Copy
Hvordan bliver kroppen anonym, og hvorfor sætter man klistermærker på sin telefon?
Lahme Minimagasin


Kære læser.


Glædelig fremtid!

Der kommer til at ske store ting og sager i 2017, og det er sjældent, at det har været helt så spændende at arbejde med trends, som det er lige nu.

Du vil komme til at interessere dig for Virtual Reality (ellers vil dine børn), du vil komme til at kigge mere nysgerrigt på en campingvogn end nogensinde før, og du vil overveje at deltage i Voluntourism (hvor du bruger din ferie på at arbejde frivilligt til glæde for andre).

Vi vil holde helt op med at være bange for convenience i køledisken og spise meget mere, der er delvist færdigt. Vi vil interessere os mere for dyrere mode, fordi vi vil have noget, der holder.

Og så vil vi gøre alt, hvad vi kan (og her taler vi coaching, healing, psykologi og bøger), for at blive mere tilfredse. Absolut lykke har vi opgivet, verden er nemlig af lave, og nu er vi klar til at blive tilfredse og gladere. Der er med andre ord nok at kaste sig over, nok at forstå og nok at begejstre sig for. Vi har valgt at dykke ned i fire tendenser som vi mener, du skal kende, inden vi går ind i 2017.

God læselyst.

Kærlig hilsen
Julia & Co
 


Trend 1: Boligen
New Nesting

Verden er et utrygt sted at være, og med det stadig stigende informationsflow er der ingen mulighed for at gemme sig fra de oplysninger, man måske ind i mellem tænker, man ville have bedre af ikke at få.

Neo-Nesting er den trend, der repræsenterer vores svar på utrygheden. Vi bygger reder, men vi gør det på en ny måde. Reden skal skærme os fra verden, og det skal den faktisk på samme måde, som hjemmet skulle i den periode, vi i dag kender som klunketiden, nemlig i de sidste par årtier af 1800-tallet.

Dengang som nu, skulle der farver på væggene, tunge gardiner – gerne i velour. Potteplanter og kunst på væggene. Dengang, hvor verden også var af lave, trak vi os også ind i hjemmet, polstrede det med bløde møbler og byggede huler.

Hvor boligen for 10 år siden skulle have hvide, hårde flader, så langt øjet rakte, kan vi nu hverken få tæpper eller bløde puder nok. 2017 kommer til at fortsætte den trend, og i det hele taget skal vi kigge mod 1800-tallets sidste periode, hvis vi vil have en forsmag på, hvad boligen bliver fyldt ud af de næste 5 år. 
 


Trend 2: Kroppen
Nøgen & Anonym


Vi skal være nøgne igen. I en tid, hvor alle kan se hinanden på alle tidspunkter af døgnet, og hvor alle kan være kendte via de sociale medier, får anonymitet andre former og ny status. Dette vil i 2017 og i de næste tre til fem år manifestere sig ved forskellige modreaktioner mod det at være tilgængelig og genkendelig.

En af de modreaktioner er nøgenhed. I kunsten og hos firstmovere vil det at være nøgne blive en form for anonymiserende faktor. I stedet for, at vi skal adskille os så meget fra hinanden som muligt, vil vi søge anonymitet i at ligne hinanden så meget som muligt.

Et eksempel på denne tendens er det kunstværk, den amerikanske kunstner Spencer Tunick skabte i sommeren 2016 for at markere den engelske by Hulls forhold til havet. Her lod 3200 mennesker sig male blå og udgjorde sammen et gigantisk kunstværk. Og ja. De var nøgne.

Den intellektualiserede nøgne krop skal forene os med naturen, med anonymitet og ja, med hinanden. Et andet – og muligvis mere gangbart – fænomen vil være, at vi vil få adgang til flere og flere filtre, masker og muligheder for at dække os til på de sociale medier, så andre ikke kan genkende os. 


Trend 3: Medier
Dark Social


På berlinerklubben Kater Blau er man nu begyndt at sætte små klistermærker hen over kameraet på folks telefoner, før de må komme ind. Hvis man ikke selv er med til festen, får man simpelthen ikke adgang til at finde ud af, hvad der sker til den.

Dette er et eksempel på den trend, der vil vokse sig større hen over de næste år. Vi er ikke færdige med sociale medier, men vi er færdige med at lukke dem ind alle steder. Vi vil ikke længere dele med alle. Vi vil dele med de få. Det betyder eksempelvis, at flere vil oprette blogs, hvor man skal have adgangskode for at kunne læse med, at flere vil lukke deres profiler på Instagram, men også at vi vil se ankomsten af flere sociale medier, der ikke har ALLE som deres målgruppe, men blot nogle få.

Vi vil med andre ord gerne være sociale, men ikke med alle. Endnu en grund til at gentænke målgrupper, og begynde at overveje, hvor specifikt man kan kommunikere. 


Trend 4: Mad
New Ancient


Vi er trætte af New Nordic, det nye nordiske køkken. Sådan rigtigt trætte af ramsløg, rødbeder og fire slags kartofler.

Nu skal det smage som i de rigtig gamle dage. Af Silkevejen og ørken, af fremmede kulturer, og af noget, der har kontrast og kant til det, vi kender. Varme og stærke krydderier erstatter dild og kørvel, og vi bliver generelt mere pragmatiske og mindre minimalistiske i vores tilgang til maden, både hvad angår gourmet og hverdag.

Mens vores politiske institutioner lukker sig mod verden, åbner vi dørene for eksotiske madkulturer, og især Mellemøsten og det ellers (i en dansk kontekst) ubeskrevne blad Sydamerika, har sneget sig ind på vores fælles menukort.

Især én ting fra New Nordic tager vi dog med videre: Vi vil have kvalitet, uanset om vi vælger råvarer, take-out eller convenience. Derfor finder vi nu væsentligt bedre færdigmad i supermarkederne, og kigger vi mod England, kan vi se, at tendensen vil fortsætte: Flere færdigretter, men den lødige af slagsen, vil snart finde vej til også dit middagsbord.

En ting, der aldrig går af mode...


...er kunsten at skrive godt. Skrive så det rammer, så det fænger, så det ryster, bevæger og oplyser. Det kan du lære på vores kurser i tekstforfatteri. Vi holder et heldagskursus i januar, og har stadig 2 pladser tilbage.
Klik her.

Foredrag: Hvad betyder en trend for os?


Du kan nu booke Julia til at holde foredrag om trends og tendenser, der er specifikke for de problemstillinger, du står overfor – eller måske ikke har set komme endnu. Kontakt os og hør mere om, hvordan du og din virksomhed kan være et skridt foran. 
Share
Forward


Du kan opdatere dit abonnement eller afmelde MiniMagasinet

© 2016 Lahme ApS. All rights reserved.