Copy
Butlletí 29 - Juliol 2018
NO APLIQUEU PURINS DESPRÈS DE SEGAR
Per un aprofitament òptim dels nutrients de les dejeccions ramaderes, aquestes s’han d’aplicar com més a prop de la sembra del cultiu es pugui o en cobertora. A més, en zones vulnerables, no està permès aplicar aquestes dejeccions abans de 2-2,5 mesos (segons els tipus) de la sembra del cultiu. Més informació. 
ARANYA ROJA EN BLAT DE MORO
Durant l’estiu del 2017 hi van haver episodis molt severs d’afectacions per aquest àcar, amb pèrdues importants de producció, que han fet plantejar si es pot repetir en anys successius. Més informació. 
EVITAR DESAJUSTOS EN EL REG PER REDUIR EL RISC DE CONTAMINACIÓ PER MICOTOXINES EN BLAT DE MORO
El reg és un dels molts factors que influeixen en el contingut en micotoxines al gra de blat de moro. Els assajos mostren que tan l’excés com el dèficit hídric contribueixen a augmentar el contingut en fumonisines al gra. És molt important ajustar al màxim la dosi de reg per intentar reduir aquest risc. Més informació. 
UNA CAMPANYA AMB DANY DE TRONXAESPIGUES (Calamobius filum)
Aquesta campanya s’han observat danys importants de tronxaespigues en algunes zones de Lleida i Catalunya central. És important saber reconèixer la simptomatologia, els danys que poden causar i les estratègies de control de la plaga. Més informació. 
GESTIÓ DELS CULTIUS DE COBERTURA AMB EL ROLLER CRIMPER
Els cereals d'hivern poden esser utilitzats com a cultius de cobertura i aprofitar el seu efecte "mulching" en cultius hortícoles. En aquesta situació el roller crimper és una eina interessant.  Més informació.  
AJUTS PER RENOVAR ELS EQUIPS D'APLICACIÓ DE PURINS
La millora de la gestió agrícola dels purins requereix actualitzar els tipus d’aplicadors que s’utilitzen. A més, la normativa està portant a la necessitat d’utilitzar equips de mànegues o tubs penjants o enterradors, en substitució del sistema tradicional en vano. Hi ha ajuts per l’adquisició d’aquests nous equips. Més informació.  
Nous equipaments per una aplicació sostenible de purins
RECONVERSIÓ A ECOLÒGIC. QUÈ IMPLICA ?
Quan un productor vol preparar la conversió dels seus camps de conreu a l’agricultura ecològica, cal fer un anàlisi general de l’explotació, avaluar els recursos fertilitzants disponibles i decidir quins conreus principals es volen obtenir. És a partir d’aquest moment en què s’ha de començar a definir la rotació específica per aquesta explotació. Més informació.  
PES HECTOLÍTRIC: EL PRINCIPAL LIMITANT DE LA QUALITAT DEL GRA D'AQUESTA CAMPANYA
Les primeres dades disponibles de la qualitat de la collita d’ordi d’enguany indiquen que els pesos hectolítrics són inferiors als de campanyes precedents. Més informació.  
CAL QUE NO ES PRODUEIXI ESTRÈS HÍDRIC DURANT EL PERÍODE DE FLORACIÓ DEL BLAT DE MORO
És molt important que el cultiu de blat de moro no pateixi estrès hídric durant el periode de floració, ja que podria afectar al rendiment del nostre cultiu.  Més informació.  
Jornada REG PER DEGOTEIG EN EL CULTIU DEL BLAT DE MORO
El proper dimecres 25 de juliol, es realitzarà a la Vall d'en Bas (Sant Privat d'en Bas) una jornada sobre com el reg per degoteig ens pot ajudar a millorar l'eficiència del nostre reg. Quins elements necessitem en una instal·lació d’aquest tipus? Com he de gestionar el reg amb aquest sistema?  Més informació.  
Jornada RECOMEX: LA REFERÈNCIA DE RESULTATS D'ASSAIGS I INNOVACIONS EN CULTIUS EXTENSIUS D'HIVERN
Ara ja disponible un programa provisional de la jornada. En breu començen les incripcions.  Més informació.  
RECORDA que en aquest moment també et poden interessar articles publicats en butlletins anteriors !
Juliol 2016

COM GESTIONAR LA PALLA DEL CEREAL ?
Picar la palla en el moment de collita i incorporar-la al sòl retorna part dels nutrients que el cultiu ha extret, de forma especial el potassi, contribuint a rebaixar el cost de la fertilització en la rotació. Es contribueix també a augmentar la riquesa del sòl en matèria orgànica, evitant així emissions de CO2 -gas d’efecte hivernacle-a l’atmosfera. La palla pot ser, en alguns casos una reserva d’inòcul d’algunes malalties que podrien afectar els següents cultius de cereal. Dependrà de si la malaltia ha estat severa en el propi cereal, de la susceptibilitat dels propers cultius i varietats i del maneig que se’n faci. Més informació. 
Website
Email
YouTube
SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ
Conforme a la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, li comuniquem que la seva adreça de correu electrònic forma part del nostre fitxer automatitzat amb l'objectiu de poder mantenir el contacte amb vostè. Si desitja oposar-se, accedir, cancel·lar o rectificar les seves dades, posi's en contacte a l'email butlleti.extensius@irta.cat Per a esborrar-se faci clic en l'opció que pot trobar en aquest mateix butlletí. La informació transmesa tant en aquest missatge com en els annexos que pogués incloure, va dirigida únicament a la persona o entitat que es mostra com destinatari i pot contenir dades confidencials o privilegiades.Tota revisió, retransmissió, disseminació o altre ús o acció no autoritzada de la informació que conté per part de persones o entitats distintes al destinatari està legalment prohibida.
CANCELAR SUBSCRIPCIÓ






This email was sent to <<Adreça electrònica>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Fundació Mas Badia · Mas Badia · La Tallada d'Empordà, 17134 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp