Copy

- Turneringer -

December 2016

Turneringer i december
11.12. BRØNSHØJ satellit MPT Backgammon 2017 
27.12. Copenhagen Christmas Tournament 2016 Ho ho hooo
29.12. 14. Svendborg Juleturnering Ho ho hooo


Kommende turneringer
7. 1. Satellit til intermediate Munkebjerg 2017 i Ringsted 
7.1. RINGSTED Satellit MPT Backgammon 2017 
14.1. VESTERBRO satellit MPT Backgammon 2017 
14.1. ÅRHUS satellit MPT Backgammon 2017 
16.1. SVENDBORG satellit MPT Backgammon 2017
17.-19. 2. 2017 MPT Backgammon 2017 

Nye kræfter i bestyrelsen og TU

Af Taus Bøytler

Der er sket en del i forbundet siden det seneste nyhedsbrev. Peter Toftsø er stoppet som formand, og den tjans overtager jeg selv frem til landsrådet. Og Allan Christensen er blevet ny formand for TU. 

Det kan du læse mere om her, hvor det også fremgår, hvem der ellers er nye kræfter i bestyrelsen og TU. 

 

Steen Grønbech vinder DM

Af Taus Bøytler

Steen Grønbech spillede stabilt under hele DM
Det har længe været kendt, at Steen Grønbech er en af de skrappeste backgammonspillere på vores breddegrader. Efter at have været med til at vinde EM for hold, kunne han i midten af november lade sig hylde som individuel Danmarksmester efter at besejret Peter Friberg i finalen.

Ved at vinde DM blev Grønbech samtidig den blot anden super grand master i Dansk Backgammon Forbunds historie - Den første er naturligvis holdkammeraten Karsten Bredahl.

Men det stopper ikke her... Efter at dette interview blev foretaget har Steen Grønbech sågar også vundet XG Masters 2016 og spillet sig i finalen i Champions League, hvor Klaus Switon venter. 

Den 13. november vandt du det individuelle DM ved at besejre din landsholdskollega Peter Friberg i finalen. Hvordan oplevede du finalekampen?

Steen: "Peter og jeg aftalte allerede tidligt i turneringen, at vi skulle mødes i finalen og efter hver runde mindede vi lige hinanden om, at vi stadig var på rette kurs. Faktisk tror jeg bare, at vi var glade for, at vi ikke kunne møde hinanden før finalen, og at vi begge syntes det kunne være sjovt med en finalekamp mellem to landsholdskollegaer.

Finalen blev en fantastisk kamp, hvor jeg var foran det meste af kampen, men endte med at være meget tæt på at tabe det hele på gulvet i det sidste parti. En super heldig 33 og en efterfølgende dans reddede den truende backgammon i crawfordspillet (16-14cr/17). Den heldige sekvens vendte spillet til min fordel og gjorde, at jeg endte med at tage titlen.

Undervejs i kampen følte jeg mig ret godt spillende og var ikke i tvivl om så mange træk. Jeg har efterhånden spillet mod Peter en del gange og havde faktisk revanche til gode fra ugen før, hvor vi mødtes i holdturneringen. Her vandt Peter stort. Jeg må sige, at jeg er ret tilfreds med, at det var i DM-finalen, at jeg valgte at tage den revanche. Alt i alt en fantastisk oplevelse at vinde en DM-finale og kunne kalde sig danmarksmester et år ud i fremtiden.
"



Da du vandt DM, blev du samtidig den blot anden super grand master. Hvordan føles det?

Steen: "Jeg vidste godt, at der i DM-finalen var lidt mere på spil for mig end titlen som danmarksmester. Selv om jeg har spillet backgammon i mange år, har jeg ikke formået at komme helt til tops I de helt store turneringer. Det er blevet til mange sekundære placeringer, men aldrig til den krævede 1. plads.

Den kom så på plads her, og endelig kan jeg som den 2. i DBgF kalde mig Super Grand Master i backgammon. Og for at sige det som der er, føles det ret fedt at blive medlem af den eksklusive SGM klub som pt. kun har 2 medlemmer inkl. mig!
"

Du har været medlem af DBgF siden 1994. Hvornår gik det op for dig, at du er skrappere end gennemsnittet?

Steen: "Da jeg som studerende startede med at spille backgammon på kollegiet, mente jeg allerede, at jeg var perfekt til det spil, og at jeg bare kunne tage ind på Strøget og rense alle dem der sad derinde af. Jeg var faktisk også heldig og vandt en del derinde.

Men, men, men… Det var jo bare held. Det gik op for mig senere, da jeg begyndte at studere spillet i detaljer. Jeg vidste jo faktisk ufatteligt lidt om backgammon. Efter et ekstra studieår med 40 timers backgammon på skemaet om ugen og 10 timers ingeniørstudie begyndte jeg faktisk at forstå spillet og begyndte at spille stabilt.

I starten af 2000erne, hvor jeg spillede en del online og analyserede alt, hvad jeg spillede, vidste jeg, at jeg spillede bedre end de fleste ifølge de forskellige backgammonprogrammer (men nu er XG-analyser jo ikke alt i backgammon). Søndag d. 4. december skal jeg spille XGM-finale mod Michael Larsen og netop i denne turnering belønnes man for at spille godt.

Det er faktisk 2. gang vi sidder over for hinanden i XG-finalen. Det gjorde vi også i 2004 i den daværende ”Anti ludo cup”. Her vandt MIK (Michael Larsens kælenavn, red.) med et mulehår. Men det var nok her det for alvor gik op for mig, at jeg kunne spille en god gang backgammon. Så jeg har faktisk revanche til gode, selv om MIK nok vil påstå, at det er omvendt (jeg har netop vundet over MIK i Backgammon Champions League-semifinalen).


Hvad fik dig til i sin tid at melde dig ind i DBgF?

Steen: "Som mange andre blev jeg i sin tid introduceret til Backgammon gennem Carlsberg-cuppen, som var det helt store i 90’erne. Kort inde i min backgammonkarriere vandt jeg en tur til VM i Monaco, hvor jeg vandt Last Chance i begynderrækken. Winner Beginner Last Chance – lyder lidt nederen, men det var altså en fed oplevelse.  Så dermed var jeg uden egentlig at vide det dengang, backgammonspiller forever."   

I skrivende stund har du 1-8 i holdturneringen? Hvordan kan det overhovedet lade sig gøre, når du er så skrap?

Steen: "Jeg fornemmer en lidt drillende tone her fra Taus Bøytler, som selv har givet mig tørre tæsk i holdturneringen? Var det 0-17… Nåe nej, det var sidste gang. Denne gang var det 4-17, du tværede mig ud med.

Det er ikke en hemmelighed, at det ikke er gået så godt for hverken mig eller mit hold, Team Casino Copenhagen, i holdturneringen i år. Allerede nu er målet nok mest at undgå nedrykning. Heldigvis er jeg jo typen, der optager og analyserer alle mine kampe, og jeg kan trøste mig med, at det ikke er fordi jeg har spillet dårligt.

Mine modstandere har bare vundet i lotto uge efter uge:) Alternativt kan det være, at jeg bare prioriterer mine sejre anderledes i år. Med en EM-guldmedalje med det mest fantastiske landshold, man kan forestille sig, et individuelt danmarksmesterskab og minimum en finaleplads i både Champions League og XG Masters er jeg meget godt tilfreds med min præstation i år indtil videre:)
"

Patrick Toxværd sejrede til DM i speedbackgammon

Af Taus Bøytler

Det gik stærkt, da Patrick Toxværd vandt i speedbackgammon
Det var egentlig Patrick Toxværds plan at vinde det almindelige danmarksmesterskab, men efter et nederlag i kvartfinalen på 0-17 til den senere finalist, Peter Friberg, opstod muligheden for at deltage i danmarksmesterskabet i speedbackgammon. Resten er historie. 

Hvorfor blev det netop dig, der vandt DM i speedbackgammon 2016?

Patrick: "Udover at jeg var sindssygt heldig og en lille smule dygtig, så tænker jeg, at det var en stor drivkraft, at jeg mindre end en time inden turneringen startede, havde tabt 0-17 i kvartfinalen i "det langsomme danmarksmesterskab" mod Peter Friberg. Det gad jeg simpelthen ikke finde mig i. Men primært held. Og så udnyttede jeg min tid til det maksimale. I to kampe mod Jonas Moehrdel havde jeg et sekund tilbage. Og mod Martin Hermansen i Monrad-delen tabte jeg ligefrem på tid."

Bliver du stresset, når du spiller speedbackgammon?

Patrick: "Ja, det er vildt stressende for mig at spille speed, da mit normale tempo i bedste fald må siges at være moderat."

Hvordan oplevede du Skovlyst Bryggeriet som spillested?

Patrick: "Forholdene i de to sale, vi havde, var nærmest perfekte. Godt lys, store borde, pæne omgivelser og særdeles rimelige priser i forhold til den høje standard på mad og drikke. Jeg har som Coca Cola-drikker uden egen bil kun to små anker: Skovlyst serverer drikkevarer fra deres eget bryggeri, hvilket betød, at man som nærmest religiøs Coca Cola-drikker måtte tage til takke med deres egenproducerede cola-bryg. 

Logistisk er det lidt af en udfordring for os uden egen bil at komme frem og tilbage, da nærmeste S-togstation ligger en halv times gang væk. Men mon ikke det lykkedes de fleste af os at få et lift...
"

Hvad er dine ambitioner for backgammonåret 2017?

Patrick:  "Ovenpå denne sæson, der foreløbig har budt på sejr i CLS og BG Halvmarathon, et danmarksmesterskab i speed samt en kvartfinaleplads i det ordinære DM for ikke at tale om deltagelse i Final 8 i Champions League, skal jeg vel mindst være danmarksmester, verdensmester og nordisk mester i 2017:)"

Din statistik mod Klaus Switon, der er kendt og frygtet som en hurtigspiller, er 5-11 (31,3 %). Er det fordi han spiller så hurtigt, at han taler så meget under kampene eller noget helt tredje?

Patrick: "Det mener jeg bestemt. Det bliver jo fint underbygget af, at jeg ikke siger en skid og spiller langsomt."

Brian Ullitz - En stjerne fra dengang

Af Taus Bøytler

Brian Ullitz har god grund til at smile, for han har vundet meget
I 1998 vandt han både det individuelle danmarksmesterskab og pokalturneringen. Og i sæsonen 2003/2004 vandt han danmarksmesterskabet for hold. Men siden 2010 har den tidligere stjerne Brian Ullitz ikke spillet backgammon på turneringsplan. Nyhedsbrevet har fanget ham til en snak om, hvad der skal til for at forbundet får ham tilbage i folden. Det lader umiddelbart til at være op ad bakke. 

Du har ikke spillet en registreret kamp siden den 19. juni 2010, hvor du tabte en 7-pointer til henholdsvis Bamse Jensen og Jakob Kristensen. Hvornår ser vi dig tilbage i ringen igen?

Brian: "Det kommer I nok ikke til at se. Jeg kan kun forestille mig det ske, hvis jeg kommer forbi for at møde nogle af alle de spillere, jeg kendte dengang, som sikkert stadig spiller. Jeg tror, jeg har spillet 3-4 kampe efter jeg er stoppet i forbundet. Det var mest fordi der var nogen, der meget gerne ville spille med mig, for jeg savner ikke at spille backgammon."

I 1998 vandt du det individuelle DM ved at vinde over din klubkammerat, legendariske Kim Brusgaard i finalen. Hvad krævede det at vinde DM i 1998?

Brian:  "Jeg kan ikke sige, hvad det krævede i forhold til idag. Jeg har som nævnt ikke spillet i mange år. Før computeren var det nok mere baseret på spilerfaring og måske nogle marginalt anderledes talenter i form af f.eks. mønstergenkendelse.

For mit eget vedkommende var jeg nok lidt anderledes end andre topspillere. Rent backgammonteknisk var jeg ikke helt i toppen. Det er svært at sætte et tal på, men jeg ville måske give mig selv 8 af 10, da jeg var på toppen. Det psykologiske var bestemt heller ikke min force. Det matematiske var jeg i top på, og jeg var også god til at se flowet i spillet.

Men der, hvor jeg måske var en af de allerbedste, var i troen på, at jeg ville vinde. Når jeg satte mig ned for at spille en kamp vidste jeg, at jeg ville vinde den. Det var ligegyldigt, hvem jeg spillede mod. Selvfølgelig vidste jeg godt, at jeg ikke ville vinde 100% af mine kampe, men den kamp jeg skulle igang med var allerede vundet. En af de kampe jeg husker og som illustrerer det meget godt, er en kamp mod Peter Jes Thomsen i holdturneringen. Det var det år, vi vandt hold-DM, og jeg var bagud 1-16 til 17. Under kampen tænkte jeg aldrig på, at jeg var ved at tabe - og jeg endte med at vinde den kamp.

Min metode til at blive god var måske også lidt anderledes. Jeg elskede at se på gode spillere spille og vælge mit træk, inden de gjorde i spillet. Hvis det ikke var det samme træk, kunne jeg overveje, hvad det var der fik dem til at lave det træk. Hvis vi taler helt konkret i DM-finalen, husker jeg at være bagud 15-18 til 19 i crawford. I det efterfølgende spil var jeg helt væk. Mange ville tro de var ved at tabe, hvilket jeg objektivt set var. Men jeg fandt et risky move, der kunne vende det hele, hvis jeg ikke blev slået hjem de næste 2-3 træk. Som I har gættet rammer Kim ikke, og jeg ender med at vinde.

Jeg var også langt bagud i tredje runde af turneringen. Jeg spillede altid bedst, når jeg var presset. Så kunne jeg finde kreative træk, som mange enten ikke så eller var for bange til at vælge. Nogle ville sige, at det også krævede held, hvilket det alt efter definitionen også gjorde. Men jeg tror ikke på held i den gængse opfattelse. Det bliver som regel brugt som undskyldning, når man taber. Hvis du ikke tror på held, når det går dårligt, så er du nødt til at finde en anden grund til, at du tabte.

Så ender det som regel med, at du bliver ”heldigere” næste gang, du spiller. Det har efterfølgende også været en indirekte del af mit liv på mange måder. En jobansøgning bliver f.eks. væsentligt nemmere, når man kan skrive, at man er danmarksmester
."

Man hører af og til, at det var sjovere at spille backgammon i gamle dage. Hvordan var det så at spille backgammon i gamle dage?

Brian: "Siden jeg spillede for sjov og ikke spiller mere, så må det jo have været sjovere i gamle dage ;-) I hvert fald for mig. Der er selvfølgelig også alle historierne og de gode gamle minder. Dem kommer jeg selvfølgelig til at tænke på, når du nu kommer og spørger mig. Men jeg er sikker på, der også er mange sjove historier og oplevelser ved at spille idag. Bare ikke for mig.

Men nu er jeg også filosofisk anlagt, og når man bliver ældre tænker mange, at alting var sjovere eller bedre i gamle dage. Jeg tror nu ikke, vi generelt har ret i det, og jeg kan ikke se, hvorfor det skulle have været sjovere at spille backgammon i gamle dage. Det skulle da lige være, hvis computeren fik gjort, at man altid kendte det rigtige træk i dag. Der ville det uforudsigelige forsvinde, og for mig ville det betyde, at det ikke var sjovt længere. Den gode historie består jo netop i det uforudsigelige. Som når Leicester vinder Premier League – eller da jeg vandt DM i 1998.
"

I holdturneringssæsonen 2003/2004 vandt du DM-guld med Farum BG Klub, der ud over dig selv og Kim Brusgaard bestod af Erik Sørensen, Jonas Moehrdel og Mikael Speiermann. Hvordan husker du tilbage på den præstation?

Brian: "Nu skal du ikke glemme Gudmund Thorsbro. Han spillede vist kun 1 kamp den sæson, da vi allerede havde vundet DM. Men han var en stor del af kulturen på holdet. Især Erik, Kim og jeg havde en historie med ham. Vi var det gamle Farum-slæng, og han var far til 2 af mine venner. Han er desværre gået bort nu – ligesom et andet Farum-idol for nylig gik væk alt for tidligt. Måske var det alligevel bedre i gamle dage?

Der var mange ting, der betød noget for mig med den DM-titel. Lige som min egen DM-titel var vi underdogs – det gør det altid lidt sjovere at vinde, når andre ikke helt troede på det. Derudover syntes jeg, det var sjovere at vinde noget sammen end individuelt.

Desuden var der æren, selv om nogle havde svært ved at acceptere, at vi vandt. Jeg husker især en tør kommentar om, at vi nok rykkede ned året efter. Men som jeg tørt svarede tilbage, så tager jeg gerne en nedrykning, hvis vi til gengæld vinder et DM. Det kom så også til at ske - vist ikke året efter men senere.

Egentligt værdsætter jeg mine pokalturneringstitler højere. Måske på grund af cupformatet, der sætter det hele på spidsen i hver runde. På de hold jeg spillede på klarede vi os altid godt i pokalen, og jeg vandt den også nogle gange. Jeg husker kun et år, det ikke gik så godt. Det var på et hold, hvor en del spillere brugte tid på at tale deres nederlag op og drille hinanden med det. Sjovt nok vandt de så ikke så meget, selvom det var gode spillere. Men jeg nød at bruge tid med dem, og det var også vigtigt for mig
."

Hvad bruger du din tid på nu, hvor du ikke spiller backgammon?

Brian: "Jeg har lavet et utraditionelt jobvalg og arbejder kun deltid. Desuden kan jeg arbejde online, og min chef er ligeglad med, om det er her i Danmark eller et andet sted. Det betyder selvfølgelig, at vi ikke har samme forbrug som vi kunne have. Men det giver mig også mulighed for andre ting.

De sidste 2 vintre har vi f.eks. været i Portugal et par måneder om vinteren. Jeg er også blevet gift med en dejlig kvinde fra Ecuador. Hende mødte jeg egentlig, inden jeg stoppede med backgammon. Måske var det år jeg flyttede til Ecuador for at bo med hende grunden til, at jeg kunne se jeg ikke savnede backgammon så meget. Det blev i hvert fald lidt kedeligt at spille backgammon, da vi flyttede tilbage til Danmark.

Faktisk er jeg ikke den eneste tidligere backgammon spiller med en kone/kæreste fra Ecuador. Jeg mødte Kim Valeur i den lille surferby Monteñita ud til Stillehavet for et par år siden. Der har han startet en cafe med sin kæreste og så ud til at nyde livet.

Den ekstra tid jeg har, bruger jeg især på 2 ting. For det første har vi fået en søn. Han er lige blevet 3 år, og det er dejligt at kunne fokusere fuldt ud på ham i weekenden, men stadig have noget fritid til mig selv i løbet af ugen, hvor han er i børnehaven. Jeg kan også hente ham tidligt og vi kan tage på nogle eftermiddagsture til Tivoli eller på legepladsen. At se ham grine, lege og have det sjovt, giver virkeligt meget tilbage til mig.
Det forstår man nok ikke uden at have børn selv. Jeg gjorde i hvert fald ikke, før vi fik ham.

Det andet er, at jeg elsker at lære nye ting. Jeg bruger meget tid på at læse om samfundet, nye teknologier, menneskelig adfærd, spiritualitet og mange andre spændende emner. Ting, der kan åbne mine øjne for andre måder at gøre ting på. Men min store passion lige nu er aktieinvesteringer og at researche, hvordan jeg kan klare mig bedre end markedet. Jeg elsker at dykke ned i nogle data og få dem til at give mening.

Jeg har studeret de økonomiske konjunkturer i nogle år og er nået frem til en metode, hvor jeg bliver advaret, hvis der er aktiekrak på vej. I den periode jeg har studeret, er alle aktiekrak baseret på nedgang i økonomien blevet forudsagt. Jeg ville f.eks. have undgået både dot com-krakket og finanskrisen, hvis jeg havde haft denne viden på de tidspunkter. Data til denne research er dyre, så hvis der er nogen der er interesseret i at hjælpe mig med den omkostning, så deler jeg gladeligt ud, når min metode advarer om et aktiekrak ;-)
"

Hædersprisen 2016

Af Taus Bøytler

I de sidste fire år har stærke kvinder vundet DBgFs hæderspris
Så skal vi heldigvis til det igen! Vi skal have uddelt hædersprisen til en eller flere personer, der har gjort en forskel i løbet af 2016. Alle medlemmer af DBgF kan senest den 31. december 2016 sende et bud på deres kandidat(er) samt en kort begrundelse til info@dbgf.dk. Derefter vil der blive offentliggjort en liste over de folk, der er kandidater til titlen. 

Der er 14. gang, at hædersprisen skal uddeles. Her følger en liste over de tidligere vindere: 

2015: Louisa Dahlin Friberg
2014: Louisa Dahlin Friberg
2013: Sabrina Milling Pedersen 
2012: Ulla Hansen 
2011: Peter NM
2010: Spillelovsudvalget
2009: Henrik Bang 
2008: Allan Christensen
2007: Steen Grønbech
2006: Københavns Backgammonklub 
2005: Steen Grønbech
2004: Gammon-redaktionen
2003: Hans Kristian Mathiesen

Chang Open 5

Af Brian Herbøl, formand for Odense Chang Backgammon

Bo Knudsen vandt i Odense
Kære alle som deltog i Chang Open 5. Vi håber, at I havde en fantastisk dag hos os. Opbakningen til både A og B–rækken var større, end vi havde forventet. Tak for det.

I A–rækken deltog 25 spillere og i B–rækken deltog 19 spillere. Set i lyset af de mange turneringer, der har været afholdt på det seneste, samt det faktum at holdturneringen er i fuld gang, så er vi ganske tilfredse med tilslutningen til Chang Open 5.

A–rækken semifinalerne
1. semifinale vandt Bo Knudsen, Århus over den stærke spiller fra Munkebjerg, IM Morten Johansen
2. semifinale vandt Claus Kjær, Grenå over svendborgmesteren Niels Skov Larsen.
Finalen blev efter sigende en meget ensidig affære, hvor Bo Knudsen rullede Claus Kjær (citat Bo Knudsen) over i en kamp til 13 point.
Med sejren fulgte også en plads til advancedrækken 2017 til Nordic Open. Tillykke Bo Knudsen.

Consolationfinalen vandt Christian Skjæran, KBgK over Tage Mellgren, Odense.

B-rækken semifinalerne
1.    semifinale vandt Pia Sihm, Herning over Allan Tell, Ringsted
2.    semifinale vandt Torben Rotvig, Vejle over Else Ditlevsen, Odense.
Finalen i B–rækken blev en meget tæt affære. Der var spænding til det sidste. Pia vandt 13-12 over Torben Rotvig. Med sejren fulgte der også en entry med til Chang Open 6. Tillykke Pia Sihm.
I consolationfinalen vandt Knud Rasmussen, Åbenrå over Helle Ettrup, Odense.

Superjackpotten blev sat i gang, men blev aldrig spillet færdig. Hovedturneringen havde første prioritet og folk var begyndt at blive trætte, så der blev lavet et split med følgende resultat:
Lars Nielsen 50 %, Tage Mellgren og Jens Bent Jørgensen fik hver 25 %.

De 2 boards, som Dbgf havde udlovet, blev fundet ved lodtrækning, de heldige blev Anette Rosquist og Signe Pedersen. Allan Tell vandt en indgraveret dobbeltterning. De 4 flasker spiritus gik til Torben Rotvig, Khosrow Jafehvand, Bo Knudsen og Max Pohle.

Igen i år skal slagter Claus Bruun have stor tak for veltilberedt grillmad. Også en stor tak til Daniel Sørensen for lån af hans søde kæreste Marianne. Hun passede tutten, tilberedte en lækker salat og kartoffelsalat og stod for udskænkning af drikkelse i rigelige mængder til de tørstige backgammonspillere.

Vi vender tilbage med Chang Open 6.

Den lokale helt Kim Pedersen vandt på Vesterbro

Af Taus Bøytler

Heller ikke i finalen viste Kim Pedersen nogen nåde
Den lokale helt Kim Pedersen kan nu bryste sig af at være den første vinder af Vesterbro Backgammonklubs cafémesterskabsturnering. I finalen besejrede han KBgK-spilleren Thomas Ferguson. 

Siden det første kvalifikationsstævne i februar har 67 spillere været gennem cafémesterskabsmøllen, og til de ni kvalifikationsstævner var der gennemsnitligt 25,8 deltagere - ganske imponerende! 

Resultater fra finalestævnet for top 16 
Vinder: 1731 Kim Pedersen 
Runner up: 7587 Thomas C. Ferguson 
Semi: 4175 Andreas Becher 
Semi: Christian Skjæran 

Vesterbro Backgammonklub, Christian Skjæran og nærværende skribent takker for den store tilslutning. Vi er naturligvis tilbage med en ny Tour i 2017.

René Strøm Rasmussen: "Backgammon er ikke kun matematik og teknik"

Af Taus Bøytler

Team Sirius holder ikke overraskende til på Café Sirius
Hvordan går det egentlig i 2. division øst B? Er Team Sirius og Ordrup Backgammonklub to sider af samme sag? Og fulgte René Strøm Rasmussen med i EM i backgammon? Den person, der bedst kan svare på de spørgsmål, er i sagens natur René Strøm Rasmussen. Velkommen til.

I en fjern fortid spillede du for Ordrup Backgammonklub. Nu spiller du for Team Sirius – Er det den samme klub, der blot har fået nyt navn, altså bortset fra, at I ikke længere spiller I Ordrup?

René: "I en fjern fortid spillede jeg for Team Domus, så Team Stjernen. Stjernen og Ordrup slog sig sammen efter et par fester (Dinner og Gammon på Restaurant Skjoldgården, Travbanen) og nu altså Team Sirius. Det er den samme klub hele vejen igennem, bare nye navne (og spillesteder)."

I spiller i 2. division øst B, hvor DBPS fører helt suverænt. Er de virkelig så meget bedre end alle jer andre?

René: "For at være helt ærlig, så troede jeg, at Nemo førte vores division. Men stærkt gået af drengene i DBPS, et hold vi har mødt og hygget os med utallige gange. Anders og Ole har jo spillet siden sidste istid og med de gamle Humlebækdrenge, har de et stabilt og stærkt spillende hold.

Hvis jeg skal sammenligne DBPS og Sirius, så tror jeg, at deres topniveau er lidt højere end vores og i år har  de tilføjet stabilitet. Men 2. division er ikke noget, man bare flyver igennem. Det er erfaringens holdeplads :) Udover DBPS, Nemo og Sirius finder du Il Tempo Gigante, Phønix og Tyrefægterne: Vi taler om hundredvis af år i erfaring. Du spurgte, om DBPS virkelig er så meget bedre end os andre: nej og det skyldes naturligvis, at de har påtaget sig den hårde opgave at huse Dan Andersen:)
"

I gamle dage spillede du på hold (for Ordrup Backgammonklub) med den svenske superstjerne Jörgen Granstedt, der i år blev verdensmester for tredje gang. Hvordan vil du beskrive ham som person og backgammonspiller?

René: "Det bliver kort: Jokern aka Jörgen Grandstedt er en gentleman både som menneske og backgammonspiller med et enestående talent. I den forbindelse ville det være en fejl ikke at nævne Janne Clemmentsson, en anden supersvensker fra samme årgang".

Fulgte du med i EM i backgammon, der for nyligt blev afviklet på dansk grund? 

René: "Jeg fulgte holdturneringen til EM. Det er jeg jo lidt forpligtet til. Min gamle holdkammerat og ven Michael Weile er jo landstræner. Han har (og gør stadig) et forrygende stykke arbejde. Jeg er stolt på Michaels vegne.

Hvad er din største styrke som backgammonspiller?

René: "Det må du nok spørge nogle andre om. Men min filosofi er, at computere og ure ensretter og gør spillet fattigere. DBgF bør komme på banen, backgammon er ikke kun matematik og teknik.  Spil din modstander, hvordan har han/hun det: kan du stjæle et point ved at doble nu. Kan du lokke din modstander til ikke doble ved at spille det næstbedste? Hele den side er glemt og borte i spillet nu om dage. Måske har jeg alligevel svaret :)"

Casper Nancke - Underdoggen der kom langt til DM

Af Taus Bøytler

Casper Nancke kom, så og sejrede næsten
Han havde under 1.000 i rating, da DM-finalestævnet begyndte. Alligevel kæmpede han sig helt frem til kvartfinalen, der blev tabt til Andreas Becher. Nyhedsbrevet har mødt Casper Nancke, der i holdturneringen tørner ud for Solrød Easy Take South i 1. division.

Til DM 2016 tabte du kvartfinalen til Familien Nemesis-stjernen, Andreas Becher. For at komme så langt slog du Fredrik Carlsson, Michael Larsen og Poul Rasmussen. Hvordan ser du tilbage på din præstation til DM?

Casper: "Jeg ser tilbage på DM som en succes, da jeg kom med som næstsidste reserve. men da jeg tabte kvartfinalen, var jeg rigtig ærgerlig, da kampen lige så godt kunne havde tippet over på min side, og efter jeg vandt over Michael Larsen, følte jeg, at jeg kunne vinde over alle. Men en rigtig god weekend og masser af selvtillid blev der tanket."

Har det givet dig blod på tanden, at du kom så langt til DM?

Casper: "Det har givet mig rigtig meget blod på tanden, at jeg nu ved, at jeg kan være med på så højt niveau, selv om mit spil sagtens kan blive meget bedre."

I holdturneringen spiller du for Solrød Easy Take South. Navnet lyder sådan lidt rockeragtigt. Er det bevidst?

Casper: "Med et par tidligere præsidentrockere i Bamse Jensen og Mogens Løber, var navnet lige til. Nej, klubben Easy Take South var en udspringerklub fra Easy Take, og vi ligger syd for Easy Take og sidste år slog vi os sammen med ABC Solrød .  så sådan er navnet opstået .  Solrød easy take South".

Hvad er den sjoveste oplevelse, du har haft som backgammonspiller?

Casper: "Den sjoveste oplevelse var alle de fantastiske mennesker, jeg var på Cypern merit open i november. Helt klar den sjoveste oplevelse . Den bedste oplevelse var at vinde Nordic Open Beginners 2015, som satte fut i min backgammonkarriere igen."

Har du planer om at deltage i Nordic Open 2017?

Casper: "Jeg har planer at stille op i masters for 1. gang eller advanced.  Det kommer an på resultaterne op til Nordic, om jeg forsætter med at kunne vinde."

DBgFs platforme

Følg os på W E B S I T E T
Skriv til os på E M A I L
Følg os på F A C E B O O K
BLIV MEDLEM AF DBGF
Nyhedsbrevets redaktion
Taus Bøytler (redaktør)
Lene Espersen (design og layout)
Copyright © *|2015|* *|LIST:DBgFs  Nyhedsliste|*, All rights reserved.

Frameld dig dette nyhedsbrev    Opdatér dine oplysniger






This email was sent to <<Emailadresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Dansk Backgammon Forbund · Backgammonvej 66 · København V 1600 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp