Copy
Nyt fra DBI om IT-sikkerhed, digital beredskabsplan, CE-mærkning mm.   

November 2016

Kære læser,
 
IT-sikkerhed er en af nutidens helt store udfordringer. Kom derfor, når DBI lancerer en ny rapport om Social Engineering og sikkerhedshuller i danske virksomheder. Læs også om de mange andre faglige arrangementer, som DBI afholder i den kommende tid. 

Læs i dette e-news om:

Hvordan står det til med IT-sikkerheden i danske virksomheder?
DBI indgår samarbejde med koreansk institut
Kom og hør om ny digital beredskabsplan
Jul i DBI – spil med og vind!
Temadag om brandsikkerhed i boliger
Flere gå-hjem-møder om ny lovgivning vedr. lagerbygninger
Nye kriminalitetsformer er i vækst 
Temadag om CE-mærkning af brandtekniske installationer
Lær om L-AUS, tavle- og installationsarbejde



Hvordan står det til med IT-sikkerheden i danske virksomheder? 

Det kan du høre mere om, når DBI i samarbejde med Forsvarsakademiet inviterer til lancering af en ny rapport, der afslører betydelige sikkerhedshuller i danske virksomheder. Arrangementet, som er gratis, finder sted hos DBI i Hvidovre den 18. januar 2017 kl. 12-16.00.

Rapporten er udarbejdet på baggrund af et Social Engineering-projekt, som DBI har gennemført i samarbejde med Forsvarsakademiet i 2015/2016. Social Engineering er en af nutidens nye sikkerhedsudfordringer og handler om manipulation af mennesker for at skaffe sig adgang til fortrolig information og data. 

Program følger senere, men tilmeld dig arrangementet allerede nu.    

Læs mere om DBI’s Social Engineering-aktiviteter.

DBI’s Social Engineering-ydelser omfatter rådgivning om virksomheders IT-sikkerhed og IT-politik såvel som forløb, der indeholder sikkerhedstests, evaluering og awareness-træning for at øge medarbejdernes opmærksomhed på risici.

Hvis du vil vide mere om Social Engineering, så kontakt DBI’s Open Source Intelligence-konsulent, Dennis Hansen på tlf. 31 53 43 44. Har du spørgsmål til arrangementet, kontakt da marketingkoordinator Karen W. Nielsen på tlf. 36 34 89 16.
  



DBI indgår samarbejde med koreansk institut

DBI’s kompetencer inden for brandundersøgelse er efterspurgte i udlandet. Det har senest ført til et samarbejde med det koreanske institut KICT (Korea Institute of Civil Engineering & Building Technology), som er meget forskningstung, men mangler de kompetencer, som DBI har inden for brandundersøgelse, brandårsager og brandforløb. 

KICT etablerer derfor nu kontor hos DBI i Hvidovre og udstationerer flere medarbejdere, der skal oplæres af vores erfarne brandundersøgere. Samtidig kigger DBI nærmere på, hvilke andre muligheder der er for fælles brandrelaterede projekter, hvor vi kan drage nytte af hinandens erfaringer og kompetenceområder.  

I oktober blev DBI desuden inviteret til Korea af den danske ambassade i forbindelse med Lars Løkke Rasmussens besøg.

Hvis du har spørgsmål, så kontakt forsknings- og udviklingschef Carsten Damgaard på tlf. 51 64 79 35.



Kom og hør om ny digital beredskabsplan

Mange virksomheder og offentlige institutioner har enten kun en gammel beredskabsplan liggende et sted - eller har slet ingen plan. Det kan betyde både menneskelige og økonomiske tab, hvis uheldet er ude. Med DBI’s nye service ’Digitalt Beredskab’ bliver det nu meget lettere at få en tilgængelig og opdateret beredskabsplan. Medarbejderne kan nemlig altid selv logge på og se, hvilke opgaver de er ansvarlige for i tilfælde af uheld, og beredskabsplanen kan hurtigt opdateres. 

For at gøre det nemt for dig at komme i gang med den nye digitale beredskabsplan inviterer DBI til et frokostmøde - i Fredericia den 24. januar 2017 og i Hvidovre den 1. februar 2017. Arrangementerne er gratis. 

Se programmet og tilmeld dig arrangementet i Fredericia eller Hvidovre

Læs mere om Digitalt Beredskab.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte afdelingsleder Jesper Florin på tlf. 51 35 37 07.



Jul i DBI – spil med og vind! 

På DBI’s hjemmeside kan du hver dag i hele december måned spille med i DBI’s digitale julekalender. Ved at svare korrekt på spørgsmål, der omhandler brand og sikring, har du dagligt muligheden for at vinde præmier. Bl.a. kan du vinde 4 specialøl eller 2 x biografbilletter. 

Alle, der svarer rigtigt på et spørgsmål, deltager desuden i konkurrencen om at vinde den flotte julekurv, som vi finder vinderen af den 24. december. Hver gang du svarer rigtigt på et spørgsmål, får du et lod i konkurrencen. 

Julekalenderen løber frem til den 24. december 2016. Tilmeld dig allerede nu.

Har du spørgsmål, så kontakt marketingkonsulent Dennis Møller på tlf. 24 24 37 73.



Temadag om brandsikkerhed i boliger

Sidste år omkom 40 mennesker over 66 år ved brand i Danmark. Derfor afholder BrandBevægelsen en temadag for alle, der har indflydelse på brandsikkerheden hos ældre borgere, f.eks. ansatte i kommunen eller i boligselskaber. 

Programmet består af indlæg fra DBI, Beredskabsstyrelsen, Beredskabsforbundet, Aalborg Kommune m.fl. og omhandler emner som brandudvikling, brandsikker bolig, røgalarmer og andre brandsikringstiltag mm.

Temadagen finder sted den 24. november 2016. Se programmet og tilmeld dig.   

BrandBevægelsen er et samarbejde mellem private og offentlige organisationer og myndigheder, som arbejder for bedre brandbeskyttelse i Danmark. DBI er en del af BrandBevægelsen.

Hvis du vil vide mere, så kontakt direktør for Kunder & Relationer, Ib Bertelsen på tlf. 20 10 90 44.



Flere gå-hjem-møder om ny lovgivning vedr. lagerbygninger

Det skal være nemmere at omdanne erhvervsbyggeri til f.eks. lager, og derfor er reglerne om brandsikring blevet ændret. Bl.a. er kravene til brandtekniske installationer blevet lempet. 

De nye regler trådte i kraft den 1. juli 2016, og da der har været stor efterspørgsel på DBI’s viden på området, inviterer vi til to ekstra gå-hjem-møder om de nye regler. Målgruppen for arrangementerne er myndigheder, projekterende, arkitekter, ingeniører, entreprenører m.fl.

Læs mere og tilmeld dig arrangementet i Hvidovre den 7. december eller i Esbjerg den 12. december 2016. 

Har du spørgsmål til arrangementerne, så kontakt kursuskoordinator Lonni Nejlund på tlf. 23 37 62 69.  

Foto: Rigspolitiet

Nye kriminalitetsformer er i vækst

Ifølge Politiets nyeste Strategisk Analyse 2016 er kriminaliteten generelt faldende i Danmark. Dog er der en stigning i nye kriminalitetsformer, som i mange tilfælde involverer IT. F.eks. rykker kendte former for kriminalitet som økonomisk kriminalitet i højere grad fra den fysiske verden til internettet og begås i det skjulte af hidtil ukendte aktører.

Se Strategisk Analyse 2016

I forbindelse med IT-kriminalitet tilbyder DBI ydelser inden for bl.a. IT-efterforskning, kopivareefterforskning og Social Engineering (der handler om manipulation af mennesker for at skaffe sig adgang til fortrolig information og data).

Hvis du har spørgsmål, så kontakt leder af DBI’s sikrings- og efterforskningsafdeling, Jesper Florin på tlf. 51 35 37 07.



Temadag om CE-mærkning af brandtekniske installationer

Reglerne for CE-mærkning af brand- og bygningsautomatik, herunder brandtekniske installationer, har været gældende i en årrække. Alligevel konstaterer DBI udfordringer ved vores anlægskontroller og oplever jævnligt efterspørgsel på mere viden på området.     

I samarbejde med Arbejdstilsynets Markedsovervågning og Maskinsikkerhed ApS inviterer DBI derfor til en temadag om CE-mærkning af brand- og bygningsautomatik. Det sker den 10. november 2016 hos DBI i Hvidovre.

Målgruppen for arrangementet er installatører, rådgivere, myndigheder m.fl., som dels får indsigt i Arbejdstilsynets krav på området og dels får en praktisk tilgang til projektering og dokumentation med sig hjem. 

Læs mere og tilmeld dig.

Har du spørgsmål, så kontakt direktør i DBI, Anders Frost-Jensen på tlf. 20 25 65 52.



Lær om L-AUS, tavle- og installationsarbejde

På kurset ’L-AUS, tavle- og installationsarbejde’ lærer du at udføre (L-AUS) arbejds- og betjeningsopgaver på eller i nærheden af spændingsløse/spændingsførende tavleanlæg, industrianlæg og elektriske installationer. Desuden bliver du i stand til at anvende, kontrollere og vedligeholde L-AUS-værktøjet korrekt og tilegner dig et grundlæggende kendskab til relevant førstehjælp i forbindelse med L-AUS. 

Endelig får du et indgående kendskab til gældende lovgivning og anvisninger vedr. arbejde på eller i nærheden af spændingsløse og -førende elektriske installationer. 

Kurset udbydes som et 1-dags AMU-kursus og koster blot 108 kr. Næste hold starter den 11. november 2016 i Hvidovre. Tilmeld dig eller tjek øvrige kursusdatoer

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte kursuskoordinator Jeanette Kjerulff på tlf. 20 54 63 49.