Copy
Bekijk de nieuwsbrief online indien deze niet goed wordt weergegeven.
 
Gymnasium Beekvliet
Nieuwsbrief 1, oktober 2016
 
 
 
 
 
De eerste maand van het nieuwe schooljaar zit er alweer op! En wat voor een maand is het geweest: de jaaropening, het brugklaskamp, de profielloop en een ontruimingsoefening zorgden voor een hoop leven in de brouwerij. Voor de leerlingen was het na anderhalve maand vakantie weer zweten geblazen boven hun boeken: niet alleen in figuurlijke zin, maar vooral ook letterlijk; in de tweede schoolweek was het immers zo warm dat we zelfs het tropenrooster uit de kast moesten halen! Maar inmiddels is de buitentemperatuur gezakt en liggen de eerste handschoenen alweer bij de gevonden voorwerpen. 

In deze eerste digitale nieuwsbrief van dit schooljaar informeren we u over de ouderavonden, de veiligheidsprocedure en praktische informatie die u kunt vinden op de website. We blikken terug op de profielloop en het brugklaskamp, en we feliciteren twee kampioenen. Tevens vindt u meer informatie over het gebruik van de tablet in de lessen l.o., de toneelaudities en een cursus stijldansen voor leerlingen, en is er nieuws van de ouderraad en het decanaat. De nieuwsmail is dus weer bomvol!

We wensen alle medewerkers, leerlingen, ouders en andere betrokkenen van onze school een heel goed schooljaar toe!


Naar boven
 
 
 
Ons Middelbaar Onderwijs (OMO), het overkoepelende onderwijsbestuur waartoe ook Beekvliet berhoort, bestaat dit jaar 100 jaar. Dat viert OMO onder andere met een Romereis, waaraan per OMO-school drie vierdeklassers mogen deelnemen. Vóór de vakantie konden geïnteresseerde (toen nog) derdeklassers een brief schrijven aan de rector om te solliciteren. Jip de Man, Linde Lokin en Simon Knüwer (allen 4A) zijn de gelukkigen en zullen van 13 tot 18 november 2016 deelnemen aan de jubileumreis van OMO naar de Italiaanse hoofdstad. Buon viaggio!


Naar boven


 
We hebben twee kampioenen in ons midden! 



Afgelopen weekend werd Rivaldo van de Westelaken uit klas 3 NEDERLANDS KAMPIOEN karten in de 125cc-minimax-klasse. Hij was over acht wedstrijden op kartcircuits in Nederland, België en Duitsland de beste. De talentvolle Rivaldo werd al eens tweede bij het NK, maar nu werd hij zelf gehuldigd als beste van Nederland! (Foto: Brabants Dagblad)



Onze docente muziek, mw. Jansen, heeft vlak voor de zomervakantie deelgenomen aan de World Choir Games in Sochi met het Fontys Jazzkoor. En hoe! In de categorie jazz behaalden ze goud en werden ze WERELDKAMPIOEN! 

We feliciteren Rivaldo en mw. Jansen met deze fantastische prestaties! 

 
Naar boven


 
"Wat komt er allemaal kijken bij het organiseren van een hardloopevenement?" vroegen Robin Bogers en David Mornout uit klas 6 zich vorig jaar af. Die vraag vormde de basis voor hun profielwerkstuk, een vraag die ze niet alleen in theorie wilden uitwerken, maar vooral ook in de praktijk! Weken van voorbereidingen, waaronder het regelen van vergunningen, accommodatie en verkeersregelaars, en het werven van sponsoren, vrijwilligers en niet te vergeten hardlopers gingen aan hun evenement vooraf. De hardloopwedstrijd kreeg de toepasselijke naam 'Profielloop', niet alleen een verwijzing naar het profielwerkstuk maar ook naar het profiel van hardloopschoenen.

Op 25 september was het zo ver: de eerste hardloopwedstrijd in Gemonde kon van start! Mevr. Weltevreden, mentor van beide heren, schoot de deelnemers weg. Robin en David hadden voor hun kleine tweehonderd deelnemers drie parcoursen uitgezet: een kidsrun van 1 km, en twee 'volwassen' routes van 5,5 en 11 km. Voor de snelste lopers, de beste Beekvlieter en snelste docent lagen mooie prijzen klaar; maar de meeste lopers gingen voor een mooie individuele prestatie en genoten van het lopen in de zon over het prachtige parcours langs de Dommel.


Terwijl de lopers onderweg waren, hield drumband Sint Lambertus de sfeer erin bij het nieuwsgierige toeschouwers. Spreekstalmeester Bram van Hulten begeleidde vol enthousiasme de deelnemers op hun laatste meters. Voor het publiek viel er genoeg te genieten, vooral van interne 'schermutselingen' in de wedstrijd: ze vonden het prachtig dat Bram van Boven uit klas 6 bij de 5,5 km zijn gymdocent Van der Cammen op de laatste meters voorbij snelde, en dat de jongste van de broers Mengari (klas 3) ruim eerder over de meet kwam dan zijn oudere broer (klas 6) op de langste afstand!

Maar er moest natuurlijk ook onderzoek gedaan worden voor het werkstuk: de organisatoren hadden voor elke deelnemer een evaluatieformulier klaar gelegd om erachter te komen hoe de lopers hun evenement ervaren hadden. De deelnemers waren bij terugkomst over het algemeen zeer te spreken over de organisatie; één van de deelnemers, zelf organisator bij de Vestingloop in Den Bosch, toonde zich zelfs zo enthousiast dat hij de heren uitnodigde om mee te kijken in hun organisatieteam om zo volgend jaar een nóg mooier hardloopevenement neer te zetten: "Toen wij begonnen met ons evenement maakten we dezelfde beginnersfoutjes als jullie nu," vertelt hij Bram en David, "maar we hebben inmiddels veel meer ervaring opgedaan, waar jullie zeker van mogen komen profiteren. Maar ondanks die kleine hickups ben ik zeer onder de indruk over wat jullie bij jullie eerste hardloopevenement hebben gepresteerd! Van mij mag er een tweede profielloop komen!" Maar of er een tweede editie komt, willen de heren nog even op hun gemak evalueren. "Het is immers wel heel veel werk!" laten ze aan een journalist weten. 

Naar boven


 
In schooljaar 2016-2017 vinden op de volgende dinsdagavonden een ouder- en/of informatieavond plaats. Tijdens ouderavonden waarbij er nog ruimte is in het programma nodigt de ouderraad in overleg met de school een spreker uit voor een lezing over een thema dat goed past bij de betreffende jaarlaag. 
Elke ouderavond begint om 19.30 uur. U krijgt voor de ouderavonden die van toepassing zijn op uw kind een uitnodiging via Magister toegestuurd.
 
13 september klas 5: voorlichtingsavond voor ouders en leerlingen, inclusief voorlichting Internationalisering
20 september klas 6: voorlichtingsavond
27 september  klas 4: voorlichtingsavond
11 oktober klas 3: voorlichtingsavond
18 oktober klas 2: voorlichtingsavond
1 november klas 1: voorlichtingsavond
8 november klas 6: voorlichting studiefinanciering
vr. 4 november klas 2: presentatieavond project Eetculturen door de leerlingen
22 november groep 7/8: voorlichtingsavond Beekvliet
16 december klas 4-5-6: studievoorlichting door oud-Beekvlieters
24 januari klas 3: voorlichting profielkeuze
22 februari klas 5: studievoorlichting voor leerlingen (op Sint-Janslyceum)
14 februari klas 6: presentatieavond profielwerkstukken (aanvang 19.00 uur)
7 februari klas 4 en 5: voorlichting studiekeuze
28 maart klas 4: voorlichting Rome-/Griekenlandreis
 

Ouderspreekuur
Naar aanleiding van het eerste en tweede rapport heeft u respectievelijk in december en april de mogelijkheid kort enkele docenten te spreken. De gelegenheden zijn op maandagmiddag 19 december, dinsdagavond 20 december, dinsdagavond 18 april en woensdagmiddag 19 april. Let op: u dient zich voor deze tienminutengesprekken via Magister in te schrijven. U heeft daarvoor uw inloggegevens nodig. U krijgt overigens bericht vanaf wanneer u kunt intekenen. 


Naar boven


 
Op de website van Beekvliet hebben we veel praktische informatie bij elkaar gezet voor u als ouders. U vindt daar niet alleen allerlei documenten, zoals de schoolgids, het leerlingenstatuut en een document met de contactgegevens van onze medewerkers, maar ook de regeling omtrent ziekte en het aanvragen van verlof, een overzicht van alle vakanties en lestijden, en informatie over Magister, ons huiswerkinstituut Frontisterium en de ouderraad. Er is ook een pagina met tips voor ouders. Daarnaast is er voor elke jaarlaag een overzicht met daarop een globale beschrijving wat uw kind dit schooljaar te wachten staat. We nodigen u van harte uit om eens een kijkje te nemen op de ouderpagina's van onze website. We raden alle ouders aan de schoolgids en het leerlingenstatuut met de schoolregels goed te lezen.

U kunt contact opnemen met alle docenten via het @gymnasiumbeekvliet.nl-adres. Deze e-mailadressen kunt u vinden in het overzicht van de contactgegevens van onze medewerkers op de ouderpagina's en in de schoolgids. We verzoeken echter alle ouders met klem om niet via het magisteraccount van hun kind de docenten te mailen. 

Naar boven


 
Veiligheid
In het kader van de algehele veiligheid van leerlingen, personeel en bezoekers van de school is het belangrijk dat men weet wat te doen wanneer de school ontruimd moet worden in geval van een calamiteit, bijvoorbeeld een brand. Als schoolorganisatie zijn we verplicht om eenieder daarover te informeren en dit ook te oefenen. De BHV-ploeg (=bedrijfshulpverleners) en de gediplomeerde EHBO'ers van de school spelen bij die ontruiming een belangrijke rol.

Op Beekvliet is het zo geregeld dat de leerlingen en het personeel aan het begin van het schooljaar instructie krijgen hoe te handelen bij ontruiming en wordt er een ontruimingsoefening gehouden. Bij het verschijnen van deze mail hebben de leerlingen de ontruimingsinstructie gekregen en is de oefening gehouden.

Ontruimingssignaal
Voor u als ouder/bezoeker van de school is het natuurlijk ook van belang te weten wat u moet doen wanneer het signaal tot ontruiming wordt gegeven:
* U verlaat het gebouw volgens de aangegeven vluchtroute c.q. u volgt de aanwijzingen op van de aanwezige BHV'ers.
* U gaat naar de verzamelplaats = het sportveld achter de school.
* U meldt zich daar bij de EHBO-post.
* U wacht op verdere instructie.

Calamiteit
Verder is het belangrijk te weten dat we, in het geval van een calamiteit, u  verzoeken niet naar school te komen of te bellen naar school (i.v.m. overbelasting van de telefooncentrale) tot de alarmfase is opgeheven.

Wij vertrouwen er op u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben in de hoop dat we deze procedures nooit nodig zullen hebben.


Joris van der Cammen
Preventiemedewerker

Naar boven


 
We kijken weer terug op twee zeer geslaagde brugklaskampen! Ook dit jaar waren we weer te gast op de Heesemanshoeve in het buitengebied van Boxtel.


Via sport en spel hebben de leerlingen van de klassen elkaar goed leren kennen: de eerste dag moesten natuurlijk de slaapplekken worden geïnstalleerd en meteen daarna begon het programma: de leerlingen kregen per klas drie rondes met afwisselend dans, een Beekvlietquiz en zelfverdediging. Ook daagden ze elkaar die middag uit in allerlei spelletjes, zoals basketbal en blindemannetjesrace. 's Avonds werd er natuurlijk gebarbecued en was het na Beekvliet's got talent tijd voor een avondspel vol behendigheid- en kennisactiviteiten. De dag werd afgesloten met liedjes zingen rond het kampvuur. En o, wat was het weer vroeg toen de leerlingen werden wakker geschud voor ochtendgymnastiek! Na het ontbijt konden de leerlingen workshops volgen zoals handboogschieten en (analoog) pokemon vangen! We hadden prachtig weer voor alle buitenactiviteiten! Eigenlijk was het zelfs een beetje te warm, waardoor de leerlingen in de middag extra verkoeling moesten zoeken in de vorm van extra drinkpauzes, geklooi met een waterslang en natuurlijk ijsjes!

