Copy
September 2016

 

  • Voorwoord
  • Webis Voormelding WOZ
  • WOZ-view met GIS-functionaliteit
  • Webis Kwijtschelding
  • Nieuwe website

Voorwoord


Sinds mei 2014 verzenden we digitale nieuwsbrieven. In de tussentijd hebben we veel nieuwe productontwikkelingen gedaan. Op onze nieuwe website vindt u een overzicht van onze producten en ook de ‚roadmap’ met komende ontwikkelingen. De vorige nieuwsbrief kondigden we aan dat we met het E-Mandaat gaan starten, de prijzen zijn inmiddels bekend. Als u nog wilt intekenen voor deze ontwikkeling dan verzorgt BakerWare de implementatie.

Aanstaande woensdag (14 september) is er weer een gebruikersgroep waar dit keer de gezamenlijke ontwikkeling van het Klantdossier en het Ondernemersportaal op de agenda staan. Velen van u hebben inmiddels kennisgemaakt met Richard Vermeulen onze nieuwe relatiebeheerder. Hij is druk bezig met de promotie van onze omgeving voor het raadplegen van WOZ-waardes, www.wozview.nl, die vanaf 1 oktober wettelijk verplicht is.

Met vriendelijke groet, 
Richard Bakker en Eric Heersink

Webis Voormelding WOZ

Met Webis Voormelding WOZ kunnen huiseigenaren zelf via de Digitale Balie (het Burgerportaal) van BakerWare of via een beveiligde internet-site de nieuwe WOZ-waarde voor het komende belastingjaar vooraf inzien. Ook kunnen ze deze beoordelen én eventueel onjuiste gegevens wijzigen. De eventuele wijziging van de waarde wordt dan zichtbaar bij de nieuwe aanslag in het betreffende belastingjaar.

Het voordeel is de mogelijkheid om het gemeentelijk bestand te optimaliseren door de burger ook de primaire en secundaire objectkenmerken te laten controleren. Het doel is dat de burger in het volgende jaar een correcte aanslag OZB ontvangt. Webis Voormelding WOZ heeft als positief neveneffect dat het belastingkantoor of gemeente kosten kan besparen, doordat er minder bezwaren en daarmee ook minder beroepen afgehandeld hoeven te worden.
Hier kan men de deelobjecten controleren en aanvullen, ook worden diverse vragen over de toestand van het object gesteld. Deze vragen/antwoorden worden doorgestuurd naar het belastingsysteem welke alles verwerkt. Een en ander kan resulteren in een aanpassing van de WOZ waarde.
 
Hier wordt het kadastrale perceel getoond en de burger kan hier zelf een toelichting geven.
 
Dit is het totaaloverzicht. Door te bevestigen, ontvangt de burger een PDF. Deze kan men altijd weer terugzien in de Digitale balie en/of per mail ontvangen.

Voor meer informatie: Richard Bakker via richard.bakker@bakerware.nl

WOZ-view met GIS-functionaliteit


De afgelopen maand hebben bestaande, maar ook nieuwe klanten ervoor gekozen om vanaf 1 oktober de WOZ-waarden via wozview.nl te ontsluiten. Het scherp geprijsde aanbod zorgt voor een toename aan klanten, maar helaas konden we nog geen GIS-functionaliteit bieden om de administratieve data te ondersteunen. Vanaf nu is dat wel mogelijk! Tegen een kleine meerprijs integreren we u ook de GIS-voorziening, zodat behalve op postcode en huisnummer ook via de kaart gezocht kan worden. Vraag Richard Vermeulen naar de mogelijkheden, richard.vermeulen@bakerware.nl of 06-27866744.

Webis Kwijtschelding

Kwijtschelding is een tijdrovend proces. Niet voor niets heeft BakerWare diverse producten om de aanvraag en afhandeling van Kwijtschelding te automatiseren. Hieronder een korte uitleg van de producten en hun verschillen en overeenkomsten.  
  • Kwijtscheldingsformulieren volledig invullen in de Digitale Balie (achter DigiD)
  • Kwijtscheldingsformulieren volledig invullen op de website (zonder DigiD)
  • Kwijtschelding 2.0 / Verkorte Kwijtschelding
De eerste twee varianten zijn vrijwel gelijk aan elkaar en zorgen voor zowel de intake als de afhandeling van de kwijtscheldingsaanvragen. De doorverwerking in het belastingsysteem is hierin opgenomen. Dit bespaart veel kantoren een hele grote handmatige operatie. Partijen die dit hebben ingeregeld hebben de investering binnen ettelijke maanden terugverdiend. 

Kwijtschelding 2.0 is de variant waarbij veel informatie vanaf het Inlichtingenbureau beschikbaar komt en er dus door de burger minder aangeleverd hoeft te worden. Hiermee wordt de afhandeling van kwijtscheldingsaanvragen vereenvoudigd. De gegevens van de burger worden tegen het Inlichtingenbureau aangehouden. Hiermee kan bepaald worden of een burger voor kwijtschelding in aanmerking komt, of niet. 

Echter iedereen die van het Inlichtingenbureau een belemmering heeft op automatische kwijtschelding, krijgt een brief met daarin de mededeling dat de persoon niet voor automatische kwijtschelding in aanmerking komt. Deze klanten worden dan ook naar de digitale balie geleid om daar tegen één of meer van de belemmeringen in te gaan of om het volledige kwijtscheldingsformulier in te vullen. 

Nieuwe website

BakerWare heeft haar website vernieuwd. Door onze groei proberen we ook de huisstijl naar een moderner jasje te brengen. Neem snel een kijkje op www.bakerware.nl. 

Op de website vindt u nu ondermeer een beter overzicht van de oplossingen die we u kunnen bieden. Ook is de website op telefoon en Ipad goed te bekijken. De volgende onderdelen zijn ondermeer toegevoegd:
  • Roadmap staat nu nadrukkelijk vermeld
  • Onze dienstverlening op het gebied van implementatie consultancy is beter zichtbaar
  • Dit is wat we doen: een schematisch overzicht van de toegevoegde waarde van BakerWare
  • Alle beschikbare Webis producten zijn beschreven
  • Ons team: eindelijk gezichten bij de stemmen aan de telefoon
  • Klantenlijst
 
Daarnaast leggen we nu de hand aan de nieuwe Digitale Balie (het burgerportaal). Een preview geven we in de volgende nieuwsbrief. Op de website treft u ook al onze oude nieuwsbrieven en nieuwsberichten, die vaak nog heel actueel zijn.
BakerWare B.V.
Nijbracht 124
7821 CE  Emmen

Tel. 0591-645608
info@bakerware.nl
www.bakerware.nl
Bekijk nieuwsbrief in uw browser 

Uitschrijven    Voorkeuren bewerken 

Copyright © 2016 BakerWare BV, All rights reserved.

Share
Tweet
Share
Forward
Email Marketing Powered by Mailchimp