Copy
Smycka din trädgård i höstmörkret - Berglund SwedBirdCare - Vägen till en färdig produkt
Klicka här för att läsa i webbläsare
Miljöcenter News
Miljöcenter News nr 11 2016
Skapa ditt eget kretslopp hemma

Låt trädgård och balkong fortsätta glänsa i höst


Mörkret sänker sig snabbt nu, det blir mörkare för varje minut och timmarna ute blir allt färre. Men varför inte njuta av trädgård och balkong ett tag till, genom att lysa upp höstmörkret och locka fram våra småfåglar med Berglunds hjälp.

Berglunds klassiska lyktljus Harmony sprider ett behagligt sken och kan användas även utomhus eftersom de är IP44-klassade för att tåla fukt och väta. Ljusen tänder du antingen manuellt eller låter skymningssensorn ta hand om den detaljen. Sätt ljuset i en lykta eller lys upp en kruka med höstblommande växter – en välkomnande, ljus entré i höstmörkret.

Använd gärna Berglunds klassiska lyktor Prisma Electronic och Sirius Electronic med ett inbyggt lyktljus med skymningssensor, för dekoration i trädgården eller på gravplatser. Läs mer om lyktorna här

Vill du ha fler idéer? Det är populärt att dekorera och ljussätta sin trädgård så en sökning på nätet kan ge många goda tips på såväl ljussatta krukor med höstblommor, som hemmagjorda talgbollar till fågelmatarna.

SwedBirdCare
             
Fågelmatarna i serien SwedBirdCare, är utformade för att ge småfåglarna en trygg matplats. Finns i olika utföranden för att passa i just din trädgård och är enkla att placera med upphängningsfunktionen Softwire eller på en fågelmatarstolpe. Material av hög kvalitet ger lång livslängd. Läs mer om Berglunds Fågelmatare nedan.

 


Mata småfåglarna i vinter

Snyggt och tryggt med Berglund SwedBirdCare

Tänk på våra småfåglar i vinter och ge dem en trygg plats att äta på. Från Berglund SwedBirdCare finns olika modeller för frö- och nötblandningar och stänger. 

                          

                               Globe seed med sittpinnar          Globe nut


Den exklusiva fågelmataren för frö- eller nötblandningar – Globe seed med sittpinnar och Globe nut – har en modern touch och blir ett vackert smycke i den vintervilande trädgården. Den globformade mataren har ett metallnät kring foderbehållaren, så att bara småfåglarna kan flyga genom nätet till matplatsen.


Tower seed

Serien Tower är stilrena fågelmatare i metall, i olika utförande för talgbollar/energistänger, frö- eller nötblandningar. Locket fungerar som tak och skyddar fodret från spillning. Finns i olika storlekar och färger.

                
       Pavillion               Pavillion Junior
 

Klassiskt utformade Pavillion och Pavillion Junior för fröblandningar, erbjuder småfåglarna en matplats med inbyggda sittpinnar.

Med alla fågelmatare i Berglunds serie SwedBirdCare följer en vajer med karbinhake, för enkel upphängning på skyddad plats. Matarna kan också monteras på Berglund fågelmatarstolpe eller annat 22 mm skaft

Mata småfåglarna i vinter

Hej Anders - Vad är på gång i ditt område just nu?


- Självklart är det stort fokus på mus och råtta just nu, säger Anders Björkman, säljare i område Väst. Jag ser till att det är påfyllt och laddat så att kunderna hittar det de vill ha. Vi har alla olika behov och då ska det finnas produkter för alla att välja mellan. En del vill ha enbart klassiska slagfällor, andra väljer att kombinera elektroniska avskräckare inomhus med fällor i till exempel källare, i garage eller stall. Det gäller att ligga steget före hela tiden så att djuren inte hinner etablera sig.
Skapa ditt eget kretslopp hemma

Från idé till färdig produkt - så går det till


Vägen från en idé till en färdig produkt, redo att sälja under något av Miljöcenters varumärken – hur ser den ut? Den vägen kan vara lång, från en första tanke till en produkt som finns redo att möta konsumenterna.

Björn Lindberg, produktchef för Silverline och Berglund, berättar hur processen kan se ut.

Allt börjar förstås med en idé. Det kan vara en idé om en helt ny produkt som inte finns på marknaden eller en efterfrågan som dykt upp bland kunder och konsumenter men som ännu inte finns hos Miljöcenter. Internationella mässor kan ge nya uppslag på produkter som kan komplettera sortimentet.

- Från idéstadiet går vi sedan ett litet steg framåt för att verkligen fundera en gång till på vilken potential produkten har på marknaden, vilka myndighetskrav vi måste ta hänsyn till och vad det innebär för oss när det gäller att ta in den i vårt sortiment, förklarar Björn Lindberg.  

- Först efter det börjar vi se oss om efter tillverkare som uppfyller våra krav. Här väger vi flera aspekter mot varandra; vi vill se en bra och effektiv produktion, samtidigt som tillverkaren måste kunna möta de krav och regler vi har att följa. Det är både miljökrav, men också krav på att företagen tar socialt ansvar och följer arbetsrättsliga regler.  När det gäller lagkraven handlar det till exempel om elsäkerhet, märkningar och om lagkrav från Kemikalieinspektionen.

Prototyper för test
Så långt en produkt som fortfarande enbart finns på papper. För helt nya produkter börjar nu arbetet med att ta fram en prototyp för tester.

-  För det första måste vi i det läget göra egna tester som visar att produkten verkligen löser problemet som vi har tänkt oss att den ska göra, säger Björn. När vi har kommit så långt ska produkten testas ytterligare hos olika certifieringsföretag, för att godkännas för den europeiska marknaden. I det här skedet börjar också arbetet med att ta fram förpackningar och manualer.

Fyra trappsteg mot en produkt klar för marknaden. Då trycker Miljöcenter på startknappen.

– När alla de här processerna är klara är det startknappen som gäller och produkten kan sedan visas på mässor, tas med i vår produktkatalog och snart finnas produkten ute hos konsumenterna.

Ur tidigare News

Miljöcenter AB
Kvalitetsvägen 1
Arlöv 232 61
Sweden

Lägg till oss i din adressbok


Detta mejl är skickat till <<E-postadress>>
Uppdatera dina uppgifter här
Vill du inte ha fler nyhetsbrev från oss, klicka här
© 2016 Miljöcenter AB, All information i Miljöcenter News skyddas av lagen om upphovsrätt. Vänligen ange källa vid citering.

Like Nyhetsbrev Miljöcenter on Facebook
Facebook
YouTube
Website
Email