Copy
Programul Slujbelor si Buletinul Parohial
View this email in your browser

Duminica vindecarii lunaticului

PDF + Cititi Buletinul Parohial

Vindecarea Lunaticului
Sambata 27 August
18:00 - Sfanta Vecernie
19:00
- Paraclisul Maicii Domnului
Duminica 28 August
9:00 - Sf. Utrenie
10:00 - Acatistul Maicii Domnului
10:30 - Sfanta Liturghie
12:15 - Ora de Cafea - Organizat de d-na Anca Leoveanu & Liviu Inasel
13:00 - Sedinta Comitetului de Doamne
14:30 - Sfanta Vecernie
Luni 29 August - Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul
9:00 - Sf. Utrenie
10:00 - Acatistul Maicii Domnului
10:30 - Sfanta Liturghie

Programul Evenimentelor Parohiei
30 ianuarie - MicroRevelionul
5 Martie - Vine, vine Primavara
24 Aprilie - Duminica Floriilor
1 Mai - Masa de Potloc
15 Mai - Hramul Parohiei noastre Invierea Domnului - Picnic la Quarry Lake Park - locatia Ensenada North
19 Iunie - Ziua Copilului - Fundraising pentru Scoala de Duminica
21 August - Picnic in cinstea Adormirii Maicii Domnului - Quarry Lake Park - Locatia Ensenada Nord
18 Septembrie - Fundraising Lunch
23 Octombrie - Fundraising Cina
13 Noiembrie - Fundraising Lunch
4 Decembrie - Fundraising Lunch
25 Decembrie - Fundraising Lunch

 Taierea Capului Sf. Ioan Botezatorul - 29 August

In fiecare an, pe data 29 august, praznuim Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul.Sf. Ioan Botezatorul Sfantul Ioan Botezatorul s-a nascut in cetatea Orini. Fiu al Elisabetei si al preotului Zaharia, este cunoscut sub denumirea de "Inaintemergatorul", pentru ca a anuntat venirea lui Hristos.

Zaharia, tatal sau,  era preot al Legii Vechi, din neamul lui Abia, iar mama lui era din neamul lui Aaron si erau rude cu Sfintii Parinti Ioachim si Ana. In timp ce Zaharia slujea la templu in Ierusalim, Arhanghelul Gavriil i-a vestit ca Elisabeta va naste un fiu la batranete si se va chema Ioan. Pentru ca Zaharia s-a indoit de aceasta veste, a ramas mut pana ce Elisabeta a nascut.

Prorocul Maleahi il vesteste ca fiind "Ingerul Domnului" care avea sa-I pregateasca calea. El este ultimul din prorocii Vechiului Testament, care face legatura cu Noul Testament. Si-a inceput activitatea in anul 26 d.Hr. (primul an al guvernarii lui Pilat din Pont). Il descopera lumii pe Hristos ca fiind Mesia - Fiul lui Dumnezeu.

Continuare...

Nimeni, niciodată nu va putea urca la Ceruri,
dacă nu va trece mai întâi prin Bunătate

BunatatePoţi considera că eşti pe calea cea dreaptă numai dacă astăzi încerci să fii măcar un pic mai bun decât ai fost ieri…

Aţi observat? O mulţime dintre cunoscuţii noştri umblă după măreţie, căutând „glorie” în bătălii imaginare sau încercând să pară mari şi tari prin lucrurile pe care le posedă: bijuterii, maşini, case de lux…

Îmbătaţi de perspective dubioase, ei se zbat ca peştii pe uscat ca să facă ceva ieşit din comun, să fie aplaudaţi pentru nu se ştie ce focuri de artificii sau balonaşe de săpun. În goană după extraordinar, ei uită că nu oricui îi este dat să se înalţe peste alţii, pentru că nu oricine poate fi genial sau talentat. Nu oricine poate fi premiant sau campion. În schimb, până şi cel mai slab dintre muritorii de rând poate fi un Om Bun.

Continuare...

La scurtă vreme după „Sfântul și Marele Sinod” - Mitropolitul Ierótheos al Nafpaktosului

După publicarea Enciclicei în numărul trecut al revistei, iată că putem veni în acest număr cu o lămurire privind cel mai controversat punct al Sinodului din Creta care s-a încheiat de curând. Mulţumită Mitropolitului Ierótheos al Nafpaktosului, care a fost nu numai prezent, dar şi foarte activ în discuţiile purtate în cadrul Sinodului, iată că avem un cuvânt cu multă acrivie teologică şi totodată discernământ duhovnicesc, un cuvânt care nu caută dezbinarea în Biserică, cum am văzut că se întâmplă în unele cazuri, ci caută unitatea noastră, a ortodocşilor, în Adevărul-Hristos. Avem nevoie de astfel de cuvinte izvorâte din multă rugăciune şi jertfire de sine, şi mai puţin de justiţiari, care nu cunosc teologia, dar care parcă se bucură de dezbinare. Unitatea noastră în Adevăr este cea mai importantă, dar pentru aceasta trebuie să fim cu mult mai multă smerenie, mai multă dragoste pentru Hristos şi Biserica Sa. (V.G.)

„Sfântul și Marele Sinod” și-a încheiat lucrările și a intrat în viața Bisericii și în istoria ei, de care va fi și judecat. Istoria este cea care îi va conferi și denumirea reală, deoarece știm că unele Sinoade, cu toate că au fost caracterizate drept ecumenice, în cele din urmă au fost respinse de alte Sinoade ulterioare, după cum, de asemenea, unele Sinoade, deși au fost convocate ca locale, au dobândit caracter ecumenic. Acest lucru se datorează hotărârilor pe care le-au luat și acceptării sau neacceptării lor de către pliroma Bisericii.

Îndeobște, Sinoadele sunt judecate de cei care au minte luminată și experiența vederii lui Dumnezeu, pentru că aceștia constituie conștiința Bisericii care priveghează, ca unii ce au „mintea lui Hristos” 1 Corinteni 2:16. (…)

Continuare...

De ce facem atât de uşor păcatul?

Facem usor pacatulPărintele Iachint era un bun cunoscător al mecanismelor de pervertire a sufletului. El spunea:

– Poftele trupului apar ca urmare a nesatisfacerii unor cerinţe sufleteşti. Apare un gol în suflet, care trebuie umplut cu ceva. Astfel, dacă dorinţa sufletului de rugăciune, de cugetare sfântă, de smerenie, de ascultare, de lepădare de sine nu este satisfăcută prin citirea de cărţi sfinte, prin rugăciune şi înfrânare, prin nevoinţă şi ascultare, apar nelinişti, nemulţumiri care sunt preluate de trup şi de suflet.

Continuare...


Parohia Invierea Domnului
pr. Octavian Mahler + (510) 692-7785
26050 Kay Avenue Hayward CA, 94545

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list






This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Holy Resurrection Parish · 3646 East Ave · Livermore, Ca 94550 · USA

Email Marketing Powered by MailChimp