Copy
Έχω να σας πω μερικά πράγματα.
Διαβάστε το στον browser

Έχω μαζέψει πάρα πολλά λινξ, γίνονται τρομερά πράγματα στον κόσμο, τα παιδάκια από τη σπηλιά σώθηκαν, ο πρωθυπουργός ανεβάζει αστεία βιντεάκια, μεθαύριο έχει τελικό Μουντιάλ, αλλά εγώ πάλι θα σας πω κάτι εντελώς άσχετο. Αυτή τη φορά, ένα προσωπικό update. 

Σας ενημερώνω το λοιπόν ότι επιλέχτηκα να είμαι κάτι που λέγεται Marshall Memorial Fellow ενός οργανισμού που λέγεται German Marshall Fund για την περίοδο 2018-19. Δεν θα σας πω πολλές λεπτομέρειες εδώ (μπορείτε να διαβάσετε πληροφορίες εκεί) αλλά εν τάχει σας λέω πως πρόκειται για ένα ενδιαφέρον fellowship που απευθύνεται σε ευρωπαίους και αμερικανούς πολιτικούς, επιχειρηματίες ή στελέχη της κοινωνίας των πολιτών ηλικίας κάτω των 40(ish). Στο πλαίσιο του fellowship, οι αμερικάνοι Fellows ταξιδεύουν στην Ευρώπη για ένα μήνα, και οι ευρωπαίοι Fellows ταξιδεύουν στην Αμερική για ένα μήνα. 

Και αυτό ακριβώς θα κάνω το λοιπόν τον ερχόμενο Οκτώβριο. Ολόκληρο τον Οκτώβριο. 

Κατά σειρά θα επισκεφτώ τις εξής πόλεις: Ουάσινγκτον (όπου ξεκινούν όλοι μαζί) και μετά Πίτσμπεργκ, Μαϊάμι, Χιούστον και τέλος Νέα Υόρκη (όπου καταλήγουν όλοι μαζί). Το εξαιρετικά πυκνό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει πολλές συναντήσεις με πολιτικούς, εκπροσώπους φορέων, επιχειρήσεις και φορείς της κοινωνίας των πολιτών. Όπως αντιλαμβάνεστε, είμαι ενθουσιασμένος και ευγνώμων για την ευκαιρία, αφ' ενός επειδή στις τρεις από τις πέντε πόλεις δεν έχω ξαναπάει και, κυρίως, επειδή αυτή η εποχή είναι κρίσιμη για τις ΗΠΑ. Ζούμε ιστορικές στιγμές, όπως έχετε αντιληφθεί. Ο κόσμος έχει έρθει τα πάνω κάτω. Θα πάω εκεί λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές για τη Γερουσία και το Κογκρέσο, μέσα στην τούρλα της προεκλογικής περιόδου, για να δω με τα ίδια μου τα μάτια τι συμβαίνει, πώς μοιάζει η φαινομενική διάβρωση ενός δημοκρατικού πειράματος 240 χρόνων από τα μέσα και αν υπάρχουν έστω και λίγοι -ή έστω και ένας- λόγος αισιοδοξίας. Ποιος ξέρει τι θα δω και τι θα μάθω, ποιος ξέρει τι θα βγει από όλα αυτά. Ίσως ένα βιβλίο. 

Το πρόγραμμα αυτό, παρεμπιπτόντως, μοιάζει πολύ σοβαρό και απαιτητικό. Το έχουν κάνει στο παρελθόν διάφοροι σπουδαίοι, ο Μακρόν, η Μογκερίνι (όπως αρέσκονται να τονίζουν οι υπεύθυνοι), ο Βίκτωρ Όρμπαν (αυτόν σαν κάπως να τον κρύβουν) οπότε και οι συμμετέχοντες που θα είναι μαζί μου θα είναι ενδιαφέροντα μέρη του λόγου, μια κάποια ευρωπαϊκή αφρόκρεμα -κι αυτό θα είναι επίσης θέμα ενδιαφέρον προς μελέτη. Παρεμπιπτόντως να σημειώσω ότι είναι τόσο σοβαρό το πρόγραμμα που ανερυθρίαστα μας αποκαλούν "MMF", από το "Marshall Memorial Fellow" χωρίς την παραμικρή ειρωνεία, χωρίς καν να υποψιάζονται τι άλλο σημαίνει "MMF"*. Τόσο σοβαροί και no-nonsense. 

