μερικά λινξ ακόμα:
Την προηγούμενη φορά μιλήσαμε για εκείνο το άρθρο του New York για την κλιματική αλλαγή, αυτό που έπαιρνε τα πιο απαισιόδοξα σενάρια, που τα διάβαζες και σου πάγωνε το αίμα, και έτσι αναδείκνυε το επικοινωνιακό πρόβλημα της επιστημονικότητας. Με άλλα λόγια, έλεγε ότι εδώ χανόμαστε και κανείς δεν το λέει. Ε, αυτό είναι ήδη το πιο διαβασμένο άρθρο στην ιστορία του New York, και προκάλεσε και πολλή συζήτηση. Οπότε το ανανέωσαν βάζοντας σημειώσεις και παραπομπές σε όλα τα σημεία του κειμένου που χρειάζονται πηγές ή αμφισβητήθηκαν. Ξαναδιαβάστε το.
Το τέλος των στάρταψ. Είναι μια ενδιαφέρουσα ιδέα, που βασίζεται στο ότι έχουν περάσει πάνω από 10 χρόνια από τότε που ιδρύθηκε το τελευταίο πραγματικά πολύ μεγάλο internet startup (όλα τα επόμενα είναι πολύ, πολύ μικρότερα). Συνοδευτικό: peak Google.
Νέα έρευνα λέει ότι τα ρομπότ και οι τεχνητές νοημοσύνες θα εντείνουν τις κοινωνικές ανισότητες.
Αν η διακίνηση των ανθρώπων στη Γη ήταν ελεύθερη, ο πλανήτης θα ήταν 78 τρισεκατομμύρια δολάρια πλουσιότερος. Πάνω στο ίδιο θέμα, η ProPublica έφτιαξε ένα interactive διάγραμμα που δείχνει την απλή αλήθεια: Όσο περισσότεροι μετανάστες μπαίνουν σε μια χώρα, τόσο μεγαλύτερο το ΑΕΠ.
Ο Στίβεν Κολμπέρ παίρνει συνέντευξη από το Ρώσο ολιγάρχη Μιχαήλ Προκόροφ.
Αυτή η φωτογραφία από το πρωί μετά το σεισμό στην Κω.
Το Google Street View στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ ρωτά επιστήμονες της NASA: " Είναι πιθανό να υπήρξε πολιτισμός στον Άρη πριν από χιλιάδες χρόνια;" Να τον κάνουν αντιπρόεδρο.
|