Nyt fra Byg og Miljø

Januar 2017

I dette Byg og Miljø nyhedsbrev kan du læse om:

Husk også, at du løbende kan følge med i, hvad der sker i Byg og Miljø.

Nye affaldsblanketter i Byg og Miljø


Byg og Miljø har fået en ny affaldsblanket. Den nye blanket er gjort dynamisk så ansøgeren kun præsenteres for de dele af blanketten, der er relevante for den valgte ansøgningstype.

Det er dermed blevet væsentligt lettere for ansøgerne at overskue og udfylde informationer om affald. Dermed forventes det også, at de informationer som indsendes via affaldsblanketten vil være mere retvisende og understøtte sagsbehandlingen.

Tak til de mange kommunerepræsentanter som har deltaget i arbejdet. Vejledning og information er udsendt til kommunernes Teknik og Miljø-ledelse og Byg og Miljø-superbrugerne.

Nyt fra faggruppen


Den 18. og 19. januar mødtes den kommunale faggruppe for Byg og Miljø til to intense dage med gennemgang af de mange konstruktive ændringsønsker, som landets forskellige kommuner har bidraget med.

Faggruppen gennemgik samtidig løsningens forskellige dokumentationskrav, så det kunne besluttes, hvilke dele af ansøgning, der med fordel for både ansøgere og sagsbehandlere, kunne gøres obligatoriske.

Gennemgangen er foretaget med henblik på at sikre bedre oplysning i den enkelte sag, og dermed også bedre grundlag for en god og effektiv sagsbehandling.


De to dage lagde således fundamentet for en række ændringer og forbedringer, der skal arbejdes videre med.
 

Strategigruppe nedsat


Styregruppen for Byg og Miljø har for nyligt besluttet at nedsætte en strategigruppe.

Strategigruppen skal være fagligt forankret, og dermed agere vejviser for styregruppen og brolægge den vej, kommunerne ønsker, Byg og Miljø skal følge. Samtidig skal gruppen sikre, at den strategiske retning understøttes af den faglige udvikling i løsningen.

Deltagerne i gruppen vil være repræsentanter fra 6-by-samarbejdet (én pr. kommune) samt fire medlemmer fra KTC-netværket fordelt med to repræsentanter indenfor området 'byg' og to indenfor området 'miljø'.

Navnene på de endelige deltagere afventes endnu, men planen er, at det første konstituerende møde i strategigruppen afholdes i løbet af marts.
 
Neg

Antal ansøgninger i 2016


Byg og Miljø er en løsning, som benyttes af både private borgere, entreprenører, bygherrer og håndværkere - og som selvfølgelig understøtter sagsbehandlingen i de kommunale teknik- og miljøforvaltninger.

Når vi gør status over det år som netop er gået, er vi derfor også glade for at se tilbage på et år, hvor Byg og Miljø løsningen har understøttet en ny servicemålsaftale på området og har været platform for over 72.000 bygge- og miljøansøgninger.

Byg og Miljø i offentligt genudbud


Efter dialog med leverandørfeltet i genudbuddet af Byg og Miljø, vurderede KOMBIT , at den først vedtagne projektramme for Byg og Miljøs genudbud var for optimistisk.

For fortsat at sikre grundlaget for høj kvalitet i en løsning, der i løbet af det sidste år har understøttet over 72.000 bygge- og miljøansøgninger, har KOMBIT valgt at revidere betingelserne for genudbuddet af Byg og Miljø løsningen.

Selvom det nye udbud forsinker tilbudsprocessen med ca. tre uger, kommer denne forskydning ikke til at have konsekvenser for den overordnede tidsplan. Transition eller idriftsættelse hos den vindende leverandør forventes derfor gennemført rettidigt - med idriftsættelse 1. januar 2018.

Nyt statistikmodul giver kommunerne overblik over sagsbehandlingstider


"Det er overraskende nemt at trække statistik over sagsbehandlingstider"

Sådan lyder tilbagemeldingen til KL fra flere kommunale ledere om det nye statistikmodul i Byg og Miljø. Meldingerne stammer fra et inspirationsseminar om servicemålsaftalen, som KL afholdt tidligere i januar.

Seminaret satte fokus på ledelsens rolle i forhold til servicemålsaftalen, og hvordan man kan optimere arbejdsgange og strukturerer med henblik på at nedbringe sagsbehandlingstiderne.

Et flertal lever op til servicemålsaftalen
Siden december 2016 har kommunerne haft mulighed for at trække data på deres sagsbehandlingstider på byggesager i Byg og Miljø. Og resultaterne viser, at næsten 80 % af sagerne ligger indenfor servicemålene.

Trods de mange gode tilbagemeldinger fra kommunerne, har det nye statistikmodul desværre haft en række børnesygdomme, som der lige nu arbejdes på højtryk for at få rettet. Læs mere om fejlrettelserne her.

Fra ultimo februar åbnes muligheden for at trække statistik på miljøsager via statistikmodulet.

Kommunerne informerer om Byg og Miljø


I løbet af 2016 har flere kommuner vist gode takter i arbejdet for at udbrede kendskabet til- og brugen af Byg og Miljø.

I efteråret afholdt Slagelse Kommune bl.a. et informationsmøde for lokale entreprenører og byggevirksomheder, med henblik på at få etableret et godt samarbejde omkring deres fælles digitale platform.

Mødet blev bl.a. brugt til at drøfte, hvordan Byg og Miljø kan optimeres til at understøtte samarbejdet imellem den lokale byggebranche og kommunen – og omsætte denne drøftelse til konkrete ændringsforslag til Byg og Miljø.
Aarhus kommune har med redskaber fra Byg og Miljøs PR-pakke udarbejdet forskellige informationsmaterialer, som skal promovere løsningen til lokale borgere og entreprenører. Klik på billedet for at se en flyveseddel fra Aarhus Kommune.

Gør-det-selv
Savner du et informationsarrangement i din kommune, vil vi derfor gerne opfordre dig til at efterspørge det i din lokale Teknik- og Miljøforvaltning.

Sidder du i kommunen, og vil gerne arbejde med at udbrede kendskabet til løsningen, men er i tvivl om, hvordan du skal komme i gang – så er du velkommen til at henvende dig til kommunikationsansvarlig for Byg og Miljø, Frederik Beyer på adressen fpb@kombit.dk

Danmark rundt med Byg og Miljø


Norddjurs tager fat på gamle byggesager
I januar kunne man i Norddjurs Lokalavis læse, at Norddjurs - på grund af effektiv sagsbehandling - har haft mulighed for, at give ældre og ikke afsluttede byggesager fornyet fokus.

Norddjurs har dermed fået overskud til at følge op på lovliggørelse af en række byggerier i kommunen.

Kolding Kommune høster gevinster via Byg og Miljø
Tidligere i januar kunne man i magasinet "Teknik og Miljø" læse, at Kolding Kommune nu høster gevinsterne fra digitaliseringen af bygge- og miljøansøgninger. Ud over at sikre solide økonomiske besparelser, fortæller Kolding Kommune også, at digitaliseringen har været med til at forbedre kvaliteten i byggesagerne.

Har du også en god historie om Byg og Miljø, skal du være velkommen til at sende den til: bm@kombit.dk
LinkedIn
LinkedIn
www.kombit.dk
www.kombit.dk
Twitter
Twitter
Copyright © 2017 KOMBIT A/S