Αυτό το νέο είχα να σας πω, το λοιπόν. Για τους αναγνώστες που κατοικούν στις πέντε πόλεις που θα εξερευνήσω: αρχίστε να μαζεύετε προτάσεις, ιδέες και tips από τώρα. Τα replies σας θα αξιοποιηθούν, ενδεχομένως και με την απόδοση τιμών εδώ (ανάλογα τα tips). Όπως αντιλαμβάνεστε, όλοι θα μένετε ενήμεροι για τα τεκταινόμενα και τις εξελίξεις εν' όψει του ταξιδιού, αλλά και κατά τη διάρκειά του, ειδικά αν με παρακολουθείτε και στα σόσιαλ μύδια. Κι αν όχι, φυσικά θα σας λέω τι βλέπω και τι συμβαίνει και εδώ, στα γράμματα του Οκτώβρη. 

Αν, τουλάχιστο, το ταλαιπωρημένο κουφάρι που είν' ο πλανήτης Γη καταφέρει να φτάσει μέχρι τον Οκτώβρη.  

Σήμερα στην Καθημερινή: Τίποτε. Το άρθρο εκτάκτως θα βρίσκεται στην Καθημερινή της Κυριακής. Αφορά στην ψήφο των μεταναστών και τον υπόγειο φθόνο για τα drained brains. Θα ανέβει κάποια στιγμή εκεί, αναζητήστε το μετά τον τελικό. 

Καινούρια διαΝΕΟδιαβάσματα: Σε λίγη ώρα (κυριολεκτικά -μόλις στείλω αυτό εδώ μπαίνω για να πατήσω τα κουμπιά) ανεβάζουμε καινούρια έρευνα εκεί. Είναι δημοσιογραφική και έχει για θέμα το πώς κατάφερε η Πορτογαλία να βγει από τα μνημόνια και την κρίση. Αν πάτε για ύπνο, αύριο το πρωί μπορείτε να βρείτε και μέρος της σε ένθετο των Σαββατιάτικων "Νέων". 

The Monk of Mokha
Το βιβλίο της εβδομάδας: Ένα καταπληκτικό, συναρπαστικό ρεπορτάζ σε μέγεθος βιβλίου, η ιστορία ενός νεαρού αμερικανού με καταγωγή από την Υεμένη που, όταν έμαθε πως η χώρα των γονέων και των παππούδων του έβγαζε εξαιρετικό καφέ, αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με την ανάδειξή του και την εισαγωγή του στις ΗΠΑ. Καθώς άρχιζε να το ψάχνει, όμως, ξεκινούσε ο πρόσφατος εμφύλιος στη χώρα. Το βιβλίο διαβάζεται σαν ιστορία δράσης, με τρομερή αγωνία και ανατροπές (φυσικά πηγαίνει στην Υεμένη, φυσικά παγιδεύεται ενώ πέφτουν οι βόμβες) αλλά αγγίζει κι ένα σωρό άλλα σημαντικά. 
Για παράδειγμα μιλάει για την ιστορία του καφέ, το πώς παρασκευάζεται και καταναλώνεται σήμερα στον κόσμο, αλλά και την ζωή των μεταναστών στο σύγχρονο Σαν Φρανσίσκο, για την απόγνωση νέων χωρίς προοπτική και ευκαιρίες. Ωραία πράγματα.

Είναι εξαιρετικό, το συστήνω ανεπιφύλακτα. Λέγεται "The Monk of Mokha" και το έχει γράψει ο Ντέιβ Έγκερς.  

(Συγχωρείστε τον υπερβολικό ενθουσιασμό, μόλις το τελείωσα, το διάβασα μέσα σε πέντε μέρες ξεκλέβοντας κάθε διαθέσιμο πεντάλεπτο, διαβάζοντας καθώς περπατούσα στο δρόμο, σα γελοίος. Είναι ωραίο όταν συμβαίνει αυτό). 

*Το "Minimum Marketable Feature" εννοώ! Όχι το άλλο! Έλεος. 

baby trump colluded
Lost & Found
Τέλος, ένα μήνυμα: 

 Το "Lost and Found" είναι μια μικρή αστυνομική νουβέλα, κυκλοφορεί στο Amazon και μπορείτε να την κατεβάσετε και να τη διαβάσετε στο κινητό, το tablet ή το Kindle.  

Κοστίζει $3

Extra bonus: Με κάθε αγορά ενός βιβλίου χρηματοδοτείτε τη λειτουργία αυτού εδώ του newsletter. Το ξέρατε αυτό; Όχι; Έχει σημασία; 
georgakopoulos.org
μπορείτε να βρείτε παρεμφερείς κουβέντες και στα εξής:
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
LinkedIn
LinkedIn
YouTube
YouTube
Google Plus
Google Plus
© 2017 Georgakopoulos.org All Rights Reserved unsubscribe from this list    update subscription preferences