Copy
Nyt fra DBI om cyberangreb, resiliens, brandsikringsfejl mm.

Januar 2017

Kære læser,   

Så har vi taget hul på et nyt år – som vi forventer bliver både spændende og travlt. Vi lægger ud med at sætte fokus på den stigende trussel fra cyberspace og andre uforudsete hændelser, som nutidens virksomheder bør gøre sig resiliente overfor. Desuden fokuserer vi på flere brandsikrings-
områder, som er præget af fejl og trænger til et uddannelsesløft.             

Læs i dette e-news om:

Danske virksomheder kan ikke modstå truslen fra cyberspace
Fejl i passiv brandsikring kan koste dyrt
Resiliens: Styrk din virksomhed mod uventede trusler
Varmt arbejde starter brande for millioner
Kom hele vejen rundt om brandsikkerhed med CFPA-uddannelsen
For mange fejl ved brandventilationsanlæg
Ny analyse: Virksomheder har stor gavn af GTS-samarbejde



Danske virksomheder kan ikke modstå truslen fra cyberspace

Hvor sårbart et netværk kan være, så vi nytårsaften, da mange mistede TV-signalet. Desuden får virksomheder stjålet fortrolige data, mennesker bliver franarret personfølsomme oplysninger, og risikoen for ødelæggelse af kritisk infrastruktur er stigende.

En ny global undersøgelse fra revisionskoncernen Deloitte viser, at Danmark er verdens fjerde mest sårbare land, når det gælder cyberangreb. Samtidig er mange virksomheder slet ikke rustede til at modstå truslen. Ifølge Deloitte vil organiserede hackere kunne overtage stort set hvilken som helst virksomhed eller infrastruktur, hvis de arbejder målrettet på det. De vurderer derfor, at der er et akut behov for at stramme op på sikkerheden.  

Se, hvad DBI kan hjælpe med inden for IT-efterforskning.

Hvis du har spørgsmål, så kontakt leder af sikring- og efterforskningsafdelingen, Jesper Florin på tlf. 51 35 37 07. 
 



Fejl i passiv brandsikring kan koste dyrt 

I modsætning til aktive brandsikringsanlæg skal den passive brandsikring ikke kontrolleres af tredjepart, men ’blot’ udføres i overensstemmelse med Bygningsreglementet. På mange byggepladser halter det dog med det nødvendige tilsyn, og det betyder, at mange bygninger bygges og renoveres med et stort antal fejl, som kan have vidtrækkende konsekvenser i tilfælde af brand.

Fejlene sker typisk ved gennemføringer af rør og ledninger i bygningsdele, ved døre og sammenbygning af flere bygningsdele samt ved facade- og tagrenovering.

Læs mere om brandlukninger og tilmeld dig webinar den 2. februar 2017.

Læs mere om passiv brandsikring i Brand & Sikring.

Har du spørgsmål, så kontakt brandteknisk rådgiver, Morten Steen Johansen på tlf. 20 52 77 16.



Resiliens: Styrk din virksomhed mod uventede trusler 

I en verden i konstant forandring skal virksomheder være rustede til at håndtere uforudsete hændelser for at sikre den fortsatte drift. Det kan nemlig tage tid at vende tilbage til den daglige drift efter et cyberangreb, en brand, en storm- eller vandskade mm. – hvilket kan have store konsekvenser for omsætningen og i sidste ende true virksomhedens overlevelse. 

Resiliens kan betyde, at en virksomhed kommer stærkere igennem en krise end dens konkurrenter. På kurset ’Think and implement resilience in your organization’ introduceres du til konceptet resiliens. Bl.a. lærer du at vurdere din organisations resiliens-niveau og geare din organisation til uforudsete hændelser.

Kurset finder sted i Hvidovre den 9. marts – og er på engelsk. Læs mere og tilmeld dig.

Hvis du har spørgsmål, så kontakt Research Consultant Laura Melkunaite på tlf. 51 17 45 86. 



Varmt arbejde starter brande for millioner

Varmt arbejde fylder meget i brandstatistikkerne. Dvs. brande, som opstår ved arbejde, der giver gnister eller flammer, f.eks. ved tagdækning eller svejsning. Faktisk står den type brande for hele 10% af de udbetalte erstatningskroner i Danmark.  

Brandene kan dog undgås med de rette foranstaltninger. I andre nordiske lande stiller man bl.a. krav om uddannelse, certificering og sikring af arbejdsstedet, og det har bragt antallet af de dyre brande ned.

Læs mere i Brand & Sikring.

Se DBI’s kurser i varmt arbejde.

Hvis du har spørgsmål, så kontakt direktør for Infrastruktur & Kvalitet, Anders Frost-Jensen
tlf. 20 25 65 52. 



Kom hele vejen rundt om brandsikkerhed med CFPA-uddannelsen 

Har du ansvaret for brandsikkerheden i din virksomhed, eller arbejder du med brandsikkerhed som rådgivende ingeniør, arkitekt eller byggesagsbehandler? Så er CFPA Brandteknisk diplom-uddannelse sikkert noget for dig. 

På uddannelsen bliver du bl.a. velbevandret i aktiv brandsikring, risikovurdering, Bygningsreglementets brandkrav, brandstrategi, beredskabsplanlægning, forsikring og brandrisici.

Uddannelsen består af 5 moduler á hver 3 dage, og næste hold starter den 21. februar 2017. Hør mere ved et gratis informationswebinar den 3. februar 2017.

Der kan søges støtte til uddannelsen via en række kompetencefonde. 

Tilmeld dig eller kontakt kursuskoordinator Lonni Nejlund på tlf. 23 37 62 69, hvis du har spørgsmål. 
    
Se CFPA Europe’s hjemmeside.



For mange fejl ved brandventilationsanlæg

Røg er den største dræber ved brand – men et velfungerende brandventilationsanlæg fjerner både røg og varme fra en bygning i brand. Det forbedrer personsikkerheden i bygningen og skaber større sigtbarhed for brandvæsenet.

Brandventilationsanlæg blev inkluderet i DBI’s retningslinjer i 2013. Alligevel projekteres og installeres mange brandventilationsanlæg stadig af folk uden uddannelse. Det fører til for mange fejl, og derfor bør byggebranchen ændre praksis på området, så det kræver uddannelse og certificering at arbejde med brandventilation.

DBI’s Retningslinje 027 omhandler brandventilationsanlæg.

Læs mere i Brand & Sikring.

Hvis du har spørgsmål, så kontakt direktør for Infrastruktur & Kvalitet, Anders Frost-Jensen
tlf. 20 25 65 52. 



Ny analyse: Virksomheder har stor gavn af GTS-samarbejde

Ca. 70% af de virksomheder, som deltog i en ny undersøgelse om GTS-institutternes betydning for danske virksomheder, mener, at de har fået større produktivitet og effektivitet af at samarbejde med GTS. Mange mener også, at GTS-nettet understøtter virksomhederne i hele innovationsprocessen – fra forskning og udvikling til tilpasning, drift og implementering. Desuden værdsætter virksomhederne GTS-institutternes teknologiske faciliteter.

DBI er et af Danmarks syv GTS-institutter (Godkendt Teknologisk Serviceinstitut), som arbejder for at skabe innovation og vækst i især små og mellemstore virksomheder. Det sker ved at gøre forskningsbaseret viden og teknologi anvendelig for erhvervslivet. 

Læs mere om undersøgelsen.