We danken alle mentoren, docenten en mini- en maximentoren, die het kamp weer voortreffelijk hebben begeleid. De foto's van beide kampen staan inmiddels online.


Naar boven


 
 
Het schooljaar is pas net begonnen, en nu al zijn we bezig met de voorlichtingsactiviteiten voor de leerlingen van de basisscholen in de regio. Woensdagmiddag 5 oktober organiseerden we de eerste Beekvliet Experience voor de leerlingen van groep 8. De ruim honderdtwintig aanwezige leerlingen kregen een echt rooster en volgden drie lessen van onze docenten. Onder andere Grieks, drama, science, muziek en kunst stonden op het programma. Op woensdag 2 november en 7 december organiseren we nog twee Experience-middagen. We bieden elke keer een ander programma, dus leerlingen mogen gerust nog een keertje komen. Aanmelden voor deze middagen kan via de website. De middagen duren van 14.00 - 16.15 uur.



Binnenkort is er ook een voorlichtingsactiviteit voor ouders van groep 7 en 8. Op dinsdag 22 november om 19.30 uur geven we presenteren we alle ins en outs van onze school. Ook de kinderen zijn daarbij van harte welkom. Vanaf 17 oktober kunt u zich via onze website aanmelden voor deze informatieavond. 


Naar boven


 
 
Op maandag 10 oktober komt de schoolfotograaf weer naar Beekvliet. Alle leerlingen van klas 2 t/m 6 worden op de foto gezet en natuurlijk worden ook weer klassenfoto's gemaakt. Zorg dat je er op je best uitziet en trek wat fleurigs aan! 
De gemaakte foto's krijgen de leerlingen in een enveloppe mee naar huis; in deze enveloppe zit een brief van de fotograaf over de bestelprocedure. 
De brugklassers zijn in de eerste schoolweek al geportretteerd en hebben de enveloppen met foto's al mee naar huis gekregen.


Naar boven

 
 
Altijd al de chacha, salsa, Engelse wals, jive of een andere stijldans willen leren? Geef je dan op bij dhr. Guerrero! Hij wil dit schooljaar een danscursus starten voor leerlingen uit de bovenbouw (docenten ook welkom!) en is benieuwd hoeveel geïnteresseerden er zijn. 

Het plan is om in de weken dat dhr. Guerrero op school aanwezig is op dinsdag en donderdag het 8e + 9e uur danslessen te geven in de gymzaal. Aan de cursus zijn geen kosten verbonden. Startdatum 1 november. Je kunt je in je eentje, in tweetallen of met een groep opgeven via r.guerrero@gymnasiumbeekvliet.nl. Ook voor vragen kun je bij hem terecht.


Naar boven

 
 
Toneel is op Beekvliet een begrip! Elk jaar weer is het publiek laaiend enthousiast. De stukken die het Toneel speelt, zijn erg afwisselend: zo was SPROOKJE maar dan anders (2013) een stuk vol humor, terwijl Het is altijd wel ergens nacht (2014), een stuk over de donkere kanten van de middelbare school, juist erg aangrijpend was. Ten Liefde! (2015) was juist weer een hyper-actueel stuk en bij Snorro tussen de Cacti (2016) vlogen de lasso's en lachsalvo's in het rond! 

Leerlingen van klas 2 t/m 5 met talent voor toneelspelen, dans en muziek kunnen meedoen het (grote) toneel. Vanaf nu kun je je opgeven om auditie te doen! De audities vinden plaats op dinsdagavond 11 en 18 oktober van 19.00-21.30 uur. Ook de repetities zijn op dinsdagavond. 


Naar boven

 
Beekvliet kent een jarenlange traditie van huisbezoeken: de mentor van de brugklas bezoekt alle leerlingen van zijn of haar klas thuis om op een ontspannen manier nader kennis te maken met de leerling en zijn/haar ouders. Inmiddels zijn alle brugklasmentoren op pad. Een bezoek duurt ongeveer een half uur tot drie kwartier per leerling. 
Het Brabants Dagblad besteedde enkele maanden geleden al aandacht aan de huisbezoeken. U kunt het artikel nog eens nalezen.

Naar boven
 
 
 

De schoolleiding heeft toestemming gegeven dat de sectie lichamelijke opvoeding (l.o.) ook dit schooljaar beeldopnames gaat maken tijdens de lessen l.o. Dit houdt concreet in dat er in de les l.o. gefilmd gaat worden met behulp van een tablet en dat de leerlingen daarna direct de uitgevoerde beweging zelf kunnen bekijken. Daarbij kan de docent hen direct van feedback voorzien. De sectie l.o. beoogt hiermee de leerlingen een beter inzicht te geven in hun eigen beweegpatroon en daarmee het onderwijsleerproces te versnellen.
Het spreekt voor zich dat de opnames alleen intern in de lessen worden gebruikt. Heeft u vragen over dit onderwerp, dan kunt u zich wenden tot de schoolleiding.
 

Naar boven


 

Zin om je sportieve krachten te meten met je schoolgenoten? Dat kan! Eén of twee keer per maand organiseert de sectie l.o. twee sporttoernooien: eentje voor leerlingen van klas 1-2 en eentje voor leerlingen van klas 3-6. Hockey, badminton, (panna-)voetbal, tafeltennis, basketbal, softbal, het komt allemaal aan bod. Je kunt natuurlijk eenmalig meedoen, maar leuker is het om deel te nemen aan het onderling klassement: bij elke activiteit worden punten verdeeld op basis van deelname, sportiviteit, en prestatie; de speler van de week verdient extra punten voor de klas. Op het einde van het schooljaar wordt er gekeken welke klas de meeste punten heeft behaald en wie er met de prijzen vandoor gaat. 
De wedstrijden vinden plaats op het 7e en 8e uur (heb je het 7e uur nog les, sluit je gewoon het 8e uur alsnog aan). Opgeven kan individueel of in teamverband bij je gymdocent of door een mailtje te sturen aan dhr. Teulings. Op de affiches die door de school verspreid zijn, kun je zien wanneer welke sport wordt aangeboden. 
 

Naar boven


 

Onderwerpen in deze nieuwsbrief:
1. Open dagen en meeloopdagen in oktober / november (klas 5 en 6)
2. Agenda voorlichtingsactiviteiten komende maanden (klas 4 t/m 6)
3. Aanmelden ouders op decaannet (klas 3 t/m 6)
4. Aanmelding voor vervolgopleidingen (klas 6)
5. Tegemoetkoming scholieren en studiefinanciering (klas 6, doubleurs klas 5)

1. Open dagen en meeloopdagen in oktober en november (klas 5 en 6)
Oktober en november zijn maanden waarin veel universiteiten en hogescholen open dagen houden. Wij raden leerlingen van klas 5 en hun ouders ten zeerste aan om enkele open dagen te bezoeken en zo een goede stap te zetten in het lastige keuzeproces. Leerlingen van klas 6 die nog steeds niet goed weten wat ze willen gaan doen, moeten ook zeker deze maanden gebruiken om opleidingen te bezoeken - de tijd dringt! De ervaring leert dat het voor leerlingen heel nuttig is als ouders meegaan naar open dagen; het bevordert de discussie over wat de leerling wel en niet interessant vindt voor zijn of haar toekomst.
Welke open dagen er zijn, is o.a. te vinden via:
- de website van het decanaat (zie ook onderwerp 3) onder 'Links' en dan 'Open dagen';
- de website van studiekeuze123
- de website met universitaire bachelors
- de website met hbo-bachelors.

Met name aan leerlingen van klas 6 wordt aangeraden om de komende tijd ook eens een dag met een student mee te lopen: dat geeft een nog beter beeld van de opleiding. Vrijwel alle opleidingen organiseren meeloopdagen. Aanmelding is vaak verplicht en het aantal plaatsen soms beperkt, dus regel dit tijdig! Eventueel zijn ook mailadressen van oud-leerlingen bij de decaan verkrijgbaar.

Voor open dagen en meeloopdagen tijdens schooldagen kunnen de leerlingen verlof vragen via een bij de conciërge verkrijgbare (paarse) verlofbrief.

2. Agenda voorlichtingsactiviteiten (klas 4 t/m 6)
Voorlichting Studiefinanciering en aanmelding Hoger Onderwijs
Voor wie? Ouders en leerlingen van klas 6.
Wanneer? Dinsdagavond 8 november, 19.30 uur
Toelichting: Zeer aanbevolen i.v.m. de vrij recente veranderingen in de studiefinanciering.

Studievoorlichting door oud-leerlingen
Voor wie? Leerlingen van klas 4,5 en 6 en hun ouders.
Wanneer? Vrijdagavond 16 december, vanaf 19.30 uur
Toelichting: Op deze avond vertellen oud-leerlingen van Beekvliet over hun vervolgopleiding. Er zijn vier voorlichtingsronden van een half uur, zodat iedereen vier opleidingen kan bezoeken. Alle leerlingen ontvangen t.z.t. nog informatie over de aanwezige studierichtingen. Een absolute aanrader om het studiekeuzeproces mee te beginnen, dus een 'must' voor leerlingen van klas 4 en 5.


3. Aanmelden ouders op decaannet (klas 3 t/m 6)
Ouders die hun kind willen assisteren bij het maken van hun profielkeuze of keuze voor een vervolgopleiding kunnen zich aanmelden op onze decaansite. U kunt meekijken met de keuzes van uw kind en er is zeer veel informatie over opleidingen etc. te vinden. Leerlingen kunnen direct via Magister inloggen op de decaansite (via de studiewijzer 'Decanaat' in de ELO); ouders kunnen zich aanmelden op onderstaande wijze. Van harte aanbevolen! 
 
Aanmelden ouders op Beekvliet.DeDecaan.net
- Ga naar http://beekvliet.dedecaan.net > kies de knop Inloggen (rechtsboven)
- Kies in het blok ‘Registreren’ voor ‘Ouder/verzorger’ en dan ‘Registreren’
- U wordt gevraagd om uw eigen gegevens en de gegevens van uw kind(eren) in te vullen. Het leerlingnummer van uw kind(eren) vindt u op het leerlingenpasje.
- Nadat u alles heeft ingevuld, ontvangt u een e-mail met een link, die moet worden aangeklikt om de registratie te bevestigen.
Let op: soms komen de mailtjes in eerste instantie bij de ongewenste post terecht!


 4. Aanmelding voor vervolgopleidingen (klas 6)
Vanaf oktober is het mogelijk om je aan te melden voor je vervolgopleiding. Dit gaat via de site www.studielink.nl. Aanmelden moet in elk geval voor 1 mei 2017 vanwege de studiekeuzecheck die elke opleiding aan de aankomend studenten moet aanbieden. Overigens kan men de aanmelding nog probleemloos wijzigen, zelfs na 1 mei, zolang het opleidingen betreft zonder numerus fixus (selectie). 
Voor opleidingen mét een beperkt aantal plaatsen (numerus fixus) is de deadline voor aanmelding 15 januari 2017! Het selectietraject vindt dan plaats tussen 15 januari en 15 april 2017. Bij de selectie wordt vaak gekeken naar cijfers, motivatie, geschiktheid voor het vakgebied. Elke opleiding organiseert deze selectie op zijn eigen wijze; het is derhalve raadzaam ook daarop goed te oriënteren. Een overzicht van de opleidingen met numerus fixus is te vinden op de site van het decanaat, onder Downloads, Numerus fixus: decentrale selectie. 
Voor meer informatie over numerus fixus en de (decentrale) selectie: zie de site van DUO: https://www.duo.nl/particulier/student-hbo-of-universiteit/afschaffing-loting.jsp

5. Tegemoetkoming scholieren en studiefinanciering (klas 6, doubleurs klas 5)
Als een leerling 18 jaar wordt, vervalt de kinderbijslag met ingang van het kwartaal dat volgt op de 18e verjaardag. De leerling kan dan zelf een tegemoetkoming studiekosten aanvragen (Wet Tegemoetkoming Scholieren). Aanvragen gaat via www.duo.nl: doe dit tijdig!

Alle leerlingen die na dit examenjaar in het Hoger Onderwijs gaan studeren hebben, kunnen gebruik maken van de (nieuwe) ‘Studievoorschot’-regeling. Het ontvangen geld is in deze regeling een lening. De bijbehorende OV-jaarkaart en een eventuele aanvullende beurs zijn wel een gift. Ook hiervoor geldt: aanvragen gaat via www.duo.nl. Op dinsdag 8 november komt een medewerker van DUO vertellen over aanmelding en studiefinanciering: een avond om vrij te houden!

