Copy
Nieuwsbrief Lotus ruimt op 
Juli 2017
 

Zomervakantie in aantocht

Wat hebben we al weer een mooie zomerse dagen gehad, Niet iedereen vindt dit fijn, maar Ik vond het heerlijk. Voor heel veel mensen komt de zomervakantie nu snel dichterbij. En voor jou?
Ga je nog weg, of besluit je dit jaar een wintersportvakantie te boeken? 
Mijn tip, begin ongeveer 3 á 2 weken voor je vakantie met het inpakken van je tas. Doe dit met een lijstje. Heel handig. Zo vergeet je niks. En...mocht dit nu toch gebeuren: wees gerust. Je kunt het altijd wel ergens kopen.
Ik ga heerlijk een weekje weg in eigen land. Om vervolgens na twee weken vakantie er weer flink ertegenaan te kunnen gaan. 

Vlak na de vakantie staan er weer workshops op de planning. 
Daarover in de volgende nieuwsbrief meer. Wil jij hier ook graag bij zijn? Dan mag je dit doorgeven per mail, met in het onderwerp welke workshop je graag zou willen volgen. kosten per workshop € 7,50 p.p. (inclusief drinken).

Workshop;
Mini workshop "Administratie op orde" (maandag 18 september)
Mini workshop "Opruimen met kinderen"  (woensdag 20 september)
Mini workshop "Vouwmethode" van Marie Kondo (woensdag 27 september)


Met vriendelijke groet,

Elise van Heerde
06-28040183 of info@lotusruimtop.nl
 

'Lotus ruimt op' sluit zich aan
bij beroepsvereniging NBPO


Je bent de eerste die het hoort! 'Lotus ruimt op' is toegetreden tot de Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers (NBPO). De NBPO heeft als doel om kwaliteit, professionaliteit en veelzijdigheid van haar leden te bewerkstelligen. Dat 'Lotus ruimt op' mocht toetreden betekent een bevestiging van de kwaliteit van onze dienstverlening. Voor jou, als (potentiële) klant van 'Lotus ruimt op' is dat ook goed nieuws. Je weet dat je bij mij in goede handen bent!

De NBPO is op 28 augustus 1997 opgericht. Het is een groeiende en dynamische vereniging met leden die ieder hun eigen specialisaties hebben. De NBPO heeft als doel om kwaliteit, professionaliteit en veelzijdigheid van haar leden te bewerkstelligen.

Dit komt onder andere tot uiting in: regelmatige (bij-) scholing van de leden op het gebied van vakkennis en ondernemerschap en het delen van kennis en ervaring tussen de leden. Ook ontwikkelt de NBPO een kwaliteitsbeleid dat ze ook blijvend controleert. Zo weet jij, als klant, dat je zaken doet met een professionele Organizer en niet met zomaar een 'beunhaas' die even komt 'helpen met opruimen'. Natuurlijk biedt het mij ook de kans om nu direct met collega's in contact te staan en ook van hen te leren. Verder ontplooit de NBPO diverse activiteiten om het beroep Professional Organizer onder de aandacht te brengen. Ze doet dit door middel van publiciteit in de media en door deelname aan diverse activiteiten. De NBPO bouwt in zowel binnen- als buitenland aan een netwerk met verschillende branche-organisaties en instellingen in de zakelijke dienstverlening.

Marie Kondo's gedachten
over opruimen met kinderen

Bij mijn werkzaamheden als opruimcoach maak ik ook gebruik van de opruimprincipes van Marie Kondo. Centraal in haar methode staat 'als het je blij maakt, moet je het houden; anders doe je het weg'. Zoals jij mijn nieuwsbrief ontvangt, zo ontvang ik die van haar. In een van de laatste uitgaven schreef ze over opruimen en het moederschap en hoe die twee zaken soms conflicteren. Ik wilde je haar verhaal graag vertellen.

Marie Kondo: “Vanaf het moment dat ik moeder werd, veranderde mijn leven volledig. Toen ik nog alleen was, omringde ik mijzelf met dingen waar ik blij van werd en spendeerde ik veel tijd aan mijn hobby's, zoals yoga, meditatie en lezen. Nu ik moeder ben, is het het moederschap dat me blij maakt. Ik breng veel tijd met mijn gezin door, lees graag prentenboeken met mijn kinderen en ruim samen met hen op.”

Opruimafspraken
“Mijn man en ik hebben voor ons thuis twee simpele afspraken over opruimen gemaakt. De eerste is om een vaste plek voor dingen te creëren en het tweede is om de dingen die we hebben gebruikt na afloop weer op hun vaste plek op te ruimen. De kinderen zijn nog jong en kunnen dit niet altijd, maar mijn man en ik hebben sinds we samenleven, geen moment aan deze regel getornd. Het 'iedere dag opruimen' is simpelweg het terugbrengen van een gebruikt voorwerp naar zijn vaste plek in huis. Als je dit gewoon altijd doet, hoef je niet een specifiek moment te kiezen om in huis op te ruimen.

“Zodra ik klaar ben met iets te gebruiken, ruim ik dat meteen op. Maar... nu heb ik spelende kinderen, die her en der hun speelgoed achterlaten. Ik ruim niet steeds, zodra ze ergens mee uitgespeeld zijn, achter hen op. Pas wanneer ze slapen, ruim ik alles in één keer, meestal binnen vijf minuten, op. Ik leg dan alles terug waar het hoort, op hun vaste plek.”

Weinig tijd
“Sinds ik moeder ben, verbaas ik me erover hoe weinig persoonlijke tijd ik nog heb. Het is veel minder dan ik had verwacht. Ik kan 's ochtends niet even mijn yoga-oefeningen doen om mijn zinnen te verzetten, en ik kan ook niet meer mediteren voordat ik 's avonds naar bed ga.
Nadat mijn oudste dochter was geboren, kon ik het mezelf lange tijd niet vergeven dat ik het leven niet meer zo op orde heb als in die tijd voordat ik moeder werd. Maar nadat ik tijd had gehad om eraan te wennen en om me aan te passen – en omdat ik uiteindelijk moeder werd van nog een dochter – heb ik mijn hang naar perfectie kunnen laten varen. Deels komt dat omdat ik gewend ben aan het leven dat ik nu leidt, deels komt het ook omdat ik merk dat ik voldoening en geluk haal uit het hebben van kinderen. Geluk haal ik niet meer uit het nastreven van perfectie, zoals ik dat voorheen deed."

Perfectie
Ik heb het gevoel losgelaten dat, als ik opruim, alles perfect moet zijn. Ik weet nu dat ik binnen een half uur een bepaalde ruimte weer kan opruimen tot de (opgeruimde) staat waarin het eerder verkeerde. Dat geeft rust.
Je weet dat je kinderen een bepaalde kamer in korte tijd in een ravage kunnen omtoveren, maar dat geeft niet. Nu ik weet dat ik ook die zooi binnen een half uur heb opgeruimd, maak ik me niet langer druk. Deze zekerheid geeft me kalmte en rust."

“Ik kan me allang geen ander leven meer voorstellen, ook al is het pas twee jaar geleden sinds mijn oudste dochter werd geboren. Er gaat veel meer tijd en energie in het opvoeden van een kind zitten dan ik me ooit had gerealiseerd. Ik ben ervan overtuigd dat die moeite alleen maar kan worden opgebracht door liefde. Nu ik dit uit eigen ervaring weet, realiseer ik me ook dat mijn moeder veel meer liefde in ons gezin heeft gestoken dan ik mij vroeger realiseerde en ik ben haar (en mijn vader) zodoende nog dankbaarder dan ik al was, voordat ik mijn eigen gezin startte.”



Hoe maak je een frituurpan schoon?

Heel eerlijk: wij hebben hem het huis uit gedaan. Nee, hij staat ook niet te walmen in de schuur, zoals bij heel veel mensen. Hij is weg. Wij frituren niet meer. Maar jij wellicht wel. En voor jou zijn dan ook deze schoonmaaktips!

Het is een lastige, vervelende klus; die frituurpan schoonmaken. Toch kan het in een half uurtje gepiept zijn. Je leest hier hoe.

Natuurlijk heb je het oude vet uit de pan gegoten. Gooi dat niet in een putje, maar lever het netjes in bij een vet- en olie-inzameling. In menig winkelcentrum kun je het gemakkelijk kwijt, zodat het bijvoorbeeld voor de productie van biodiesel kan worden gebruikt. Haal voor het schoonmaken ook de stekker uit het stopcontact! Maak nu, met keukenpapier de wanden van de pan goed schoon. Dat scheelt al een hoop boen- en schrobwerk. Nu kun je met afwasmiddel (sterk ontvettend) aan de slag, maar dat kost veel tijd en moeite. Het kan ook makkelijker. Wanneer de onderdelen van de frituurpan in de vaatwasser mogen (pan en mandje), dan ben je natuurlijk 'gek' als je de hele tijd gaat boenen. Kan het niet in de vaatwasser, dan kun je toch een vaatwastablet gebruiken...

Vul de pan voor ongeveer driekwart met water, gooi er een vaatwastablet in en zet de pan aan. Maximaal 90 graden is voldoende! Doe ook even een raam open, want er vindt natuurlijk een opwindende schoonmaakklus plaats! Na tien minuten heeft het warme water, samen met de vaatwastablet, zijn trucje gedaan en kun je de boel uitzetten en schoonspoelen. Klaar!

 


 

Opruimen en bewaarcriteria's


Wanneer je besluit om op te ruimen, dan zijn er vijf criteria waarmee je het beste de juiste keuze maakt om iets te bewaren of daadwerkelijk op te ruimen.

 
Word ik er blij van?
Bewaar alleen spullen waar je blij van wordt en die je gebruikt.
Wil ik er tijd aan besteden om het te onderhouden?
Zorg je je omringt met spullen die je regelmatig gebruikt.
De houdbaarheidsdatum is nog niet overschreden?
Ruim spullen op waarvan de houdbaarheidsdatum ruimschoots is overschreden.
Maakt het voorwerp je leven (ge)makkelijk(er)?
Ruim de spullen op die je niet langer mooi vindt en vooral de spullen waar je verdrietig van wordt. Wat is er fijner dan in een huis te komen met mooie en fijne spullen die je gebruikt en mooi vindt?
5 Is het voorwerp onvervangbaar (en voldoet het ook aan de criteria 1t/m 3)?
Het nemen van beslissingen over het wegdoen van spullen met emotionele waarde is het lastigste. Voor ieder gezinslid stel je de regel in dat ze 1 doos met "geweldige" spulletjes mogen bewaren. Liever nog; Laat ze deze mooie spullen een mooie plek in huis geven, zodat ze er met plezier naar kunnen kijken.

Tips voor de keukenlades
en die handige (Tupperware) deksels!
 
Heb jij ook altijd ruzie met je deksels? Dit kan nu heel erg snel en simpel opgelost worden. Ook voor pannendeksels hebben de mensen van IKEA hele mooie oplossingen gevonden. Heb je nu nog niet een hele blitse keuken met mooie lades? Wees gerust , ik ook niet! Toch zijn er ook dan andere praktische oplossingen. Je kunt aan de binnenkant van het deurtje van het keukenkastje handdoek ophanghaakjes plakken en daar je deksels in zetten. Ideaal!


Opruimen van bakspullen

 

Heerlijk bakken met je kids, of alleen voor een lekkere taart voor de visite. Fijn wanneer je alles zo bij elkaar opgeruimd hebt. Deze handige cans (of lege potten) zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Je ziet goed wat erin zit en in dit geval met die kleurige cupcake vormpjes staat het ook nog eens heel erg fleurig. Ook voor je meel en bakpoeder en alle andere bak-benodigdheden biedt het een mooi overzichtelijk geheel.
Veel bakplezier!
neem contact op
Een mooi gesprek met een voor mij hernieuwd inzicht
 
Wanneer je weinig hebt, kun je blij zijn met heel weinig. Ik hoor vaak dat mensen weer eens gewoon willen kunnen genieten van de kleine dingen in het leven. Ikzelf probeer dit elke dag opnieuw.
Onlangs heb ik met een kraam op het Full Color Festival gestaan. Ik sprak met vele mensen. Mensen met mooie, ontroerende verhalen en gesprekken vol herkenning. Een specifiek gesprek blijft mij nog steeds bij. Een gesprek waar een jongeman van ongeveer mijn leeftijd vertelde over de periode in zijn leven dat hij dakloos was. Hij vertelde dat dit hem vele inzichten gegeven heeft. Met name het inzicht dat je weinig,tot eigenlijk bijna niks nodig hebt. Alleen eten en drinken en een slaapplek. Al het andere is ballast. Werkelijke ballast. Nu weet ik heel goed wat spullen met een mens kunnen doen, in positieve en negatieve zin, maar dit gesprek geeft mijzelf nog meer inzicht over de beslissingen die ik zelf ook maak ten aanzien van het bewaren van spullen.
 

 
Copyright © 2017 Lotusruimtop.nl 

Ons mailadres is:
info@lotusruimtop.nl

Wil je geen nieuws meer van mij ontvangen?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Deze nieuwsbrief werd gemaakt in samenwerking met
www.attestcommunicatie.nl pers- en publiciteitsbureau voor het MKB
 






This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Lotus ruimt op · Wederiklaan 51 · Kampen, Ov 8265 DB · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp