Wien ist wunderbar! Og min tur til Donaustadt Wien, Østrigs smukke hovedstad, blev kærlighed ved første blik. Det var der mange grunde til.
ConnectGermany ApS

Nyhedsbrev, August 2016

Egentlig er Wien en alt for pompøs hovedstad til et så forholdsvist lille et land som Østrig. Byen er en smeltedigel af nordeuropæisk moderne metropolstemning, sydeuropæisk storbycharme, som trækker tråde helt tilbage til romerriget, og man mærker tydeligt historiens vingesus og slaviske indtryk fra det stolte, store østrig-ungarske dobbeltmonarki, som blev opløst i 1918. 

Wien har det hele, og jeg føler mig straks hjemme  – her er noget for et hvert humør, alle aldre og interesser, og man forstår, at Mercer, der hvert år kårer den by i verden med højest livskvalitet, for 7. gang i træk har kåret Wien som nummer 1.

Arkitektur, musik, kunst, historie, vinmarker, wienerwald, forlystelser, markeder, cafe- og natteliv, den spanske rideskole med de smukke hvide Lippizanere, jule- og ugemarkeder, spa og wellness og meget meget mere. Der er highlights til rigtig mange rejser, rum til fordybelse  - og stof til rigtig mange nyhedsbreve.

I dette nyhedsbrev vil jeg koncentrere mig om mine allerførste oplevelser, indtryk og møde med denne enestående hovedstad i de ca. 2,5 dage, jeg var der.
 

Wiens pragtboulevard og -byggerier

Den storslåede Ringstr. er en 4 km lang og 57 m bred paradegade og omkranser den historiske bykerne. Her ligger gamle operaer, teatre, slotte og (kajser-)palæer side om side. Det er der, jeg starter min tur, en historisk tidsrejse - i sporvogn 1 (og 2) som kører rundt på ringen i hver sin retning og dermed danner en perfekt ramme og godt overblik. Husk! Stop og start for Ringtram (1+2) er stoppesteddet ved Schweden Platz.

I alt har Wien 27 slotte og 150 palæer, så der er nok at starte ud med. Jeg kommer forbi kejserrecidenset Hofburg, observatoriet Urania, hvor der indtil 1928 præcis kl. 12.00 blev affyret en kanon dagligt, så alle kunne stille uret, Wiener Staatsoper, Parlamentet, Universitetet – et af europas ældste, den gamle børs, rådhuset og teatre. 

Mættet af indtryk efter den denne første rundtur i Wien går jeg tilbage mod mit hotel, som ligger i Wiens hjerte og historiske centrum, 1. Bezirk - omkring Kohlmarkt, Graben og Kärntnerstr. med alle de fantastiske butikker, caféer og restauranter. Men for første gang går jeg gennem shoppingområder uden at se butikkerne! Her ligger nemlig så mange smukke ejendomme fra kejsertiden, og konstant er jeg bare nødt til at kigge op og fotografere facader, detaljer, smalle gader, byens vartegn Stephans Dom osv. lige indtil batteriet i min mobil giver op. Jeg har aldrig set noget lignende så koncentreret i ét område.

Stemningen bredes ud af, at du i de smalle gader konstant møder de såkaldte Fiakre – altså hestevogne, som transporterer turister og andre rundt i byen. Jeg er dyre- og ikke mindst hesteven, så jeg har tjekket deres forhold. Og selvom jobbet som fiakrehest nok ikke er drømmen for en hest, så har de i Wien heldigvis strammet gevaldigt op på hestenes vilkår, så de ikke lider nød. 

 

Wien i overblik

De næste 2 dage var fyldt godt op med spændende møder med bl.a ejendomsudviklere, bygherrer, advokater, servicevirksomheder etc. Det kommer I til at høre meget mere om i kommende nyhedsbreve.

Men dagene blev også brugt på at køre rundt og få en fornemmelse for Wien udenfor 1. Bezirk. I alt består Wien af 23 områder (Bezirke). Hvert bezirk har sit at byde på og er godt forbundet af U og S-baner på kryds og tværs, sporvogne og busser, som næsten alle kører via centrum, og du kan nemt komme fra stort set alle Bezirke til centrum. Det er stort set umuligt at få en parkeringplads i centrum, og derfor er de såkaldte P+R parkeringsområder (Park and Ride) ved U-/S-banerne meget benyttede.

Wien er grøn – 850 parker og grønne områder, 100.000 allé-træer og 1,2 millioner sommerblomster. Og Wien er samtidig verdens eneste hovedstad med egen vinproduktion indenfor bygrænsen. Vinen kan nydes i et af de mange vinotheker, vinbarer eller såkaldte Heurige med lange vintraditioner.

Det er også her i Wien den verdensberømte Sacher Torte stammer. Og som chokoladeelsker skal jeg selvfølgelig prøvesmage den sammen med en kop wienermelange på det historiske og stolte Hotel Sacher midt i byen. Det smager himmelsk her midt i Wien. Jeg har indtaget større (og nok også bedre) stykker kage, men man skal ikke tage fejl - sammen med melangen, kan jeg afsløre, at den lægger en virkelig god bund.

Om aftenen skal jeg selvfølgelig teste den berømte Wienerschnitzel. Her får jeg – i en af Wiens mange halvmørke kælderrestauranter - serveret  en tallerkenstor wienerschnitzel, brasede kartofler og et stort krus øl. Det er ikke stor gastronomi, men det er hyggeligt og mættende, og det skal selvfølgelig prøves.

Jeg får i løbet af den korte tid også kigget nærmere på byens vartegn – den smukke Stephans Dom – og som den musikby Wien jo er, kan du også her ofte kan opleve koncerter i en perfekt kulisse.

Jeg får også kastet et hurtigt blik på Mozarthaus i Domgasse (tæt på Stephans Dom), Freudmuseum i Berggasse, hvor Sigmund Freud boede og arbejdede og set Holocaust Mahnmal på Judenplatz.
 

1000 grunde til Wien

Det vrimler med kulturelle og historiske seværdigheder – et hvert nyt gadehjørne, endnu en seværdighed, endnu et highlight. Smuk som en teaterkulisse, pulserende som en metropol, modsætningernes mødested og fuld af nye oplevelser.

For godt 100 år siden var Wien en verdensby. Men så kom to verdenskrige og Jerntæppet og anbragte den østrigske hovedstad på den geografiske sidelinje. Nu er Wien igen blevet et centrum i Europa, en af europas hurtigst voksende metropoler – i samme tempo som Berlin, - hovedsæde for flere og flere internationale organisationer -  en supermoderne, sprudlende og dynamisk by, der er ved at genopfinde sig selv – moderne glasfacader, brede boulevarder, traffik og storbystemning, smukke nybyggerier, men altid med historien present – Så når du lukker øjnene og kun hører hestehovenes klapren i brostensgaderne, bringes du stadig tilbage til byen, hvor Kaiser Franz Joseph for 100 år siden regerede.

I Danmark er Wien som investeringsområde stadig relativt ukendt. Men flere europæiske investorer har fået øjnene oppe for den tidligere kejserby. Og det forstår man godt, når man først har oplevet, hvad Wien har og er ved at udvikle sig til.

Jeg blev vild med Wien – ingen tvivl om det!
 

Hvordan kommer jeg til Wien?

Fra den danske grænse er der knap 1000 km i bil. 

Københavns lufthavn tilbyder flere daglige direkte afgange med hhv. SAS eller Austrian Airlines. En returbillet kan fås fra ca. 1000 kr. og flyvetiden er lidt over halvanden time. Men også Billund har flere afgange med bl.a. Lufthansa, KLM, SAS eller Brussels Airlines via deres respektive hubs til Wien. Turen tager ca. 3,5 timer inklusiv et enkelt stop i f.eks. Frankfurt. Billetterne koster fra 1.500,- tur/ retur.

....På 3. dagen kører jeg tilbage mod Berlin – men vinker på gensyn til mit nye Wien! Og jeg glæder mig rigtig meget til at fortælle mere om ejendomsmarkedet, og løfte sløret for nye spændende ejendomme/ferielejligheder i Østrigs hovedstad, Wien!

Vil du inden da læse mere om Østrig/Wien, så klikker du blot her:
 
Og du er også altid velkommen til at sende mig en mail med dine ønsker til en lejlighed til dig selv eller feriefonden i Wien. Klik her for at sende email.
 

Nyhedsbrevet her er lavet i  2016  af 


ConnectGermany ApS
Fjordgade 8
9000 Aalborg




Hanne Birgitte Dalgaard
Indehaver
Til at udsende nyhedsbreve bruger ConnectGermany:

Email Marketing Powered by MailChimp