P. van Aarle en M. Peters Rit, decanen Gymnasium Beekvliet



Naar boven
 
 

De eerste schoolweken zitten er alweer op voor leerlingen en docenten. Ook de ouderraad heeft haar eerste vergadering van schooljaar 2016-2017 erop zitten. We hebben bij onze eerste vergadering twee nieuwe leden mogen verwelkomen: Hetta Lam en Sandra Broos; zij zullen zich voorstellen op de site van de ouderraad.

Als ouderraad willen we een klankbord zijn voor alle ouders van leerlingen van Gymnasium Beekvliet. We komen maandelijks bij elkaar waarbij de rector  altijd aanwezig is. Via ouderraad@gymnasiumbeekvliet.nl kunt u als ouders ons bereiken met vragen of opmerkingen over  schoolzaken. Er bestaat ook altijd de gelegenheid om een vergadering bij te wonen. Als u hier interesse in heeft laat het ons dan weten via hetzelfde e-mailadres.

Tijdens de eerste vergadering hebben we in de ouderraad gesproken over zaken rondom de afsluiting schooljaar 2016 en de plannen voor dit jaar. We willen daarbij voortborduren op ervaringen van vorig schooljaar, waarin we samenwerking met andere ouderraden uit de regio hebben gezocht. Zo hebben we een bijeenkomst met andere ouderraden/verenigingen uit de regio bezocht, waarbij we handige, praktische tips en organisatorische zaken met elkaar hebben uitgewisseld. Bij deze bijeenkomst hebben we ook de thema-avonden besproken, en hebben we met de aanwezige ouderraden afgesproken de ervaringen met thema-avonden met elkaar te delen. We verwachten dat uit dit samenwerkingsverband nieuwe interessante onderwerpen zullen voortkomen, die wij nog niet op de agenda hadden staan. Wordt vervolgd dus!


Wij wensen iedereen een mooi schooljaar toe.

Namens de ouderraad,
Marion Mulders
secretaris

Naar boven

 
   
10 okt Schoolfotograaf klas 2 t/m 6
11 okt Afname IST/SVL klas 1
40 minutenrooster ivm studiemiddag
19.30 uur: ouderavond klas 3
18 okt 19.30 uur: ouderavond klas 2
24-28 okt        Herfstvakantie
1 nov 19.30 uur: ouderavond klas 1
2 nov Beevkliet Experience-2 (14.00-16.15 uur)
4 nov Presentatieavond project Eetculturen klas 2
8 nov Klas 5 les tot 13.00 uur
Studiemiddag
19.30 uur: ouderavond klas 6 over studiefinanciering
9 nov klas 1 t/m 4 en 6 les tot 13.00 uur
Proefwerkweek klas 5
Einde periode 1 Frontisterium
Magister gesloten
10-16 nov Proefwerkweek klas 1 t/m 6
17 nov Correctiedag; leerlingen vrij
18 nov Wiskundedag kals 5
Onderbouwfeest (onder voorbehoud)
19-25 nov Erasmus+-week
21 nov Start periode 2 Frontisterium
Excursie verbreding klas 3 naar Den Haag
22 nov Informatieavond ouders groep 7/8
25 nov Cijfers inlezen klas 4 en 5
28 nov Cijfers inlezen klas 1,2,3 en 6
28 nov - 2 dec Profielweek klas 6

Naar boven

 

 
 
 
U krijgt deze nieuwsmail, omdat u ouder/verzorger bent van één of meer leerlingen van Gymnasium Beekvliet, of omdat u zich eerder als belangstellende voor onze nieuwsmail heeft aangemeld. Wilt u zich uitschrijven, stuurt u dan een e-mail naar nieuwsmail@gymnasiumbeekvliet.nl. NB: Ouders/verzorgers kunnen zich niet afmelden voor de nieuwsmail. |
 
© 2016 Gymnasium Beekvliet 
 






This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Gymnasium Beekvliet · Postbus 31 · Sint-Michielsgestel, NB 5270 AA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp