efter DBI Vejledning 38 – Brandbekæmpelses-udstyr’ giver dig kendskab til DBI Vejledning 38 og de DS/EN-standarder, som omhandler tilsyn med brandbekæmpelsesudstyr. Desuden får du grundlæggende viden om brandteori, lovgivning og bestykninger og lærer samtidig praktisk anvendelse af brandbekæmpelsesudstyr.   

Kurset varer 2 dage og starter næste gang den 16. august i Hvidovre. Læs mere og tilmeld dig.

Har du spørgsmål, så kontakt kursuskoordinator Lonni Nejlund på tlf. 23 37 62 69.



Undgå brand ved varmt tagdækkerarbejde

Hvert år opstår der brande ved tagdækning og andre former for varmt arbejde. Med kurset ’Varmt arbejde – brandforanstaltninger ved tagdækkerarbejde’ lærer du at udføre varmt tagdækkerarbejde med svejsning, skæring, lodning, tørring, opvarmning og andet varmeudviklende værktøj brandteknisk korrekt.

Desuden lærer du at vurdere mulige farer, tage brandtekniske forholdsregler, inden arbejdet påbegyndes, foretage brandslukning ved tagdækkerarbejde og meget andet.

Kurset udbydes som et 1-dags AMU-kursus og koster blot 108 kr. Næste kursus afholdes den 26. juni i Hvidovre. Tilmeld dig eller tjek øvrige kursusdatoer.

Har du spørgsmål, så kontakt kursuskoordinator Jeanette Kjerulff på tlf. 20 54 63 49.



Sådan får du en brandsikker Sankt Hans-aften 

Sankt Hans-aften rykker brandvæsenet ud til dobbelt så mange brande som normalt. Beredskabsstyrelsen råder til, at bålet placeres i god afstand til bygninger, bevoksning og brandbare oplag. Desuden frarådes brug af optændingsvæske, ligesom det tilrådes at være omhyggelig med opbygningen, så man ikke risikerer, at bålet vælter, når det brænder.

Læs mere på DBI's hjemmeside.

Rigtig god Sankt Hans-aften.