Copy
In het oogstbericht lees je wat de komende oogst zal zijn en andere tuinverhalen. De oogsttijden zijn op vrijdag van 9.00 uur tot 14.00 uur en op zaterdag van 9.00 uur tot 13.00 uur.
Bekijk deze mail in je browser
Beste oogstdeelnemer en bloemenplukker

Deze week alweer bietjes, het is een goed bietenjaar! We hebben veel varianten, rode, gele en chiogga biet. En volgende week de langwerpige rode biet. Gelukkig kun je met biet alle kanten op. Denk aan salade, soep, stamppot (aanrader, met gekarameliseerde ui en wat balsamicoazijn), gegaard in de oven of gewoon in de schil gekookt als bijgerecht. De smaak is van zichzelf heerlijk (vind ik...), je hoeft er dus niet veel mee te doen.

Deze week ook venkel. De knollen zijn wat aan de kleine kant, maar de planten zijn wel uitgegroeid. Waarschijnlijk heeft de droogte daar schuld aan. Het loof van de venkel is ook eetbaar.

Als je oogst loop dan eens verder het bed in, de meeste mensen blijven bij de voorste meters terwijl achterin dan nog heel veel staat (we zagen dat vorige week bij de Nieuw- Zeelandse spinazie, maar ook bijvoorbeeld bij snijbiet). Overigens groeit snijbiet ook heel goed dit jaar en kunnen we er daarom bijna wekelijks van oogsten. Als je dat te veel vindt, kun je het een keer laten staan.

Veel oogstplezier,

Jessica
We mulchen de grond rond de snijbonen met stro om verdamping te beperken. De droogte houdt aan.
Oogst week 28

Snijbiet
Knolvenkel
Sperziebonen
Rode sla
Bosbiet
Aardappel
Sjalot
Basilicum
Courgette of komkommer, op is op
Eetbare bloemen goudsbloem, Oost- Indische kers
Bosje kruiden uit kruidencirkel
Framboos/ kruisbes, voor oogsters die vorige week misgrepen.

 
Rode sla en rode, maar onrijpe, bramen. Als we de struiken niet laten verdrogen zal de oogst groot zijn.
Bloemen



Er bloeit elke week meer dus de boeketten mogen weer wat groter als je dat wilt, deze week in totaal 20 tot 25 bloemen.
Pluk uitsluitend in het bloemenperceel rechts tussen de kruidencirkel en de courgettes. Met de twee vlaggen geven we aan waar dit perceel begint en waar het eindigt. Bloemen die elders op de tuin staan en weg mogen plukken wij voor en zetten we in emmers. Hieruit kun je ook pakken.
Kom vroeg plukken met dit warme weer. Dat verlengt het vaasleven aanzienlijk!
In deze bos hiernaast zie je o.a. leeuwenbek, siersalie, lavatera, cosmea, zinnia, keizerskorenbloem, tabaksplant, zilverdille, dahlia en siergras.
  • Is er iets op van de groente en je wilt een vervangende groente? Dat kan, vraag naar de mogelijkheden.
  • Ga je op vakantie en wil je iemand anders laten oogsten? Dat kan ook, neem hem of haar dan eerst een keer mee naar de tuin, zodat duidelijk is hoe het concept werkt. Geef ook duidelijk de oogsttijden door (zie bovenaan deze mail)
Copyright © 2018 Het Zoete Land, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp