Copy
Verwerken en oogsten 2016
Verwerken en oogsten 2016

Beste abonnee,

Dit keer een  korte nieuwsbrief met een uitnodiging.  We zijn nu volop bezig met het oogsten van alle groenten die nog op het land staan. Volgende week oogsten we de laatste kroppen sla. Sommigen zullen daar blij om zijn, anderen juist niet. De sla wilde in het voorjaar niet goed groeien, dat wordt nu goedgemaakt.  Nog nooit hebben we tot in november sla kunnen oogsten, wat een prachtige herfst!

Alle pompoenen zijn opgeraapt. De boerenkool, palmkool, rode en witte kool, romanesco, savooiekool, knolselderij staat nog op het land. De laatste bonen hebben we deze week geoogst voor zaaizaad voor volgend jaar.

Tegenwoordig bewaren we onze producten om de winter door te komen in koelcellen; op onze boerderij 100 % gekoeld door zonne-energie. Er zijn echter veel meer manieren om groenten te bewaren. Manieren die we eigenlijk een beetje zijn vergeten bijvoorbeeld fermenteren. Mede daarom organiseren wij opnieuw een workshop “Fermenteren kun je leren”.  En natuurlijk ook omdat het leuk is om te doen, gezond is en lekker smaakt! Geef je snel op want er is slechts plaats voor maximaal 25 personen.

Hartelijke groet, Mees, Ageeth en Floor Visser

Workshop 'Fermenteren kun je leren'

Zaterdag 26 november 2016 van 10.00-12.00 uur verzorgt Sanne Zwart, keukenboerin,
een workshop 'Zuurkool maken (en andere spannende fermentaties!)'

Workshop 'Fermenteren kun je leren'

Fermenteren

Wist je dat zuurkool oorspronkelijk het resultaat is van gefermenteerde, witte kool? Dankzij fermentatie kun je de kool lang bewaren en blijven de vitamines bewaard. Ook olijven en augurken zijn bekende voorbeelden van gefermenteerde groenten. Minder bekend, maar ook erg lekkere smaakmakers bij je gerechten, zijn verzuurde bietjes, wortelen, Chinese kool (kimchi!) of een combinatie. Alles puur natuur en lekker gezond. En het leukste? Je kunt het heel makkelijk zelf maken, bijvoorbeeld met je groenten uit je groentepakket. Sanne geeft een kort lesje geschiedenis en biologie (gefermenteerd voedsel leeft!). Vervolgens pak je rasp, mes en mandoline en ga je aan de slag. Je gaat naar huis met potjes die gevuld zijn met lekkers in wording. Het enige dat je dan nog nodig hebt, is geduld...
 

Meer over Sanne

Sanne is al jaren enthousiast om te laten zien hoe je thuis op een simpele manier bewust met eten om kunt gaan. Door het zelf te maken bijvoorbeeld met de groenten uit je groentepakket! Want met een beetje hulp van moeder natuur overtref je al snel de gemiddelde fabriek in het maken van gezond en lekker eten. Zo bakt zij zelf dagelijks desembrood en is ze inmiddels behoorlijk ervaren in het fermenteren.
Voor meer informatie kijk op www.keukenboeren.nl

Aan de slag!
Eerst even proeven

Aanmelden voor de Workshop

Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier, klik hier.  De inloop is vanaf 9.30 uur, de workshop duurt  van 10.00 tot ongeveer 12.00 uur. De kosten voor de workshop bedragen 25 euro p.p. Er is plaats voor maximaal 25 personen. Wij sturen een bevestiging van de aanmelding. Na betaling is je aanmelding definitief.


Copyright © 2016 Biologische Boerderij Landzicht, All rights reserved.

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt aangemeld voor de nieuwsbrief van Biologische Boerderij Landzicht.

Biologische Boerderij Landzicht
Broekseweg 2a
3291 LA Strijen

Uitschrijven    Persoonlijke gegevens wijzigen