Copy
Έχω να σας πω μερικά πράγματα.
Διαβάστε το στον browser
ο αληθινός κόσμος
Καθώς κάποιοι άρρωστοι ή/και χομπίστες περιμένουν τον ανασχηματισμό, καθώς η Ρωσία ετοιμάζεται να ισοπεδώσει το Χαλέπι, ας κρατήσουμε στο μυαλό το ότι την ερχόμενη Τετάρτη το πρωί θα γνωρίζουμε αν ο κόσμος θα συνεχίσει κουτσά στραβά όπως τον ξέρουμε, μέχρι την επόμενη γιγάντια κρίση, ή αν θα αποχτήσουμε ένα μπετοναρισμένο deadline, μια ημερομηνία λήξης ή, αν θέλει να το δει κανείς αλλιώς, μιαν ημερομηνία-στόχο. Στο γράμμα της επόμενης Παρασκευής θα ξέρουμε, βεβαίως, και τότε θα έχουμε περισσότερα να πούμε, π.χ. πρώτες σκέψεις για το πώς θα περάσουμε τις τελευταίες 73 ημέρες του κόσμου. 

Σήμερα στην Καθημερινή, το θέμα που με απασχολεί διαρκώς τους τελευταίους μήνες: Αυτοί που, καταγγέλοντας τους διεφθαρμένους κυβερνήτες, ψηφίζουν πολύ πολύ χειρότερους. Οι ψοφοφόροι.   

Τη Δευτέρα κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία το πρώτο βιβλίο του οργανισμού, που λέγεται "Χάρτης Εξόδου Από Την Κρίση" και είναι λίγο-πολύ αυτό που λέει. Θα κοστίζει 9 ευρώ, είναι πολύ όμορφο και πολύχρωμο (το χαρτί του εξωφύλλου είναι άξιο παρατεταμένης θωπείας) και λέει και ενδιαφέροντα πράγματα για όσους ενδιαφέρονται για το τι μας συμβαίνει σε αυτή τη χώρα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ανυπομονούμε να σας το δείξουμε. Θα έχετε τουλάχιστο 74 ημέρες χρόνο για να το διαβάσετε. Θα σας πω όλες τις λεπτομέρειες τη Δευτέρα, μείνετε συντονισμένοι στα σόσιαλ μύδια. 

Κατά τα άλλα, πολλά προεκλογικά λινξ, θα σας τα βάζω εναλλάξ με αλλιώτικα για να μη γκώσετε. 

Πιτσιρικάδες από μια βαλκανική χώρα βρήκαν τρόπο να βγάζουν λεφτά ποστάροντας ψέματα στους ηλίθιους που ψηφίζουν Ντόναλντ Τραμπ. Κάποιοι σ' αυτή την είδηση θα βρουν αξιοσημείωτο το ότι όλοι αποκαλούν τη χώρα σκέτο "Μακεδονία". 

Βγήκαν δύο τραγούδια από το Hamilton mixtape, τη συλλογή με τις διασκευές από διάσημους καλλιτέχνες, δηλαδή (εγώ δεν τους ξέρω τους περισσότερους, αλλά αυτό δεν λέει κάτι) και διαπιστώνω ότι δεν τα παίζει το ελληνικό Spotify. Ακόμα. Αν δεν ξέρετε τι είναι το Hamilton, πού να σας εξηγώ τώρα, ανατρέξτε σε προηγούμενα γράμματα. 

Η επικίνδυνη και ανεύθυνη αντιμετώπιση του φαινομένου Τραμπ από τα μήντια. Μέρος της καταπληκτικής κάλυψης των εκλογών από το New Yorker. 

Η Γερμανία έχει υποδεχτεί πάνω από 1 εκατομμύριο πρόσφυγες. Τι συνέβη στην οικονομία; Η ανεργία της έπεσε στο 6%, και η οικονομία της έχει ακόμα 700.000 κενές θέσεις εργασίας. Συμπεράσματα προφανή βγαίνουν από αυτό το κείμενο, εκτός αν είστε ρατσιστής, οπότε έχετε δικά σας συμπεράσματα, δεν έχετε ανάγκη πραγματικότητες και νούμερα. 

(Φυσικά, ξέρουμε κι οι δυο πως αν ήσασταν ρατσιστής, πιθανότατα θα είχατε κάνει unsubscribe από αυτό το γράμμα προ πολλού. Έτσι το λέω.) 

Αυτός καλύπτει το κενό του Τζον Στιούαρτ αρκετά επαρκώς: Να οκτώ λεπτά ξεγυμνώματος ψοφοφόρων Τραμπ. Ειδικά αυτό το απόσπασμα είναι αριστούργημα. 

Αυτή η πάρα πολύ αρνητική κριτική της αυτοβιογραφίας της Μαρίνας Αμπράμοβιτς

Το πρόβλημα των ψοφοφόρων ως πρόβλημα της δημοκρατίας. Πάλι από το New Yorker, μια προσέγγιση σε ένα πολύ επικίνδυνο θέμα. 

Ένας πιο ακριβής χάρτης του κόσμου. (καταραμένε Μέρκατορ, μια ζωή νόμιζα ότι η Γροιλανδία είναι μεγαλύτερη απ' την Ευρώπη). 

Η ζωή μιας ελληνίδας στη Βόρεια Κορέα.

Βαθύτερη ανάλυση του φαινομένου των ψοφοφόρων: Το εκπαιδευτικό χάσμα είναι πολύ σημαντικότερο από το οικονομικό ή το "ταξικό". Και μοιραίο. Από τον Ντέιβιντ Ράνσιμαν, που έχει γράψει και ένα ωραίο βιβλίο για την πολιτική, θα σας πω γι' αυτό σύντομα. 

Γιατί η Apple πρέπει να αγοράσει το Netflix. Ενδιαφέρουσα ιδέα. 

Η καλύτερη απεργία που έχω ακούσει ποτέ: Γυναίκες στην Ισλανδία σχολάνε απ' τη δουλειά 14% νωρίτερα για να διαμαρτυρηθούν για το ότι πληρώνονται 14% λιγότερο. 

Πώς ο Καναδάς εξακολουθεί να βασίζει μεγάλο μέρος της ανάπτυξής του στους μετανάστες, τους οποίους προσελκύει ενεργά, με εκτεταμένα προγράμματα ανεύρεσης, εγκατάστασης και ενσωμάτωσης. Ο τίτλος είναι "Οι τελευταίοι φιλελεύθεροι". Φοβάμαι ότι δεν είναι ανακριβής. 

Η Google έφτιαξε τρεις τεχνητές νοημοσύνες που έστελναν κρυπτογραφημένα μηνύματα μεταξύ τους. Αυτές ανέπτυξαν δικούς τους αλγόριθμους κρυπτογράφησης χωρίς να τις καθοδηγήσει κανείς. Δεν ξέρουμε πώς λειτουργούν. Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. 

Μια ακτινογραφία του κτιρίου στο οποίο ζει ο Ντόναλντ Τραμπ. Μεγαλύτερη πυκνότητα λαμόγιων δεν υπάρχει ούτε σε ελληνικό οικονομικό/αναπτυξιακό υπουργείο, μεγαλύτερη πυκνότητα μαφιόζων δεν υπάρχει ούτε σε επεισόδιο των Sopranos, μεγαλύτερη πυκνότητα eurotrash δεν υπάρχει ούτε στη Eurovision.  

Η τελευταία πρόταση της προ-προηγούμενης παραγράφου δεν ισχύει. 

Εύχομαι σε όλους να πάνε όλα καλά, και να μην πεθάνουμε όλοι σε 77 ημέρες κάτω από ραδιενεργά μανιτάρια, αλλά αργότερα, στα χέρια των τεχνητών νοημοσυνών, που θα μας χρησιμοποιήσουν για λίπασμα. 
georgakopoulos.org
Ο "Φεβρουάριος" είναι ένα μυθιστόρημα. Αν δεν έχετε διαβάσει τίποτα απολύτως από όσα έχω γράψει ποτέ, κι αν θέλετε να διαβάσετε μόνο ένα, αυτοτελές και πεπερασμένο πράγμα δικό μου, σας προτείνω αυτό. Προσπεράστε το site και τα άρθρα, πηγαίνετε κατευθείαν στο βιβλίο, χάρτινο ή ηλεκτρονικό, ό,τι προτιμάτε. 

Είναι μια ιστορία για την κρίση. 


 
στα σόσιαλ μύδια
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
Google Plus
Google Plus
LinkedIn
LinkedIn
Mixcloud
Mixcloud
Pinterest
Pinterest
YouTube
YouTube
Tumblr
Tumblr
iTunes
iTunes
© 2014 Georgakopoulos.org All Rights Reserved unsubscribe from this list    update subscription preferences