Copy

- Turneringer -

November 2016

Turneringer i november
5.11 Chang Open 5
12.-13.11 Det individuelle DM
13.11 DM i speedbackgammon 
18.11. Vesterbro Backgammonklubs Cafemesterskab 2016 


Kommende turneringer
27.12. Copenhagen Christmas Tournament 2016 Ho ho hooo
29.12. 14. Svendborg Juleturnering Ho ho hooo
17.-19. 2. 2017 MPT Backgammon 2017 

Michael Weile førte Danmark til EM-guld

Af Taus Bøytler

Michael Weile har stor succes som landstræner for det danske backgammonlandshold
Før EM for hold begyndte, havde Danske Spil Danmark som favorit til at vinde turneringen. Og de danske spillere levede op til favoritværdigheden ved at knuse Storbritannien 4-0 i finalen. Nyhedsbrevet har fanget landstræner Michael Weile til en snak om den flotte præstation. 

Danmark var bookmakernes favorit før turneringen og endte også med at vinde EM for hold. Hvorfor er Danmark så skrappe? 

Michael: "Danmark er skrappe af flere forskellige årsager:
  • Organiseret backgammon har eksisteret i Danmark i snart 30 år, med fokus på verdens største og hårdeste holdturnering. 
  • Et forbund, som tager ansvar for at afholde turneringer rundt omkring i hele landet.
  • Danmarks lille størrelse rent geografisk kan godt spille ind ved, at det er let og hurtigt at få arrangeret turneringer/kampe rundt omkring i landet i forhold til større lande, hvor man må rejse store afstande for at få spillet kampe.
  • Og så er vi ikke bange for at dele vores backgammonviden med andre i miljøet. Andre lande holder kortene meget tættere ind til kroppen, for at ”de andre” ikke skal blive så gode."
Det kom som en stor overraskelse for de fleste danskere, at Ungarn valgte at spille semifinale mod Danmark i stedet for mod Storbritannien.
 Hvorfor tror du, de valgte at gøre det?
 

Michael: "De havde slået os 3-1 i indledende runde og troede sikkert på, at de kunne gøre det igen. Og så troede de ikke, at vi havde fokus på, at de ville gøre det. Indrømmet, vi havde også mest fokus på, at vi skulle spille semifinale mod Kroatien, men som jeg sagde tidligere ”Her er vores holdopstilling, vi frygter ingen” med et glimt i øjet ;-)

Er der reelt tale om klasseforskel, når Danmark kunne slå Ungarn 4-0 i semifinalen og Storbritannien 4-0 i finalen? 

Michael: "Hvis man ser PR (performance rating, red.) analysemæssigt på det, så ja. Vi har en del bedre spilforståelse end Ungarn ud fra de PR der er spillet – Danmark 3.44 vs Ungarn 9.61.

Finalen var meget tættere PR-mæssigt med Danmark 4.96 vs Storbritannien 5.68 (kun på tre kampe, vi mangler at taste en kamp). Med fire så tætte kampe er det terningerne og erfaringen, der tæller, og der var vi heldigst. Gode gamle Holger Danske syntes at være med os der:)
"

Stream Team (Hans Kristian Mathiesen og Daniel Schleisner-Meyer) streamede et hav af kampe under turneringen. Kan du bruge deres ekspertkommentarer i dit videre arbejde som landstræner? 

Michael: "Det vil jeg helt klart sige ja til. Mest af alt er det lavet for, at backgammonspillere derude, på alle planer, kan få glæde af alt det gode videomateriale med kommentatorer, der virkelig er engagerede.

Det er godt set af forbundet. Og jeg kan varmt anbefale, at folk kigger kampe via dette link, når de har tid:


https://www.youtube.com/results?search_query=dansk+backgammon+forbund"

Hvad er det fedeste ved at være landstræner for det danske backgammonlandshold? 

Michael: "Jeg er jo bare hamrende priviligeret over at afholde samlinger med så mange gode spillere (alle spillerne er jo bedre end mig), og sidde på første parket, når vi diskuterer stillinger, temaer, consultationskampe, quizzer o.m.m.

Det er jo egentlig meget spøjst at være ”træner” for folk, der er bedre end én selv, men min styrke er bl.a. at få orden og styr på sagerne og få sat tingene i gang.

At holde styr på otte voksne drenge er bestemt ikke så let, som man skulle tro. Men jeg nyder det heldigvis, og det skaber og giver jo en slags relationer til hinanden, så ja, det ser ud som om, at vi alle er bedste venner, og det er netop én af vores styrker på det danske hold:)
"

Thomas Kristensen: "Skildpadden og haren? De kunne ikke være mere forskellige!"

Af Taus Bøytler

Thomas Kristensen var med til at vinde EM-guld for hold for Danmark
Thomas Kristensen er kendt og frygtet som en af kongerigets absolut skrappeste backgammonspillere. I januar 2016 blev han inviteret til USA for at spille for et udvalgt verdenshold, der skulle dyste mod de bedste amerikanske spillere.

Han er pt. ubesejret i elitedivisionen, hvor han har spillet og vundet fire kampe. Og så var han med til at vinde EM for hold til Danmark i Helsingør. Nyhedsbrevet har mødt Thomas Kristensen til en snak om EM-sejren. 

Hvordan føltes det at vinde EM på hjemmebane? 

Thomas: "Fantastisk! – alt faldt i hak i den turnering. Vi vandt otte kampe i træk i semifinalen og finalen. Selvom vi nok var det stærkeste hold, skal man ikke glemme, at det resultat stadig er helt uhørt heldigt:)  Jeg håber, der blev sat en ordentlig skilling på os inde på Danske Spil!"

Havde du det ok med at iføre dig landsholdsskjorten? 

Thomas: "Hehe:) ja, det er ingen hemmelighed, at jeg de tidligere år har følt, at det var lidt fjollet at spille i landsholdsdragter. I fodbold hjælper ens holdtrøjer til at skelne mellem med- og modspillere, så man ikke spiller bolden til den forkerte - det problem har vi ikke i backgammon ;-).

Men i år hvor vel næsten samtlige hold stillede op i nationale farver, syntes jeg, at det gav lidt ekstra stemning. Så det var fint nok:)
"

Hvad synes du, at de nye spillere, Thomas Myhr og Peter Friberg, bidrog med på holdet? 

Thomas: "Skildpadden og haren? De to kunne ikke være mere forskellige! Myhr var nede i 1.8 sekund (!) på uret i en kamp, men hev den hjem i vanlig stil - og Friberg spiller altid som lyn og torden.

Dog spiller de begge topskrapt - så man må jo bare konstatere, at vidt forskellige ur-strategier kan fungere:) De er begge yderst sympatiske, så det er selvfølgelig også et klart plus.


Thomas Tenland fra Sverige, der jo spiller for Malmö i holdturneringen, vandt alle sine fem kampe for Sverige under EM for hold. Er han skrap nok til at blive reserve for Danmark, hvis han skifter statsborgerskab? 

Thomas: "Ja. Men det gør han nok ikke – dog vil rygtet vide, at han skal træne Island frem mod en triumf til EM hjemme i Reykjavik til næste år ;-)

Thomas Tenland er blevet rigtig meget skrappere på det seneste år, og han er fantastisk at analysere backgammon med. Hvis han fortsætter kurven, kommer han til at overgå Mochy (Mochizuki Masayuki, japansk verdensklassespiller, red.). Men nu må vi se.


Danmark har nu vundet EM for hold to ud af de tre gange, turneringen er blevet afholdt og kan med rette kaldes for Europas bedste hold. Men har Danmark også verdens bedste hold?

Thomas: "Ja, vi er nok det spillemæssigt bedste hold i Europa, selvom Sverige kunne gøre os rangen stridig, hvis de fik flere af deres allerbedste med (især verdensmester Jörgen Granstedt og legenden Jerry Grandell kunne være fede at se i aktion). 

Taler vi 4-mands hold har USA og Japan muligvis marginalt stærkere A-kæder end DK. Men hvis hvert land skulle stille et 20-mands hold eller et 50-mands hold, vurderer jeg, at Danmark ville være suveræne.

Vi har virkelig mange stærke spillere, hvilket holdturneringen og den igangværende XG Masters – med landsholdsspillerne Steen Grønbech og Mik Larsen i finalen - vidner om.
"

Peter Friberg vandt tre af sine fire kampe for Danmark under EM

Af Taus Bøytler

Peter Friberg kan nu både kalde sig danmarks- og europamester for hold
Under EM gav landstræner Michael Weile debut til to nye spillere: Peter Friberg fra Lødigt og Thomas Myhr fra Temple. Nyhedsbrevet har mødt Peter Friberg til snak om det at repræsentere Danmark, baggårdschouetter med videre. 

Hvordan ser du tilbage på din første turnering som dansk landsholdspiller? 
 
Peter: "Som debutant på holdet følte jeg, at der var et pres på mig for at vise landstræneren, at det var rigtigt at udtage mig. Heldigvis vandt jeg 3 af mine 4 kampe og har også spillet fornuftigt, så det er jeg tilfreds med. 

Det var en stor ære at spille for Danmark, og selvom spillerne til hverdag kæmper for hver deres klub, stod vi sammen som en enhed og bragte guldet hjem til Danmark. Det var mere, end hvad jeg turde håbe på.

Det var dejligt at se, at så mange danskere havde fundet vej til Helsingør for enten at spille individuel EM, hvor Mogens Dreier fik en flot 3. plads, eller speedturneringen, hvor Ulla Hansen blev europamester. Super godt gået af begge! Og så var der alle dem, der bare kom og heppede på Danmark. Stor tak til alle! 

Hotel Marienlyst var et hyggeligt sted at spille. Personalet var flinke og imødekommende, og turneringen forløb optimalt. Jeg håber, at hotellet snart vil lægge lokaler til endnu en backgammonturnering.
"
 
Tror du, det havde positiv indvirkning på din præstation, at du konstant kunne høre din bedre halvdel Louisas blide stemme over højttaleranlægget? 
 
Peter: "Jeg må ærligt sige, at det var rart, at der ikke konstant fra højttaleren lød ”Så mangler vi kun syv spillere til en 20€ jackpot” eller ”Kostas Fotopopulos til dommerbordet”.

Det gjorde det lettere at holde fokus på spillet, hvilket jo er et ”must”, når man skal blive europamester. Når det så er sagt, må jeg sige, at Louisa er en konstant støtte og motivation for mig. Det er dejligt at have en i hverdagen, der både har lyst til at spille og diskutere positioner.
"
 
Hvem af dine landsholdskollegaer ville du helst undgå at møde i en skummel baggårdschouette? 
 
Peter: "Alle spillere på det danske landshold er nogle skrappe folk, så dem skal man nok undgå at spille chouette med. Hvis disciplinen er nackgammon (en backgammonvariant, der typisk gør spillet mere kompliceret, red.), vil Freddie nok være den sidste, jeg vil vælge at spille mod, da han har en fantastisk forståelse af bagspil. Til gengæld ville jeg hygge mig, mens han tog mine skillinger :-)
 
I sidste holdturneringssæson blev du med en personlig score på 11-5 topscorer for Lødigt, der vandt guld. Har du overhovedet haft tid til at få armene ned? 
 
Peter: "Lige nu nyder vi, at pokalen står hos Lødigt, så indtil den skal afleveres til foråret, tiltaler vi hinanden ”danmarksmester”, hvis vi husker det. Vi er ikke en flok verdensstjerner, men vi holder alle et pænt niveau, og der er god stemning på holdet.

Det er ikke utænkeligt, at der kommer et par stykker af oversidderne og hepper. 2. holdet er med til at gøre Lødigt til en fantastisk klub at spille for. Udover de tilbagevendende torsdage mødes vi også et par gange om året og hygger med alt andet end backgammon.

Faktisk så er der straf hvis man taler om backgammon. Jeg skal lige hilse og sige, at efter en tjekkisk specialitet som becherovka er det pænt svært at styre en robot med korttidshukommelse, når vi spiller Robo Rally. Tak til Jacob og Alex.
"
 
Du er blandt de forhåndskvalificerede til DM, der afvikles den 12.-13. november på Bryggeriet Skovlyst. Hvordan har du tænkt dig at forberede dig til den turnering? 
 
Peter: "Jeg synes, at det er en spændende lokation, der er fundet til DM i år. Jeg sørger altid for at spille udekampen mod Soirée, så jeg kan få en gang husmandskost og en af deres gode øl efter kampen.

Når jeg træner op til en turnering, spiller jeg en masse 17 point speedkampe mod Extreme Gammon (analyseprogram, red.) for at få en masse data om mit instinktive spil. Derefter analyserer jeg mit spil, så jeg kan se hvilke positioner jeg misforstår, så jeg (forhåbentlig) kan forbedre dem.
 
At vinde 6 kampe til 17 point i streg over de bedste danske backgammonspillere bliver meget svært, men jeg vil gøre alt hvad jeg kan for at tage titlen fra Lars Nielsen (danmarksmesteren 2015, red.).
"

Mogens Dreier vinder bronze til EM

Af Taus Bøytler

Mogens Dreier bliver aldrig træt af at vise sin EM-medalje
136 spillere fra hele Europa deltog i den individuelle udgave af Europamesterskabet i backgammon. Bedste dansker blev Mogens Jørgen Dreier, der fik kæmpet sig frem til en imponerende tredjeplads. Godt gået, Mogens! 

Hvordan ser du tilbage på dit fantastiske EM, hvor du tabte semifinalen i den individuelle turnering? 

Mogens: "Det var så stor og vild en oplevelse. Semifinalen og bronzekampen var bare en nydelse at spille, for jeg havde total ro på, men derimod last 16 og 8 (ottendedelsfinale og kvartfinale, red.) var så nervepirrende, idet de endte i dmp (double match point, når begge spillere kun mangler ét point, red.) begge to og der var næste ingen pause imellem. Det betød, at jeg ingen tid havde til at komme af med de følelser, der havde sat sig i kroppen, men da jeg så vandt last 8, kom der frit løb for følelserne. Da jeg rejste mig fra brættet og gik gennem spillelokalet, havde jeg gåsehud over det hele og kunne ikke holde tårnene tilbage. Da jeg ringede til konen, sagde hun: "du ryster jo helt!" (flere tårer)".  

Fredag aften tabte du din kamp i første runde til Tage Mellgren. Hvor tæt følte du dig på at komme i præmierne efter det nederlag? 

Mogens: "Rigtig langt fra. Jeg kan huske, at jeg sagde til Daniel (Schleisner-Meyer, red.) lørdag morgen: "fuck, bare jeg havde tabt begge kampe igår, så jeg kunne sove længe". 

Jeg havde jo tastet kampe for landsholdet hele torsdag og fredag, så jeg var godt træt, men måske hjalp det mig, for jeg spillede nogle rigtig flotte PR-spil.
"

Hvornår gik det op for dig, at du var ved at komme langt i turneringen? 

Mogens: "He he, det var faktisk, da min HT/landsholds-hangaround-kammerat kom og sagde, da jeg var i last 16: "hvis du vinder, er du sikret 10.000 kroner!". Det lagde selvfølgelig ikke ekstra pres på (tak Ole (Nielsen, red.)). Jeg havde slet ikke tænkt på pengene indtil da.

Har du planer om at forsvare din placering til EM i Reykjavik i 2017? 

Mogens: "Lige nu er det min plan, men hovedformålet er at følge landsholdet, som det også var i år. Jeg synes, at det er så givende/lærerigt at følge
 dem ..både spillemæssigt og måden, de formår at holde fokus - og så er de jo nogle rigtigt fede gutter at være sammen med.
"

Havde du overhovedet tid til at følge med i, hvordan det danske landshold klarede sig? 

Mogens: "Jeg skal være ærlig at sige, at jeg hadede ikke at kunne se deres semifinale og kun halvdelen af finalen, men jeg formåede heldigvis at holde fokus på min egen semifinale og bronzekamp, som også kom ud i en dmp. 

Vil også lige sige rigtig mange tak for opbakningen alle steder fra. Nogle tog hele vejen derop "bare" for at se mig spille.
"

Sanne Birch tæskede de fleste til EM

Af Taus Bøytler

Sanne Birch blev den eneste kvindelige præmietager til det individuelle EM 
Da Sanne Birch tilbage i april vandt DM for Damer, vandt hun samtidig en billet til EM i backgammon i Helsingør. Den vekslede hun til en fornem kvartfinaleplads, hvilket hun selv finder en anelse surrealistisk. 

Du er nu ikke kun Danmarks, men også Europas bedste kvindelige backgammonspiller. Hvordan føles det? 

Sanne: "Det hele føles meget surrealistisk, og jeg tror stadig ikke helt, det er gået op for mig. Jeg synes, der er rigtig mange dygtige kvindelige backgammonspillere og niveauet er steget meget, også her i Danmark, så det føles lidt vildt at kunne sige det. Det kræver nok også lidt mere træning fra min side nu, men det må jeg jo så tage med.

I kampen om at komme i kvartfinalen, og dermed præmierne og pengene, mødte du danmarksranglistens nummer 1, Rasmus G. Hansen. Hvordan lykkedes det dig at vinde den kamp? 

Sanne: "Jeg tror godt, at jeg uden at fornærme Rasmus kan sige, at der ikke var så meget kamp over det. Jeg vidste fra start, at jeg skulle spille godt og have terningerne på min side for at kunne slå ham. Jeg har før mødt ham, hvor jeg førte stort, men alligevel satte det over styr, så det var vigtigt at holde fokus.

Jeg var heldig, og terningerne var i den grad på min side – Rasmus ramte intet og kunne ikke rigtig få sit spil til at hænge sammen, samtidig med jeg nærmest slog det, jeg ønskede. Det gør det noget nemmere at slå en spiller med 1.300 i rating.


I kvartfinalen tabte du til Mogens Dreier. Hvordan oplevede du den kamp? 

Sanne: "Puh ha, det var en kamp med mange ups and downs – meget spændende. Jeg kom lidt bagud fra start, men fik så egentlig en god føring ved at sende et par hurtige cubes, som Mogens passede. Vi endte i dmp og på trods af, at jeg sendte cuben, var det egentlig Mogens, som hurtigt fik fat i den lange ende.

Jeg troede faktisk, at kampen var ovre, da Mogens måtte give et skud. Jeg ramte, og det åbnede kampen en hel del op. Desværre for mig, kom Mogens hurtigt ud på mit amputerede bord – det endte med, at Mogens stod med fire brikker og jeg med tre, da han rutineret rullede en pass 1 – så der var spænding for alle pengene.

Jeg glæder mig til at se kampen igennem, for husker faktisk ikke mere af den end dette. Der var mange nerver og rigtig meget træthed, så forventer egentlig ikke en specielt velspillet kamp fra min side.


Hvad gør du for at holde koncentrationen, når du skal spille mange timer i træk? 

Sanne: "Dette har i lang tid været en svaghed hos mig, men jeg er begyndt at få styr på det. Jeg sørger for at drikke en masse vand, og spise ting der holder mit blodsukker stabilt – både mellem og under kampene.

Samtidig søger jeg, hvis muligt, for lidt ro mellem kampene. Jeg forsøger også at få tømt mit hoved og få tankerne hen på noget andet end backgammon eller i hvert fald på noget andet end mine egne kampe.

Under EM spillede jeg faktisk med ørepropper, og det sendte mig lidt ind i min egen lille boble. Det hjalp mig til at holde fokus, plus at det naturligvis tog en del af støjen også. Denne side af gamet har jeg faktisk arbejdet en del med.


Har du fået blod på tanden i forhold til at deltage i flere internationale turneringer? 

Sanne: "Ja og nej. Det kunne være fantastisk, men så længe mine børn ikke er større, bliver det ikke de vilde internationale turneringer for mit vedkommende - kun dem der måtte komme på dansk grund.

Jeg har leget med tanken om, at vi alle fire kunne tage afsted og kombinere ferie og backgammon. Problemet er så bare, at Kenneth (Sannes kæreste, red.) også vil spille, og så er der ingen til at passe pigerne.  Jeg har altid gerne villet spille en masse turneringer både i Danmark og udlandet, men nogle gange må jeg/vi prioritere.

Heldigvis er jeg KUN 34, så jeg tænker, at jeg nok skal nå at få en masse internationale turneringer i bagagen indenfor en overskuelig årrække.
"

Martin "Guerre" Jensen vandt to medaljer til EM

Af Taus Bøytler

Martin "Guerre" Jensen følte sig klar inden EM
Martin "Guerre" Jensen rensede ikke af til den store guldmedalje under EM. Men mindre kan vel også gøre det... 

Som den eneste deltager til europamesterskabet i backgammon kom du i præmierne i både den individuelle turnering, hvor du kom i kvartfinalen og i speedbackgammonturneringen, hvor du kom i semifinalen. Hvordan vil du beskrive dit EM?

Martin: "Jamen, du siger det jo næsten selv. Mit EM var resultatmæssigt rigtigt fint, selvom jeg var voldsomt skuffet efter nederlaget i kvartfinalen til (velspillende) Maik Stiebler fra Tyskland. Efter et par øl og en nats søvn, var jeg dog yderst tilfreds med placeringen. 

Jeg følte mig virkelig klar inden turneringen. Mit spil er blevet meget bedre end tidligere. Det er egentlig ikke fordi, jeg har trænet helt vildt eller studeret mere, end jeg plejer. Jeg er bare blevet bedre til at koncentrere mig, når jeg spiller, og det har virkelig gjort en forskel. Det gav sig også udslag i turneringen, hvor jeg spillede med en PR på 4,6 over mine syv noterede kampe. 

Jeg spillede to gange mod Maik Stiebler (og tabte begge). I den første kamp spillede vi nogenlunde lige op, hvor han var bedst målt på PR, mens jeg var lidt bedre målt på MWC (match winning chances, red.). Den sidste kamp – kvartfinalen – blev desværre ikke noteret, da mit kamera var gået itu, men jeg er sikker på, at Maik var favorit.

Jeg var meget træt på det tidspunkt efter nogle meget lange kampe, og jeg følte ikke, at jeg spillede specielt godt. Alligevel var det tæt på (jeg tabte en 8-kube ved 2-3), men jeg kan ikke lade være med at tænke på, om udholdenheden har været en afgørende parameter. Men det er selvfølgelig en del af spillet.

Speedgammonturneringen var supersjov. Jeg var ude i nogle vilde kampe med svære partier, hvor tidspresset virkelig kunne mærkes. Jeg elsker bare den turneringsform, hvor der kommer nogle helt andre færdigheder på banen.

Desværre endte det i den spændende semifinale mod Ulla Hansen, hvor jeg undervejs var over 99% favorit i kampen, men magtede ikke at cleare mit 6-punkt forbi Ullas brikker på mit 5-punkt ved 4-2 (til 5) til mig. Surt, men stort tillykke til Ulla, der også vandt finalen. Det er vel en del af grunden til, at vi elsker backgammon … i hvert fald når man sidder på den rigtige side af brættet.

Udover selve spillet var det også en fantastisk hyggelig turnering med masser af dejlige mennesker, og det var fedt at kunne følge lidt med i landsholdet ved siden af. Og det hele under stram og kyndig styring af de fantastiske turneringsdirektører - Louisa Dahlin Friberg og Birgitte Nissen – og deres staff.
"

I din kamp i tredje runde mod Gustav Hansen både vandt du kampen og spillede bedst (PR 3,27 vs 4,47). Hvordan oplevede du din kamp mod Gustav?

Martin: "Gus kan være lidt svær at spille mod, især når jeg – som nævnt - har brug for at koncentrere mig for at spille godt. Som jeg havde set aftenen før (specielt i den streamede kamp mod Andreas Becher), så kan Gus godt lide at snakke under kampen.

Gustav ankom til kampen lige fra en live-optræden på Go'Morgen Danmark sammen med landstræner Weile, og han virkede lidt mærket efter en livlig aften i baren dagen før. Han spillede dog stadig virkelig skarpt, og hvis det ikke var for en kæmpe overseelsesfejl, havde han faktisk spillet bedst.

Det var ret fedt at følge lidt med i, hvordan han tænkte - der bliver spillet superhurtigt, og så stopper han helt op, når der er noget at tænke over. Jeg er naturligvis rigtig glad for sejren, men i turneringen betød det ikke noget for mig, om jeg vandt over et af de gamle koryfæer eller en tilfældig anden spiller. Eyes on the prize.
"

Hvad var det mest crazy comeback, du lavede i løbet af turneringen?

Martin: "Haha, det er jo den slags, man aldrig kan huske. Man kan kun huske de syge sving, når man taber. I speed-turneringen var jeg som sagt ude i nogle virkelig syge spil med vanvittige sving til begge sider. Der har jeg nok haft det største sving, men jeg kan ikke huske nogen detaljer (og kampene blev ikke optaget). Jeg kan kun huske, at Morten Knudsen mente, at jeg var heldig."

Hvordan fungerede Casino Marienlyst som ramme for EM?

Martin: "Jeg er vild med Marienlyst som spillested. Spillelokalet er fedt at være i, og rammerne omkring er rigtig gode. Værelser, personalet og ikke mindst udsigten og gåturen langs stranden, når man skal have klaret hovedet, er helt i top. Det er milevidt foran nogle af de andre steder, vi har afholdt store turneringer (Nordic Open).

Formatet af turneringen med en enkelt række og den stramme fokus på turneringerne var virkelig fedt. Noget af det, jeg altid er lidt træt af ved for eksempel Nordic Open, er, at der kører så mange ting sideløbende. Alting bliver forsinket og trækker ud, fordi en eller anden lige skal spille en jackpot færdig.

Her blev fokus holdt på de vigtige ting, og det var jo ikke noget problem at komme i gang med hverken private kampe eller chouette, hvis nogen savnede action sidst på dagen.
"

I holdturneringen ligger dit hold, Søernes Ølbar, nummer 1 i 1. division. Bliver I slagtekvæg i elitedivisionen, hvis I rykker op?

Martin: "Sidste sæson rykkede vi (endelig) op i 1. division med det yderste af neglene, hvor vi var nødt til at hive en 4-0 op af hatten for at rykke forbi Lødigt i sidste kamp. Som du skriver, er vi startet rigtig godt ud i 1. division, hvor vi lige nu ligger klart nr. 1, men sæsonen er lang endnu, som Asger Kring var så venlig at minde mig om i torsdags, inden hans hold (Klaps) slog os 3-1.

Når det er sagt, så mener jeg ikke, at det er tilfældigt, at vi ligger, hvor vi gør. Vi noterer næsten alle kampe, og vi har været favoritter i langt de fleste. Vi hjælper også hinanden med at blive bedre med livlige diskussioner og kærlige svinere i vores interne Facebook-gruppe.

Som største konkurrent til at tage sejren i 1. division ser jeg gennemrutinerede Klaps, mens det andet rigtigt stærke hold – Horsens – har haft en skidt start og nærmest er ude af topkampen her en tredjedel inde i sæsonen. Men der er flere gode hold, når de stiller i stærkeste opstilling.

Jeg tror ikke, vi bliver slagtekvæg, hvis vi skulle fortsætte held og godt spil og rykke op i elitedivisionen. Hvis folk som ACO kan spille med, får vi ingen problemer. Når vi stiller i stærkeste opstilling med Clement Lessel, Steffen Lundstrøm, Søren Andersen og undertegnede, kan vi spille lige op med de fleste hold i eliten, men vores bredde er lige nu ikke så stor.
"

Ulla Hansen blev "last woman standing"

Af Taus Bøytler

Ulla Hansen var hurtigst og bedst til EM i speedbackgammon
65 spillere deltog i EM i speedbackgammon. Turneringen blev vundet i suveræn stil af Ulla Hansen, der forståeligt nok er stolt over sin egen indsats. 

Hvad er det fedeste ved at være Europamester i speedbackgammon? 

Ulla: "Det er den første speedturnering, jeg nogensinde har vundet, og jeg er meget stolt af, at jeg så også er den første, der får denne ærefulde titel. 

Det er altid fedt at vinde en turnering, være ”last woman standing” og øverst på podiet, men jeg anser mig på ingen måde for at være den bedste speedspiller i Europa. Udover æren fik jeg også nogle meget fine præmier og de vil altid minde mig om dengang, jeg blev europamester.
"

Var du ved at tabe nogle af dine kampe på tid? 

Ulla: "Nej. Jeg var nede på ca. 30 sek. i den ene kamp, men ellers havde jeg ”tid nok.

Bliver du nogensinde stresset, når du spiller speedbackgammon? 

Ulla: "Altid:) Det er meget intenst, og jeg mærker hele tiden tidspresset og adrenalinen. Det giver et vældigt kick at spille speed, men det er også ret udmattende, så jeg tog mig nogle gode pauser mellem kampene for at få pulsen ned igen."

Tæller du nogensinde pips, når du spiller speedbackgammon? 

Ulla: "Sjældent, da jeg er lang tid om at tælle og ikke er så rutineret, at jeg kan overskue at tælle undervejs."

Du er blandt de 64 spillere, der skal spille DM den 12. og 13. november. Har du planlagt at ryge tidligt ud lørdag, så du kan lade batterierne op inden DM i speedbackgammon om søndagen? 

Ulla: "Nej, det er på ingen måde min plan. Jeg var den sidste, der fik en plads til DM, og planen er at være den sidste tilbage søndag eftermiddag:) Men skulle jeg være ude om lørdagen, stiller jeg naturligvis op i DM i speed om søndagen."

 

H.K. Mathiesen snakkede til den helt store guldmedalje

Af Taus Bøytler

Nederst: Stream Dream Team: Daniel Schleisner-Meyer (tv.) & Hans Kristian Mathiesen (th.)
Under hele Europamesterskabet i Helsingør sad det nye kommentatormakkerpar, Hans Kristian Mathiesen og Daniel Schleisner-Meyer, troligt og analyserede de mange kampe, der blev vist live på Youtube. Nyhedsbrevet har mødt Hans Kristian Mathiesen til en snak om EM som kommentator. 

Hvordan oplevede du EM fra kommentatorboksen?

Mathiesen: "Der var masser af sjov dog på den seriøse måde langt hen ad vejen. Daniel og jeg havde lavet en facebookside inden EM med nogle få personer samlet til at give os nogle ideer og råd. Et af dem kom fra Theis Rasmussen, om at vi ikke skulle være tørre og kedelige, så derfor skulle jeg holde nørderiet lidt nede og i stedet tale om emner til den almene spiller på Zezam og Danske Spil.

Langt hen ad vejen lykkedes dette, trods at jeg fik landsholdspillerne spillet lidt ud mod hinanden. Da Gus Hansen kom med lørdag aften, gik der white russian i den, og de kække kommentarer fløj om ørerne på os i en knap så sober tone. Men det var god lir." 


Hvordan vil du beskrive dit samspil med din medkommentator Daniel?

Mathiesen: "Daniel er en super fyr, men vi arbejder nok på hver vores måde. Han vil nogle gange gerne stresse lidt ned og nyde det. Hvor jeg derimod i disse situationer godt kan lide at have meget tryk og stresse meget. Forskellen er nok, at jeg har prøvet at være blogger til en del pokerturneringer, mens dette var Daniels første stressopgave inden for backgammon.

Han er dog meget mere erfaren end jeg i det daglige som bestyrer på en travl café. Vi er begge perfektionister, så Daniel havde forberedt dette i to måneder og var kanon på den tekniske side, mens jeg vidste, hvor jeg ville henad i mine teoretiske samtaler med blandt andet Thomas Kristensen om døde brikker og Gustav om turneringspsyke. Derfor havde Daniel og jeg i forvejen brugt nogle søndage på at lægge en plan for teknikken og storyboards til optagelserne.

Mange har udtrykt stor glæde ved vores stream, men sandheden er, at der var flere ting, som spillede i forberedelsen, men ikke gjorde det live stream. Vi ville gerne have haft kamera på spillere og flere interviews med. Sådan sker det bare i live shouts, at det ikke bliver som planlagt, men der er ingen tvivl om, at jeg nød at arbejde sammen med Daniel, da vi er konstruktive i vores kritik af hinanden, kritiserer hinanden på en pæn måde, og vi forventer at gøre det endnu bedre næste gang. Med få midler fik vi rigtig meget ud af noget, seerne ikke havde nogen forventninger til, mens Danske Spil og DBgF fik vist flaget på et langt højere niveau end først antaget.
"

Bliver du selv en bedre backgammonspiller af at kommentere dygtige spillere time efter time?

Mathiesen: "Umiddelbart tror jeg det ikke. Tit var vi i situationer – eksperterne og kommentatorerne – at vi ikke kunne nå at tælle pips, kigge på stillinger på PC samt gerne ville dvæle ved emner, som tidsforbrug, styrkeforskel, skæve scorer, pauser, onlinespil, kvinder i backgammon, hvorved vi oftere talte om overordnede emner fremfor tekniske detaljer.

Den opgave, vi blev stillet for at løse, var at servere et produkt, der kunne sælge backgammon udadtil i Danmark. Jeg tror på, at vi løste den opgave supergodt langt hen ad vejen, for eksperterne har klaget over manglende analyser i streamen, mens mange breddespillere og liveseere uden for miljøet har rost vores setup for god underholdningsværdi. Der var ikke meget tid til at tænke over de tekniske elementer i spillet, når vi skulle levere underholdning
."  

Hvad gør du som backgammonkommentator, hvis der opstår en situation, hvor du ikke kan følge den ene eller begge spilleres tankegang? 

Mathiesen: "Spørger eksperten ved siden. I Gustav Hansens tilfælde får man bare en tør konstatering retur, om man er på stoffer, og så må man jo være klar med en kæk kommentar. Ellers giver det jo anledning til en analyse og tolkning af spillerens mindset. Det kan der komme mange sjove kommentarer ud af."

Kommer vi til at opleve dig og Daniel som kommentatorer til andre turneringer fremover?

Mathiesen: "Det er bestemt ikke utænkeligt. Et kamera, et freeware program og en youtubekanal er alt der skal til for at være i gang. Nogle forespørgsler, om vi kan lave det på engelsk en anden gang og nogle sponsorkroner til at komme ud til turneringerne rundt omkring, kan sagtens skyde os afsted til diverse turneringer i både ind- og udland. Vi har ikke noget fastlagt endnu, men der kan ligge nogle spændende opgaver rundt omkring. 

Tyskerne legede også med tankegangen om at livestreame med kommentering på, hvor blandt andet de på deres tyske youtube kanal har lagt den individuelle EM-finale op. Så der kan også dukke noget konkurrence op. Samlet set skal vi have sat os sammen og fundet ud af, hvad der eventuelt skal ske, og hvor vi skulle tage hen. Med 125 live seere på finale dagen samt over 8000 visninger af 15 videoer og 25 timers underholdning på fire dage, kunne det godt være, at der er nogle turneringer, der har lyst til at gøre opmærksomme på dem selv. Så chancen for at se eller høre Dream Stream Teamet igen er bestemt til stede.

Til slut skal der lyde en stor tak til alle eksperterne, som gjorde livestreamen levende og underholdende, samt organisationen og turneringsdirektører for give os denne spændende udfordring. Nogle gange skal man bare springe ud i det og se, hvor man lander henne. Med det rigtige udstyr, de rigtige folk med gode kompetencer og en vis smidighed, så lander man oftest på benene. Det virkede på mange måder som essensen på et EM i Helsingør 2016, hvor både organisationen, turneringsledelsen, promotion, landsholdet og streamteamet fik stor ros. Med god forberedelse er man langt over halvvejs til en succes
."

René Andersen opdaterede på Drawboss

Af Taus Bøytler  

Øverst: René Andersen (tv.) og Gustav Hansen (th.)
Nederst: Vist ikke Helsingør... 
Sammen med Lars-Henrik Braun var det under EM René Andersens opgave at sørge for, at alle turneringstræer konstant var opdateret i programmet Drawboss. Det gik, som forventet, supergodt. 

Hvordan oplevede du EM fra DrawBoss-lejren? 

René: "Jeg oplevede EM fra den side, at folk spurgte om hjælp til at se resultater på DrawBoss.com til at se spillerne på landsholdet vinde EM for hold – og ikke mindst så overlegent en semi- og finale – 8-0! Det er stort. Det er fantastisk at vide, at Danmark er så stærk en backgammonnation!"

Havde I travlt? 

René: "Det kan siges meget kort, ja! Der var altid småting, der kunne rettes til og som gav ideer til, hvordan man kunne hjælpe staff endnu nemmere med DrawBoss som en service til en stor turnering.

Løbende rettede jeg kode og database med data, så der vistes info til brugere. Casper Brandenborg var helt suveræn til opdatering af individuel score.
"

Hvad mangler I for at være helt i mål med DrawBoss? 

René: "Der mangler meget, og dét DrawBoss bliver forhåbentligt aldrig færdig. Der er så mange features og fede ting, der kan laves, så folk bliver ved med at kunne bruge systemet.

Den næste feature der skal være færdig, er nok individuel score på en kamp, spillerstatistik og brugerprofilbillede (med tilhørende screeningsproces, så der ikke kan uploades skumle billeder, der vises offentligt af brugere med onde hensigter)
.

Hvordan føles det at være en af hovedpersonerne i kulissen til et yderst vellykket EM? 

René: "Det er da skønt. Og vi fik så meget dejlig ros, at både Lars-Henrik og jeg ikke kunne få armene ned. Hvis min bil havde soltag på vej hjem søndag aften, ville folk se to tosser med begge arme ud af taget hele vejen fra Helsingør til Herning/Brande."

Du har været medlem af DBgF siden 2014. Hvad er det sjoveste ved at spille backgammon på turneringsplan? 

René: "For mig er det helt klart at blive nr. 2 på Munkebjerg 2015 i Beginners! At have spillet så kort tid og alligevel blive nr. 2 var virkeligt stort for mig dengang. Det er det faktisk stadigvæk. 

Samtidig er det også at vide, at klubben jeg er i, huser så mange store spillere. Michael Nielsen, Lars-Henrik og Henrik Hjorth. Danmarksmester 2014, kvartfinalist 2013 og semifinalist 2015. Det er da vildt! Ud over det, så er det sandelig også at lære så mange fantastiske mennesker at kende i løbet af så kort tid. Jeg tør ikke nævne en, for der er så mange der er kommet til at betyde rigtigt meget for mig:) 

Så er jeg også kommet til at møde nogle store personligheder med tiden, Mochy, Akiko og Gus Hansen.
"

DBgFs platforme

Følg os på W E B S I T E T
Skriv til os på E M A I L
Følg os på F A C E B O O K
BLIV MEDLEM AF DBGF
Nyhedsbrevets redaktion
Taus Bøytler (redaktør)
Lene Espersen (design og layout)
Copyright © *|2015|* *|LIST:DBgFs  Nyhedsliste|*, All rights reserved.

Frameld dig dette nyhedsbrev    Opdatér dine oplysniger






This email was sent to <<Emailadresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Dansk Backgammon Forbund · Backgammonvej 66 · København V 1600 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp