Copy
Bekijk de online versie in uw browser
Radboudumc nieuwsbrief
19 juli 2018
Kind met ernstige astma poliklinisch behandelen
Een kind thuis leren omgaan met zijn of haar chronische astma, zonder dat het langdurig opgenomen hoeft te worden. Een voor Nederland nieuwe manier van astmazorg die het Radboudumc vanaf locatie Dekkerswald sinds 2017 aanbiedt.
Lees meer
Meer eiwit, meer spier
Dagelijkse inname van extra eiwitten leidt bij oudere wandelaars tot een toename van spiermassa, zo blijkt uit het Vierdaagseonderzoek van 2017, waarin is gekeken naar de invloed van voeding op de wandelprestaties. Extra eiwitinname bij vitale ouderen kan een rol spelen in het voorkomen van spiermassaverlies.
Lees meer
Vijf Veni's voor jonge onderzoekers
Vij onderzoekers van het Radboudumc krijgen een Veni-subsidie van NWO. Het gaat om bedragen van maximaal 250.000 euro waarmee veelbelovende jonge wetenschappers gedurende drie jaar hun eigen ideeën verder kunnen ontwikkelen.
Lees meer
Nieuw onderzoek behandeling depressie
Philip van Eijndhoven en Indira Tendolkar krijgen 360.000 euro subsidie van ZonMW om de (kosten)effectiviteit te vergelijken van repetitieve transcraniële magnetische stimulatie (rTMS) en antidepressiva in de behandeling van depressie.
Lees meer
Vergroening komt op
st(r)oom

Van de koelkasten in ‘de Refter’ tot de lampen in de operatiekamers van het Radboudumc, allemaal draaien ze straks op 100% in Nederland opgewekte groene stroom. De Radboud Universiteit en Radboudumc hebben daartoe een tienjarige overeenkomst getekend met Eneco.
Lees meer
NWO subsidie voor onderzoek glycosylering
Onderzoeker Hans Wessels krijgt een NWO-middelgroot subsidie van 450.000 euro om het onderzoek naar glycosylering een stap verder brengen. Met dit geld kan hij grote apparatuur aanschaffen om alle eiwitten in het lichaam te onderzoeken.
Lees meer
Divider
Wetenschap uitgelicht
Gezond bewegen
Meer dan de helft van de Nederlands bevolking beweegt niet genoeg. Terwijl bewegen toch belangrijk is voor zowel gezonde mensen als patiënten. Daarom doet het Radboudumc onderzoek naar Gezond Bewegen.
Bekijk het dossier
Het Radboudumc voert veel wetenschappelijk onderzoek uit. Op onze website staat meer achtergrondinformatie en uitleg over het onderzoek naar ziekten en onderwerpen die vaak in het nieuws zijn.
Naar wetenschap uitgelicht
Divider
Uitgelicht
Vier dagen vrijwilliger
57 medewerkers en vrijwilligers bezorgen op Vierdaagsevrijdag circa honderd patiënten een onvergetelijke dag op het Radboudumc-terras aan de Via Gladiola. ‘Ik vind het de leukste en indrukwekkendste dag om te werken’, zegt coördinator Erik Wannet.
Lees meer
Droombevalling
Annique Holleman (33) beviel in augustus 2015 van een gezonde baby en dat ging alles behalve vlekkeloos. Het werd een keizersnede en het hartfilmpje van de baby sloeg voortdurend alarm. De tweede bevalling zou thuis zijn, dat wist ze zeker. Tot Annique op de Poli op Maat kwam in het Radboudumc Amalia Kinderziekenhuis.
Lees meer
Zomerse zoemers zoeken ons op
Wat is het meest gevaarlijke dier op aarde? De witte haai? De ratelslang? Nee hoor. Het is de mug. En dan niet zozeer de mug zelf, maar de ziektes die hij meedraagt. Steeds meer van deze ziektes komen onze kant op.
Lees meer
Divider
Agenda

20-26 augustus
'Hoe ziet jouw been er van binnen uit?'
Nemo Science Live


6 oktober
Weekend van de Wetenschap

10-12 oktober
CleanMed Europe 2018

1-2 november
Radboud New Frontiers
 
7-11 november
InScience Festival
In de media 


Speciale software en een computertje om ernstige complicaties in de kiem te smoren. Patiënten zullen er continu mee in de gaten worden gehouden. Het Radboudumc hoort daarmee wereldwijd tot de koplopers op dit gebied. 
Divider
© Radboudumc Postbus 9101 6500 HB, Nijmegen Netherlands
Iedere maand verschijnt de Radboudumc nieuwsbrief, met hierin nieuws over patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs van het Radboudumc. En met de agenda blijft u op de hoogte van aankomende activiteiten. U ontvangt deze e-mail omdat u zich heeft aangemeld voor deze nieuwsbrief. Kijk voor meer nieuws op www.radboudumc.nl.
Afmelden voor deze nieuwsbrief
Radboudumc wapen


Email Marketing Powered by Mailchimp