Copy
Έχω να σας πω μερικά πράγματα.
Διαβάστε το στον browser

Ήταν μια καυτή εβδομάδα

Αλλά όπως πάντα, όταν έρχεται η ώρα για το γράμμα της Παρασκευής, αυτό που θέλω να σας πω δεν έχει να κάνει με την πολιτική επικαιρότητα, τις κλωτσοπατινάδες στη Βουλή, τις δραματικές επετείους, το ποδόσφαιρο ή τη ζέστη, αλλά κάτι εντελώς διαφορετικό. Αυτή τη στιγμή, ας πούμε, ενώ αρχίζει το ημίχρονο του Βραζιλία-Βέλγιο (μηδέν-δύο) σκέφτομαι κυρίως την υπόθεση των παιδιών που είναι παγιδευμένα σε εκείνη τη γιγάντια σπηλιά στην Ταϊλάνδη, δυο εβδομάδες τώρα, που είναι ζωντανά και καλά στην υγεία τους αλλά εντελώς αδύνατο να βγουν, καθώς ένα μεγάλο μέρος της σπηλιάς έχει πλημμυρίσει. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν φτάσει από όλο τον κόσμο προσπαθώντας να οργανώσουν ένα σχέδιο διάσωσης, ένας εθελοντής που προσπαθούσε να τους πάει δεξαμενές οξυγόνου πνίγηκε. Με συναρπάζουν αυτές οι ιστορίες, με συγκλονίζουν. Θυμάστε την ιστορία με τους τριαντατρείς μεταλλωρύχους στη Χιλή; Εγώ τη θυμάμαι. Το 2010 είχε γίνει. Κάτι υπάρχει στην ιδέα του εγκλωβισμού στα έγκατα της Γης, αποκομμένος από τον κόσμο, μαζί με άλλους με τρομοκρατεί και με συναρπάζει. Και είναι παιδιά. Τι σκέφτονται; Πώς επεξεργάζονται αυτό που ζουν; 

Σήμερα στην Καθημερινή: Η δημοκρατία που στην εποχή μας κινδυνεύει, δεν ήταν δα και μια καλολαδωμένη μηχανή ελευθερίας, εδώ που τα λέμε. Μια ιστορία για κάποιες αμερικανικές εκλογές του 1948 (από αυτό το βιβλίο), μια πρόβλεψη από αυτό το νέο βιβλίο και άλλα ενδιαφέροντα θέματα. 

Και γιατί δε πατάτε μερικά λινξ, της λέω,
καθώς φορούσα παντελόνι
στο χρώμα της πολυθρόνας

ορίστε, λινξ:


Δύο γονείς από τη Νότια Κορέα πήγαν διακοπές στο Σαν Φρανσίσκο. Το 8 μηνών μωρό τους έπεσε από το κρεβατάκι του και χτύπησε στο κεφάλι. Δεν σταματούσε το κλάμα, οπότε πήραν το εκεί 166 (το 911 δηλαδή) και ήρθε ασθενοφόρο να το πάει στο νοσοκομείο. Το παιδάκι ήταν μια χαρά. Ήπιε λίγο γάλα, πήρε έναν υπνάκο και λίγη ώρα μετά έφυγε από το νοσοκομείο. Οι γονείς επέστρεψαν στη χώρα τους. Δύο χρόνια μετά, τους ήρθε ο λογαριασμός για τη νοσηλεία: 18.836 δολάρια

Μιας κι είμαστε στο Σαν Φρανσίσκο: πώς ένα πρότυπο "STEM" δημόσιο σχολείο για φτωχά παιδιά απέτυχε παταγωδώς

Δύο πολύ ενδιαφέρουσες στατιστικές αναλύσεις των αγώνων του Μουντιάλ που επιβεβαιώνουν αυτό που όλοι υπέθεταν: 
1) Οι καθυστερήσεις που βάζουν οι διαιτητές στο τέλος των ημιχρόνων είναι πάντα ελάχιστες σε σχέση με τον πραγματικό χρόνο των καθυστερήσεων του αγώνα. 
2) Οι ομάδες καθυστερούν πολύ περισσότερο να επαναφέρουν τη μπάλα ή να χτυπήσουν φάουλ (ή να κάνουν οτιδήποτε) όταν προηγούνται στο σκορ. 

Υπηρεσίες όπως το Lyft και το Uber έχουν μια παράπλευρη συνέπεια: εξαφανίζουν τις φυλετικές διακρίσεις που υφίστανται κατά κόρον οι μαύροι επιβάτες στις ΗΠΑ από τα ταξί. Αυτή η έρευνα το αποδεικνύει

Μια ψυχολόγος από το Στάνφορντ λέει πως οι άνθρωποι θα έπρεπε να αρχίζουν να δουλεύουν σε δουλειές πλήρους απασχόλησης μετά τα 40. Βγάζει νόημα -η άποψη αυτή έχει να κάνει με την αύξηση του προσδόκιμου ζωής και τον τρόπο οργάνωσης της ζωής με τις παραδοσιακές φάσεις που είναι πια παρωχημένος. Είναι ένα ενδιαφέρον θέμα. Τις επόμενες εβδομάδες βγάζουμε ένα καινούριο βιβλίο στη διαΝΕΟσις γι' αυτό, θα σας πω εγκαίρως. 

Καταπληκτικό: Άδειασαν ένα κανάλι του Άμστερνταμ και κατέγραψαν ένα ένα τα αντικείμενα που βρέθηκαν στο βυθό

Ο παράλογος φόβος για το μεταναστευτικό πρόβλημα (που δεν υπάρχει) είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη σήμερα. Με ανυπολόγιστες συνέπειες. Ένα ενδιαφέρον άρθρο

Αυτές οι διαφημίσεις της Stabilo

Αυτή η κυρία που κάνει μονόζυγο ενώ ταυτόχρονα κάνει χούλα χουπ

Ο Τζάστιν Τριντό πέφτει από τις σκάλες

Το σπίτι του μέλλοντος

Δύο ενδιαφέρουσες αναλύσεις για το Facebook και τη δύναμη των social media: 
1) To Slate δείχνει με στοιχεία πώς από τότε που έγιναν οι τελευταίες αλλαγές στον αλγόριθμο του Facebook, η κίνηση που τους φέρνει έπεσε ραγδαία. 
2) Ο Κόρι Ντόκτοροου γράφει για την πραγματική πολιτική δύναμη που δίνουν τα social media: σε επιτήδειους να πείθουν ήδη ευάλωτες ομάδες ανθρώπων να πάνε να ψηφίσουν. 

"Cambridge Analytica uses Facebook to find racist jerks and tell them to vote for Trump and then they claim that they’ve discovered a mystical way to get otherwise sensible people to vote for maniacs".

Lost & Found
Τέλος, ένα μήνυμα: 

 Το "Lost and Found" είναι μια μικρή αστυνομική νουβέλα, κυκλοφορεί στο Amazon και μπορείτε να την κατεβάσετε και να τη διαβάσετε στο κινητό, το tablet ή το Kindle.  

Κοστίζει $3

Extra bonus: Με κάθε αγορά ενός βιβλίου χρηματοδοτείτε τη λειτουργία αυτού εδώ του newsletter. Το ξέρατε αυτό; Όχι; Έχει σημασία; 
georgakopoulos.org
μπορείτε να βρείτε παρεμφερείς κουβέντες και στα εξής:
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
LinkedIn
LinkedIn
YouTube
YouTube
Google Plus
Google Plus
© 2017 Georgakopoulos.org All Rights Reserved unsubscribe from this list    update subscription preferences