Copy
View this email in your browser


Flam3D update

Highlights: 

Agenda

Flam3D lanceert 3dprintopleidingen.be

Om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar bijscholingen en opleidingen rond 3D-printing lanceerden we deze week 3dprintopleidingen.be. De webpagina geeft een overzicht van opleidingen in Vlaanderen om het zoeken naar de geschikte opleiding te vergemakkelijken.

Voor Flam3D-leden biedt de website een mooie kans om hun opleiding extra in de kijker te zetten. Flam3D-leden kunnen via het afgeschermde ledengedeelte op onze website hun informatie toevoegen. Na de inzending verifiëren we nog even alle gegevens, waarna we de opleiding zo snel mogelijk op publiceren!

 

Lancering Family of the Future

Het nieuwe demonstrator-project Family of the Future, een samenwerking tussen ondertussen maar liefst 30 (!) leden van Flam3D, werd afgelopen maand via onder meer 3dprint.com, 3dprintingindustry.com en 3dprintmagazine.eu voor het eerst voorgesteld aan de pers

De komende maanden wordt naarstig voortgewerkt aan het project, en het resultaat van de samenwerking zal op 8 november in première voorgesteld worden op de Prototyping-beurs in Kortrijk. Voor deze feestelijke lancering, met receptie achteraf, zijn we nog op zoek naar geprinte gadgets die we kunnen meegeven met de aanwezigen (zoals pers en contacten uit de industrie). Ideeën of tips?  Contacteer ons gerust! Uw bijdrage is natuurlijk ook een kans om uw eigen product en organisatie in de kijker te zetten.

Uw organisatie in de picture op onze matrijzeninfoavond

In navolging van de onze succesvolle infoavonden rond het printen in metaal, organiseren we in het najaar een infoavond rond het printen van matrijzen. Op 24 oktober organiseren we bij Niko in Sint-Niklaas een gratis infosessie gericht op de industrie met o.a. een technische toelichting en bedrijfscases, gevolgd door  matchmaking tijdens een netwerkmoment. Er zijn nog twee plaatsen voor sprekers vrij.

Interesse om jouw project of kennis te komen voorstellen aan het publiek, en daarna interessante contacten op de doen tijdens de netwerkingsessie? Contacteer ons voor meer info!

Deelnemen aan een onderzoeksproject rond Wire Arc Additive Manufacturing?

Wire and Arc Additive Manufacturing is een vorm van 3D opbouw voor metalen onderdelen. De techniek maakt gebruik van een lasrobot met lasdraad. Deze lasrobots kunnen 1 of meerdere kilo's materiaal per uur lassen wat toelaat om grotere stukken (tot ongeveer 2x2m) kostenefficiënter én sneller te gaan produceren dan met andere additive manufacturing technieken.
 
In buitenlandse onderzoekscentra zijn al heel wat interessante resultaten geboekt met deze technologie onder meer in het printen van reserveonderdelen voor offshore, maritieme toepassingen, ruimte- en luchtvaart, prototypes, herstellingen, alternatief voor gietstukken ...
Middels een praktijkgericht onderzoek probeert men deze kennis nu ook in Vlaanderen op te bouwen. Het Belgisch Instituut voor Lastechniek (BIL), VIVES Hogeschool, en de onderzoeksgroep lastechniek aan de KU Leuven zijn nog op zoek naar verschillende bedrijven:

  • Leveranciers/ fabrikanten van lasrobots en systeemintegratoren
  • Software ontwikkelaars (CAD/CAM, prijsberekening, ...)
  • Bedrijven die mogelijkse toepassingen hebben voor de onderdelen geproduceerd met WAAM
  • Bedrijven die componenten maken waar veel frees- of verspaanwerk aan is, en waar WAAM minder nabewerkingen vereist
  • Bedrijven die lasrobots inzetten in hun productieproces en geïnteresseerd zijn naar gebruik van WAAM op hun machinepark.
  • Ontwerpbureaus die meer willen te weten komen over de mogelijkheden ivm het ontwerpen van WAAM stukken.

Aan de hand van een aantal concrete cases zullen deelnemende bedrijven inzicht en kennis krijgen over de mogelijkheden en toepassingen van deze technologie. Meer informatie is terug te vinden op de projectwebsite.

Syntra Midden-Vlaanderen organiseert opleiding 3D-print productdesigner

Syntra Midden-Vlaanderen lanceert een opleiding tot 3D-print productdesigner, een profiel dat perfect past in de nieuwe creatieve -en maakindustrie die nieuwe zuurstof aan het huidig ondernemersklimaat in Vlaanderen kan brengen. De driejarige opleiding (in verschillende modules) start vanaf de basisprincipes van 3D conceptdesign. Afgestudeerden kunnen zich experten in productdesign en 3D-printing noemen. Meer informatie en inschrijfmogelijkheden zijn terug te vinden op de website van Syntra.

Exposeren op Advanced Engineering 2018 met korting

In navolging van de succesvolle Advanced Engineering-beurs in Birmingham organiseert Easyfairs op 16 en 17 mei 2018 Advanced Engineering 2018-beurs in Flanders Expo (Gent).

Advanced Engineering richt zich qua bezoekersprofiel op de productengineers, R&D engineers, productmanagers, innovation managers  en executives  uit de machinebouw, automotive, aerospace, B2B & B2C electronics of bouwmaterialensector die oplossingen zoeken uit 3 domeinen:

  • Engineering, Design & Concept en prototyping van nieuwe producten
  • Maken van halffabricaten in metaal, kunststof, composiet, textiel, … inclusief oppervlaktebehandeling
  • Aanbieders van elektronica-oplossingen, connectivity en IoT-technologie


Flam3D-leden kunnen voordeeltarieven bekomen voor de standplaatsen (-10% als exposant), en voor deelname aan de conferenties (-10% bovenop het voordeeltarief voor deelname aan het contentprogramma)

Interesse? De website van de beurs is hier terug te vinden.

Copyright © 2017 Flam3D, All rights reserved.
You are receiving this e-mail as a member of Flam3D


Flam3D vzw | De Weven 7 | 3583 Beringen-Paal
info@flam3D.be | +32 468 298 872

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp