|
|
|
I abans d'acabar l'últim trimestre del 2016...
Aquest cop també m'agradaria recomenar una pel·lícula, dos musicals com aquest i aquest, 1 cicle de concerts en una església modernista, 1 Festival de cinema Documental Musical,1 novetat literària, 1 exposició sobre 1 editorial catalana prou coneguda en una coneguda biblioteca,1 Festival de novel·la històrica, 1 Fundació
Fotogràfica que en breu es trasllada de lloc...i 1 Museu històric que aposta per apropar el seu món a través d'exposicions fotogràfiques.
També 1 Festival de música que tot i que porta +de15 anys no acostuma a sortir gaire en els mitjans...
Com tampoc acostumen a sortir gaire en els mitjans (a excepció dels castellers) determinades expresions de Cultura Popular, per això destaco la feina que dissabte rera dissabte fan la gent de "Festa Catalana" ara exiliats al Forum. Afortunadament hi ha grans Festes com la Mercè que ens han deixat grans manifestacions populars com la seva "Cavalcada 2016".
Són les Festes i Fires Modernistes i d'Indians també Cultura Popular? Ara que la temporada d'aquests esdeveniments s'ha acabat i un servidor en fa difusió a través de la pàgina Fires i Festes Modernistes, podeu revisar l'últim apunt dedicat a l'última Festa Modernista de la temporada.
La cultura popular forma part de la memòria col·lectiva. Potser hi ha molts tipus de memòria, com la històrica, que alguns museus barcelonins han intentat treure la pols amb retrospectives desafortunades com la del Born CCM o encertades com les del Castell de Montjuïc o l'Arxiu Històric de la Ciutat com aquesta o aquesta propera que tenen molt poc per no dir gens ressò.
Precisament el MHcat aquest mes de novembre estrena 1 nova exposició que aporta una nova mirada a un tema que encara cou.
El mateix ressò que tenen alguns Museus Locals o Comarcals que programen bones exposicions com aquesta.
Els encerts o desencerts en la programació de determinats espais museístics donaria per tot un article i no és l'objectiu d'aquest butlletí però sorprèn el rumb erràtic d'alguns espais com l'Arts Santa Mònica especialitzat ara en Arts digitals com aquesta expo o La Virreina que vol fugir únicament de les retrospectives fotogràfiques.
D'altres centres com la Fundació Miró o el mateix Museu Picasso afortunadament sí que tenen clar el seu rumb en la programació i segueixen apostant per les Avanguardes com aquesta o aquesta retrospectiva.
Afortunadament sorgeixen de tant en tant iniciatives de portes obertes com les 48open House (aquí en teniu 1 apunt i unes fotos)
Afortunadament centres com els del Caixaforum segueixen apostant per una programació d'una excel·lent qualitat, llegiu-ne aquest article.
I ara que el bo d'en Bob Dylan ha acceptat finalment el Nobel de Literatura (tot i que no sabem si l'anirà a recollir) acabo aquest últim butlletí de recomenacions del 2016 amb una de les seves frases.
Algú pensarà que en l'època de la immediatesa de les xarxes crear un butlletí és quelcom una mica antic. Un servidor després d'anys de fer ús de xarxes i blogs va decidir aquest any provar una experiència pilot que ha sigut dels propis apunts creats a la xarxa o xarxes fer-ne un butlletí més enfocat en l'àmbit de les recomenacions culturals, més enllà de la pròpia difusió de les pròpies xarxes, videos,versos, fotos i blogs.
Dels 6 butlletins de recomenacions creats aquest 2016 agraeixo molt totes les persones que han obert el correu quan l'han rebut i que han donat un cop d'ull als continguts i n'han gaudit.
MOLTES GRÀCIES!!

|
|
|
|
|